Εκτίμηση ενισχυτή Fender Pro Reverb της σειράς Pro Tube 2001-2003

@Άγιος Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να τον δώσεις; Από το αρχικό post φαίνεται ότι σου αρέσει αρκετά
Έχουν αλλάξει τα γούστα μου από την εποχή που τον αγόρασα, τότε άκουγα και έπαιζα και μπλουζ, τώρα πια δεν παίζω, μου έχω απαγορεύσει την πεντατονική... Αλλάζουν τα πράγματα με τις δεκαετίες

Απο τη στιγμη που εχεις στο μυαλο σου με ποια τιμη θα εισαι ευχαριστημενος, και δεν ειναι δηλαδη ενα αντικειμενο που το βρηκες παρατημενο σε μια αποθηκη και δεν ξερεις ποσο να το δωσεις, βαλε αγγελια με αυτην την τιμη, και βλεποντας και κανοντας.

Δεν μπορω να σε βοηθησω ως προς την εκτιμηση του ενισχυτη σου ομως δεν μπορω επισης να καταλαβω ποια η συσχετιση της τιμής που θες να τον δωσεις με τους δασμους του Τραμπ (που δεν εχουν ακομα επιβληθει)? (και να σου πω την αληθεια ουτε αυτο περι σπανιοτητας το καταλαβα...)

Δεν μπορω να σε βοηθησω ως προς την εκτιμηση του ενισχυτη σου ομως δεν μπορω επισης να καταλαβω ποια η συσχετιση της τιμής που θες να τον δωσεις με τους δασμους του Τραμπ (που δεν εχουν ακομα επιβληθει)? (και να σου πω την αληθεια ουτε αυτο περι σπανιοτητας το καταλαβα...)
Από ότι βλέπω στα ίντερνετς αυτοί οι ενισχυτές είναι συναρμολογημένοι στην Αμερική, Αν λοιπόν ο Trump επιβάλει δασμούς στην Ευρώπη και οι Ευρώπη απαντήσει με δικούς της δασμούς δεν θα ακριβύνουν τα αμερικάνικα προϊόντα; Αυτό λέω. Ύστερα , από το 2001 ως το 2003 κατασκευάστηκε ο συγκεκριμένος και πόσοι από αυτούς να έφτασαν στην Ελλάδα; Απλοί συλλογισμοί

Στο συγχρονο μουσικο κοσμο σε mass produced προιοντα ειναι εξαιρετικα δυσκολο να μιλας για σπανιοτητα και συλλεκτικοτητα. Δεν νομιζω ο συγκεκριμενος ενισχυτης να εχει τιποτα απο τα δυο. Συνηθως κατι τετοιο συμβαινει οταν η μητρικη εταιρεια φροντιζει εξ αρχης για τη συλλεκτικοτητα ενος κομματιου, ειτε μεσω limited run, ειτε μεσω custom shop. Το πιθανοτερο μαλιστα ειναι ο συγκεκριμενος να βγηκε μονο για δυο χρονια επειδη δεν εκανε και σπουδαια καριερα σε πωλησεις.
Μια αλλη περιπτωση που ενας μαζικα παραγομενος ενισχυτης (ή πεταλι κ.λ.π) χτυπαει μεγαλα νουμερα στην αγορα των μεταχειρισμενων, ειναι αυτος του να του αναγνωσριστουν εκ των υστερων (συνηθως αυτο συμβαινει αρκετα χρονια αργοτερα) σπανιες ηχητικες ιδιοτητες, και τις περισσοτερες φορες αυτες περισσοτερο εχουν να κανουν με hype παρα με πραγματικα εξωπραγματικες ηχητικες επιδοσεις. Κλασσικο παραδειγμα των ανωτερω , τα bad monkey εσχατως, η καποια πεταλια της Boss made in Japan. Να σου πω την αληθεια δεν εχω δει για τον συγκεκριμενο να ακουγεται τετοιο hype.

Τέλος εξακολουθω να μην αντιλαμβανομαι πως σε μια αγορα μεταχειρισμενων που βριθει υπερπροσφορας απο οργανα που αγοραστηκαν σε διαστημα 50 χρονων ανευ δασμων, τυχον επιβολη δασμων στο μελλον θα επηρρεασει την τιμη του μεταχειρισμενου σου ηλικιας 25 ετων. Δεν ειμαστε σε εποχες που σε ολη την Ευρωπη κυκλοφορουσαν 1000 στρατ και ολοι καναν κρα να βρουν μια.

Η συγκεκριμένη σειρά (Pro Tube) είχε βγει για λίγα χρόνια στις αρχές των 2000s και ήταν απόπειρα να εκμοντερνίσει η Fender κάποιους απο τους κλασσικούς καθαρούς ενισχυτές της. 'Οπου εκμοντερνίσει πάει να πεί προσθήκη 2ου overdrive καναλιού και effects loop. Είχαν τρία μοντέλα, Pro Reverb, Twin και Concert αν θυμάμαι καλά. Πρακτικά αυτοί ήταν και οι 3 ο ίδιος ενισχυτής με διαφορετικό power section και ηχεία, κατα τα άλλα ηχητικά ίδιοι.

Ωραία ιδέα, αλλά στην πράξη δεν πήγαν και πολύ μακριά. Το καθαρό κανάλι ήταν κλασσικός blackface fender pro ήχος, ίσως όχι στο 100% ενος top Pro/Twin αλλά πολύ ωραίο. Το βρώμικο κανάλι ήταν κατα κοινή ομολογία το αδύνατο σημείο, έχει μερικούς ενδιαφέροντες ήχους (χρησιμοποιώ που και που εναν Pro Tube Twin σε προβάδικο) αλλά nothing to write home about. Το reverb είναι κλασσικό ωραίο λαμπάτο reverb, το tremolo είναι πρακτικά ενα ενσωματωμένο πεταλάκι, όχι το opto κύκλωμα των vintage Fender. Το effects loop είναι ωραίο για αυτούς που το χρειάζονται, αλλά έχω ακούσει πως έχει κάποια θεματάκια στην υλοποίηση του και δεν κάθεται καλά με inst-level πετάλια, δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος.

Το θέμα τους ήταν ότι φανήκαν λίγο σαν...μεσοβέζικη λύση. Οι περισσότεροι οπαδοί των Pro/Twin θέλουν αυτούς τους ενισχυτές είτε για τα καθαρά τους καθ'αυτά είτε για τα καθαρά τους σαν βάση πεταλιών. Η παρουσία 2ου βρώμικου καναλιού είναι ψιλοαδιάφορη για τον μέσο παραδοσιακό φεντεράκια. Οι περισσότεροι θα ήταν πιο χαρούμενοι με μια πιο "παραδοσιακή" υλοποίηση των Pro/Twin. ΄Οσοι δε θέλουν μπόλικα κανάλια, boost, λουπες master volume και της παναγιάς τα μάτια τους βρήκαν λειψούς απο features και απο μοντέρνους ήχους. Και είναι και γομάρια. Βάλε και το οτι η Fender είχε τον πιο οικονομικό Hot Rod Deluxe στην κατηγορία του δικάναλου, που στα early 00s πούλαγε σαν παλαβός. Οπότε την έφαγε γρήγορα η μαρμάγκα τη σειρά Pro Tube και αντικαταστάθηκε με πιο αυθεντικά reissues.

Είναι ωραία μηχανήματα κατα τη γνώμη μου, με καλές δυνατότητες αλλα δυστυχώς δεν είναι ιδιαίτερα desirable και κατα κανόνα βρίσκονται στη μεταχειρισμένη αγορά πιο φτηνά απο τα διάφορα reissue των vintage Pro/Twin. Εγω προσωπικά αν δεν είχα σοβαρή και άμεση ανάγκη χρημάτων, στην τιμή που θεωρώ οτι πιάνουν στην αγορά αυτή τη στιγμή ΔΕΝ θα τον πούλαγα.

Είπες και δυο καλές κουβέντες φίλε odis... Και εγώ εκεί καταλήγω στο να μην τον πουλήσω, κάνει καλό ντεκόρ Έκτος από τον εκσυγχρονιστικά στοιχεία που αναφέρει ο odis όπως η λούπα, έχει και σύγχρονες βάσεις στις λυχνίες ώστε να αλλάζουν εύκολα σε σχέση με τους vintage και βέβαια to ότι μπορεί να γίνει 12watt με ένα διακόπτη, αν δεν έχει κανείς χρυσά αφτιά θεωρώ ότι θα τον ευχαριστηθεί πολύ περισσότερο από έναν vintage. Το μειονέκτημα του για τον παίχτη υπνοδωματίου που θέλει να πηγαίνει και σε καμιά πρόβα είναι το βάρος του όπως ειπώθηκε, από μέγεθος είναι μια χαρά μικρούλης για το 12αρι που φοράει

Αυτό με τoυς δασμούς φίλε Φεντεριαρη αν επιβληθούν τελικά θα δεις ότι δεν θα σου φαίνονται περίεργες οι τιμές των αμερικάνικων προϊόντων εκεί που θα φτάσουν τα καινούρια. Όπως έχω ξανά πει επειδή έχω κάνει αρκετές κακές πωλήσεις για εμένα στο παρελθόν έχω αποφασίσει να βελτιωθώ και ας μην ξεμπερδέψω γρήγορα, όποτε πουληθεί

@Άγιος μωρέ μια χαρα ωραίοτατος είναι ο ενισχυτής, στο ένα προβάδικο που πάμε παρακαλάω να έχει κάτσει να είναι το Twin ξαδερφάκι του διαθέσιμο κάθε φορά. Απλά αυτή η σειρά τείνει να ζει στην σκιά των πιο παραδοσιακών υλοιποιήσεων, καλώς η κακώς.

@odis13 και οι λοιποί γνώστες

Αυτός είναι της ίδιας λογικής και φιλοσοφίας;

@Nekkon δεν είμαι 100% σίγουρος και δεν έχω και εμπειρία ο ίδιος απο τον Prosonic αλλά έχω την εντύπωση ότι ήταν διαφορετικής φιλοσοφίας αυτός, νομίζω αυτός ήταν ενα καινούριο design σε Boogie Mark στυλ.

Αν λοιπόν ο Trump επιβάλει δασμούς στην Ευρώπη και οι Ευρώπη απαντήσει με δικούς της δασμούς δεν θα ακριβύνουν τα αμερικάνικα προϊόντα; Αυτό λέω.
Ναι, αλλά... όχι (όλα).
Όταν βγήκαν οι λίστες της ΕΕ πριν κάνα μήνα (όταν ξεκίνησε το "πανηγύρι"), μου βγήκαν τα μάτια να διαβάζω (ήταν αμέτρητες σελίδες), αλλά δεν υπήρχε καμία αναφορά σε μουσικά όργανα πάσης φύσης.

Βέβαια, όλα αυτά είναι ρευστά.

Θα συμφωνήσω σε όλα με τον @odis13

Το Reverb είναι αντιπροσωπευτικότατο και μάλιστα συνήθως για να είναι ανταγωνιστική μια πώληση στο noiz θα πρέπει να είναι σημαντικά πιο κάτω από το συνολικό κόστος του Reverb (όπου συνολικό κόστος = πώληση + μεταφορικά + τυχόν φόροι).

Επίσης στην Ελλάδα λόγω μπουζουκτσήδων βρωμάει ο τόπος από vintage Fender ενισχυτές. Πριν ένα μήνα αγόρασα 600€ έναν Fender Super Reverb AA270, handwired 45w, non master volume, 4x10 AlNiCo Jensens. (Οκ, θέλει άλλα 300-400 για να ξαναγίνει ενισχυτής αλλά και πάλι...)

Οπότε δύσκολο να πιάσει σοβαρά λεφτά ο Pro Reverb.

Θα συμφωνήσω σε όλα με τον @odis13

Το Reverb είναι αντιπροσωπευτικότατο και μάλιστα συνήθως για να είναι ανταγωνιστική μια πώληση στο noiz θα πρέπει να είναι σημαντικά πιο κάτω από το συνολικό κόστος του Reverb (όπου συνολικό κόστος = πώληση + μεταφορικά + τυχόν φόροι).

Επίσης στην Ελλάδα λόγω μπουζουκτσήδων βρωμάει ο τόπος από vintage Fender ενισχυτές. Πριν ένα μήνα αγόρασα 600€ έναν Fender Super Reverb AA270, handwired 45w, non master volume, 4x10 AlNiCo Jensens. (Οκ, θέλει άλλα 300-400 για να ξαναγίνει ενισχυτής αλλά και πάλι...)

Οπότε δύσκολο να πιάσει σοβαρά λεφτά ο Pro Reverb.
Αν δεν σου λένε κάτι οι πολλές και ουσιαστικές βελτιώσεις που έχει σε σχέση με τα αρχαία μηχανήματα της fender απλώς δεν απευθύνεται σε εσένα ο συγκεκριμένος ενισχυτής, ο οποίος δεν έχει δουλέψει και σε μπουζουξίδικο... Έχει παίξει λίγο σε υπνοδωμάτιο. Για παράδειγμα ούτε εγώ θα έδινα 600+400 για silver face αρχαιολογία που πήρες γιατί δεν μπορώ καν να τον βλέπω τον συγκεκριμένο

Περί ορέξεως παιδιά... δεν σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο ούτε έχουμε τα ίδια γούστα οπότε ας εκφράζουμε την άποψη μας ως άτομα όχι ως καρδινάλιοι

Last edited:
Απλά έχε υπόψιν ότι οι δασμοί του Τραμβιου αφορούν τα εισαγόμενα στην Αμερική προϊόντα όχι όσα εξάγονται. Αυτό έχει να κάνει αν η Ευρώπη θα βάλει δασμούς στα αμερικάνικα προϊόντα.

Επίσης ο Τραμβιος φαίνεται να πηγαίνει σε υποτίμηση το δολάριο ώστε να αυξηθούν οι εξαγωγές οπότε οι τιμές των Αμερικανών προϊόντων θα μειωθούν. Εκτός βέβαια και αν οι Ευρώπη επιβάλει μεγάλους δασμούς.

Παιδιά οι δασμοί και η γενικότερη κατάσταση της οικονομίας επηρεάζουν την συνολική αγορά των μεταχειρισμένων, όχι την αξία ενός επιμέρους ενισχυτή σε σχέση με τους άλλους που κυκλοφορούν.

Οκ μπήκαν αυριο δασμοι, γίνανε πιο ακριβοι οι νεοι Fender (μαζι με χιλιάδες δύο αλλα ποιο αναγκαία), ανέβηκαν και όλοι οι μεταχειρισμένοι και πλεον οι RI πιανουν δευτερο χερι 1200-1300 αντί για χιλιάρικο και ο Pro Tube 800 αντι για 600. Και αυτα τα 800 πλεον δεν πιανουν καν τοπο σε σχεση τα 600 περσι. Ε και?

Δεν θα αλλάξουν οι δασμοι το ποσο ποθητό είναι ένα μοντέλο σε σχέση με άλλα, απο τη στιγμή που όλων οι τιμες θα επηρεαστούν.

Σοβαρό review από γνώστη, χρήστη του reverb:

Wonderfully Versatile Amp
Matthew D.

IMO this may be the best anp Fender ever made. The drive channel is far more aggressive than most Fenders, especially if you leave out their half-hearted attempts at "modeling." This guy is all tubes and packs a punch to rival a Marsgall stack... and you've still got a crystal clear clean channel doing what Fender does best. Additional bells and whistles really make this thing shine. The pure analog tremolo and reverb promise to transport you back in time about 60 years, the 1/4 power switch keeps the neighbors happy (please make the most of the power amp!), it has an effects loop and can be easily paired with a cab or even an attenuator, and it even has little legs to let it tilt back. Bottom line: this amp does everything that a combo ever should do. The only cons I can think of are the weight (quite hefty) and I might've chosen a different speaker. Beyond that, I love this amp.
01/11/2020

@Άγιος Με όλο το θάρρος θα ρωτησω: γιατι ξεκίνησες αυτο το thread;
Ζήτησες γνώμες για την τιμή πώλησης του ενισχυτή, σου απάντησαν αρκετοί και με πολυ λογική τεκμηρίωση, και τώρα έχεις μπει στη διαδικασία να τους αποδείξεις οτι κάνουν λάθος και ο ενισχυτής αξίζει πολλά παραπάνω γιατι ειναι έτσι κι αλλιως, και οι "γνώστες" τον εκθειάζουν και μπλα μπλα...

Αφού έχεις τόσο συγκεκριμένη άποψη για την αξία (παικτικη και εμπορική) του ενισχυτή, γιατι δεν τον βάζεις για πώληση στα λεφτα που θεωρείς οτι αξίζει να ξεμπερδευεις αντί να κάθεσαι και να ρωτάς τους αλλους; Για να μη χανεις χρόνο με κάτι που ξεκάθαρα είναι άσκοπο, αν μη τι άλλο.

Trending...

Νέα θέματα

Back