Εδώ μιλάμε, γελάμε, κλαίμε, ηδονιζόμαστε κοκ με HARDWARE. Hardware-heads united.

Αντε και αφιερωμένο στους Macάκηδες...το home setup μου ως mobile developer (iOS καi Android)...το 2017 ειναι αυτό, είχα ξεκινησει με custom order Macbook Pro 13άρι (256Gb SSD, 16Gb RAM) αλλά πολύ γρηγορα σοβάρεψε το πράγμα και πήγα σε 15άρι (512GB/16GB και με 256Gb γρήγορη SD κάρτα πάντα επάνω του)...

Tri-screen setup γιατι δεν γινεται διαφορερικά, η μια σε portrait mode για τεστ και διαβασμα (15 ωρες την ημέρα)...

Το πρωτο μου Android κινητο για testing, iPhone6 και mini iPad 2 για testing...και δινε εσυ μαλακα χιλιάρικα να τα αγοράσεις όλα αυτά αλλα έχει και τον νταβατζη την Apple να σου ζητάει 100 ευρώ τον χρόνο για developers licence και 35% απο τις πωλησεις...ρε ούστ...

ΥΓ1: για αυτό φιλοι Μακάκηδες, δεν θέλω να ακουσω για την σταθερότητα της Apple γιατι τα είδα, τα βίωσα και τα ένιωσα μην πω που, το rainbow screen of death μου μέσα και το είχα για δουλεια, και προλαβα και 3 εκδόσεις των λειτουργικών τους...ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΠΑ!!! ?

ΥΓ2: παιδες, το ενα απο τα 2 apps είναι για υποπλογισμό bias λαμπατων κοκ την φουλ εκδοση τη ειχα φτιαξει μονο για iOS και πωλούταν στο Applestore (μεχρι που σιχαθηκα την Apple σταματησα να τους πληρώνω και τα κατέβασα όλα). Η εκδοση για Android (light) υπαρχει ακόμα, ειναι δωρεαν και ΧΩΡΙΣ διαφημίσεις (γιατι ήμουν ο κλασσικος μαλακας παθιασμένος coder, σιγα μην βγαλουμε και χρήματα) όποιος ασχολείται μονος του με bias ενισχυτών το τσεκάρει...

DSC01946 (Large).JPG

DSC01940 (Large).JPG

DSC01957 (Large).JPG

Φυσικα πλεον παιρνω τα κομματια που γουσταρω,
Και εγώ αυτό κάνω.

Κομμάτι κομμάτι....ό,τι βρίσκω δηλαδή στην ανακύκλωση κάθε φορά  ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πάμε και λιγο gore, παραδεχτείτε το, ΟΛΟΙ το εχουμε κανει κάποια στιγμή, αυτός ειναι ο τελευταιος μηχανικός HDD που μου πέθανε (και πολύ αντεξε)...ελα να βλέπουμε πλατερς και κεφαλές να γουστάρουμε...

IMG_20201001_192837 (Large).jpg IMG_20201001_191122 (Large).jpg IMG_20201001_191132 (Large).jpg IMG_20201001_191141 (Large).jpg IMG_20201001_191310 (Large).jpg IMG_20201001_191432 (Large).jpg IMG_20201001_193116 (Large).jpg

Για software μπορουμε να πουμε;

Γιατι, σκεφτομουν τωρα, ρε πστ, πως ειναι δυνατον να τα φτυσει πρωτα το reset button απο το start, δεν ειναι λογικο, αφου το start το πατας πιο πολλες φορες.

Και θυμηθηκα φιλοι μου οτι το PC αυτο ειχε ερθει με WINDOWS MILLENIUM, και λυθηκε το μυστηριο, χαμογελασα μεσα μου, ολα ετσι εξηγουνται, παντα υπαρχει λογικη εξηγηση κυριε Χολμς, windows millenium, στις 300.000 μπλε οθονες δωρο αυτογραφο του Μπιλ Γκειτς.

Οποτε να βγαλουμε και κανα σωψυχο για software αμα ειναι, αλλιως να κανουμε αλλο thread, software group therapy, "εχω φαει στη μαπα τα windows και ειμαι ενταξει" "και ο Μανος ειναι ενταξει" και τετοια.

Τους θυμάται κανένας αυτούς τους πύργους (η ημερομηνία είναι κουκουρούκου, παντα βαριώμουν να ρυθμίσω τοτε την ημερομηνια στην ψηφιακη), τις Audigy, τα Liteon, τα HEC (Herolchi) τροφοδοτικά (και βλέπω και αρχαίο PCI TV Tuner, δεν θυμαμαι ποιο είχα)? Τα SiS chipsets μήπως και το ξυλο που επρεπε να παιξεις με τους drivers για να καθησουν ήσυχα? (ανατριχίλα)

100_2446 (Large).JPG 100_2441 (Large).JPG 100_2442 (Large).JPG 100_2422 (Large).JPG 100_2423 (Large).JPG 100_2424 (Large).JPG 100_2430 (Large).JPG

100_2431 (Large).JPG

Για software μπορουμε να πουμε;

Αστειευεσαι? Χώσε άνετα, ήδη το έχω κάνει για τα Mac και τα σταθερότατα λειτουργικά τους (Yosemite, El Capitan και Sierra σε 2 Macbook Pro 13" και 15" του 2015 η εμπειρία μου, για δουλειά όχι για χαζομάρες)...

Μη φοβού και φορτώ...

Θυμαμαι το πρωτο software synth που ειδα ποτε. Το θυμαμαι ειναι σχετικο, μιλαμε για πολλες δεκαετιες πριν, σε στουντιο κολλητου. Μπαινω στο κοντρολ ρουμ, μου λεει "κοιτα τι σου εχω εδω", βλεπω την οθονη, οι παραμετροι της συνθεσης απλωμενοι στην οθονη, γαμω, αν δεν ειχες editor τοτε ηταν πικρα οι οθονιτσες των ψηφιακων, τα βλεπω εγω, μου τρεχουν τα σαλια, αρχιζω γρουτσου γρουτσου με το ποντικι, "αντε ρε μλκ του λεω, στειλτο στα μονιτορ να ακουσουμε τι βγαινει", "α, δε γινεται", μου απανταει,"μονο το graphic interface μου δουλευει, ηχο ακομα δεν εχω καταφερει να βγαλω!"

Y.Γ. Μαλλον αυτο πρεπει να ηταν, αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

https://www.vintagesynth.com/misc/reality.php

Και το κουτί που δεν τολμάω να αφήσω να φύγει πλέον, Coolermaster CM690 Advanced αγορασμένο το 2011, 4 5.25" bays (γιατι εδω και χρόνια τα καταργούν δεν το καταλαβαινω) και εξωτερικό SATA 3 παρακαλω interface στο επανω μερος για να καρφωνεις οποιονδηποτε 2.5" ή 3.5" δισκο θέλεις και να κάνεις την δουλεια σου χωρις να ανοιγεις κουτι (οπότε τους εσωτερικους δισκους τους χρησιμοποιείς σαν απλές δισκέτες, όπως και τα "συρταρια" που πάντα έχω, μινιμουμ ένα τουλαχιστον)...

Εφαγε και ενα mod για να μπουν καμια 50αρια ανεμιστήρες γιατι ο 2600Κ ετσι ξεκίνησε την καριέρα του στα χέρια μου (και η GTX580 φαινεται εδω)...

Ακόμα εδώ είναι, χωρίς όλον αυτον τον συφερτό ανεμιστήρων φυσικά, δεν χρειαζονται πλέον...

Α και βλέπω την PCI Maudio 1010 καρτα ήχου που είχα τότε, την είχα ξεχάσει αυτη τελείως...

DSC00019 (Large).JPG DSC00020 (Large).JPG DSC00017 (Large).JPG DSC00016 (Large).JPG DSC00018 (Large).JPG

ΥΓ: α ναι, και δίπλα το Wattόμετρο φυσικά γιατι εννοειται οτι ο ψυχάκιας ότι μετριέται, το μετράει (πρωτη φωτο, αριστερα)

ΥΓ2: μετράω 11 ανεμιστήρες Noctua συνολικά, λολ. εξου και το 12κάναλο fan bus.

ελα να βλέπουμε πλατερς και κεφαλές να γουστάρουμε...

Προβολή συνημμένου 34264Προβολή συνημμένου 34265

Έναν από τους μυριάδες χτυπημένους δίσκους μου, τον είχα ανοίξει έτσι ακριβώς, και τον είχα κάνει πρες παπιέ.

Ήταν πάντα πάνω στο παλιό μου γραφείο πάνω από μια στοίβα χαρτιά.

Είχε έρθει λοιπόν κάποτε μια φίλη, τον είδε, και με ρώτησε τι είναι αυτό (δεν ήξερε από τέτοια).

CDιέρα είναι της είχα πει, από τις καινούριες τις πόρταμπλ, που γράφουν κιόλας.

Και έχω βάλει άδειο cd να το γράψω κάποια στιγμή.

Ε, το πίστεψε!!!

Αφιερωμένο στον @fusiongtr περι Noctua D14 και memory clearance σε όλα τα slots (εχει αφαιρεθεί εδω και καιρό ο μπροστινος ανεμιστήρας δεν χρειαζεται καν)...η μητρική εδώ ειναι μια Asus Prime B250-PLUS, 2021 οι φωτογραφιες.

Ναι έχει 7 καντάρια σκόνη, δεν ασχολούμαι εδω και πολύυυυυυ καιρό, καποτε 2 φορες τον χρονο εβγαινε μπαλκονι με blower...τωρα και να θελω δεν...ουτε cable management, γερασα και για αυτό...και ο 850 Pro χυμα στο κύμα, και τι με ενδιαφέρει, μηδεν μηχανικά components...

IMG_20211111_113721264 (Large).jpg IMG_20211111_113735145 (Large).jpg

Καλά βρε, για να βγάλεις το πρώτο memory module από το slot (ή να βάλεις άλλο) δεν πρέπει να βγάλεις την ψύκτρα?

Όταν την σηκώνεις (την μνήμη) δεν βρίσκει στο κάτω μέρος της ψύκτρας?

Καλά βρε, για να βγάλεις το πρώτο memory module από το slot (ή να βάλεις άλλο) δεν πρέπει να βγάλεις την ψύκτρα?

Όταν την σηκώνεις (την μνήμη) δεν βρίσκει στο κάτω μέρος της ψύκτρας?

Οχι βρε σου λέω, το έκανα "προσφατα" οταν πηγα απο 2χ8Gb σε 2χ16Gb ολες low profile (οχι με ψυκτραρες κοκ, απλές ψυκτρουλες οπως της φωτο).

Δεν φαίνεται απο την φωτο αλλά υπάρχει επαρκές κενό απο την το heatspreader της D14 έως και τα πρώτα fins. Οχι, δεν λέω οτι το κανεις ανετα, αλλά αν το έκανα εγώ, εβγαλα το παλιό στικ (ΟΚ αυτο ειναι το ευκολο) απο το 4ο slot και έβαλα το νέο εκει. Το δυσκολο ειναι να δεις αν εχει μπει τελειως μεσα και η μνημη στο 4ο slot και στο λέω γιατι την επαθα και εγω (μα γιατι δεν ξεκινάει το PC, μα γιατί δεν ξεκινάει, τι λακαμάς δεν εχει μπει τελειως μέσα το 2ο mem stick)...αλλά ειναι doable χωρις να βγάλεις τίποτα...

Αφού βάζουμε vintago-παλιατζούρες φωτος με pc, εγώ θα ανεβάσω μια έμμεσα σχετική φωτογραφία-παλιατζούρα που σχετίζεται με ....pc.

Από το 1998 διατηρούσα μια ιστοσελίδα του τρόμου, για το γραφείο μου (Funny Thing , είχα κλείσει και 3-4 δουλείες από εξωτερικό μέσω αυτής) .

Το 2001 με πήρε πρέφα το "συγκρότημα Λαμπράκη"  μιας και είμαστε και σε μουσικό forum ?......και απεφάσισε να με κράξει (μαζί με άλλους 2)/ "απειλήσει " .

Έβαλαν αυτό το άρθρο, και πραγματικά μας κυνηγούσαν τότε (με είχε καλέσει και εμένα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου- δεν με έκανε τίποτα- απλά κάναμε μια κουβέντα).

Και μου ρθαν τώρα, και ψηφιακή Ελλάδα 2.0 , και μου συζητάν ακόμα και για τηλεδίκες (η ψηφιακή κατάθεση δικογράφων τρέχει ήδη).

Και να σου τα ΕΣΠΑ για σελίδες δικηγόρων και να είμαστε πσιφιακοί είναι μονόδρομος.....

Και εμένα.....23 χρόνια πρίν.....με κυνηγούσαν .

Αλλά τέτχιοι είστε που λέει και ο Κουτσούμπας. ?

Για να μαθαίνουν οι νέοι ποιος άνοιξε τον δρόμο ?

Image1.jpg

Κάτσε ρε φίλε.

Λέει "νεαρός Αθηναίος δικηγόρος".

Εσύ ήσουν αυτός?

Κάτσε ρε φίλε.

Λέει "νεαρός Αθηναίος δικηγόρος".

Εσύ ήσουν αυτός?
Εγώ δεν ήμουν πότε..... Αθηναίος.?

Νέος είμαι και τώρα.?

Ο Τάσος ο Παρθένης, ήταν ο νέος δικηγόρος εξ Αθηνών, συνεργάτης μου στο dikhgoros-online (είχαμε ένα site και κάναμε share μέσω συνδρομής υποδείγματα δικογράφων- απευθυνόταν μόνο σε δικηγόρους)/ κάναμε ημερίδες και σεμινάρια σε δικηγόρους για ιντερνετ και νέες τεχνολογίες .......

Ο Τάσος τα παράτησε, είναι κάπου στο Εδιμβούργο, ασχολείται με άσχετα, έχουμε μια επικοινωνία μέσω FB.

Εδιτ: Τον τρίτο, έναν από Καβάλα, τον πήρε η μπάλα εξ αιτίας μας.

Για ξεκάρφωμα.

Εμάς ήθελε το συγκρότημα ?

Είσαι μπροστά από την εποχή σου, γι' αυτό τα έπαθες αυτά.

Κάποτες σκουλαρίκια φοράγανε οι μέταλλοι και τους δείχνανε με το δάχτυλο.

Μετά έβαλε ο Μαραντόνα και έγινε μόδα.

Κάποτες τατουάζ είχανε οι φυλακισμένοι και οι ναυτικοί.

Τώρα ψάχνεις να βρεις κάποιον με το δέρμα απείραχτο.

Εγώ όταν ήμανε νιός, φορούσα σκισμένα παντελόνια από την χρήση, και φώναζε η μάνα μου.

"Που πας σαν τον γύφτο με τα σκισμένα? Βάλε ένα παντελόνι της προκοπής."

Μετά από κάποια χρόνια που μεγάλωσα και σοβάρεψα, πήγαινα να ψωνίσω παντελόνι, και δεν έβρισκες ένα τζην της προκοπής, όλα σκισμένα ήντουσαν και στις βιτρίνες, και μέσα στα μαγαζιά.

Άντε να χαθείτε ρε!!

Είσαι μπροστά από την εποχή σου, γι' αυτό τα έπαθες αυτά.
Γι αυτό γύρισα στο παρελθόν και τα vintage, για να χω το κεφάλι μου ήσυχο. ?

Γι αυτό γύρισα στο παρελθόν και τα vintage, για να χω το κεφάλι μου ήσυχο. ?

Δηλαδής ασούμε είναι καλύτερα να είσαι πίσω από την εποχή σου αντί για μπροστά?

Δηλαδής ασούμε είναι καλύτερα να είσαι πίσω από την εποχή σου αντί για μπροστά?
ΜΟΝΟ καλλιτερο;

Καταρχάς γλιτώνεις δουλειά.

Εγώ πλέον λέω , όπου σταθώ και όπου βρεθώ ένα πράγμα :  "δεν ξέρω παιδί μου από αυτά το μοντέρνα, εσείς που είστε νέοι......", και τους βάζω να μου τα κάνουν όλα οι άλλοι (από φωτοτυπίες στο φωτοτυπικό του συλλόγου, μέχρι να μου κάνουν καμιά αίτηση ηλεκτρονικά......μέχρι ό,τι θες).

Επίσης ΒΑΣΙΚΟ (No publicity - όχι ότι την επεδίωξα , αυτοί ασχολήθηκαν ).....κινήσου σκοτεινά και υπόγεια. ?

Εδιτ:

Κατέβασα το site μου από το 2018.

Δεν έχω πλέον ιστοσελίδα, ούτε πρόκειται να κάνω ξανά.

Δεν θέλω νέο και ειδικά άγνωστο πελατολόγιο.

ΜΟΝΟ καλλιτερο;

Καταρχάς γλιτώνεις δουλειά.

Εγώ πλέον λέω , όπου σταθώ και όπου βρεθώ ένα πράγμα :  "δεν ξέρω παιδί μου από αυτά το μοντέρνα, εσείς που είστε νέοι......", και τους βάζω να μου τα κάνουν όλα οι άλλοι (από φωτοτυπίες στο φωτοτυπικό του συλλόγου, μέχρι να μου κάνουν καμιά αίτηση ηλεκτρονικά......μέχρι ό,τι θες).

Επίσης ΒΑΣΙΚΟ (No publicity - όχι ότι την επεδίωξα , αυτοί ασχολήθηκαν ).....κινήσου σκοτεινά και υπόγεια. ?

Είσαι ωραίος ρε φίλε, έχεις δίκιο.

Ο άνθρωπος ο έξυπνος, ο μελετημένος, φαίνεται ρε παιδί μου.

Trending...

Νέα θέματα

Back