Εάν είχα ένα και δύο και τρία και τέσσερα… κιθαρόνια!

Αν μόνο μία.

Την Samick Linda

24αρα Humbacker DiMarzio αλλαγμένο μαχαγκόνι καλό για μέταλ και φλατ ταστιέρα.

Αν μόνο δύο

Και Michael Kelly Patriot

Όλα τα φόντα μιας Les Paul με πουσπούλ ποτς και ευρύ φάσμα

Αν μόνο τρεις

Και μια Les Paul Standard του 2016-2018. Όσες έπιασα αυτής της διετίας κεντάνε. Με έκαναν μάγκα.

Αν μόνο τέσσερις

Και μια ακουστική καλή με cutaway και πιέζο και ηλεκτρικά όμορφα .

Τις κατασκευές Leo Fender δεν τις βάζω στη λίστα. Είναι σαν να μετρώ πόσες φορές έπαιξα Jenga. Όλο τις βιδώνω ξεβιδώνω.

Εάν έπρεπε να έχω μόνο μια κιθάρα, θα επέλεγα τη στρατ με τους hot noiseless, διότι με αυτούς τους μαγνήτες έχω την αίσθηση του μονού μαγνήτη και ταυτόχρονα μπορώ να δώσω όσο γκάζι θελω έχοντας παχύ ήχο, υποκαθιστόντας τους humbuckers. Είναι η κιθάρα που μπορώ να παίξω με παραδοσιακούς ήχους στρατ (με κάποιους περιορισμούς) μέχρι και heavy metal, με ευκολία. Επίσης, σαν όργανο, η στρατ είναι αυτό που νιώθω πιο άνετα όταν παίζω, που το νιώθω σαν προέκταση των χεριών μου.

Εαν είχα δύο κιθάρες, θα επέλεγα τη στρατ με τους tonerider apex classic, διότι με αυτούς έχω παραδοσιακότερο ήχο στρατ (χωρίς περιορισμούς). Η δεύτερη θα ήταν μια από τις prs μου, ώστε να έχω έναν πιο μοντέρνο ήχο με διπλούς μαγνήτες.

Εάν είχα τρεις, πιθανόν θα επέλεγα για τρίτη την les paul FGN. Καμία άλλη κιθάρα δεν μπορεί να δώσει ήχο les paul.

Για τέταρτη, θα επέλεγα μάλλον μια τελε για να έχω και τέτοιο ήχο, αν και τελευταία δεν τον πολυχρησιμοποιώ.

Η δεύτερη θα ήταν μια από τις prs μου, ώστε να έχω έναν πιο μοντέρνο ήχο με διπλούς μαγνήτες.
Για γίνε πιο αναλυτικός...

Για τέταρτη, θα επέλεγα μάλλον μια τελε για να έχω και τέτοιο ήχο, αν και τελευταία δεν τον πολυχρησιμοποιώ.
Ένα δάκρυ κυλάει στα γερασμένα μου μάγουλα...

Παρατηρώ πάντως ότι οι περισσότεροι εξ υμών, θα βολευόντουσαν άνετα και θα κάλυπταν ένα πολύ ευρύ φάσμα ήχων με 4 κιθάρες…

Παρατηρώ πάντως ότι οι περισσότεροι εξ υμών, θα βολευόντουσαν άνετα και θα κάλυπταν ένα πολύ ευρύ φάσμα ήχων με 4 κιθάρες…
Το οποίο καν δε χρειαζόμαστε btw. Εκτός αν παίζει κανείς σε wedding band και πρέπει να παίξει από pop μέχρι acdc

Για γίνε πιο αναλυτικός...

Η prs, παρότι έχει μικρότερο scale, την αντιμετωπίζω σα superstrat λόγω των χαρακτηριστικών της. Τα ξύλα και η κατασκευή της επιτρέπουν να είναι πολύ πριματη και με έντονη ατάκα. Σε συνδυασμό με τους διπλούς, έχω ότι μοντέρνο ήχο θέλω, ροκ, μέταλ κλπ.

Το οποίο καν δε χρειαζόμαστε btw. Εκτός αν παίζει κανείς σε wedding band και πρέπει να παίξει από pop μέχρι acdc

Και στο σπίτι σου μπορείς να παίξεις μια πάρα πολύ ευρεία γκάμα ήχων, για την δική σου ευχαρίστηση (όπως κάνω εγώ). Από ambient και funk μέχρι μοντέρνο καφρο-metal. Η μουσική δεν έχει όρια, μόνο το budget του καθενός μας και ο διαθέσιμος χώρος μας έχουν.

Δεν έγραψα κάποιο σχόλιο, γιατί όσες και να είχα, ίδιο μοντέλο θα ταν, με αυτές που έχω είμαι οκ όμως.

Αν είχα μια κιθάρα, θα ήθελα να έχω μια Gibson, ανεξαρτήτως μοντέλου (βέβαια η αγαπημένη μου είναι η Les Paul).

Αν ήταν να έχω μια δεύτερη, ενώ παλιά θα έλεγα μια Fender για να έχω "και το άλλο ηχόχρωμα", τελικά μου φαίνεται πως καταλήγω στο ότι τα κλασσικα, με αποκλειστικα μονοπηνιους Fender μοντέλα δεν κάνουν για μένα και για αυτό που ακούω - παίζω, και δεν μου είναι πια τελείως χρήσιμες σε λάιβ (χρήσιμες για εμένα και για το πρόγραμμα που παίζουμε, μην παρεξηγηθω). Οπότε ίσως επέλεγα μια superstrat ακόμα και όχι απαραίτητα μάρκας Fender άλλα κάποιας πιο "καφρικης".

Αν είχα και μια τρίτη, εκεί θα πήγαινα αποκλειστικα για τα looks οπότε θα πήγαινα σε μια flying V. Κατά προτίμηση με EMG μαγνήτες για να συνδυαστεί ο επιθετικός ήχος με το πιο επιθετικό look (δεν θα είχα πρόβλημα να είχε EMGs το πρώτο μου όργανο που θα ανέφερα παραπάνω, το οποίο θα ήταν Gibson, αλλά θα ήταν χαζό αν είχα και αυτή την κιθάρα ως τρίτη, και να έβαζα τους μαγνήτες αυτούς σε μια Les Paul ή SG και όχι σε αυτήν που τις ταιριάζει περισσότερο παικτικα και εμφανισιακά).

Αν είχα και μια τέταρτη, θα ήταν μια PRS Custom 24. Κανονικά αυτή θα έπρεπε να ήταν η πρώτη μου και μοναδική μου, με γνώμονα αυτό που κάνω και το πώς βιοποριζομαι και από την μουσική, αλλά κακα τα ψέματα τα looks και το mojo παίζουν περισσότερο ρόλο από την όποια "χρησιμότητα"

Αν ήταν να έχω μια δεύτερη, ενώ παλιά θα έλεγα μια Fender για να έχω "και το άλλο ηχόχρωμα", τελικά μου φαίνεται πως καταλήγω στο ότι τα κλασσικα, με αποκλειστικα μονοπηνιους Fender μοντέλα δεν κάνουν για μένα και για αυτό που ακούω - παίζω, και δεν μου είναι πια τελείως χρήσιμες σε λάιβ (χρήσιμες για εμένα και για το πρόγραμμα που παίζουμε, μην παρεξηγηθω). Οπότε ίσως επέλεγα μια superstrat ακόμα και όχι απαραίτητα μάρκας Fender άλλα κάποιας πιο "καφρικης".
Έτσι και εγώ όταν πήρα τη στρατ άκουγα μεταξύ άλλων και μπλουζ και κλασικό ροκ, μετά σταμάτησα να ακούω μια και το υλικό τελειώνει κάποια στιγμή σε αυτά τα ακούσματα και έμεινα με τη στρατ να προσπαθώ να βγάλω ρεύματα με πετάλια... (Ευτυχώς που έχει noiseless και φτουράει) Το σωστό θα ήταν να πάρω μια ακόμα ηλεκτρική με κατάλληλους humbuckers αλλά θέλω τουλάχιστον 2Κ για να ικανοποιηθώ και έτσι δεν το έκανα ποτέ, σαν ερασιτέχνης δεν μου το επιτρέπω το έξοδο

Έτσι και εγώ όταν πήρα τη στρατ άκουγα μεταξύ άλλων και μπλουζ και κλασικό ροκ, μετά σταμάτησα να ακούω μια και το υλικό τελειώνει κάποια στιγμή σε αυτά τα ακούσματα και έμεινα με τη στρατ να προσπαθώ να βγάλω ρεύματα με πετάλια... (Ευτυχώς που έχει noiseless και φτουράει) Το σωστό θα ήταν να πάρω μια ακόμα ηλεκτρική με κατάλληλους humbuckers αλλά θέλω τουλάχιστον 2Κ για να ικανοποιηθώ και έτσι δεν το έκανα ποτέ, σαν ερασιτέχνης δεν μου το επιτρέπω το έξοδο

Ακριβώς το ίδιο έπαθα και εγώ. Άκουγα και έπαιζα πολύ κλάσικ ροκ και όταν ξεκινήσαμε με την μπάντα μου, 10 χρόνια πριν, όπως είναι φυσικό με κλασικά ροκ τραγούδια ξεκινήσαμε, αλλά τώρα πλέον όχι μόνο, με αποτέλεσμα η SSS στρατ και η Τέλε μου τρώνε σκόνη... Γλυκοκοιτάζω μια V και μια Charvel αλλά δεν μπορώ να ''δικαιολογήσω'' τόσες πολλές κιθάρες στο σπίτι, και σκέφτομαι να τις ξεφορτωθώ αν και θα το μετανιώσω μιας και την συγκεκριμένη στρατ μου την έχουν ζητήσει πολλοί φίλοι αλλά από το να κάθεται καλύτερα κάποιος να την χαρεί. Από την άλλη είναι τόσο iconic σχήματα και configuration που κολλάω να τις δώσω...

Παρακολουθώ το νήμα με εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί βρίσκω συγκλονιστικό το πόσο διαφορετικές απόψεις μπορεί να έχουμε. Θα καταλάβετε τι εννοώ με τις δικιές μου επιλογές παρακάτω:

Αν έπρεπε να έχω μια κιθάρα θα ήταν μια 7 χορδή Ibanez, με καλό floyd, active μαγνητες με coil split και με μεσαίο μονό μαγνήτη, κάτι σαν την universe του Vai. Άνετος λαιμός, ποικιλία ήχων, 24 τάστα.

Αν έπαιρνα μια δεύτερη θα ήταν μια Jackson DK2Μ Eerie Dess Swirl με maple ταστιέρα (το Μ αυτό υποδεικνύει) - πόσο όμορφη κιθάρα! ή Αντίστοιχα μία με Quilted maple top και μπλε χρώμα.

Αν έπαιρνα τρίτη κάποια strat ή άλλη σε seafoam green, maple ταστιέρα και 22 τάστα (ιδανικά 24, αλλά άντε να βρεις).

Τέταρτη επιλογή.. Δύσκολη να γινόταν πράξη λόγω χρημάτων, Μια les paul custom wine red ή κάποια από τις Signature του Petrucci. Ίσως 8 χορδη, ίσως όχι. Δεν ξέρω, αν έφτανα μέχρι εκεί λογικά δεν θα έδινα άλλα χρήματα.

Ακριβώς το ίδιο έπαθα και εγώ. Άκουγα και έπαιζα πολύ κλάσικ ροκ και όταν ξεκινήσαμε με την μπάντα μου, 10 χρόνια πριν, όπως είναι φυσικό με κλασικά ροκ τραγούδια ξεκινήσαμε, αλλά τώρα πλέον όχι μόνο, με αποτέλεσμα η SSS στρατ και η Τέλε μου τρώνε σκόνη... Γλυκοκοιτάζω μια V και μια Charvel αλλά δεν μπορώ να ''δικαιολογήσω'' τόσες πολλές κιθάρες στο σπίτι, και σκέφτομαι να τις ξεφορτωθώ αν και θα το μετανιώσω μιας και την συγκεκριμένη στρατ μου την έχουν ζητήσει πολλοί φίλοι αλλά από το να κάθεται καλύτερα κάποιος να την χαρεί. Από την άλλη είναι τόσο iconic σχήματα και configuration που κολλάω να τις δώσω...

Μη τις δώσεις. Κράτα τουλάχιστον μια με μονούς μαγνήτες.

Παρακολουθώ το νήμα με εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί βρίσκω συγκλονιστικό το πόσο διαφορετικές απόψεις μπορεί να έχουμε. Θα καταλάβετε τι εννοώ με τις δικιές μου επιλογές παρακάτω:

Αν έπρεπε να έχω μια κιθάρα θα ήταν μια 7 χορδή Ibanez, με καλό floyd, active μαγνητες με coil split και με μεσαίο μονό μαγνήτη, κάτι σαν την universe του Vai. Άνετος λαιμός, ποικιλία ήχων, 24 τάστα.

Αν έπαιρνα μια δεύτερη θα ήταν μια Jackson DK2Μ Eerie Dess Swirl με maple ταστιέρα (το Μ αυτό υποδεικνύει) - πόσο όμορφη κιθάρα! ή Αντίστοιχα μία με Quilted maple top και μπλε χρώμα.

Αν έπαιρνα τρίτη κάποια strat ή άλλη σε seafoam green, maple ταστιέρα και 22 τάστα (ιδανικά 24, αλλά άντε να βρεις).

Τέταρτη επιλογή.. Δύσκολη να γινόταν πράξη λόγω χρημάτων, Μια les paul custom wine red ή κάποια από τις Signature του Petrucci. Ίσως 8 χορδη, ίσως όχι. Δεν ξέρω, αν έφτανα μέχρι εκεί λογικά δεν θα έδινα άλλα χρήματα.
Καθαρά με τι θα έπαιζες;

Καθαρά με τι θα έπαιζες;
Με τον split neck emg μαγνήτη! Πέρα από την πλάκα, δεν έχω τρελές απαιτήσεις στα καθαρά, οπότε για αυτά που θέλω/ ηχογραφώ μου αρκούν.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back