Ελαφριά κιθάρα με ήχο Stratocaster

mario

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Παίζω με Fender American Standard Stratocaster (2003).

Είμαι ευχαριστημένος απ' όλα σε γενικές γραμμές. Εκτός από ένα: το βάρος.

Ποια κιθάρα θα προτείνατε (μέχρι 2000€ καινούργια), να μπορεί να φεντερίζει σε ήχο και εμφάνιση και να είναι ελαφριά;

Τρέφω μία συμπάθεια στην Ibanez JS1200 αλλά δεν έτυχε να τη δω από κοντά. Έχει κάποιος άποψη;

Τί θα προτείνατε γενικότερα; (Δεν αποκλείω και άλλες fender strat, αρκεί να είναι πιο ελαφριές)

Ευχαριστώ.

Έχω την ibanez JS-1000 η οποία διαφέρει με την 1200 στους μαγνήτες και στο χρώμα βεβαίως και η εντύπωση που έχω αποκομίσει παίζοντας και με fender stratocaster, είναι ότι η ibanez JS-1000 είναι η μοντέρνα εξέλιξη της fender, μια στρατοκάστερ δηλαδή με την οποία μπορείς να παίξεις σχεδόν τα πάντα  ;)

Me $80 (με μεσα τα μεταφορικα) καμνεις μια χαρα δουλεια,και πουλας μετα το original σωμα της Fender & με τη διαφορα αγοραζεις σουβλακια για ενα μηνα.... ;D

http://www.guitarfetish.com/Strat-Style-Bodies_c_75.html

ελαφρυτερα σωματα απο αυτα απλα δεν υπαρχουν

Δεν αποκλείω και άλλες fender strat, αρκεί να είναι πιο ελαφριές
αυτο θα το καταλαβεις μονο αν τις...παιξεις....

γενικα οντως οι EJ ειναι ελαφριες,αλλα για ακομα πιο ελαφριες θα πρεπει να βρεις καποιο μοντελλο απο swamp ash (που ομως και παλι θα το παιξεις)

γενικα δυσκολα θα βρεις πολυ ελαφρυ σωμα απο alder (οπως αλλωστε εχεις διαπιστωσει και απο την κιθαρα σου) 

Superfunk είπε:
Me $80 (με μεσα τα μεταφορικα) καμνεις μια χαρα δουλεια,και πουλας μετα το original σωμα της Fender & με τη διαφορα αγοραζεις σουβλακια για ενα μηνα.... ;D

αυτο θα το καταλαβεις μονο αν τις...παιξεις....

γενικα οντως οι EJ ειναι ελαφριες,αλλα για ακομα πιο ελαφριες θα πρεπει να βρεις καποιο μοντελλο απο swamp ash (που ομως και παλι θα το παιξεις)

γενικα δυσκολα θα βρεις πολυ ελαφρυ σωμα απο alder (οπως αλλωστε εχεις διαπιστωσει και απο την κιθαρα σου) 
+1

Superfunk είπε:

Eίναι standard fender η διαστάσεις στο neckpocket?

Έχει δοκιμάσει κανείς?

doubletrouble είπε:
Eίναι standard fender η διαστάσεις στο neckpocket?

Έχει δοκιμάσει κανείς?
Ο Superfunk(telecaster). Το neck pocket απο 'τι λέει ειναι κομμένο έτσι ώστε να κάνει με τα περισσότερα μπράτσα.

mario είπε:
Τί θα προτείνατε γενικότερα; (Δεν αποκλείω και άλλες fender strat, αρκεί να είναι πιο ελαφριές)
Κάντο όπως ο Clapton.  8)

Αφού είσαι ευχαριστημένος από την Strat σου,κράτα το μανίκι της και βρες ένα ελαφρύτερο σώμα.

Και τώρα στα δυσάρεστα...Το βάρος μιάς οποιασδήποτε κιθάρας παίζει καθοριστικότατο ρόλο στον ήχο που παράγει.Μην σου κάνει εντύπωση αν ο ήχος που σου αρέσει τώρα στη Strat σου ξαφνικά "χαθεί",όταν θα αλλάξεις δραστικά τη μεταβλητή που λέγεται βάρος...

(Οι...αντιξυλάδες θα θυμώσουν και θα μου την πεσουν τώρα,αλλά δεν πειράζει.Ξύδι... ;D)

S9F είπε:

Αφού είσαι ευχαριστημένος από την Strat σου,κράτα το μανίκι της και βρες ένα ελαφρύτερο σώμα.

Και τώρα στα δυσάρεστα...Το βάρος μιάς οποιασδήποτε κιθάρας παίζει καθοριστικότατο ρόλο στον ήχο που παράγει.Μην σου κάνει εντύπωση αν ο ήχος που σου αρέσει τώρα στη Strat σου ξαφνικά "χαθεί",όταν θα αλλάξεις δραστικά τη μεταβλητή που λέγεται βάρος...

(Οι...αντιξυλάδες θα θυμώσουν και θα μου την πεσουν τώρα,αλλά δεν πειράζει.Ξύδι... ;D)
Άμα ακούς το χορτάρι να φυτρώνει και το μυρμήγκι να συνουσιαζεται θα δεις διάφορα. Πέρα απο την πλάκα, αν πάρουμε ένα σώμα π.χ. Ash και ένα σώμα Μαονι με ακριβώς τους ίδιους μαγνήτες πάνω δεν πιστεύω να μπορείς να νιώσεις την διάφορα έστω όχι έντονα. Συγουρα τα ξύλα δεν έχουν όλα τον ίδιο ήχο αλλα δεν είμαστε ο Dumbo.

dumbo.gif

Για να δωσω μια ποικιλια στο θεμα θα πω οτι το ελαφρυτερο στρατ σωμα το εχω βρει σε squier affinity...οποτε παιρνεις ενα,πετας ολα τα τσιμπραγκαλα που εχει πανω,βαζειςοτι γουσταρεις με το πολυ καμια 200ρια ευρω κ καθαρισες

hyperpanos είπε:
Έχω την ibanez JS-1000 η οποία διαφέρει με την 1200 στους μαγνήτες και στο χρώμα βεβαίως και η εντύπωση που έχω αποκομίσει παίζοντας και με fender stratocaster, είναι ότι η ibanez JS-1000 είναι η μοντέρνα εξέλιξη της fender, μια στρατοκάστερ δηλαδή με την οποία μπορείς να παίξεις σχεδόν τα πάντα  ;)
Θα διαφωνησω,φιλε μου.Το basswood σωμα των JS-1000 ειναι αρκετα mid-focused,που σημαινει οτι για να 'βγαλεις' τα ξυραφενια πριμα μιας strat πρεπει να καταβαλεις μεγαλη προσπαθεια,η οποια προσπαθεια σιγουρα δεν μπορει να περιλαμβανει τους DiMarzio που φοραει.Ισως με ενα σετ SD JB-Jazz και τον καταλληλο ενισχυτη...

Superfunk είπε:

Δελεαστική πρόταση και αρκετά οικονομική!  ;D

Απλά δεν θα πούλαγα το original σώμα αν υπήρχε έστω και μια πιθανή περίπτωση να πουλήσω την κιθάρα στο μέλλον.

hyperpanos είπε:
Είπαμε κολλημένος αλλά όχι κι έτσι...; Τι σχέση έχει ρε συ η φαλακροκιθάρα με στρατ; ;D

RayDTutto είπε:
Είπαμε κολλημένος αλλά όχι κι έτσι...; Τι σχέση έχει ρε συ η φαλακροκιθάρα με στρατ; ;D
Πω πω με φάγατε  ;D ;D ;D Δεν είπα ότι είναι στρατ, αλλά μια μοντέρνα εξέλιξη  ;)

S9F είπε:

+1000

με ενα πολυ ελαφρυ σωμα,ανεξαρτητως τυπου ξυλου, θα εχεις λιγοτερα πριμα,λιγοτερο sustain και πιο αερατη και ζωντανη κιθαρα

Με ολο το σεβασμο της ελευθερης αποψης:

Αν μπορεις παρε μου σε παρακαλω μια πανακριβη κιθαρα και θα σου επιστρεψω τα παντα

κλειδια,μαγνητες,τρεμολο κ.λ.π φυσικα θα σου δωσω και 80 ευρω για να παρεις αυτα τα

υπεροχα σωματα και 10 ευρω για καφε!!!!!!!!!

Υ.Γ: ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΜΙΑ JAMES TYLER ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ

ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΜΙΑ JAMES TYLER ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ
Απο αυτες που το headstock τους ειναι σαν πεος με αποτυχημενη περιτομη? ;D

Τουλαχιστον οι υπολοιποι αντιγραφεις του Fender IKEA φτιαχνουν καπως ωραιοτερα headstock απο αυτο το εκτρωμα.... ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα