• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Egaleo City - Blues Festival

epikouris

Δυνατό μέλος
Πόντοι
618
Φαίνεται πως τα καταφέραμε!

Αγαπητοί φίλοι, χτες "κούμπωσε" μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν περίπου ένα χρόνο. Ο δήμος Αιγάλεω συμφώνησε στη διοργάνωση ενός φεστιβάλ μπλουζ που θα γίνει στις 25 και 26 του Σεπτέμβρη. Η διάρκειά του θα είναι δύο μέρες. Την πρώτη μέρα Σάββατο θα πάιξουν οι BLUES CARGO και οι Nick and the Backbone (Ο Νίκος ο Ντουνούσσης) και τη δεύτερη μέρα οι Small Blues Trap και οι BLUES WIRE! Ας είναι καλά όλα τα παιδιά για την πολύτιμη συνδρομή τους και βοήθεια σ' αυτό το μοναδικό γεγονός. Το φεστιβάλ θα γίνει στο θέατρο ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ στο άλσος του Μπαρουτάδικου χωριτικότητας 1,800 ατόμων. Εννοείται πως η είσοδος θα είναι δωρεάν μιας και το διοργανώνει ο δήμος Αιγάλεω.  Όσοι από σας εκτιμούν και αγαπούν τα μπλουζ, καλό θα είναι να έρθουν. Δείτε αυτό το φεστιβάλ σαν μια αντίσταση ενάντια στα σκουπίδια που μας ταϊζουν, στους επαναστάτες του δίφραγκου και καλλιτέχνες του παχέως εντέρου που εμφανίζονται στα πρωϊνάδικα. Μέσα και από αυτή τη σελίδα, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ηλία το Ζάϊκο που όχι μόνο θα συμμετάσχει μουσικά αλλά έχει συνεισφέρει και θα συνεισφέρει και οργανωτικά σε όλη αυτή τη προσπάθεια που ξεκίνησε.Θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες και φυσικά την αφίσσα της εκδήλωσης.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Blues Cargo?...τα χαιρετισματα μου στα παιδια !!

και σε ολες τις μπαντες..και στον Ηλια !!

αντε ωραια τα νεα epikouris !! ;D

epikouris είπε:
Δείτε αυτό το φεστιβάλ σαν μια αντίσταση ενάντια στα σκουπίδια που μας ταϊζουν, στους επαναστάτες του δίφραγκου και καλλιτέχνες του παχέως εντέρου που εμφανίζονται στα πρωϊνάδικα.
Δεν θα ήταν πιο εύκολο να το δούμε σαν μια συναυλία blues ?

Λέω γω τώρα .............

audiokostas είπε:
Δεν θα ήταν πιο εύκολο να το δούμε σαν μια συναυλία blues ?

Λέω γω τώρα .............
χμμ...και ποια η διαφορα φεστιβαλ απο συναυλιας....και μην αναφερθειτε στις καντινες και στις σχαρες με τα λουκανικα ,ποπ κορν, σημαιες και μπυρες σε παγωμενα κιβωτια..?

Μπραβο.. Εχω κ καιρο να δω συναυλια στο μινωτης... Ατιμα σχολικα χρονια....

audiokostas ας τον ανθρωπο μωρε να χωσει λιγο... :P

O υπέυθυνος των πολιτιστικών του Δήμου, το βάφτισε φεστιβάλ. Δεν θα κόλλαγα στην ονομασία΄μιας και το μπλουζ είναι η λέξη καταλύτης σ' αυτό το γεγονός. Τώρα αν θα υπάρχουν λουκάνικα, μπύρες, κιόσκια και μαλλί της γριάς, δεν ξέρω. Καταλαβαίνω όμως το πνεύμα σου και είμαι μαζί σου. Αν θες μίλα με το Δημήτρη τον Ιωάννου από τους Cargo για τις λεπτομέρειες. Θα επανέλθω και εγώ με υλικό και ώρα έναρξης κλπ

fuZZed είπε:
audiokostas ας τον ανθρωπο μωρε να χωσει λιγο... :P
Μωρέ δεν πα να τα χώσει σ΄όλον τον ντουνιά.

Απλώς σα διαφήμιση Φεστιβάλ της ΚΝΕ ακούστηκε.

Και ειδικά σε blues δεν πάει το ύφος.   8)

ΔΕΝ κόλλησα στο "Φεστιβάλ" vs "Συναυλία".

Στο άστοχα ηρωικοπρεπές κόλλησα.

Ούτε οι μπάντες νομίζω ότι το βλέπουν έτσι.

Εκεί θα μαστε όμως και θα τα πούμε.

audiokostas είπε:
Εκεί θα μαστε όμως και θα τα πούμε.
Να τα πουμε ,να τα πουμε, χεχεχεχε :)

με το καλο ναγινει και να φερεις το Aerodyne να τζαμαρουμε

lgbesios είπε:
με το καλο ναγινει και να φερεις το Aerodyne να τζαμαρουμε
Θα φέρω ηλεκτρικό μαλλί της γριάς περασμένο από combo pop corn. Χαμοοοοοοοοοςςς

Φίλε audiokostas, δεν είναι προσπάθεια ηρωϊκοποίησης της μουσικής του μπλουζ ούτε και του συμβάντος. Θα ήθελα όμως να σκεφτείς πως με τα σημερινά (αισθητικά-εικαστικά καλλιτεχνικά) γούστα που έχει ο νεοέλλην, είναι κομμάτι δύσκολο να οργανωθεί ένα μπλουζ φεστιβάλ-συναυλία μιας και το ρίσκο του εγχειρήματος είναι μεγάλο. Αν για παράδειγμα είχε προσκληθεί κάποια από τις γνωστές πορνοστάρ να διαφημίσει εσώρουχα, τότε η προσέλευση του κόσμου θα ήταν δεδομένη. Από αυτή λοιπόν την άποψη, ναι δεν ήταν κάτι το εύκολο μιας και πάμε και για δημοτικές εκλογές και συνήθως προτιμάται κάτι πιο πιασάρικο και με μεγαλύτερη απήχηση. Σχετικά τώρα με τη γνώμη των παιδιών, επέτρεψέ μου να έχω άλλη άποψη γιατί έχουμε πολλές φορές συζητήσει για την ανάγκη τέτοιων εκδηλώσεων κατά της νεοελληνικής υποκολτούρας. Εξάλλου, θα στο επιβεβαιώσουν και οι ίδιοι αν μιλήσεις μαζί τους. Αν θες τα τηλέφωνά τους και τα e-mail τους, πες μου να σου τα δώσω.

Χαλάρωσε φίλτατε Επικούρη.

Η ζωή είναι ωραία.

Με το blues ασχολείσαι αλλά blues attitude δεν βλέπω.

Όσο για τα παιδιά από τη Μαλεσίνα  ;) κάτι λέμε με τον Δήμο Τραγάνας για Αύγουστο στη παραλία.

Θα πληρωθούμε σε προβατίνα και μπύρες....

Τι λέτε ;

epikouris είπε:
Θα ήθελα όμως να σκεφτείς πως με τα σημερινά (αισθητικά-εικαστικά καλλιτεχνικά) γούστα που έχει ο νεοέλλην, είναι κομμάτι δύσκολο να οργανωθεί ένα μπλουζ φεστιβάλ-συναυλία μιας και το ρίσκο του εγχειρήματος είναι μεγάλο.
Ποιό είναι το ρίσκο?...Ο υπεύθυνος του Δήμου (μάλλον) δεν κατάλαβε τι θα παίξετε...συνήθως σε τέτοια events οι περισσότεροι μένουν απλήρωτοι.

Πάμε στα άλλα τώρα...οι 98 (στις 100) μπάντες στην Ελλάδα παίζουν κυρίως (και blues). Άρα κανείς δεν περιμένει ένα "φεστιβάλ" για να αντιδράσει

κατά της νεοελληνικής υποκολτούρας
Προφανώς και έχει ενδιαφέρον και μπράβο για τη προσπάθεια, προφανώς και θα είμαστε εκεί να στηρίξουμε αλλά μην υπερβάλλουμε και μεγαλοποιούμε τα πράγματα

epikouris είπε:
Αν για παράδειγμα είχε προσκληθεί κάποια από τις γνωστές πορνοστάρ να διαφημίσει εσώρουχα, τότε η προσέλευση του κόσμου θα ήταν δεδομένη. Από αυτή λοιπόν την άποψη, ναι δεν ήταν κάτι το εύκολο μιας και πάμε και για δημοτικές εκλογές και συνήθως προτιμάται κάτι πιο πιασάρικο και με μεγαλύτερη απήχηση. Σχετικά τώρα με τη γνώμη των παιδιών, επέτρεψέ μου να έχω άλλη άποψη γιατί έχουμε πολλές φορές συζητήσει για την ανάγκη τέτοιων εκδηλώσεων κατά της νεοελληνικής υποκολτούρας.
Είναι άσκοπη (και ενίοτε βαρετή) αυτή η γκρίνια. Για να το πω απλά, όταν παίζω κιθάρα παίζω κιθάρα, δεν κάνω πόλεμο στη Τζούλια και τον Φουρθιώτη.

audiokostas είπε:
Όσο για τα παιδιά από τη Μαλεσίνα  ;) κάτι λέμε με τον Δήμο Τραγάνας για Αύγουστο στη παραλία.

Θα πληρωθούμε σε προβατίνα και μπύρες....

Τι λέτε ;
εδω γινοντε πραματα ..εγω γιατι δεν ξερω τιποτα ..στειλε pm

1.Τον Φουρθιώτη, δεν τον ξέρω.

2. Οι μπάντες όχι μόνο θα πληρωθούν αλλά η αμοιβή τους θα μπει σε ειδική προτεραιότητα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει κάποιος απλήρωτος.

3. Ο Υπέυθυνος των πολιτιστικών λέγεται Θεόφιλος Βουτσινάς και είναι μουσικός και λάτρης του blues. Έχει μάλιστα και ωδείο ο ίδιος. Λάτρης του blues και η γραμματέας του η κα Πρεβεζάνου που έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να τα καταφέρουμε. Δεν τους κάνω διαφήμιση. Την αλήθεια λέω που άλλωστε αποδεικνύεται και εύκολα μάλιστα.

4. Τα προβλήματα που προέκυψαν ήταν κατά κύριο λόγο γραφειοκρατικά και κατά δεύτερο λόγο λειτουργικά.

5. Η μουσική από μόνη της και εξ' ορισμού είναι μία επανάσταση. Ειδικά οι μουσικές σαν το blues με την ιστορία που κουβαλάει στα σπλάχνα της.

6. Εξαρτάται πως βλέπει κανείς το μπλουζ. Αν το βλέπει "αθλητικά" και διανθισμένο με SRV σόλα και μερικά τραγούδια που παίζονται και από ροκάδικες μπάντες (Sweet Home Chicago, Stormy Monday, κλπ) τότε πάω πάσο. Είναι όμως αυτό το μπλουζ;

Εννοείται πως ο καθένας έχει κάθε δικαίωμα να βλέπει το Blues με τον τρόπο που εκείνος θέλει.

Είναι άραγε τυχαίο όμως πως όλη η γενιά των BEAT πάτησε πάνω στο μπλουζ και τη Jazz όταν αναζητούσε τρόπο έκφρασης;

epikouris είπε:
Είναι άραγε τυχαίο όμως πως όλη η γενιά των BEAT πάτησε πάνω στο μπλουζ και τη Jazz όταν αναζητούσε τρόπο έκφρασης;
Είναι άραγε τυχαίο (επαναλαμβάνω) ότι οι 98 στις 100 μπάντες παίζουν στην Ελλάδα blues?...Σορρυ αλλά δεν βλέπω καμμία επανάσταση... ίσως δώ ένα καλό φεστιβάλ.

2. Οι μπάντες όχι μόνο θα πληρωθούν αλλά η αμοιβή τους θα μπει σε ειδική προτεραιότητα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει κάποιος απλήρωτος.
Το εύχομαι...αλλά κράτα και μία πισινή ;)

Φίλε Marathon (που πρέπει να σου φέρω και την tele της κόρης μου να τη βάψεις μπορντώ γιατί μου έχει φάει τ' αυτιά), νομίζω πως δεν κατάλαβες τι ακριβώς έγραψα. Δεν παίζει ρόλο αν μία ροκ μπάντα έχει και 5-6 τραγούδια μπλουζ στο ρεπερτόριό της. Παίζει ρόλο πως ο καλλιτέχνης βιώνει το μπλουζ την ώρα που παίζει μπλουζ. Πάρε για παράδειγμα τις 4 μπάντες που θα παίξουν. Θα μπορούσαν ή δεν θα μπορούσαν να παίξουν και μερικά γνωστά κομμάτια ροκ ή και κατι άλλο για να είναι και πιο της μόδας αλλά και πιο γνωστοί στο μέσο Έλληνα. Το οτι αρνούνται πεισματικά να το κάνουν και οτι μένουν πιστοί στη μουσική που πάιζουν είναι η υπέρτατη επαναστατική πράξη για μένα. Πάμε ένα βήμα πιο κάτω. Πολλοί δήμοι, κοινότητες, σύλλογοι κλπ οργανώνουν μουσικές βραδιές. Ίσως να κάνω λάθος αλλά καθαρόαιμο μπλουζ φεστιβάλ σε πόλη εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει ή ακούσει. Πιστεψέ με. Δεν το λέω για να ευλογήσω τα φτωχά μου αλλά υπαρκτά γένια. Εγώ ήμουν και είμαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Τέλος πάντων, θα χαρώ να σας δω όλους εκεί και να τα πούμε από κοντά.

Αν δεν πληρωθούν, θα τα βάλω από τη τσέπη μου και ας πεινάσουν για κανένα τρίμηνο τα παιδιά μου. Δεν κάνω πλάκα.

epikouris είπε:
5. Η μουσική από μόνη της και εξ' ορισμού είναι μία επανάσταση. Ειδικά οι μουσικές σαν το blues με την ιστορία που κουβαλάει στα σπλάχνα της.
Ε καλά δεν απορρέει και η Παρισινή Κομμούνα μέσα από τα blues.....

Άκου να δεις τώρα για να μην τα μπερδεύουμε. Και εγώ ακούω Blues (ακούω και πολλά άλλα) και τα πρεσβεύω (όχι με τον καλύτερο τρόπο αλλά όπως μπορώ) και τα σέβομαι.

Αλλά να τα διαφημίζω με τέτοιο στομφώδη και πομπώδη τρόπο είναι αν μη τι άλλο αντιBlues.

Μην αρχίσεις και παίρνεις πάλι θέση κατατρεγμένου.

Πάμε να πιούμε, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και να γελάσουμε και άσε τι γίνεται στα πρωϊνάδικα και τα λοιπά που στην προκειμένη περίπτωση ήταν άτοπα. Απλά.

Είναι άραγε τυχαίο (επαναλαμβάνω) ότι οι 98 στις 100 μπάντες παίζουν στην Ελλάδα blues?...Σορρυ αλλά δεν βλέπω καμμία επανάσταση...
Υπερβολή στην υπερβολή. Λογικό.

Δεν είναι όμως ούτε έτσι.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back