• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Έφτασε η νέα μου κιθάρα! - NS Telecaster

Jethro

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Φίλοι, γεια σας!

Σας παρουσιάζω με χαρά την νέα μου κιθάρα. Φρέσκια – φρέσκια, από τα μερακλήδικα χέρια του Σταύρου Ντούκα (www.guitars.gr), μια partscaster tele που τη σχεδίαζα από το φθινόπωρο. Τα specs της ακολουθούν πιο κάτω. Είναι η πρώτη μου telecaster και δεν είμαι ο καταλληλότερος να σας πω σχόλια συγκριτικά με άλλες του είδους. Αυτό που σίγουρα όμως μπορώ να σας μεταφέρω είναι πως πρόκειται για ένα άριστα συναρμολογημένο μουσικό όργανο, πολύ ελαφρύ, με ποιοτικά μέρη και αψεγάδιαστο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Εμπνέει μια αίσθηση σιγουριάς και σοβαρότητας, κάτι που δεν το είχα νιώσει σε κάποια οικονομικά μοντέλα της Fender που είχα δοκιμάσει πριν αποφασίσω να κάνω την κίνηση partcaster.

Το μανίκΗ (!) χωρίς να είναι πολύ χοντρό είναι αρκετά «γεμάτο», άνετο, τέλειο στην αφή και στη γενικότερη αίσθηση, σε προκαλεί να τα «χώσεις»! Ο ήχος της πεντακάθαρος, γεμάτος και διαυγής (μαγνήτες Haussel), με χαρακτήρα και πολύ «σκάσιμο», αλλά και αρκετά πριμαριστός (αυτό μάλλον οφείλεται στο volume pot που είναι στα 500k). Σχετικά με το τελευταίο, χρειάστηκε να αλλάξω αρκετά από τα settings του ενισχυτή και των πεταλιών μου για να τη φέρω στις δικές μου ηχητικές προτιμήσεις. Με τον VOX AC15CC1X που έχω δε, ταίριαξε σα να ήταν φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον! Το set-up του Σταύρου είναι τέλειο και κινδυνεύοντας να κατηγορηθώ για διαφήμιση, οφείλω να πω πως το μεράκι, η βοήθεια και οι γνώσεις αυτού του ευγενέστατου ανθρώπου στάθηκαν καταλυτικά για το τελικό αποτέλεσμα. Τον ευχαριστώ δημόσια!

Specs

Body: Vintage Deluxe Tele Style Body, Butterscotch Blonde, American Swamp Ash

Neck: One piece maple, “C” shape, nitro tinted, 12’’ radius, 21 medium jumbo frets.

Nut: tusq

Nut width: 42mm

Pickups:Haussel " vintage"  pickups

Bridge: Vintage, 3 Harmonic brass saddles

Machine Heads: kluson vintage tuners

pot's: 500 K

switch: CRL

Jack: Switchcraft

Pickguard: 1-Ply Black, (5-Hole)

Hardware: nickel

Ακολουθούν φωτογραφίες από τα στάδια συναρμολόγησης:

DSC03945.jpg

DSC03947.jpg

DSC03944.jpg

DSC03949.jpg

DSC03951.jpg

DSC03955.jpg

DSC04048.jpg

DSC04053.jpg

DSC04054.jpg

DSC04056.jpg

Το βίντεο καθώς και οι καλλιτεχνικότατες φωτογραφίες που ακολουθούν είναι του εξ αποστάσεως φίλου Ηλία ( ;)), τον οποίο και ευχαριστώ θερμά!

IMG_8702.jpg

IMG_8688.jpg

IMG_8655.jpg

IMG_8641.jpg

IMG_8627.jpg

IMG_8653.jpg

IMG_8644.jpg

Φίλοι, είμαι κατενθουσιασμένος με την κιθάρα! Όπως είπα και πιο πάνω, είναι η πρώτη μου tele (χρόνια Stratocaster-άκιας) και δεν έχω εμπειρία από το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου στυλ. Τα σχόλια και οι εκτιμήσεις είναι αυτά που αποκόμισαν τα δικά μου αυτιά και χέρια και περιμένω το χρόνο να επιβεβαιώσει τις πρώτες μου εντυπώσεις. Μόλις η σχέση μας ωριμάσει (!) και περάσει το στάδιο της προσαρμογής, θα σας πω περισσότερα αν θέλετε. Το σημαντικότερο είναι ότι μου έδωσε νέα όρεξη να παίξω και μου άνοιξε καινούριους δρόμους έκφρασης για περισσότερη μουσική.

Κλείνοντας, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους εδώ στο noiz γιατί από εσάς μου μπήκε το «μικρόβιο» και από εσάς έμαθα πολλά (και συνεχίζω να μαθαίνω)!

Να είστε καλα!

καλοπαιξιμη φιλε!

εινια πολυ εμορφη!  ;D

επισης το νικ σου ειναι ολα τα λεφτα! ;)

Mεγειες φιλε μου. Ωραιο οργανο εφτιαξες, θα το ευχαριστιεσαι για πολυ καιρο...

Ε, αυτο θα πει συμπτωση!

Αυτη την κιθαρα την ειχα δοκιμασει οταν ειχα περασει απο τον Σταυρο προσφατα. Πραγματι οσα λες ειναι αληθεια, αν και, για να πω την αληθεια, δεν με ενεπνευσε ιδιαιτερα ο πριμαριστος της ηχος, μιας και εγω εχω πολυ μεγαλυτερη προτιμηση στους διπλους μαγνητες. Ασε που οι Haussel για καποιο λογο μου αφηνουν μια κακη γευση στο στομα. Ισως να εφταιγαν και οι ενισχυτες στους οποιους την επαιξα (Koch).

Ο Neck μαγνητης σκοτωνει ομως! ηταν οτι καλυτερο για μπλουζ!

Μεγεια η κιθαρα παντως!!!

Αποψη μου παντα, χωρις παρεξηγησεις!

Με 'γεια σου και απο εμένα... :)  Φαίνεται - ακούγεται - και είναι ένα πάρα πολύ ωραίο όργανο !!!!!

Σε ζηλεύω..... :P με την καλή έννοια πάντα !!!!!!!!      ΚΑΛΟΠΑΙΧΤΗ !!!!!

Mε γεια! Φαίνεται ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ και πολύ προσεγμένη. Σου εύχομαι να την ευχαριστηθείς στο μέγιστο!

Φαντάζομαι από Rockinger σωμα & μανίκι, ε?

Πολύ ωραία κιθάρα, τόσο εμφανισιακά όσο και ηχητικά (από το λίγο που μπορούμε να πούμε βέποντας το βιντεάκι). Οι καθαροί ήχοι με εντυπωσίασαν περισσότερο. Σε τι ενισχυτη ήταν πάνω όταν γραφτηκε το video?

Με γειες φίλε! :)

Καλόπαιχτο το κιθαρόνι!Βγάζει μάτι!  ;)

Το μανίκι είναι πιο σκούρο απο τα κλασσικά rockinger(πιο όμορφο έτσι).Για κλασσικούς μονούς συνήθως βάζουν 250ρια ποτς?

Φιλε με γεια το κιθαρονι!!!!!!!!!και μακαρι να το ευχαριστηθεις στο μεγιστο(που θα γίνει οπωςδηποτε ;D ;D ;D ;D)

Μπορεις να μας πεις λίγες παραπανω πληροφορίες..Ποσο κοστισε στο συνολο,ποσο καιρο πηρε και κτλ...ξερεις εσυ.. ;D ;D ;D

Το 500k με χαλαει, ισως εσενα σου αρεσει ετσι, αλλα η κιθαρα κοβω να ακουγεται αλυσοπριονο και δεν καταλαβαινω γιατι να αλλαξεις ΟΛΑ τα υπολοιπα μονο και μονο για να ταιριαξεις. Σκεψου τα 250 καλυτερα. Αλλα μαλλον αυτο θα το κανεις οταν "προσωρησει η σχεση στο επομενο επιπεδο". Κατα τα αλλα πανεμορφη, μεγειες

Καλορίζικη και καλόπαιχτη η tele.

Οσο για τον Σταύρο τι να πω....απίστευτος επαγγελματίας και φοβερός άνθρωπος  :)

Εμένα μου αρέσουν τα 500ρια, είναι λίγο πιο σκληροπριμαριστά  ;D αλλά αν δεν τα θέλεις τα πρίμα τα κόβεις... στην δική μου πάντως αυτά έχω!

Σούπερ το όργανο, και το μανίκι ζηλευτό!! μάλλον δεν είναι goeldo, ε;

πολυ ομορφη και μεγεια!

θα συμφωνησω οτι ισως παραγινεται ...Gilette η Tele με τα 500αρια. Μπορεις να δοκιμασεις ενα 250+ στο Volume (255-265 θα ηταν super) και να αφησεις το 500αρι στο Tone αν θες να εχεις μια "πριμα" φωνη, μιας και το 500αρι θα σου "κοβει" τον πυκνωτη πιο πολυ στο "10", ενω το Volume δεν θα "φορτωνει" τοσο πολυ τους μαγνητες για να τους κανει να ξυριζουν.

Ειναι μια ευκολη δοκιμη. Πιστευω ο Duke να εχει 250αρια να "ψαξετε".

η μονη (προσωπικη) ενσταση, το μεγαλο radius και (λιγο) το Tusq.

Καλοριζικη φιλε μου ειναι πολυ ομορφη να την λιωσεις... 8)

Παιδιά, συγνώμη που δεν προλαβαίνω να απαντώ στα σχόλιά σας πιο γρήγορα - ο χρόνος μου δυστυχώς είναι αρκετά περιορισμένος.

Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές και τις παρατηρήσεις σας!

Zooropean11 είπε:
Ο Neck μαγνητης σκοτωνει ομως! ηταν οτι καλυτερο για μπλουζ!
Πράγματι ο neck σκοτώνει και συνεισφέρει αντίστοιχα και στο συνδυασμό neck - bridge βεβαίως βεβαίως!

Σε τι ενισχυτη ήταν πάνω όταν γραφτηκε το video?
Αυτό δεν το ξέρω, θα ρωτήσω τον Ηλία και θα σας πω. Δεν ήμουν παρόν...

Μπορεις να μας πεις λίγες παραπανω πληροφορίες..Ποσο κοστισε στο συνολο,ποσο καιρο πηρε και κτλ...ξερεις εσυ.. ;D ;D ;D
Κόστισε αρκετά κάτω από χιλιάρικο, αλλά καλύτερα να ρωτήσετε τον Σταύρο για τιμές μιας και οι ιδιαίτερες απιτήσεις του καθενός μας ακόμη κα στις λεπτομέρειες διαμορφώνει και το τελικό κόστος.  Σχετικά με το χρόνο, ήταν στη μέση και οι γιορτές, πέτυχα το Σταύρο με μεγάλο φόρτο εργασίας από άλλες παραγγελίες, περιμέναμε και λίγο κάποια parts από εξωτερικό.... ε, όλα αυτά φέραν την καθυστέρησή τους - περίπου 2 μήνες. Δεν θέλαμε βιαστικές κινήσεις και νομίζω το αποτέλεσμα άξιζε με το παραπάνω την αναμονή!

Το 500k με χαλαει, ισως εσενα σου αρεσει ετσι, αλλα η κιθαρα κοβω να ακουγεται αλυσοπριονο και δεν καταλαβαινω γιατι να αλλαξεις ΟΛΑ τα υπολοιπα μονο και μονο για να ταιριαξεις. Σκεψου τα 250 καλυτερα. Αλλα μαλλον αυτο θα το κανεις οταν "προχωρησει η σχεση στο επομενο επιπεδο". Κατα τα αλλα πανεμορφη, μεγειες
Δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω σε τίποτε απολύτως από αυτά που είπες. Χωρίς πλάκα, περιμένω πράγματι να "προχωρησει η σχεση στο επομενο επιπεδο" και βλέποντας... Πάντως - επαναλαμβάνοντας οτι δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία από ήχο tele - πρέπει να πω πως είναι πολύ "επιθετική" και "βγαίνει μπροστά" και ευδιάκριτα ο χαρακτήρας της. Με overdrive και compressor (έχω το Route 66) που ψάχτηκα, έβγαλα πάρα πολύ ωραίο και γεμάτο ήχο, με "δυνατές" όμως πενιές - μου αρέσει να "σκάβω" λίγο τις χορδές όταν παίζω...

Σούπερ το όργανο, και το μανίκι ζηλευτό!! μάλλον δεν είναι goeldo, ε;
Το σώμα απ' ότι ξέρω είναι goeldo, το μανίκι το έφερε ο Σταύρος από Αμερική - δεν ξέρω όμως από που ακριβώς.... Είναι πράγματι ζηλευτό, όσο το συνηθίζω τόσο πιο πολύ μου αρέσει!

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους για τις παρατηρήσεις, τα σχόλια και τις ευχές σας!

Ελπίζω να μη ξέχασα κάτι....

Να είστε καλά

Το video γράφτηκε με τον (γνωστό πλέον) Tech 21 Trademark 30.

H συνδεσμολογία ήταν:

Tele => Tech21=> TubePre (μεσω direct out) => M-Audio Audiophile 2496.

Τo drive είναι του ενισχυτή και όχι από κάποιο πετάλι ;)

Η γνώμη μου είναι Jethro ότι τα 250k pots θα της πηγαιναν καλύτερα, όπως είπαν και οι υπόλοιποι (όχι ότι με τα 500k ακούγεται άσχημα) ;)

καλοπαιχτη!!!τα ταστα ειναι medium jumbo η jumbo? σωμα goldo? οχι rockinger? τι διαφορες με τα rockinger?

Trending...

Νέα θέματα

Back