Εχει κανείς Rockinger ?

bassonova

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Αληθεύει οτι η Rokinger σκίζει τις fender που κοστίζουν τα ίδια λεφτά

ίσως και κάτι παραπάνω ή απλώς πρόκειται για έναν ακόμη αστικό

μύθο ? Επίσης, ο ήχος των Rokinger strat & tele αναπαράγει επιτυχώς

την fender αισθητική ή πρόκειται για φτωχή προσομοίωση ?

Ας απαντήσουν οι "έχοντες και κατέχοντες" !

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μόνο σκίζει?? Τις πετάει και στα βράχια και τους αλλάζει ράφτη!!! Φυσικά είναι μύθος σαν του Highlander!! There can be only one Fender strat!! Κάποιος mod ρε παιδιάαααααααααααααααααααααααααααααααα

.. σε αλλους αρεσει σε αλλους οχι!..

ειναι πολυ γενικη ερωτηση.. τι εννοεις καλυτερη?! και πως οριζεται το καλυτερο σε κατι τοσο υποκειμενικο!? :)

(το μονο που μπορω να συγκρινω ειναι η ποιοτητα κατασκευης που ειναι ''πιο'' λιγο υποκειμενικο!)

Εχω εμπειρια με τη Rockinger

απο το '87 που τους γνωρισα (και προσωπικα αφου ειμουν πελατης τους),

πολλα απο οσα ξερω σημερα τα οφειλω στη Rockinger και στην τοτε ομαδα της,

και εχω συναισθηματικους λογους να ειμαι θετικα προκατηλειμενος,οποτε...

..δεν θα μιλησω για την ποιοτητα τους(ειναι γνωστη),ουτε για συγκριση με Fender,

αλλα για το σεβασμο στον πελατη τους σε ολη την ιστορια της φιρμας.

Άμα πάρω rockinger θα πατήσει κάτω την φεντερ στρατ, αυτό είναι; Αν την πατήσει, θα έχει καλό πλεηαμπήλιτη μετά; Πατάει και τοκάι; Ή τοκάι μουφα;

Αυτά "τα ίδια και τα ίδια" που αποστρέφεσαι dear Yameth

φαίνεται νάναι η ουσία του noiz που στο κάτω-κάτω είναι

"κιθαρομάγαζο"-αυτό κατάλαβα τουλάχιστον εγώ τους 6 μήνες

που το παρακολουθώ καθημερινά.Η γιάφκα των απανταχού

fenderians για νάμαι ακριβέστερος-εξ ου και οι "μασημένες" απαντήσεις των λοιπών φίλων στις αγαθές απορίες μου

Thanks anyway για τις χρήσιμες παραπομπές...

έχουμε ξεφύγει τελείως...(α, παραλίγο να το ξεχάσω, έχω μια ροκινγκερ στρατ και μου φαίνεται πολύ καλή για τα λεφτά της (600 γιούρια), τώρα σε σχεση με τις φέντερ, τι να σε πω, παίξε και κρίνε μόνος σου, βασικά δε έχω παίξει με φεντερ τέτοιας ή παραπλήσιας τιμής)

Συγγνώμη, ρε παληκάρι, αλλά σε αυτή την ερώτηση, τι περιμένεις να απαντήσουμε;

bassonova είπε:
Αληθεύει οτι η Rokinger σκίζει τις fender που κοστίζουν τα ίδια λεφτά

ίσως και κάτι παραπάνω ?
Άντε και μπήκε ένας και απάντησε: "Ναι, φίλε, τους ρίχνουν στ' αυτιά"... Μπαίνει και ο άλλος, και λέει: "Όχι, φίλε, in Fender Strat we trust", που λέει κι ο φίλος μου ο Τάκης...

Διαμόρφωσες άποψη;

Το θέμα είναι τελείως υποκειμενικό... Αν οι "μεν" ήταν αντικειμενικά καλύτερες από τις "δε", η εταιρία που πουλάει τις "δε" θα είχε κλείσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια...

Καθε φορα τα ιδια...

Κατ'εμε ολες αυτες οι εταιριες φτιαχνουν πολυ καλυτερα οργανα στις ιδιες τιμες...(διαλεγεις τι θελεις κατ'αρχας)

Βεβαια οι υπερμαχοι των εταιριων ανακαλυψαν αυτο που λεγεται "μεταπωλητικη αξια"...

Και σας ρωταω ρε παιδια...

Αγοραζετε κατι με τη προυποθεση να το πουλησετε στο μελλον η γιατι ειναι ποιοτικο?

Νομιζω οτι καποιοι εχουν χασει λιγο το θεμα της μουσικης και σκεφτονται τελειως ως ντιλερς...

blackie είπε:
Βεβαια οι υπερμαχοι των εταιριων ανακαλυψαν αυτο που λεγεται "μεταπωλητικη αξια"...
Παρ' όλο που συμφωνώ μαζί σου, είναι κι αυτό ένα κριτήριο, και δεν μου κάνει εντύπωση αν έχει μεγάλη σημασία για κάποιον...

bassonova είπε:
Αυτά "τα ίδια και τα ίδια" που αποστρέφεσαι dear Yameth

φαίνεται νάναι η ουσία του noiz που στο κάτω-κάτω είναι

"κιθαρομάγαζο"-αυτό κατάλαβα τουλάχιστον εγώ τους 6 μήνες

που το παρακολουθώ καθημερινά.Η γιάφκα των απανταχού

fenderians για νάμαι ακριβέστερος-εξ ου και οι "μασημένες" απαντήσεις των λοιπών φίλων στις αγαθές απορίες μου
Περίεργο ύφος... οι απαντήσεις που σου δόθηκαν σε τόσο μικρό χρόνο από τη στιγμή που πόσταρες σου φαίνονται "μασημένες" γιατί κανείς δεν θέλησε να γράψει ξανά όσα έχει ήδη πει στα άπειρα θρεντς που έχουν προηγηθεί επί του θέματος, και που αν όντως παρακολουθείς ανελλιπώς επί 6 μήνες καθημερινά το φόρουμ θα γνώριζες βεβαίως ότι είναι ίσως το πιο πολυσυζητημένο τόπικ έβερ.

Και ειδικα οσον αφορα τις rockinger και γενικα τις partcasters συμβαινει εντελως το αντιθετο. Για την ακριβεια θα πρεπει οχι να βρουμε αυτους απο εδω μεσα που εχουν μια/εχουν παιξει με μια, αλλα εκεινους που δεν εχουν, μιας και ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα...

konu57 είπε:
αυτους απο εδω μεσα που εχουν μια/εχουν παιξει με μια, αλλα εκεινους που δεν εχουν, μιας και ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα...
ενας απο αυτους που δεν εχουν παιξει με rockinger πρεπει να ειναι και ο αρχικος ποστερ του θεματος,ο οποιος ομως φαινεται να γνωριζει οτι πατανε τις fender  ::)

Πάντως δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με fender καθώς (αν εξαιρέσεις τις fender japan) δεν υπάρχει κάποιο μοντέλο fender usa και mexico που να έχει τα "vintage" χαρακτηριστικά μιας rockinger stratocaster πχ.

Επίσης αν στο μυαλό σου έχεις κολλήσει με τα brand names και όλο το mambo jumbo που κρύβεται πίσω από το μάρκετινγκ τότε δεν πρόκειται να σου αρέσει μια no name κιθάρα ποτέ στο 100%! Είναι ψυχολογικό το ζήτημα!

Έχω 2 Rockinger Telecaster και 1 stratocaster και είμαι καλά ;D ;D

Αν και ο κιθαριστας "κανει" την κιθαρα κατ'εμε (απαντηση στο ποια "ριχνει" σε ποια),θελω να γραψω 2 γραμμες περι Rockinger κ λοιπον αξιολογων σχετικων βιοτεχνιων.

Μια χαρα οργανα κατασκευαζει πλεον η πλειοψηφια της παγκοσμιας κιθαροβιομηχανιας κ οι επιλογες ειναι σχεδον απειρες.

Το θεμα ειναι να προσπαθησεις να κανεις το deal με βαση το γνωστο value for money.

Διαλεγεις ποια strat θελεις καταρχην,υπαρχουν αρκετες με διαφορα χαρακτηριστικα.Επιλεγεις αυτη που θελεις κ αρχιζεις το googling για να βρεις το καλυτερο bargain.

Παραδειγμα δικο μου - Εψαχνα να βρω Strat Candy apple red,'57 reissue,με σχεδον ολα τα "σωστα" vintage specs.

Μετα απο λιγο ψαξιμο βρηκα αυτην στην φωτο κ την αγορασα καινουρια απο Ιαπωνια 530 ευρω κομπλε.

Με τα χρηματα αυτα δεν αγοραζα ουτε Rockinger,ουτε Warmoth,ουτε φυσικα USA.

Προμηθευτηκα ομως με λιγοτερα χρηματα μια πολυ αξιολογη κιθαρα που την λατρευω κ με λατρευει! Τα υπολοιπα ειναι στα δακτυλα :)

Ριξε μια ματια εδω εαν θελεις - Καιν.Strat Japan '62 reissue με ασυνηθιστο χρωμα.

Προσεξε τιμη.

http://cgi.ebay.com/New-Fender-Japan-Stratocaster-62-RI-ST62US-ST62-583_W0QQitemZ200315894454QQcmdZViewItemQQptZGuitar?hash=item200315894454&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1205%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A0%7C293%3A1%7C294%3A50

Αυτα

Βye.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Kostas-5150 είπε:
Αν και ο κιθαριστας "κανει" την κιθαρα κατ'εμε (απαντηση στο ποια "ριχνει" σε ποια),θελω να γραψω 2 γραμμες περι Rockinger κ λοιπον αξιολογων σχετικων βιοτεχνιων.

Μια χαρα οργανα κατασκευαζει πλεον η πλειοψηφια της παγκοσμιας κιθαροβιομηχανιας κ οι επιλογες ειναι σχεδον απειρες.
+1000

πρεπει να παιξεις με την rockinger του elavd.. ;)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back