Mε αφορμή την παραπάνω φωτογραφία θα ήθελα να πω ότι ωραία και καλά αυτά που γράφει αλλά...
Το ζήτημα είναι ότι εδώ και χρόνια,δεν έχουμε ατομικά ή οικογενειακά αντίστοιχα εισοδήματα αρχών του 2000,δηλαδή δεν επιλέγουμε πάντα να δώσουμε τα λεφτά μας έξω.
Πλέον η πλειοψηφία αναγκάζεται να μπει σε μια τελείως συντηρητική συμπεριφορά καταναλωτή εκ των πραγμάτων.
Και ναι,είναι το service του Γερμανού,η πολιτική του,οι τιμές του,οι κακές μας εμπειρίες από έλληνες μαγαζατορες,κ.λ.π.,αλλά το πρώτιστο είναι ότι έχουμε μπει σε ένα αδιέξοδο survivor, με την μουσική στην Ελλάδα να είναι πλέον πολυτέλεια.
Δεν θα υπεισέλθω σε άλλες εκφάνσεις της κοινωνίας,μόνο στη μουσική..
Βλέπατε στο παρελθόν τόσα πολλά thread περί αυτοεκμάθησης μουσικής;
Αγγελίες ιδιαίτερων μαθημάτων με μονοψήφιο ωρομίσθιο;
Δεν ξέρω πόσοι έχετε παρατηρήσει τις αγγελίες μαθημάτων,αλλά εγώ έχω δει μουσικούς που έκαναν παλαιότερα νυχτοκάματο 400-500 ευρώ,να έχουν βγει στη γύρα για ιδιαίτερα.
Εδώ κραταιές αλυσίδες μουσικών καταστημάτων έχουν κλείσει τόσα παραστήματα,πως να αντέξει ένα συνοικιακό μουσικομάγαζο.
Το αντανακλαστικό μας στην κρίση,είτε ατομικά είτε σαν κοινωνία,είναι η εσωστρέφεια,η αποξένωση και η συνεχόμενη "άμυνα",μέχρι τελικού μαρασμού.
Κρίμα,γιατί την λυπητερή θα την πληρώσουν μια ή περισσότερες γενιές,που καλούνται να σπείρουν σε καμμένη γη..