DSM Humbolt Dumplifier - νέος αναλογικός προενισχυτής με on-board IRs

Έκτορας

Δυνατό μέλος
Πόντοι
963
Ανεβάζω την νέα αυτή κυκλοφορία στην κατηγορία "Πεταλάκια & FX", αν και νομίζω ότι είναι συσκευή που καλύπτεται κάτω και από τους ενισχυτές. Άρτι αφιχθέν, είναι πραγματικό ΓΕΜΑΤΟ από συνδεσιμότητα και έξυπνες παραμετροποιήσεις (έχουν σκεφτεί τα πάντα, οι άνθρωποι). Μπορεί να δώσει ήχο κατευθείαν σε PA, μπροστά από ενισχυτή, κατευθείαν σε power amp, σε ακουστικά, μπορεί να σταθεί μόνο του ή σαν μέρος (βάση, καλυτερα) ενός pedalboard, έχει stereo fx loop (πολύ δύσκολο να βρεθεί σε αναλογικά pre-amps, γενικά) και μπορείς να ελέγξεις μέχρι και το input gain, ανάλογα με την κιθάρα που χρησιμοποείς (αυτό δεν το έχω ξαναδεί, νομίζω).

Δεν είναι η πρώτη κυκλοφορία της DSM στην κατηγορία, μιας και υπάρχει και το Simplifier, αλλά νομίζω ότι αυτή είναι ξεχωριστή, λόγω... Dumble ήχου. Δεν είναι φθηνό, στα σχεδόν 600 ευρω, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι, δεδομένα της κατασκευής του.
Προσωπικά, "ψήνομαι" άσχημα.

Δεν είναι φθηνό, στα σχεδόν 600 ευρω, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι, δεδομένα της κατασκευής του.
Προσωπικά, "ψήνομαι" άσχημα.
Με άλλα 100 όμως δεν ψήνεσαι περισσότερο για αυτό;

Με άλλα 100 όμως δεν ψήνεσαι περισσότερο για αυτό;

'Οχι, είναι μεγαλύτερο και με μεγαλύτερη ανάγκη τροφοδότησης από ρεύμα, από όσο θέλω. Και νομίζω δεν έχει stero fx loop. Το DSM έχει το σωστό μέγεθος και ΟΛΑ όσα ψάχνω αυτό τον καιρό για το board (εκτός έαν η IK βγάλει ένα Tonex II, με σοβαρή οθόνη, stereo FX loop και mobile app control - αλλά αυτό θα το συζητήσουμε... στο μέλλον).

Αλλά κατανοώ απόλυτα κάποιον που θα πήγαινε για το TK Imperial. Μηχανηματάρα, ξαναλέω.

Edit: επίσης ο ήχος του DSM, με Les Paul, κατευθείαν στο power amp input ενισχυτή, στο τέλος του βίντεο των Andertons... OMG! To die for, που λένε!

Πολύ ακριβό και πολύ hype.

-Πάρα πολλά βρωμοπέταλα με preamp χαρακτήρα ακούγονται θεϊκά καρφωμένα σε λαμπάτο power amp. Ακόμη και plugins όπως συζητούσαμε στο νήμα για τη Neural DSP. Σε ένα τέτοιο set-up θα προτιμούσα και πάλι modeller, να έχω τουλάχιστον το versatility.
-Χωρίς ενισχυτή είναι απλά ένα πεταλάκι
-Δεν καταλαβαίνω ποιά είναι η χρησιμότητα του FX Loop. Γιατί να μη βάλεις απλά τα FX μετά από το dirt pedal. Τί θα συμβεί; Θα θολώσει το IR?

Πολύ ακριβό και πολύ hype.

-Πάρα πολλά βρωμοπέταλα με preamp χαρακτήρα ακούγονται θεϊκά καρφωμένα σε λαμπάτο power amp. Ακόμη και plugins όπως συζητούσαμε στο νήμα για τη Neural DSP. Σε ένα τέτοιο set-up θα προτιμούσα και πάλι modeller, να έχω τουλάχιστον το versatility.
-Χωρίς ενισχυτή είναι απλά ένα πεταλάκι
-Δεν καταλαβαίνω ποιά είναι η χρησιμότητα του FX Loop. Γιατί να μη βάλεις απλά τα FX μετά από το dirt pedal. Τί θα συμβεί; Θα θολώσει το IR?

Το θέλω το FX loop γιατί να μπορώ να χρησιμοποιήσω το εν λόγω preamp με ακουστικά και την ίδια ώρα να χαίρομαι τα (stereo) fx που έχω στο board μου. Έχει και audio input, μια χαρά για να στέλνω ταυτόχρονα και backing track, από το iPad.

Αυτό, για τις ώρες που δεν μπορώ στο σπίτι να ανοίξω ενισχυτή. Όταν μπορώ, θα απενεργοποιώ το cab simulation και θα πηγαίνω στο power amp input του ενισχυτή μου, μέσω του δικού του fx loop.

Ταμαμ και για τις 2 δουλειές που το θέλω.

Εδώ, ξανά, σαν preamp σε fx loop input λαμπάτου ενισχυτή. Όπου ακούγεται... θεϊκό:

Πάντως από άποψη design, δείχνει πολύ ωραίο

Αν το είχα, θα το χρησιμοποιούσα κατευθείαν σε PA αλλά συνήθως όποιο ''analog amp in a box'' έχω ακούσει τα cab simulations δεν ηταν και πολύ σόϊ. Δεν λέω ότι το ίδιο ισχύει και σε αυτό, δεν εχω βρει χρόνο να ακούσω όλα τα βίντεο

'Οχι, είναι μεγαλύτερο και με μεγαλύτερη ανάγκη τροφοδότησης από ρεύμα, από όσο θέλω. Και νομίζω δεν έχει stero fx loop. Το DSM έχει το σωστό μέγεθος και ΟΛΑ όσα ψάχνω αυτό τον καιρό για το board (εκτός έαν η IK βγάλει ένα Tonex II, με σοβαρή οθόνη, stereo FX loop και mobile app control - αλλά αυτό θα το συζητήσουμε... στο μέλλον).

Αλλά κατανοώ απόλυτα κάποιον που θα πήγαινε για το TK Imperial. Μηχανηματάρα, ξαναλέω.

Edit: επίσης ο ήχος του DSM, με Les Paul, κατευθείαν στο power amp input ενισχυτή, στο τέλος του βίντεο των Andertons... OMG! To die for, που λένε!
Έχει στερεό FX loop το imperial.

Πριν χτυπήσεις το dumblifier περίμενε μέχρι 22 Γενάρη γιατί θα βγούνε και άλλα λαμπάτα preamps από την Boutique Amps Distribution https://share.google/7hFq05p2yqg3pM0f2 σαν το toneking

Έχει στερεό FX loop το imperial.

Πριν χτυπήσεις το dumblifier περίμενε μέχρι 22 Γενάρη γιατί θα βγούνε και άλλα λαμπάτα preamps από την Boutique Amps Distribution https://share.google/7hFq05p2yqg3pM0f2 σαν το toneking

Σίγουρα θα περιμένω, δεν βιάζομαι και έχω άλλες (όχι μουσικές ) προτεραιότητες αυτόν τον καιρό. Και δεν αγοράζεις ποτέ πριν δεις τί θα κυκλοφορήσει στην NAMM.

Σίγουρα θα περιμένω, δεν βιάζομαι και έχω άλλες (όχι μουσικές ) προτεραιότητες αυτόν τον καιρό. Και δεν αγοράζεις ποτέ πριν δεις τί θα κυκλοφορήσει στην NAMM.
1768729762519.png

Θα το ακούσουμε και αυτό @GRINDIGO. Thanks!

Φαίνεται μεγαλύτερο από όσο θα μπορούσα να χωρέσω στο board και φαντάζομαι εφόσον έχει λυχνίες, μιλάμε και για δικό του power supply…

Θα το ακούσουμε και αυτό @GRINDIGO. Thanks!

Φαίνεται μεγαλύτερο από όσο θα μπορούσα να χωρέσω στο board και φαντάζομαι εφόσον έχει λυχνίες, μιλάμε και για δικό του power supply…
Σε μεγεθος ειναι οσο και το imperial

Τωρα οσο αφορα to power supply εγω πχ το imperial το τοροφοδοτω ειτε με 9β η 12 β με τροφοδοτικο της πεταλιερας (mxr iso brick)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back