• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Egaleo City - Blues Festival

Φίλε Marathon (που πρέπει να σου φέρω και την tele της κόρης μου να τη βάψεις μπορντώ γιατί μου έχει φάει τ' αυτιά), νομίζω πως δεν κατάλαβες τι ακριβώς έγραψα. Δεν παίζει ρόλο αν μία ροκ μπάντα έχει και 5-6 τραγούδια μπλουζ στο ρεπερτόριό της. Παίζει ρόλο πως ο καλλιτέχνης βιώνει το μπλουζ την ώρα που παίζει μπλουζ. Πάρε για παράδειγμα τις 4 μπάντες που θα παίξουν. Θα μπορούσαν ή δεν θα μπορούσαν να παίξουν και μερικά γνωστά κομμάτια ροκ ή και κατι άλλο για να είναι και πιο της μόδας αλλά και πιο γνωστοί στο μέσο Έλληνα. Το οτι αρνούνται πεισματικά να το κάνουν και οτι μένουν πιστοί στη μουσική που πάιζουν είναι η υπέρτατη επαναστατική πράξη για μένα. Πάμε ένα βήμα πιο κάτω. Πολλοί δήμοι, κοινότητες, σύλλογοι κλπ οργανώνουν μουσικές βραδιές. Ίσως να κάνω λάθος αλλά καθαρόαιμο μπλουζ φεστιβάλ σε πόλη εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει ή ακούσει. Πιστεψέ με. Δεν το λέω για να ευλογήσω τα φτωχά μου αλλά υπαρκτά γένια. Εγώ ήμουν και είμαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Τέλος πάντων, θα χαρώ να σας δω όλους εκεί και να τα πούμε από κοντά.

Αν δεν πληρωθούν, θα τα βάλω από τη τσέπη μου και ας πεινάσουν για κανένα τρίμηνο τα παιδιά μου. Δεν κάνω πλάκα.

Ναι Κώστα. Ειλικρινά θα χαρώ να σε γνωρίσω και από κοντά, όπως και το Marathon και όλα τα παιδιά. Δεν λέει να τσακωνόμαστε ειδικά για το μπλουζ. Το μπλουζ ενώνει δεν χωρίζει

Mα δεν τσακωνώμαστε...πρώτοι, πρώτοι είπαμε θα έρθουμε, θα πάρω με το ζόρι τον Audiokostas (εάν βάλεις και ένα χάρτη που), για να στηρίξουμε...αλλά θα επιμείνω, μην υπερβάλλεις...

epikouris είπε:
Το οτι αρνούνται πεισματικά να το κάνουν και οτι μένουν πιστοί στη μουσική που πάιζουν είναι η υπέρτατη επαναστατική πράξη για μένα.
θα ήθελα πολύ να δώ κάποιον από αυτούς να μπορεί να παίξει (ας πούμε) Pat Metheny ή FourPlay...αλλά από επαναστατική πράξη και αντίδραση να παίζει μόνο blues...αν με πιάνεις ;)

ΥΓ Πόσες φορές πρέπει να σας πώ ότι ΔΕΝ βάφω κιθάρες? Αυτό το κάνει ο Κακανιάρης...

Ίσως ο Pat Metheny (τώρα μου θύμισες το "are you going with me") να μην είναι μέσα στις προτιμήσεις ενός μπλουζ καλλιτέχνη. Δες το όμως και αλλιώς. Θα μπορούσαν (οι συγκεκριμένοι) να παίξουν σε σκυλάδικα ή να μοστραριστούν πλάι σε λαϊκούς ή μη καλλιτέχνες. Αντιλαμβάνομαι τι λες αλλά δες το και έτσι. Όπως και να έχει όμως, θα πρέπει να πετύχει αυτό το εγχείρημα και χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθειά σας όπως και τη βοήθεια κάθε καλλιτεχνικής ψυχής και φύσης που υπάρχει εδώ μέσα. Αν κάποιος ή κάποια μπάντα θέλει να παίξει ή να τζαμάρει με τα παιδιά, ας μιλήσει με τον Ηλία. Αφήνω το e-mail του για επικοινωνία γιατί ο Ηλίας έχει επιφορτιστεί και με το ρόλο του "καλλιτεχνικού διευθυντή" (αδόκιμος σαν όρος αλλά δεν βρίσκω τώρα κάτι άλλο).

[email protected]

epikouris είπε:
Το μπλουζ ενώνει δεν χωρίζει
Μα τα πιο πολλά κομμάτια λένε για χωρισμό, άπιστίες κλπ. ;)

Nestoras είπε:
Μα τα πιο πολλά κομμάτια λένε για χωρισμό, άπιστίες κλπ. ;)
Ενώνει τους καψούρηδες.

Κάτι σαν τα λαϊκά ένα πράμα ρε παιδί μου.

Κανονικά δεν θα έπρεπε να λέγετε Aegaleo ?

Δεν είναι έτσι. Τα πρώτα μπλουζ τραγούδια μιλούσαν για τα χρόνια της σκλαβιάς των νέγρων στις βαμβακοφυτείες του νότου. Μάλιστα σε πολλά θα ακούσεις και τη λέξη 'captain" που αναφέρεται στο δουλέμπορο. Αργότερα ήρθαν τα τραγούδια που είχαν σχέση με τη μετανάστευση των νέγρων στο Βορρά μιας και ο Νότος ήταν αφιλόξενος. Σαφώς και υπάρχουν πάρα πολλά τραγούδια για έρωτα, απιστία, κλπ. Το μπλουζ έχει σχέση με τον ανθρώπινο ψυχισμό, τον πόνο, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Θα έλεγα πως το καλύτερο βιβλίο που αποσαφηνίζει τη γέννηση και την εξέλιξη του μπλουζ είναι το βιβλίο του Leroi (όχι Leroy) Jones "The Blues People". Noμίζω κυκλοφορεί και στα Ελληνικά. Γενικά, το μπλουζ, το δικό μας Ρεμπέτικο (όχι το Λαίκό φίλε Κώστα), το Ισπανικό Φλαμένκο και το Πορτογαλλικό Fado ( η έξοχη Amalia Rodriguez) ανήκουν στην κατηγορία των μουσικών του πάθους. Μία τέτοια εκπομπή είχε κάνει ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Είχε καλέσει τον Στέλιο Βαμβακάρη και τον Ηλία το Ζάϊκο μαζί με άλλους καλλιτέχνες.

Κώστα δεν ξέρω ειλικρινά για το spelling του Αιγάλεω στα Αγγλικά. Η λέξη σημαίνει "λαός κατσικιών" (ψάξτο, το έχει και σε φυλλάδιο ο δήμος). Από το "αίγα" και Λεώς". Τα σημαντικά είναι δύο: Πατρίδα του Κλεισθένη, θεμελιωτή της δημοκρατίας και το μέρος απ' όπου περνάει η ιερά οδός.  Από εδώ περνούσε η πομπή των ΕΛευσινίων μυστηρίων , σταματούσε στη λίμνη των ρητών (λίμνη Κουμουνδούρου) και στη συνέχεια έφτανε στο ιερό της Δήμητρας στην Ελευσίνα.

Φίλε Μarathon. Στο εξηγώ. Όπως το ρεμπέτικο έγινε "συρτάκι" για να το χορεύουν οι κρύοκωλοι μικρο-μεγαλο-αστοί και οι νορβηγίδες τουρίστριες του στυλ "Iam loving you, are you loving me?" (σαν δάσκαλος της Βαρβαρικής είναι από τις ελάχιστες φορές που αισθάνομαι οίκτο γι' αυτή τη γλώσσα όταν ακούω κάτι τέτοια), έτσι και το μπλουζ ή τουλάχιστον κάποιες εκφάνσεις του (θυμάσαι τη παλιά διαφήμιση με τα LEVIS;) έγινε μόδα και μιας και τα αλέθει όλα ο μύλος, ας παίξουμε και κανένα μπλουζ  βρε αδερφέ ειδικά κανένα I woke up this morning κλπ. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει πως οι αυτοί που παίζουν 2-3 κομμάτια νιώθουν το μπλουζ στο πετσί τους; Σημαίνει πως είναι μπλουζίστες;

Κώστα, τα αρχαία Ελληνικά μυστήρια είναι μία από τις αδυναμίες μου. Ειδικά τα Ελευσίνια.

Αποχλωρείς;  Από χλωρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια! Είμαι και τα 2. Μόνο μη με μπερδεύεις με το ΠΑΜΕ και το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Δεν έχω σχέση με κανένα από τα 2. Βασικά δεν έχω σχέση με κανένα κόμμα, απόκομμα, λέσχη, κλαμπ, όμιλο, φράξια, σύλλογο ή σωματείο.

Ούτε σχέση έχω. Παντρεμένος είμαι με μία κυρία  που λέει πως είναι γυναίκα μου και πως μαζί έχουμε δύο παιδιά. Εγώ δεν θυμάμαι τίποτα.

Πω πω θεμα που εχασαααα!!! ( ατιμη ζωη!!! )

Δημητρακη πες τα εξω απο τα δοντια!!!!!!!!!

Απολαυστικος οπως παντα!!!

Egaleo City rocks on....!!!!

Λοιπόν, ούτε 3 βδομάδες δεν μείνανε....  ;)

Να και η αφίσα.

Θα πούμε λίγο αργότερα και δυό λόγια παραπάνω.

blues_festival_poster.jpg

audiokostas είπε:
Λοιπόν, ούτε 3 βδομάδες δεν μείνανε....
..να δούμε πότε θα κάνουμε καμιά πρόβα ;D

Άντε να πάνε όλα κατ ευχήν  :)

lgbesios είπε:
Άντε να πάνε όλα κατ ευχήν  :)
Φήμες λένε ότι αν προλάβει, θα ρθει και ο Ozzy

Ποιός έχει δει τους Commitments του Parker ;  ;D

audiokostas είπε:
Φήμες λένε ότι αν προλάβει, θα ρθει και ο Ozzy
Εμείς θα προλάβουμε να σας ακούσουμε πρίν φύγουμε για Ozzy?

Θα ξεκινήσετε όντως 19:30?

bihlas87 είπε:
Εμείς θα προλάβουμε να σας ακούσουμε πρίν φύγουμε για Ozzy?

Θα ξεκινήσετε όντως 19:30?
Η σειρά του Σαββάτου απ' όσο γνωρίζω θα είναι....

Pale Blue Saint

Loose Rag

Blues Cargo

Ντουνούσης & Backbone

Με τόσο σφιχτό πρόγραμμα (βάλε μέσα και κανα δυο ενδιάμεσα μπλα μπλα από τους διοργανωτές), το 7:30 θα κρατηθεί όσο περνάει από το χέρι μας.

Λογικά το μεγάλο όνομα της βραδιάς  :P το προλαβαίνεις, αλλά κρίμα να μην δεις Cargo & Ντουνούση. Από τον Ozzy εξάλλου ............  :-X

lgbesios είπε:
Κάτι έχεις κατά νου! ;)
Τίποτα... Απλώς αν θυμάσαι την τελευταία σκηνή με τον (υποτίθεται) Wilson Pickett...... τεσπά

Παρεμπιπτόντως, κορυφαία ταινία.

Συνίσταται ανεπιφύλακτα.

audiokostas είπε:
Από τον Ozzy εξάλλου ............  :-X
Κι εγώ βαριέμαι να σου πώ την αλήθεια να τρέχω μέχρι εκεί. 50 ευρώ, βενζίνες,

ταλαιπώρια για 1,5 ώρα συναυλία... άσε που πλέον δεν έχω και μακρύ μαλλί

(ούτε όρεξη) για να χτυπηθώ. Έλεγα απο παλιά οτι αν έρθει θα πάω, αλλά τώρα

μεγάλωσα :P

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back