Drums solo.Πρεπει να κανω?

KID

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια χαρα ρε παλικαρια.

Μετα απο 8 χρονια ενασχολησης με τα τυμπανα και υπαρχοντας παντα σε μια μπαντα , δεν σκεφτηκα ποτε να κανω ενα σολο στα τυμπανα.Δεν το θεωρησα ποτε απαραιτητο απο την στιγμη που παιζω με μπαντα και υπηρετω το κομματι σαν συνολο και οχι να κανω φανφαρες με πολυδιαστατα σολο κλπ.

Βεβαια απο την αλλη δεν ξερω να παιξω ενα σολο , ουτε πως αρχιζει , πως τελειωνει  , τι πρεπει να εχει μεσα , γενικα δεν μου βγαινει.

Για το ακαδημαικο μερος , θα μπορουσατε να μου δωσετε τα φωτα σας πως αντιλαμβανεστε ενα σολο , αν κανετε , γιατι κανετε σολο κλπκλπ.

Πρεπει να κανω?
ΟΧΙ.

Με την καμμια.

ΠΟΤΕ.

Σολο ντραμς σε ροκ/ποπ μπαντα κανουμε μονο οταν εχει πεσει το ρευμα,εχει βουβαθει το ΡΑ & η μπαντα κινδυνευει να φαει ξυλο απο το κοινο.

ΜΟΝΟ τοτε.

Επισης σολο ντραμς κανουμε αν παιζουμε jazz-fussion-big band & ειμαστε του επιπεδου του Steve Gadd,Elvin Jones,Louie Bellson,Buddy Rich etc....

Επισης σολο ντραμς κανουμε και στα "μαγαζα" οταν χορευει χορο της κοιλιας το μπαλετο...ΠΟΥΘΕΝΑ αλλου....

;D Οκ superfunk συμφωνω μιας και πραγματικα δεν μου ερχεται.Ισως επειδη δεν εκανα ποτε για να ξερω αν εχει γλυκα.

Να το θεσω αλλιως.Πρεπει να ξερω να κανω?

Superfunk είπε:
ΟΧΙ.

Με την καμμια.

ΠΟΤΕ.

Σολο ντραμς σε ροκ/ποπ μπαντα κανουμε μονο οταν εχει πεσει το ρευμα,εχει βουβαθει το ΡΑ & η μπαντα κινδυνευει να φαει ξυλο απο το κοινο.

ΜΟΝΟ τοτε.

Επισης σολο ντραμς κανουμε αν παιζουμε jazz-fussion-big band & ειμαστε του επιπεδου του Steve Gadd,Elvin Jones,Louie Bellson,Buddy Rich etc....

Επισης σολο ντραμς κανουμε και στα "μαγαζα" οταν χορευει χορο της κοιλιας το μπαλετο...ΠΟΥΘΕΝΑ αλλου....
+1 εκτός αν είναι μικρό σε διάρκεια και το γκρουβάρεις ΠΟΛΥ ώστε ο κόσμος να συνεχισει να κουνιεται και να τελειωσει πριν ο κοσμος καταλαβει ότι άρχισε.... λέμε τώρα...

Γιατι θελεις να το κανεις αυτο σε ενα live ?

Θελεις να δειξεις σε ολους τι φοβερος ντραμερ εισαι ?

Στο εχει ζητησει ποτε το κοινο ή αλλα μελη της μπαντας ?

Θελεις να γεμισεις το χρονο του show ?

Νομιζεις οτι εισαι ο Tommy Lee ? ;D

Εαν εχεις εστω ενα ΝΑΙ προχωρα και καντο !

α,να συμπληρωσω και κατι ακομα

Ακομα και αν παιζουμε διασκευες απο Zepellin & Purple (των οποιων οι ντραμμερ οντως εκαναν σολο) ΠΟΤΕ δεν κανουμε drum solo για τον απλο λογο οτι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να παιζουμε τοσο καλα οσο αυτοι οι δυο ντραμμερ (οχι η μπαργουμαν και ο κολλητος σου που σου ειπαν οτι παιζεις.."ιδιο" το Mobby Dick με τον Bonzo ΔΕΝ σου λενε την αληθεια...) και οτι αυτοι το εκαναν πριν απο 40 χρονια σε συναυλιες που το κοινο ετσι κι αλλοιως λογω των....καταχρησεων και...χρησεων δεν καταλαβαινε και πολυ τι εβλεπε και τι  ακουγε (δεν υπηρχαν και ΡΑ της προκοπης τοτενες...)   

το ιδιο φυσικα ισχυει και αν παιζουμε διασκευες απο Cream,Whitesnake & αλλα τετοια (οχι επειδη αφησες μεγαλε μαλλι αφανα,αγορασες 2 κασες και εχεις μυτη σαν της μαγισσας Ματζικας ΔΕΝ παιζεις σαν τον Tommy Aldridge...επισης την Παμελα Αντερσον την εχεις δει ΜΟΝΟ ΣΕ ΦΩΤΟ ..ενω ο.....Τοmmy Lee...... ;D )

Παιζουμε σε μαγαζι καθε Παρασκευη , παρειστικη φαση και ηρθε 3 Παρασκευες ενας τυπος και λεει.Ρε φιλε γουσταρω οπως παιζεις αλλα κανε και κανενα σολο να την βρουμε.

Για να τον αποφυγω(δεν ειπα ψεματα αλλα επειδη μου συστηθηκε σαν παραγωγος με κονε και αλλες μαλακιες) του λεω.Φιλε τι ειναι αυτο?Δεν ξερω να κανω σολο , δεν εκανα ποτε στην ζωη μου.

Ε , ο τυπος παραξενευτηκε και απομακρυνθηκε με τροπο.

Με εβαλε σε σκεψεις μηπως εχω αφησει ενα σημαντικο κομματι απο τα τυμπανα εκτος απο το παιξιμο μου.

Αλλα και παλι το βρισκω ψιλοασχετο να αρχισω μονος μου να βαριεμαι ενω μπορω να συνοδευσω ενα ωραιο κομματι.

Ρε φιλε γουσταρω οπως παιζεις αλλα κανε και κανενα σολο να την βρουμε
Relax...ο μπεκρης της γειτονιας ητανε.....τα ιδια ελεγε και πριν περασει απο το μαγαζι σας στο στριπτιτζαδικο της γωνιας στον ..περκασιονιστα (ειχε μπερδεψει τον μπαρμαν που χτυπαγε martini στο σεϊκερ με τον Alex Acuna)

@hampis

Αδερφε μου κουραστηκες πουθενα εσυ?

Αερισε τα δωματια σε παρακαλω και μην προχωρας σε αντιπαλοτητες και εχθρα γιατι δεν ειμαι στα καλα μου τελευταια.

Δεν εχω να αποδειξω ουτε αν ειμαι φοβερος ντραμμερ(σιγα μην το εκανα αυτο απο ενα σολο)

Και σιγουρα δεν ειμαι αυτο το κατσικι ο Τομι μπρου λι.

Οποτε απ την αρχη.Δεν μου αρεσουν τα σολο και δεν ξερω να κανω.

Τα χρειαζομαι?Οχι λενε οι υπολοιποι φιλοι οποτε σε καλο δρομο ειμαι

Superfunk είπε:
Relax...ο μπεκρης της γειτονιας ητανε.....τα ιδια ελεγε και πριν περασει απο το μαγαζι σας στο στριπτιτζαδικο της γωνιας στον ..περκασιονιστα (ειχε μπερδεψει τον μπαρμαν που χτυπαγε martini στο σεϊκερ με τον Alex Acuna)
lol ..και αν Εχουμε πετυχει τετοιες φασεις!

hampis είπε:
Εαν εχεις εστω ενα ΝΑΙ προχωρα και καντο !
Ναι  ;D ;D ;D ;D Do it...

PS: Μπάμπη μην γίνεσε κακός με τον κόσμο  ;D ;D ;D ;D ;D

Έχω την εντύπωση πως δεν είναι κακό να μαθαίνει κανείς κάτι. Εγώ λέω να το κοιτάξεις, μπορεί να σου δώσει άλλη προσέγγιση σε αυτά που παίζεις ήδη. Ότι μαθαίνουμε το μαθαίνουμε για να μπορούμε να παίζουμε πιο καλά τα απλά...!

Αυτό δε σημαίνει πως είναι απαραίτητο να το κάνεις σε λάιβ.

evilnye thanks man

Terry κανεις παρεα με Ντανο και Χριστινα?

+1 εκτός αν είναι μικρό σε διάρκεια και το γκρουβάρεις ΠΟΛΥ ώστε ο κόσμος να συνεχισει να κουνιεται και να τελειωσει πριν ο κοσμος καταλαβει ότι άρχισε.... λέμε τώρα...
κατι τετοιο ας πουμε? ;D

KID είπε:
evilnye thanks man

Terry κανεις παρεα με Ντανο και Χριστινα?
Μπα, μπα, μπα... εδώ κολλάει το «μικρός που είναι ο κόσμος»...  ;D ;D ;D Μήπως έχουμε γνωριστεί;

Superfunk είπε:
ΧΑ!!! ΚΑΛΟ!! Θέλω να το λέω και εγώ αυτό !!!

Εδώ πλέον στη σύγχρονη εμπορική Rock (ex. jane's addiction, nickelback, foo fighters etc) έχουν εκλείψει τα guitar solos….για drum solos θα μιλάμε? :o :o

KID είπε:
@hampis

Αδερφε μου κουραστηκες πουθενα εσυ?

Αερισε τα δωματια σε παρακαλω και μην προχωρας σε αντιπαλοτητες και εχθρα γιατι δεν ειμαι στα καλα μου τελευταια.

Δεν εχω να αποδειξω ουτε αν ειμαι φοβερος ντραμμερ(σιγα μην το εκανα αυτο απο ενα σολο)

Και σιγουρα δεν ειμαι αυτο το κατσικι ο Τομι μπρου λι.
Εκανα πλακα και με παρεξηγησες... :o :o

Δεν πειραζει να σαι καλα  :)

αν και οντως δε φαινεσαι στα καλα σου ...οπως λες ::)

Όταν σολάρει ο κιθαρίστας γιατί να έχει νόημα και όταν σολάρει ο ντράμερ να μην έχει; Δεν λέω, είναι λίγο κάπως και ίσος βγάζει την αίσθηση ότι ο ντράμερ είναι ψώνιο, αλλά γιατί αυτό. Μήπως απλά γιατί δεν το έχουμε συνηθίσει; Άποψή μου είναι πως αν έχεις να κάνεις κάτι εντυπωσιακό που θα κάνει τον κόσμο να το θυμάται κάνε το. Όπως πχ σε ένα live των Helloween που ο ντάμερ την ώρα που έκανε σόλο πέταγε frisbees στον κόσμο και είχε πλάκα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back