Εγώ κάνω διαλειμματική διατροφή

Ποτέ δεν υπήρξε μεγαλύτερη ευεξία, όσο με τη διαλειμματική. Το βλεπεις άμεσα και στο σώμα και στο μυαλό. Να πούμε ότι ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δίαιτα, αλλά ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Η λέξη ''δίαιτα΄΄ είναι ένα λάθος από μόνη της. Αφορά σε απαγόρευση τροφών, πράγμα που ΔΕΝ ισχύει στη διαλειμματική. Και δεν πρέπει να ισχύει πουθενά. (διορθώστε παρακαλώ τον τίτλο, χωρίς διάθεση ξερολίασης και δεικτικής εγωπάθειας).

Στην αρχή σου ακούγεται βουνό. Στις 3 μέρες το σώμα έχει συνηθίσει και εννοείται πως ούτε πεινάς, αλλά ούτε και είσαι κουρασμένος και αδύναμος. Εάν συνδυαστεί με άσκηση είναι το βέλτιστο. Περπάτημα, αν όχι οργανωμένα πράγματα. 

Η καύση του λίπους ξεκινάει μετά το 16ωρο νηστείας και κορυφώνεται στις 18-22 ώρες. 

Εννοείται πως κάποιος ξεκινάει με το 16/8 (16 ώρες παράθυρο νηστείας, 8 ώρες παράθυρο σίτησης). Και αν θέλει προχωράει στη μείωση του παραθύρου σίτησης (18/6, 20/4 και παέι λέγοντας). Χωρίς να είναι απαράιτητο, ξαναλέμε. Στο παράθυρο νηστείας επιτρέπονται όλα τα ροφήματα τύπου καφέ, τσάι, σόδα, βότανα ΧΩΡΙΣ προσθήκη ζάχαρης, ενώ απαγορεύονται οι στερεές τροφές.

Η νούμερο 1 διατροφή για ανθρώπους με σάκχαρο, υψηλή χοληστερόλη και υπέρβαρους. Κάντε ένα απλό search με τον όρο intermittent fasting και θα το διαπιστώσετε. Αλλά, όχι μόνο. Είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες (εξαιρούνται τα παιδιά, οι έφηβοι, οι έγκυες και οι θηλάζουσες), ανεξαρτήτως βάρους.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ συνθήκη: η κατανάλωση whole foods και όχι επεξεργασμένων.

Και ΟΧΙ, δεν υποσιτίζεσαι, ούτε χάνεις ηλεκτρολύτες, ούτε αδυνατίζεις με λάθος τρόπο, ούτε μικραίνουν οι επιδόσεις εκεί που φοβάσαι ?(κάθε άλλο, εννοείται).

Διαλειμματική νηστεία, λοιπόν. Ή διαλειμματική διατροφή.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
2.20...

τίποτα πιό συμπυκνωμένο δεν έχει? Ζαχαρούχο κάτι ή σε κάψουλες?

στο λινκαρα λιγο παραπανω

Το βλεπεις άμεσα και στο σώμα και στο μυαλό.

Μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθά σημαντικά και στην αντιμετώπιση των Αλτσχαϊμερ και Πάρκινσον.

Προσωπικα μετα την 2η εβδομαδα έννοιωσα να "καθαρίζει" το "σύστημα".

Δοκίμασα και 2 ημερες "αυτοφαγία" (δηλ δεν εφαγα τιποτα για 40 περιπου ώρες) και μου εκανε τρομερη εντυπωση οτι...δεν πεινουσα και ειχα τρομερή διαύγεια .Βεβαια η αυτοφαγία θέλει μεγαλύτερη προσοχή και σχετικά "δυνατούς" οργανισμους και καλό ειναι να μην γίνεται συνεχεια ,εγω την εφαρμοζω καθε 1 μηνα.

Να πούμε ότι ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δίαιτα, αλλά ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

+1000

για αυτο ο καθενας πρεπει να βρει ενα δικο του "συστημα εφαρμογης".

Μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθά σημαντικά και στην αντιμετώπιση των Αλτσχαϊμερ και Πάρκινσον.
Αυτή τη στιγμή, μιλάμε για μία από τις πιο μελετημένες διατροφές παγκοσμίως, μαζί με την μεσογειακή. Φυσικά και συνδυάζονται, αν το θέλει κάποιος.

διορθώστε παρακαλώ τον τίτλο, χωρίς διάθεση ξερολίασης και δεικτικής εγωπάθειας).

+1000 

δικο μου το λαθος που μετάφρασα λαθος το "intermittent fasting" διαλειμματική ΝΗΣΤΕΙΑ ειναι το σωστό.

μα δε βγαίνει Νικο

Δηλαδή 4 ώρες φαί. Πόσο φαί χωράει εκεί και ποιά ώρα να γίνει.

Εγώ κοιμάμαι 12 και ξυπνάω 6.30. Αντε να φάω στις 7 που όντως τρώω. Στις 11 πες ξαναπεινάω είμαι στο τετράωρο τρώω κάτι. Μετά από τις 11 μέχρι τις 6.30 την άλλη μέρα θεονήστικος?

Χωρια που αμα φάω πολύ μετά ταβλιάζομαι.

Εγώ τρώω στις 7, μετά συνέχεια μέχρι το μεσημέρι στις 3 τσιμπάω και γενικά τρώω κάτι στις 11.30, και μετά τρώω κάτι πιό ελαφρύ στις 8.

Αλλιώς δε μου βγαίνει

μα δε βγαίνει Νικο

Δηλαδή 4 ώρες φαί. Πόσο φαί χωράει εκεί και ποιά ώρα να γίνει.

μια χαρα βγαινει.

και δεν ειναι αναγκη να κανεις 20/4,κανε 16/8 που ειναι πιο light (εγω ετσι κι αλλιως ουσιαστικα ενα γευμα τη μερα κανω οποτε ουσιαστικα κανω....23/1 ?).

ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΣ μετα την 3η μερα...το ...ξεχνας το φαϊ μεχρι να πεινασεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...(και οχι επειδη εχεις αλλαξει την Παναγια στην ινσουϊλινη σου με τα συχνα τσιμπολογηματα)

Παντώς για να υποστηρίξω τη διαλειμματική νηστεία, να αναφέρω ότι σε συζήτηση με γιατρό μου είχε αναφέρει τα θετικά του να μένεις κάποιες ώρες νηστικός στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ο ύπνος.

Ενδεικτικά μου είχε πει "μετά τις 20.00 καμία στέρεη τροφή, αν βγεις για ποτό μην φας ούτε ένα φιστίκι/πατατάκι, όλο αυτό βοηθάει τον οργανισμό σου και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Το πρωί καθυστέρησε το πρωινό όσο περισσότερο μπορείς".

Οπότε έχει μια βάση αυτό που λέτε για τη διαλειμματική νηστεία.

Παντώς για να υποστηρίξω τη διαλειμματική νηστεία, να αναφέρω ότι σε συζήτηση με γιατρό μου είχε αναφέρει τα θετικά του να μένεις κάποιες ώρες νηστικός στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ο ύπνος.

Ενδεικτικά μου είχε πει "μετά τις 20.00 καμία στέρεη τροφή, αν βγεις για ποτό μην φας ούτε ένα φιστίκι/πατατάκι, όλο αυτό βοηθάει τον οργανισμό σου και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Το πρωί καθυστέρησε το πρωινό όσο περισσότερο μπορείς".

Οπότε έχει μια βάση αυτό που λέτε για τη διαλειμματική νηστεία.

ειναι πολυ απλη η βαση της ΄διατροφης αυτης και 100% επιστημονικα τεκμηριωμένη :

1.κοντρολαρεις την ινσουϊλινη σου

2.δεν τρως βλακείες (κατι που ειδικα στην Ελλαδα με την ΠΟΙΟΤΗΤΑ των τροφιμων που εχουμε σε σχεση με την υπολοιπη Ευρωπη,ειναι πανευκολο)

3.δεν κανεις διαιτα αλλα τρως την ωρα που πραγματικα πρεπει να φας

το καλυτερο Introduction που εχω βρει στο ΥΤ ειναι αυτο αν σε ενδιαφερει

και το δεύτερο με τα συμπαρομαρτούντα 5-6 το πρωί)... αν είναι να διεκδικήσω δικαιώματα...?
Θα ήθελα πολύ να ξέρω τι εννοείς 'συμπαρομαρτούντα', γιατί για μένα είναι ένα αγριογούρουνο που συνοδεύει τις πατάτες. 

αν βγεις για ποτό μην φας ούτε ένα φιστίκι/πατατάκι

Κάτσε γιατί μπορεί να ξέρω τα μισά.

Επιτρέπεται το αλκοόλ κατα τη διάρκεια αυτής της νηστείας; (πχ σε μπύρα, κρασί, τσίπουρο αναφέρομαι όχι κοκτέϊλς κλπ)

Κάτσε γιατί μπορεί να ξέρω τα μισά.

Επιτρέπεται το αλκοόλ κατα τη διάρκεια αυτής της νηστείας; (πχ σε μπύρα, κρασί, τσίπουρο αναφέρομαι όχι κοκτέϊλς κλπ)
Να διευκρινίσω, γιατί αν και το έγραψα μάλλον σας μπέρδεψα:

Δεν μου είπε ο γιατρός "αυτή είναι διαλειμματική νηστεία" μου είπε κάτι που της μοιάζει πολύ, δηλαδή το να μένεις αρκετές ώρες χωρίς να λαμβάνεις στερεά τροφή και εκεί κόλλαγε το φιστίκι και το αλκοόλ.

Η αναφορά μου έγινε για να υποστηρίξω τη διαλειμματική με τη δικιά μου προσωπική ιατρική εμπειρία, τίποτα παραπάνω..

Όπως έχω καταλάβει η διαλειμματική δεν επιτρέπει αλκοόλ.

Όπως έχω καταλάβει η διαλειμματική δεν επιτρέπει αλκοόλ.

Σώπα ρε, στο 4ωρο (ή 8ωρο) που επιτρέπεται να φας, κατεβάζεις ότι θέλεις.

Αντί να τρως 4 ώρες (8 ώρες) σερί, κατέβασε κανένα μπουκάλι τσίπουρο (ή καμιά 15αριά μπύρες) και φάε μετά.

Δεν σου φτάνουν 4 ώρες (8ώρες)?

ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ μου φτανουν

Αλλα συνήθως μετά τα ποτάκια θέλω να φάω, το αλκοολ κάμπτει και τις αντιστάσεις οπότε πάει περίπατο η δίαιτα..

Τώρα που το ξανασκέφτομαι πάντα θέλω να φάω, και πριν και κατά τη διάρκεια και μετά το αλκοόλ...

ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ μου φτανουν

Αλλα συνήθως μετά τα ποτάκια θέλω να φάω, το αλκοολ κάμπτει και τις αντιστάσεις οπότε πάει περίπατο η δίαιτα..

Τώρα που το ξανασκέφτομαι πάντα θέλω να φάω, και πριν και κατά τη διάρκεια και μετά το αλκοόλ...

Μα γι' αυτό λέω, αλκοόλ μόνο στο 4ωρο (8ωρο) που τρως, όχι πριν και μετά.

Εγώ τρώω μόνο βράδυ, οπότε αφού κοπανήσω τα κρασάκια μου, τρώω και είμαι μπερκέτης.

Όλη μέρα με καφέ και νερό είμαι.

Αυτά από 20 χρονών, γιατί από 17 μέχρι 20, έτρωγα μια φορά κάθε τρεις μέρες.

Και δεν το κάνω επί τούτου, έτσι μου βγήκε, μόνο του τότενες.

Ποτέ δεν υπήρξε μεγαλύτερη ευεξία, όσο με τη διαλειμματική. Το βλεπεις άμεσα και στο σώμα και στο μυαλό. Να πούμε ότι ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δίαιτα, αλλά ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Η λέξη ''δίαιτα΄΄ είναι ένα λάθος από μόνη της. Αφορά σε απαγόρευση τροφών, πράγμα που ΔΕΝ ισχύει στη διαλειμματική. Και δεν πρέπει να ισχύει πουθενά. (διορθώστε παρακαλώ τον τίτλο, χωρίς διάθεση ξερολίασης και δεικτικής εγωπάθειας).

Στην αρχή σου ακούγεται βουνό. Στις 3 μέρες το σώμα έχει συνηθίσει και εννοείται πως ούτε πεινάς, αλλά ούτε και είσαι κουρασμένος και αδύναμος. Εάν συνδυαστεί με άσκηση είναι το βέλτιστο. Περπάτημα, αν όχι οργανωμένα πράγματα. 

Η καύση του λίπους ξεκινάει μετά το 16ωρο νηστείας και κορυφώνεται στις 18-22 ώρες. 

συγνώμη δηλαδή για να καταλάβω και να το προσαρμόσω στα μέτρα μου.

Εγω πχ τρώω αυτό που λέμε βραδυνό στις 8. Μετά δεν ξανατρώω μέχρι το πρωί στις 7.

Αυτό είναι 11 ώρες. Αν δηλαδή το επεκτείνω και φάω το τελευταίο γεύμα στις 3, είναι 16 ώρες, από τις 5 έως το πρωί στις 7. 

Μου λέτε δηλαδή ότι μπορώ να τρώω ό,τι θέλω από 7 έως 3?

Ούτως ή άλλως αλκοόλ δεν πίνω.

Επιτρέπεται το αλκοόλ κατα τη διάρκεια αυτής της νηστείας;

Παν μετρον αριστον

https://www.healthline.com/nutrition/intermittent-fasting-and-alcohol#weight-gain

Μπορεις να πινεις αλκοολ σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ οχι σαν ΚΑΤΑΒΟΘΡΑ ?,η αλήθεια ειναι ομως οτι οπως και η επιθυμια για ΖΑΧΑΡΗ έτσι και η επιθυμια για αλκοολ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ οσο ακολουθεις την διατροφη αυτη...(και σου μιλαει ενα ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ junkie των γλυκων ,ειμαι ή μαλλον ΗΜΟΥΝ ο William Barrows των εξαρτημενων απο τα γλυκα... )

Προσωπικα πινω μονο το Σ/Κ και 1-2 ποτηρια κρασι ή μπυρας (συνηθως 1 και συνηθως κρασι που εχει λιγοτερους υδατανθρακες απο τη μπυρα).

Παντα φυσικα ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ 4-6 ΩΡΩΝ ΠΟΥ ΤΡΩΩ.

Ναι **,απο τις 15.00 μεχρι τις 07.00 το επομενο πρωι μονο νερο,τσαι και καφε (χωρις ζαχαρη ή γαλα).

Αν ζοριζεσαι φτιαξε καθαρο και απαχο ζωμο κρεατος και αυτος "συγχωρειται" τις ωρες που δεν τρως.

**πραγματικο φαγητο ομως οχι junk και οχι επεξεργασμενους υδατανθρακες και ζαχαρη (που ετσι κι αλλιως δεν θα θελεις)

συγνώμη δηλαδή για να καταλάβω και να το προσαρμόσω στα μέτρα μου.

Εγω πχ τρώω αυτό που λέμε βραδυνό στις 8. Μετά δεν ξανατρώω μέχρι το πρωί στις 7.

Αυτό είναι 11 ώρες. Αν δηλαδή το επεκτείνω και φάω το τελευταίο γεύμα στις 3, είναι 16 ώρες, από τις 5 έως το πρωί στις 7. 

Ούτως ή άλλως αλκοόλ δεν πίνω.
Στη θέση σου θα έκανα το εξής:

θα κρατούσα το βραδινό μου στις 20:00. Και θα έπαιρνα το πρωινό μου στις 12:00 την επόμενη μέρα. Είναι ακριβώς 16 ώρες. 

απο τις 12:00 μέχρι τις 20:00, έχω 8 ώρες να κάνω 2-3 γεύματα. Και περισσότερα ίσως. Κρατώντας φυσιολογικές μερίδες, αποκλείεται να ξεπεράσω τις θερμίδες που είναι απαραίτητες για τον βασικό μου μεταβολισμό. ;)

ετσι κάνω διαλειμματικη 16/8 και αναλόγως ρυθμίζω το αν θέλω να μικρύνω το παράθυρο σίτισης περαιτέρω. 

αλκοολ φυσικά και επιτρέπεται στη διαλειμματικη. Στο παράθυρο σίτισης. Όχι σε εκείνο της νηστείας. 

Στη θέση σου θα έκανα το εξής:

θα κρατούσα το βραδινό μου στις 20:00. Και θα έπαιρνα το πρωινό μου στις 12:00 την επόμενη μέρα. Είναι ακριβώς 16 ώρες. 

δύσκολο να ξεκινήσω στις 12.00

Για μένα το ζόρι είναι ότι πίνω κοκα κόλα και τρώω σοκολάτες.

Τον καφέ τον έχω κόψει. Εναν φρέντο μόνο το Σαββατο.

αλλά και πάλι φτάνεις έτσι μετα βίας τις 16. Πού είναι που μετά απ αυτό θα καούν τα λίπη?

Για μένα το ζόρι είναι ότι πίνω κοκα κόλα και τρώω σοκολάτες.

ωχ.... ειναι μεσα στα ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαγορευμενα.... γιατι ρε συ το κανεις αυτο στον εαυτο σου? 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back