• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Έχει το ροκ στοιχεια μπλουζ?

Γειά σας παιδιά τι κάνετε? ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας, έπαιζαν όντως οι αρχαίοι Έλληνες μουσική, τι είδους μουσική ήταν αυτή ? Υπάρχουν "αναπαραστάσεις" της μουσικής τους ? Χρόνια πολλά για την ημέρα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
έπαιζαν όντως οι αρχαίοι Έλληνες μουσική, τι είδους μουσική ήταν αυτή ?
Αυτά έπαιζαν, αλλά μας τα έφαγαν κάτι ανατολίτες...

Και ακολουθεί η "αναπαράσταση"

Μοντεράτορες σου λέει μετά....?

@Jim Golin δεν σου λέει κάτι ότι οι κλίμακες στην μουσική (οι πιο συνηθισμένες τουλάχιστον) έχουν αρχαιοελληνικά ονόματα...; Ιωνικός (όχι η ομάδα...), Δωρικός, Αιολικός, Λυδίος, Φρύγιος κ.τ.λ.

Από τις μπάντες που δεν είχανε σχεδόν καμία σχέση με τα blues.

εκεινο που τραγουδάει ο σκυλος του σιντ μπαρετ? ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΥΖ

Είναι σίγουρο ότι τρώγανε βελανιδιά καθώς η πεντατονική και το γενικό ύφος των μπουζ είναι από την Ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική.

ως ηπειρώτης θα σου πώ όχι. Τα δικά μας έχουν σχέση με τις πεντατονικές της Κίνας και της Κορέας. Ειναι μεγάλη κουβέντα που δεν θα αρέσει οπότε το αφήνουμε.

Γειά σας παιδιά τι κάνετε? ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας, έπαιζαν όντως οι αρχαίοι Έλληνες μουσική, τι είδους μουσική ήταν αυτή ? Υπάρχουν "αναπαραστάσεις" της μουσικής τους ? Χρόνια πολλά για την ημέρα

ίδια με τα σημερινά Κρητικά/Κυπριακά/Ποντιακά/κλπ και την εκκλησιαστική μουσική της Ορθόδοξης εκκλησίας.

@Jim Golin δεν σου λέει κάτι ότι οι κλίμακες στην μουσική (οι πιο συνηθισμένες τουλάχιστον) έχουν αρχαιοελληνικά ονόματα...; Ιωνικός (όχι η ομάδα...), Δωρικός, Αιολικός, Λυδίος, Φρύγιος κ.τ.λ.

νομίζω οτι αυτα τα ονόματα δεν σχετίζονται με κάποια πραγματικότητα.

εκεινο που τραγουδάει ο σκυλος του σιντ μπαρετ? ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΥΖ

Από τις μπάντες που δεν είχανε σχεδόν καμία σχέση με τα blues.

Πόσα τέτοια κομμάτια έχουν?

Ο σκύλος στο κομμάτι έχει μεγαλύτερη σχέση με τα blues από την μπάντα.

Άντε  και καλή Παναγιά!
Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: Η φράση «καλή Παναγιά» δεν στέκεται ούτε λεκτικά ούτε θεολογικά

Σύμφωνα με τους... ειδικούς ?

Πρώτη φορά τις ακούω αυτές τις κλίμακες

Πρώτη φορά τις ακούω αυτές τις κλίμακες
Ναι..., είναι κάποια πράγματα που περνούν μυστικά (ομερτά...) από μουσικό σε μουσικό!

Καλύτερα μην ασχολείσαι γιατί είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά...

Ναι..., είναι κάποια πράγματα που περνούν μυστικά (ομερτά...) από μουσικό σε μουσικό!

Καλύτερα μην ασχολείσαι γιατί είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά...
Χαχαχαχ η θεωρία δεν είναι το ατού μου γενικότερα, ακόμα τις νότες του πενταγράμμου πολλές φορές δυσκολεύομαι να τις διαβάσω, ένα τραγούδι το μαθαίνω απ'τήν παράδοση και έτσι μετά μου μένει και το μαθαίνω σιγά σιγά και βγαίνει

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μάθεις ένα τραγούδι. Καλές οι νότες, καλό το να σου δείξει ο δάσκαλος τα "πατήματα", αλλά ακόμα καλύτερο να ξέρεις σε ποια κλίμακα ανήκει το κομμάτι ώστε να ξέρεις τι παίζεις και γιατί το παίζεις. Δεν χρειάζεται να ξέρεις να διαβάζεις νότες για να μπορεσεις να μάθεις τις βασικές κλίμακες. Έτσι θα μπορέσεις και να αυτοσχεδιάζεις κάποιο σόλο, κάποια σύνθεση κλπ. Ξεκινα με την πολύ απλή πεντατονικη....

Ξεκινα με την πολύ απλή πεντατονικη....
 Που, παρεμπιπτόντως..., πάνω της μπορείς να μάθεις αλλά και να παίξεις και μπλουζ αλλά και Ηπειρώτικη μουσική!  Με ένα σμπάρο δυο σπουργίτια...

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μάθεις ένα τραγούδι. Καλές οι νότες, καλό το να σου δείξει ο δάσκαλος τα "πατήματα", αλλά ακόμα καλύτερο να ξέρεις σε ποια κλίμακα ανήκει το κομμάτι ώστε να ξέρεις τι παίζεις και γιατί το παίζεις. Δεν χρειάζεται να ξέρεις να διαβάζεις νότες για να μπορεσεις να μάθεις τις βασικές κλίμακες. Έτσι θα μπορέσεις και να αυτοσχεδιάζεις κάποιο σόλο, κάποια σύνθεση κλπ. Ξεκινα με την πολύ απλή πεντατονικη....
Α κλίμακες έχω μάθει τις ξέρω, και καμιά φορά τις κάνω practice με μετρονόμο, ξέρω πεντατονικη και μπουζ, 2 νότες παραπάνω έχει η μπλουζ , σχεδόν ίδιες είναι

Α κλίμακες έχω μάθει τις ξέρω, και καμιά φορά τις κάνω practice με μετρονόμο, ξέρω πεντατονικη και μπουζ, 2 νότες παραπάνω έχει η μπλουζ , σχεδόν ίδιες είναι
Ναι ισχύει και εγώ μαζί της έμαθα αυτές 

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
9
Εμφανίσεις
1K

Trending...

Νέα θέματα

Back