Εγω το έχω ξαναναφέρει...ΜΙΑ φορά πήρα AMD επεξεργαστή (Athlon 1Ghz) και είναι ο ένας και μοναδικός επεξεργαστής που απλά μου κάηκε την εποχη που οι AMD δεν ειχαν καν thermal diode μέσα τους, οι motherboards τους ειχαν διμεταλλικο ελασμα, οπότε η όποια προστασία θερμοκρασιας και αυτόματο shitdown γινοταν απο τις motherboard, οχι απο τις CPU οπως γινοταν στους Intel. Πριν και μετά απο αυτόν ξε****ζα ότι CPU επεφτε στα χέρια μου στο OC και με Vcore οχι λακαμιες και ΠΑΛΙ δεν μου εφυγε κανένας (ουτε έγινε degrade).
Ακόμα πρεπει να υπαρχει βιντεακι στο YT με P3 Ghz που δουλευει και του αφαιρουν την ψυκτρα και AMD που κανουν το ίδιο...με την διαφορά οτι βγάζει καπνους και αυτοκαταστρέφεται...ετσι για να θυμόνται οι παλιοι και να μαθαίνουν και οι νέοι τι ήταν η AMD έτσι?
ΥΓ: ΟΚ, μου ειχε χαρισει και ενας φιλος μια HD 5450 ή κάτι τέτοιο...δυστυχώς ήμουν biased για πολλες δεκαετιες (και ειδικα για drivers) οπότε μακρια απο εμένα και αγαπημένοι...ΒΕΒΑΙΑ, έχω και κατι ιστορίες ΠΟΛΥ προσφατες δυστυχώς και για τις μαλακιες και τους drivers της Intel αλλά ας κρύψουμε λόγια...προς το παρόν...
Μάνο, έχω φαει μεγάλη ήττα με AMD και 4870 κάρτα , την εποχή εκείνη τους έκαιγαν οι drivers.
Να σου πω όμως κάτι.
Τα τελευταία πέντε χρόνια και έχει αλλάξει η κατάσταση.
Στα τρια χρόνια που συμβίωσα με την 5700XT και με παιχνίδια τουλάχιστο φημισμένα για θέματα απόδοσης - stuttering όπως τα battlefield και κάποια άλλα που έχω, πραγματικά η εμπειρία ήταν ΜΟΝΑΔΙΚΗ.
Πιο smooth gameplay και τετοια συνεργασία με το VRR του monitor, δηλαδή του freesync και τόσο vivid αίσθηση δεν είχα ξαναζήσει στην gaming ζωή μου, η δε απόδοση είναι πραγματικά θεαματική και θα ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα με επεξεργαστή INTEL αλλά έπαθα μια πλάκα με το marketing των RYZEN, μου έβγαζε κάτι μεγαλειώδες και σατανικό το RYZΕΝ σαν όνομα και πείστηκα από την απόδοση των ΖΕΝ2 και γενικά στην αγαστή συνεργασία με λειτουργικά που βίωσα σε καλή τιμή ιδιαίτερα με μια καλή ψήκτρα και η διαφορά δεν έχει να κάνει με τον πραγματικό κόσμο και μάλιστα σε κάποια στοιχεία encoding και decoding υπερτερουν.
Ο δε zen 3 είναι το κάτι άλλο πραγματικά.
Κλείνω την καριέρα μου με ένα πολύ καλό για την ηλικία μου και την gaming καταβολή μου σύστημα που δεν θα με προδώσει ούτε στα μουσικά, ούτε στα βίντεο, εδώ δεν προδόθηκα στη μουσική και τα video 2 γενιές πίσω και είμαι notorious ? για τη χρηση βαριών vst και την εγγραφη σε πραγματικό χρόνο και δεν νιώθουν αυτά τα μηχανήματα και το ξέρετε.
Για την πλατφόρμα AMD έχουν αλλάξει ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΑ εως ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ τα πράγματα.
Η δε κάρτα αυτή που παιζω τωρα ? battlefield 2042 και είναι πολύ απαιτητικο έχει τρομερή απόδοση, πάνω απο 40% από την προηγούμενη 5700 ΧΤ που ήταν το αντίστοιχο της προηγούμενης γενιάς.
Πολύ καλά και μάλιστα σε αυτή την τιμή, αναλογιζόμενη τι συνέβη στις κάρτες γραφικών από την πανδημία, την κριση των τσιπς και κυρίως τους ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΥΣ του mining.
ΛΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΡΕ ΛΟΜΠΙΣΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΣΟΪΜΠΛΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ. ?