Ελληνικά γκρούπ blues -rock

Θυμάμαι στα τέλη δεκαετίας 90-αρχές 2000 τους Nick and The Backbone από Θεσσαλονίκη. Έπαιζαν μια εποχή στο hi hat και στο τότε blues hall. Τους βρήκα τώρα στο myspace. Φοβερή μπάντα:

http://www.myspace.com/nickandthebackbone

(Ο Νίκος Δουνούσης έπαιζε στους blues wire μια εποχή)

Jazzjoker είπε:
(Ο Νίκος Δουνούσης έπαιζε στους blues wire μια εποχή)
Τότε λεγόντουσαν Blues Gang... Κάποια στιγμή έφυγε και έφτιαξε τους Backbone... Τρομερός κιθαρίστας! 8)

Ντουνούσης - Άρχων...

Τους ΝΕΜΟ τους θυμάται κανείς;. Δεν ήταν ακριβώς μπλουζ, πιο southern αν δεν με απατάει η μνήμη μου...

mscmkr είπε:
Τους ΝΕΜΟ τους θυμάται κανείς;. Δεν ήταν ακριβώς μπλουζ, πιο southern αν δεν με απατάει η μνήμη μου...
Oι ΝΕΜΟ αν θυμάμαι καλά ήταν απο Θεσσαλονίκη αρχές του 80?

Δεν ξέρω από που ήταν αλλά χρονικά, ναι, κάπου εκεί...

kultura είπε:
Τότε λεγόντουσαν Blues Gang... Κάποια στιγμή έφυγε και έφτιαξε τους Backbone... Τρομερός κιθαρίστας! 8)
Ολίγα ιστορικής φύσεως - για όποιον ενδιαφέρεται...

Ο Νίκος ήρθε στους Blues Gang το '84-'85 όταν μετά απο ένα σοβαρό ατύχημα που είχα δεν μπορούσα να παίξω κιθάρα για πολλούς μήνες, οπότε ανέλαβε τις κιθάρες κι εγώ μόνο τραγουδούσα. Δέσαμε πολύ τότε και αφού ανένηψα έμεινε μόνιμα στο γκρούπ και φυσικά μετά τη μετονομασία του. Παίξαμε μαζί μέχρι το 1997, έκτοτε ακολούθησε το δικό του δρόμο με τους Backbone. Παρ'όλα αυτά βρισκόμαστε συχνά και παίζουμε παρέα. Στους Backbone επίσης παίζει πλέον τύμπανα και ο παλιός μας drummer στους Blues Wire, ο Αλέξανδρος Αποστολάκης, και όλοι μαζί (με τον Σωτήρη Ζήση στο μπάσο) βρισκόμαστε κάθε Τετάρτη στο Orient club στη Θεσ/νίκη και "τζαμάρουμε" τιμώντας τις μέρες (και νύχτες...) που ζήσαμε για χρόνια στο "Παραρλάμα".

Ας μην επεκταθώ άλλο ;D!

Και ολίγα για τους ΝΕΜΟ... Υπήρξαν καρδιακοί μου φίλοι (και κάποιοι συμμαθητές...) και μια απο τις πρώτες μου επαφές με το ροκ γενικά. Πέρα απο φίλος, χρημάτισα και roadie του γκρουπ, κοντολογής τους έζησα απο κάθε πλευρά. Δε θέλω να πω λεπτομέρειες, απλά να σας μεταφέρω την άποψη μου για κανα δυό θέματα...

Πρώτα, μια περίεργη κατάρα που πάντα θαρρείς κυνηγούσε αυτό το γρουπ...θάνατοι, ναρκωτικά, ψυχοφάρμακα, άστα να πάνε... ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ μουσικοί πέρασαν απο το σχήμα, κάποιοι τα κατάφεραν (λίγοι), οι πιο πολλοί εξαφανίστηκαν (με κάθε τρόπο που μπορεί κάποιος να υποθέσει...). Έχω όμως να πω αυτό: παρ'ότι ο μοναδικός δίσκος που ηχογράφησαν αφήνει μόνο ψήγματα του τι θα μπορούσαν να είχαν κάνει, ΚΑΝΕΝΑΣ σήμερα δεν παίζει ροκ με τον τρόπο και την αισθητική που οι μουσικοί του τότε κυνηγούσαν...

Και ειδικά ο Λευτέρης Τσαφαρίδης (τραγούδι, κιθάρα), ο κατ'εξοχήν εκφραστής των τάσεων του γκρουπ. Γνώμη μου, έβλεπε χρόνια μπροστά σε ορισμένα ζητήματα.

Αν συναντήσετε κάποιον "απο μέσα", ρωτήστε, μόνο καλό θα δείτε...

Πιο πολύ προς το progressive rock και όχι τόσο blues ήταν οι "Μην πυροβολείτε τον πιανίστα" του Πάνου Οικονομάκη που φτιάχνει κιθάρες και παραδίδει μαθήματα τώρα. Είχα την τύχη να έχω τον Πάνο για πρώτο δάσκαλό μου στην κιθάρα. Εκπληκτικός μουσικός και φοβερός κιθαρίστας. Κρίμα που η ελληνική σκηνή δεν είχε χώρο για τον ήχο τους απ' ό,τι φαίνεται. Από εδώ μπορείτε να ακούσετε/κατεβάσετε το άλμπουμ τους "Αίνιγμα":

http://www.enigmagt.gr/html/download_enigma_cd.html

Εδιτ: Κι απ' ό,τι φαίνεται όση ώρα έγραφα πόσταρε κι ο Ηλίας Ζάικος...... Γεια σου Ηλία. Τα σέβη μου.

Ξερει κανενας τι απεγιναν οι ''captain nefos " k οι ''Λερναια Υδρα"? (Δεκαετια 80)!!

Εδιτ: Κι απ' ό,τι φαίνεται όση ώρα έγραφα πόσταρε κι ο Ηλίας Ζάικος...... Γεια σου Ηλία. Τα σέβη μου.

Παρομοίως και προς όλους :).

Είναι ο Ζάικος μέλος και βγήκα εγώ να σας πω για τους Blues Gang... Πολύ καλό... :P Ευχαριστούμε, Ηλία!

Ηλία, thanks για τις πληροφορίες για τους ΝΕΜΟ.

Ξέρεις μήπως έχει γίνει κανά θάμα και έχει βγει ο δίσκος των ΝΕΜΟ σε CD; Το LP είναι long gone δυστυχώς (από τα μαγαζιά, φυσικά, και από τη δισκοθήκη μου, δυστυχώς)...

Aπο ότι φένεται ,σχεδόν όλοι καταλήξαμε ότι οι Wire είναι η καλύτερη blues μπάντα στην Ελλάδα και όχι μόνο.Υπάρχει μία ορατή διαφορά με τις άλλες blues μπάντες ,λόγω της πείρας απο τα κάμποσα χρονάκια ;D παιξίματος που κουβαλούν στη πλάτη τους (εννοείτε βέβαια ότι είναι και πολύ καλοί μουσικοί)και στο ότι δίνουν μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια.Ενα απο τα πράγματα που έχω μάθει όλα αυτα τα χρόνια ,είναι ότι στη μουσική η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά! ;)

Τα παιδιά απλά έχουν τα blues μέσα τους.Τhats all.

απο μια προσφατη ερυνα που ειχα κανει δεν εχει κυκλοφορισει ο δισκος τους ,

για οποιον ενδιαφερεται τον εχω λεγεται rocking tonight βγηκε το 82 και στο οπισθοφυλλο γραφει (many thaks to elias zaikos for his absense during the recording tades) αυτη ηταν η δευτερη περιοδος της μπαντας  με τους

ΛΕΥΤΕΡΗ ΤΣΑΦΑΡΙΔΗ -κιθαρα φωνη

ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΣΚΑ-κιθαρα

ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ -μπασσο

ΠΑΝΟ ΤΟΛΙΟ-τυμπανα

η πρωτη περιοδος ηταν με τους

ΛΕΥΤΕΡΗ ΤΣΑΦΑΡΙΔΗ -ΚΙΘΑΡΑ ΦΩΝΗ

ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ -ΟΡΓΑΝΟ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ -ΚΙΘΑΡΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΣ-ΜΠΑΣΣΟ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ -ΤΥΜΠΑΝΑ

me αυτη την συνθεση κυκλοφορησαν to 79 ενα 45 με τα

come on with us &the voice of my soul

αυτα τα δισκακια τα εχω και οποιος τα θελει μπορει να μου πει,αυτα ηταν λιγα λογια για μια μπαντα η οποια ηταν πραγματικη rock μπαντα που με εκανε να αγαπησω την μουσικη και να ασχοληθω με την μουσικη με τον δικο μου τροπο

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μπράβο ρε συ... Ναι ο Τόλιος έπαιζε τύμπανα...

Έχεις περάσει το δίσκο σε ψηφιακή μορφή μήπως;

mscmkr είπε:
Μπράβο ρε συ... Ναι ο Τόλιος έπαιζε τύμπανα...

Έχεις περάσει το δίσκο σε ψηφιακή μορφή μήπως;
οχι αλλα αν εισαι απο θεσ/νικη στα δινω και το κανεις εσυ μιας και εγω δεν το κατεχω το αθλημα

Δυστυχώς, αν και είμαι από Θεσσαλονίκη, δεν ζω εκεί... Thanks anyway...

mpozin68 είπε:
στο οποσθοφυλλο γραφει (many thaks to elias zaikos for his absense during the recording tades>dates)
Σωστός - και παρατηρητικός! - ο Νίκος 8). Bravo!

Αυτό το έγραψαν για να με πικάρουν, επειδή εκείνες τις μέρες κάτι είχε γίνει -ούτε θυμάμαι...- και ήμασταν "μαλωμένοι" και τη μέρα που ηχογραφούσαν δεν πήγα μαζί τους στο στούντιο απο τα νεύρα μου >:(, ενώ ήμουν "αυτοκόλλητος"...oh well 8)...

solega είπε:
Blues Wire ειναι η μοναδικη blues μπαντα στην Ελλαδα.
Οι Blues Wire ειναι.....μοναδικη blues μπαντα στην Ελλαδα και οχι μονο, οπως μοναδικη ειναι και  οι BLUES CARGO dont forget.. 8) 8) 8)

αναφέρθηκε από την πρώτη σελίδα.

Οντως πολύ καλό γκρουπ.

Αλλά δεν περιμένεις κάτι λιγότερο όταν ο μπασίστας είναι και τραγουδιστής  ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back