gdevelek είπε:
ε αυτό έλειπε να σου πλήρωνε και τα μεταφορικά της επιστροφής...
Σχετικά με τα μεταφορικά, έχω να καταθέσω δυο περιπτώσεις:
α) έγραψα στο Τόμαν να τους πω ότι ένα Behringer κουρδιστήρι που είχα παρουσίαζε κάποιο θέμα (τους περιέγραφα στο mail τι συνέβαινε) και αν ισχύει η τρίχρονη εγγύηση που δίνουν (το είχα ήδη ενα δυο μήνες αλλά δεν το είχα βγάλει από το σπίτι). Μου απάντησαν ναι, αλλά ΜΗΝ μας το στείλετε, θα σας στείλουμε εμείς ένα καινούριο, εσείς απλά κρατήστε το 6 μήνες ακόμη, just in case που μπορεί να σας το ζητήσουμε.
β) Είχα αγοράσει από Rockinger ένα σύστημα τρέμολο που ήθελα να το βάλω σε LEsPaul και ο μαλάκας, έχασα το ελατήριο του τρέμολο. Μιλάμε για απίστευτη ζημιά.
Απαρηγόρητος και αφού έφαγα τον κόσμο στο δωμάτιό μου, μέχρι στα σκουπίδια κοίταξα, έψαξα να βρω στην Αθήνα ανταλλακτικό. Δεν υπήρχε πουθενά εννοιείται.
Μετά έγραψα στη Rockinger. Δεν μου απάντησαν ποτέ.
Μετά το μετρησε ο τεχνικός μου και βρήκαμε ότι είχε ένα ο tHomann για 6.50 ευρώ. Αυτό:
http://www.thomann.de/gb/goeldo_feder_fbigsbytremola.htm
Τοτε έγραψα στο Τόμαν ρωτώντας τα scpecifications και μου απάντησαν μέσα στη μέρα καθώς και μου επιβεβαίωσαν ότι έκανε για το τρέμολο που το ήθελα.
Το ζήτημα είναι ότι είχα πληρώσει ήδη 80κάτι ευρώ για το αρχικό τρέμολο και καιγόμουν - αν το παράγγελνα αυτό από Τόμαν, θα μου έβγαινε με τα μεταφορικά +20 ευρώ. Έτσι, βρήκα ένα γνωστό γνωστού στη Γερμανία (στο εσωτερικό της χώρας του ο Τόμαν έχει δωρεάν αποστολή πρέπει να ξέρετε...), το παράγγειλα και απλώς το έστειλα στη διεύθυνσή του.
Το ελαβε την επόμενη κιόλας μέρα! Και μου το ταχυδρόμησε για 4-5 ευρώ. Μέσα σε τέσσερις μέρες δλδ το είχα στα χέρια μου... ευτυχής.
Τότε έσκασε το μέηλ από Τόμαν.
"Αγαπητέ Τάδε", μου έγραφαν, (σημ. και αυτό το σημειώνω παιδιά, για να κατλάβετε πόσο ασχολούνται πραγματικά με τον κάθε πελάτη τους, όσο μικρός κι αν είναι -σε αγοραστική δύναμη- , ότι κι αν πάρει)... "θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν κάνουμε αποστολές για είδη συνολικής αξίας μικρότερης των 20 ευρώ" (πόσοι το ξέρουμε αυτό; Που όλοι αγοράζουμε μαζικά; Ομολογώ ότι τότε δεν το ήξερα λοιπόν ούτε εγώ - αλλά άντε να τους πείσεις... είμαι βέβαιος ότι στα μάτια τους θα φάνηκα ο πονηρίδης Ελληναράς... ),
"ΩΣΤΟΣΟ σας στείλαμε το spring που παραγγείλατε, διότι καταλάβαμε ότι κάποια ζημιά πρέπει να είχε συμβεί! Παρακαλούμε, λάβετε υπόψη σας αυτόν τον όρο στις προσεχείς σας παραγγελίες".
ΕΜΕΙΝΑ μ*******> Μου έλεγαν ευγενικά, ότι μεγάλε, ξέρουμε ότι α) το παράγγειλες σε άλλη διεύθυνση (Γερμανία) απ' ότι συνήθως β) το παίζεις πονηρός κάνοντας ότι δεν ξέρεις πως δεν "πιάνεις" καν την ελάχιστη παραγγελία αλλά ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ για μια και τελευταία φορά, απλά την επόμενη να ξέρεις δεν θα υπάρξει.
Δεν ξέρω κανέναν Ελληνα μαγαζάτορα μουσικών ειδών που θα το έκανε αυτό. Και δεν απορώ που ο Τόμαν είναι ίσως ο μεγαλύτερος retailer στην ΕΕ.
My two cents: Μια λογική που ισχύει σε όλο τον πολιτισμένο σύγχρονο κόσμο πλην της Κολομβίας των Βαλκανίων που ζούμε, θέλει τις εταιρίες , όσο μεγάλες κι αν είναι, να λειτουργούν με όρους και συνθήκες start up.
Να είναι δηλαδή πιο προσωποποιημνένη η επαφή με τον πελάτη, σε φάση ότι ασχολούνται άτομα με ονοματεπώνυμο μαζί σου, όχι κάποιο ανώνυμο client service, ότι υπάρχει κατανόηση, φροντίδα προσωπική στις ανάγκες σου κι έτσι.
Και αυτό διακατέχει όλο το merchandise τους, είτε παραγγείλεις ένα βινύλιο από μια ανεξάρτητη κολλεκτίβα alternative folk στον Καναδά, που θα σου στείλει το άλμπουμ σε ανακυκλωμένο χαρτί με hand packaging κ.λπ. κατάλαβες που το πάω,
είτε από μια εταιρία σαν του Thomann , που σου στέλνει αυτό που αγόρασες μέσα σε ένα στρέμμα συσκευασία, κούτες χαρτιά κ.λπ. σα να σου λέει "man κι εγώ ΈΤΣΙ θα ήθελα να μου ρθει, χωρίς να πάθει τίποτα" και σα να μην έφτανε αυτό, σου έχει μέσα και ένα κίτρινο χαρτάκι που σου δίνει τη δυνατότητα να το επιστερψεις αν θες, χωρίς καν δικαιολογία - απλά γράφοντας "it did n't match with my sound" ξερω γω. Τι να λέμε.