• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Εχει αγοράσει ποτέ κανείς από best-decals

sofison

Ενεργό μέλος
Πόντοι
118
Γεια χαρά

Όπως λέει και ο τίτλος του θέματος έχει αγοράσει ποτέ κανείς από το https://www.best-decals.com/.

Αυτό που με απασχολεί είναι τα εξής:

- Είναι εύκολο να τοποθετήσεις τέτοια αυτοκόλλητα σε ένα Headstock?

- Μετά μπορείς να τους ρίξεις βερνίκι?

- Γενικά πόσες περίπου μέρες κάνουν για να έρθουν (Αθήνα)?

- Τους έχω στείλει 2 mail εδω και 2 μέρες και ακόμα δεν έχω λάβει απάντηση, ξέρει κανείς τι παίζει? (Εννοώ βέβαια εάν είναι συνεννοήσιμοι τύποι ή "τίποτα άστα να πάνε")

Ευχαριστώ   

www.thedecalshop.co.uk/Decal.doc

Παντως με τα.."Fender" decals που πουλανε ΕΣΚΑΣΑ στα γελια... ;D

Superfunk  αυτό που έστειλες ισχύει και για τα decals από το best-decals?

sofison είπε:
- Μετά μπορείς να τους ρίξεις βερνίκι?
Ανάλογα, σε κάποιες δοκιμές που είχα κάνει με τα δικά μου, το νίτρο τα έλειωνε.

marathon είπε:

Εγώ είμαι για πολυουρεθάνη

marathon είπε:
Ναι το δοκίμασα και εγώ, τα λιώνει για πλάκα. Επίσης έλιωσε και το αυτοκόλλητο βινύλιο (πάντα μιλάω για νίτρο) Το ακρυλικό 2 συστατικών όμως δεν έλιωσε το βινύλιο, αλλά παραμόρφωσε λίγο τις άκρες στο decal.

Αλήθεια, αυτά τα decal που αναφέρει ο συμφορουμίτης εδώ, απο τι ύλικό είναι?

Εξαρταται απο το υλικο,τα original Fender decal λειωναν με την πολυθουερανη..και δεν ελειωναν με το νιτρο (ολες οι 70s FENDER που εχουν τα decal κατω απο το φινιρισμα εχουν nitro finished headstocks).

Ενα σωστο συγχρονο decal δεν πρεπει να λειωνει με κανενα φινιρισμα (τα περισσοτερα Fender decals που εχω αγορασει απο το ebay πριν απαγορευτουν ηταν μια χαρα και με τα δυο φινιρισματα) .

Παντως οι περισσοτερες vintage Φεντερ (& reissues) εχουν τα decal ΠΑΝΩ απο το φινιρισμα.

mscmkr είπε:
Το μεταλλικό χρώμα πως το τυπώνεις;
Πρώτα από όλα δεν φτιάχνω Fender, γιατί δεν με ενδιαφέρει.

Δεύτερον υπάρχουν πολλά κόλπα...άντε να σας πώ ένα "εύκολο" μυστικό του επαγγέλματος.

Φτιάχνουμε 2 logos. Το ένα σε αυτοκόλλητο βυνίλιο (αντίστροφη μάσκα), το άλλο σε decal.Το decal με μαύρο περίγραμμα.

Βάζουμε το πρώτο και το περνάμε με το μεταλλικό σπρέυ. Μόλις στεγνώσει, κολλάμε από επάνω το δεύτερο με το περίγραμμα... Έτοιμο.

mscmkr είπε:
Μπελάς. Καναν γνωστό με Alps δεν έχεις;
Mα τα θελετε όλα δικά σας....τότε κάντε αυτό που γίνεται γρήγορα

2482521934_d90920fec8.jpg

YΓ Τι είναι τα Alps?

Άντε και άλλο μικρό μυστικό...όταν βλέπω Alps MD-5000 Photographic-Quality Color Printer, κατά 99% είναι inkjet printers (τους Alps δεν τους ξέρω).

Επειδή τα decals (που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλοι μας) είναι water decals, τα των inkjet, χρειάζονται έξτρα finish πριν μπούν στο νερό. Με λίγα λόγια γίνονται πιο παχειά από τα άλλα και αυτό φαίνεται στο τελικό finish.

...Αρκετά σας έμαθα σήμερα....

ΥΓ Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στα μελάνια των Alps, έχω την εντύπωση ότι θα είναι εξ ίσου ακριβά με το να τα κάνω κανονικά μεταξωτυπία.

Πάντως τους Alps τους έμαθα από μοντελιστές για τους οποίους το πάχος του decal είναι πολύ πιο "of the essence" απ'ό,τι για εμάς ( ; ). Τώρα για το κόστος δεν ξέρω.

mscmkr είπε:
Πάντως τους Alps τους έμαθα από μοντελιστές για τους οποίους το πάχος του decal είναι πολύ πιο "of the essence" απ'ό,τι για εμάς ( ; ).
Του Papillo χρησιμοποιούν και αυτοί, εάν ψάξεις μέσα στο μαγαζί του, μπορεί και να έχει και αυτός, γιατί έχει περίεργα Decals...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back