- Πόντοι
- 2,368
+1Προς τι το κλάμμα και ο οδυρμός? Γιατί πρέπει να μαλώνουμε με τους καταστηματάρχες ενώ έχουμε πια εναλλακτικές?

+1Προς τι το κλάμμα και ο οδυρμός? Γιατί πρέπει να μαλώνουμε με τους καταστηματάρχες ενώ έχουμε πια εναλλακτικές?
+2. Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε τόσο επιθετικοί, όσοι ντόπιοι έμποροι βλέπουν πέρα από την μύτη τους έχουν αρχίσει και αλλάζουν, για τους υπόλοιπους καλά κρασά.Superfunk είπε:+1Προς τι το κλάμμα και ο οδυρμός? Γιατί πρέπει να μαλώνουμε με τους καταστηματάρχες ενώ έχουμε πια εναλλακτικές?![]()
Mε αυτές τις λογικές, φίλοι μου και ο Thomann είναι ακριβώς (ας μην ξεχνάμε ότι το δολάριο κινείται από 1,55-1.59...) και οι πόρτες με την Αμερική για αποστολές ανοίγουν συνεχώς...τότε τι θα πούμε τον Thomann κλέφτη και ακριβό? Για εμένα ακριβός είναι, όχι κλέφτης12AX7 είπε:...απέναντι στο super market thomman
Εεεεεεε... οκ!! Αν και οικονομολόγος, ξέρεις εσύ κάποια αγορά που να σου επιτρέπει να... ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ κοτζαμάν ποσότητες υλικών αγαθών μέσω... μαγαζιών (!!!!!) και όχι μέσω των επιτόπου αντιπροσωπιών χονδρικής;heretic είπε:Πρωτα απο ολα για το φιλο που μου εκανε μαθηματα κοστολογησης (παρεπιμπτοντως ειμαι οικονομολογος), θα του πω το πολυ απλο. Αν αγορασει ο Νακας την Parker απο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Αμερικης θα βγει 2000 ευρω. (δασμος+ΦΠΑ).
Η λογική σου μπάζει λίγο. Η χονδρική τιμή δεν είναι ίδια για όλους και, ναι, υπάρχει περίπτωση η τιμή στην οποία αγοράζει ο Νάκας την Parker από το εργοστάσιο να είναι παρόμοια ή μεγαλύτερη από την τιμή λιανικής στην Αμερική+ΦΠΑ+δασμό.heretic είπε:Πρωτα απο ολα για το φιλο που μου εκανε μαθηματα κοστολογησης (παρεπιμπτοντως ειμαι οικονομολογος), θα του πω το πολυ απλο. Αν αγορασει ο Νακας την Parker απο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Αμερικης θα βγει 2000 ευρω. (δασμος+ΦΠΑ). Την πουλαει 3250, και μετροιτης γυρω στα 2800-3000. 800-1000 ευρω κερδος ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ δηλαδη αγορασει την κιθαρα απο καταστημα λιανικης. Ομως απ οτι ξερω ειναι επισημος αντιπροσωπος της εταιριας, συνεπως αγοραζει απο το εργοστασιο. Προφανως λοιπον οπως ειπε και ο Superfunk, αγοραζει χαμηλοτερα απο τον αμερικανο καταστηματαρχη (που εχει κερδος εννοειται).
Τώρα μου το λες και μόλις έφαγα απ'το γειτονικό σουβλατζίδικο εδώ στην Αθήνα ;Dkabamaru-x- είπε:σαν τα σουβλακια στη λαρισα δεν εχει![]()
Συγνώμη αδελφέ αλλά αυτό πραγματικά αδυνατώ να το πιστέψω!!!spy είπε:Η χονδρική τιμή δεν είναι ίδια για όλους και, ναι, υπάρχει περίπτωση η τιμή στην οποία αγοράζει ο Νάκας την Parker από το εργοστάσιο να είναι παρόμοια ή μεγαλύτερη από την τιμή λιανικής στην Αμερική+ΦΠΑ+δασμό.....
old_nick είπε:Συγνώμη αδελφέ αλλά αυτό πραγματικά αδυνατώ να το πιστέψω!!!Η χονδρική τιμή δεν είναι ίδια για όλους και, ναι, υπάρχει περίπτωση η τιμή στην οποία αγοράζει ο Νάκας την Parker από το εργοστάσιο να είναι παρόμοια ή μεγαλύτερη από την τιμή λιανικής στην Αμερική+ΦΠΑ+δασμό.....
Μιλήστε με κανένα γνωστό σας έμπορο (όχι απαραίτητα μουσικών ειδών) και θα σας πει αν είναι δυνατό ή όχι (δεν είπα ντε και καλά ότι ισχύει στην παρούσα περίπτωση).Οσον αφορα το γεγονος οτι η χονδρικη τιμη που παιρνει ο Νακας ειναι ψηλοτερη απο αυτη που πουλανε τα μαγαζια στην Αμερικη+ΦΠΑ+δασμος, νομιζω οτι αυτο και αν ειναι μεγιστος παραλογισμος.
Αυτό έχει να κάνει με το πώς χειρίζονται το θέμα προτεινόμενης/πραγματικής λιανικής όπως έγραψα και παραπάνω.Γιατι δε θες να δεις το προφανες , οτι οι Ελληνες εδω καταργουν καθε εννοια λογικης.
Συμφωνούμε απόλυτα επι της θεωρίας αλλά επι της πράξης θεωρώ ότι είναι σπάνιο. Άρα η δυνατότητα σύγκρισης και αγοράς από το Internet είναι απόλυτη (όσο το δολλάριο είναι σε αυτά τα επίπεδα). Όπως θα κατάλαβες δεν με ενδιαφέρει καν η Ευρώπη τη θεωρώ ακριβή.trigga είπε:marathon απλά τα πράγματα μαν.Αν οποιοςδίποτε έλληνας πουλάει σε τιμές εξωτερικού ή κ λιγότερο όπως κ να το κάνουμε είναι πιο δελεαστικό απ την visa που πληκτρολογείς στο πισί για να παραγγείλεις απο γερμανία.
και πρέπει να κλαψουρίζουμε συνέχεια? Η πορεία της αγοράς τους τιμωρεί...marathon ο Έλληνας καταναλωτής νιώθει βιασμένος (δικαίως) και έχει ανάγκη να το εκφράσει (με διάφορους τρόπους).
Και η αγανάκτηση μεγάλη όμως όπως βλέπεις...marathon είπε:και πρέπει να κλαψουρίζουμε συνέχεια? Η πορεία της αγοράς τους τιμωρεί...marathon ο Έλληνας καταναλωτής νιώθει βιασμένος (δικαίως) και έχει ανάγκη να το εκφράσει (με διάφορους τρόπους).