- Πόντοι
- 398
Ωραία η Σάμη...μια χαρά θα την βγάζεις εκεί.Αν και η παραλία έχει μόνο τουρίστες...Tώρα αν σου πω ότι φωτογράφησες το σπίτι μου ...
Ωραία η Σάμη...μια χαρά θα την βγάζεις εκεί.Αν και η παραλία έχει μόνο τουρίστες...Tώρα αν σου πω ότι φωτογράφησες το σπίτι μου ...
Παίζαμε εμείς οι μαύροι. Ωραία η Κεφαλονιά. Πρέπει να πάω και μια φορά πολίτης, να την αράξω στην Αγία Ευφημία και να μην κουνιέμαι ιτς.Πέζανε μάβροι?
Αυτά έπαιζαν, αλλά μας τα έφαγαν κάτι ανατολίτες...έπαιζαν όντως οι αρχαίοι Έλληνες μουσική, τι είδους μουσική ήταν αυτή ?
Από τις μπάντες που δεν είχανε σχεδόν καμία σχέση με τα blues.
Είναι σίγουρο ότι τρώγανε βελανιδιά καθώς η πεντατονική και το γενικό ύφος των μπουζ είναι από την Ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική.
Γειά σας παιδιά τι κάνετε? ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας, έπαιζαν όντως οι αρχαίοι Έλληνες μουσική, τι είδους μουσική ήταν αυτή ? Υπάρχουν "αναπαραστάσεις" της μουσικής τους ? Χρόνια πολλά για την ημέρα
Μοντεράτορες σου λέει μετά....?
@Jim Golin δεν σου λέει κάτι ότι οι κλίμακες στην μουσική (οι πιο συνηθισμένες τουλάχιστον) έχουν αρχαιοελληνικά ονόματα...; Ιωνικός (όχι η ομάδα...), Δωρικός, Αιολικός, Λυδίος, Φρύγιος κ.τ.λ.
εκεινο που τραγουδάει ο σκυλος του σιντ μπαρετ? ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΥΖ
Από τις μπάντες που δεν είχανε σχεδόν καμία σχέση με τα blues.
Φίλος, σε βλέπω λίγο... Clapton σήμερα ?Μοντεράτορες σου λέει μετά....?
Τό΄χει η μέρα σήμερα.... Άντε και καλή Παναγιά!Φίλος, σε βλέπω λίγο... Clapton σήμερα ?
Είναι πασιφανές το τρολάρισμα
Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: Η φράση «καλή Παναγιά» δεν στέκεται ούτε λεκτικά ούτε θεολογικάΆντε και καλή Παναγιά!
Τσίμπησες.......??Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: Η φράση «καλή Παναγιά» δεν στέκεται ούτε λεκτικά ούτε θεολογικά
Σύμφωνα με τους... ειδικούς ?
Πρώτη φορά τις ακούω αυτές τις κλίμακεςΜοντεράτορες σου λέει μετά....?
@Jim Golin δεν σου λέει κάτι ότι οι κλίμακες στην μουσική (οι πιο συνηθισμένες τουλάχιστον) έχουν αρχαιοελληνικά ονόματα...; Ιωνικός (όχι η ομάδα...), Δωρικός, Αιολικός, Λυδίος, Φρύγιος κ.τ.λ.
Ναι..., είναι κάποια πράγματα που περνούν μυστικά (ομερτά...) από μουσικό σε μουσικό!Πρώτη φορά τις ακούω αυτές τις κλίμακες
Χαχαχαχ η θεωρία δεν είναι το ατού μου γενικότερα, ακόμα τις νότες του πενταγράμμου πολλές φορές δυσκολεύομαι να τις διαβάσω, ένα τραγούδι το μαθαίνω απ'τήν παράδοση και έτσι μετά μου μένει και το μαθαίνω σιγά σιγά και βγαίνειΝαι..., είναι κάποια πράγματα που περνούν μυστικά (ομερτά...) από μουσικό σε μουσικό!
Καλύτερα μην ασχολείσαι γιατί είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά...
Που, παρεμπιπτόντως..., πάνω της μπορείς να μάθεις αλλά και να παίξεις και μπλουζ αλλά και Ηπειρώτικη μουσική! Με ένα σμπάρο δυο σπουργίτια...Ξεκινα με την πολύ απλή πεντατονικη....
Α κλίμακες έχω μάθει τις ξέρω, και καμιά φορά τις κάνω practice με μετρονόμο, ξέρω πεντατονικη και μπουζ, 2 νότες παραπάνω έχει η μπλουζ , σχεδόν ίδιες είναιΥπάρχουν πολλοί τρόποι να μάθεις ένα τραγούδι. Καλές οι νότες, καλό το να σου δείξει ο δάσκαλος τα "πατήματα", αλλά ακόμα καλύτερο να ξέρεις σε ποια κλίμακα ανήκει το κομμάτι ώστε να ξέρεις τι παίζεις και γιατί το παίζεις. Δεν χρειάζεται να ξέρεις να διαβάζεις νότες για να μπορεσεις να μάθεις τις βασικές κλίμακες. Έτσι θα μπορέσεις και να αυτοσχεδιάζεις κάποιο σόλο, κάποια σύνθεση κλπ. Ξεκινα με την πολύ απλή πεντατονικη....
Μία κι αυτή είναι περαστικιά...ξέρω πεντατονικη και μπουζ, 2 νότες παραπάνω έχει η μπλουζ , σχεδόν ίδιες είναι
Ναι ισχύει και εγώ μαζί της έμαθα αυτέςΑ κλίμακες έχω μάθει τις ξέρω, και καμιά φορά τις κάνω practice με μετρονόμο, ξέρω πεντατονικη και μπουζ, 2 νότες παραπάνω έχει η μπλουζ , σχεδόν ίδιες είναι