και πιο απολαυστικο και πιο σιγουρο και πιο "σωστο".....Πολυ καλη ιδεα η πλανη για βιολιαargytar είπε:που πιστεύω ότι θα κάνει το καρβάρισμα πολύ πιο απολαυστικό!

Nicely done
και πιο απολαυστικο και πιο σιγουρο και πιο "σωστο".....Πολυ καλη ιδεα η πλανη για βιολιαargytar είπε:που πιστεύω ότι θα κάνει το καρβάρισμα πολύ πιο απολαυστικό!
;D ;D ;D ;D ;D ;Dnasokosm είπε:Και επειδή με έχετε μπριζώσει κα συ με τη prs και ο άλλος με τη γαλάζια κουκλάρα θα ξεκινήσω μια les κωλ ;D
Οχι ρε γμτ και ειχε και 12αρι και 18 και μου ειπε παρε πρωτα τα μικρα τα αλλα θα σου φανουν μεγαλα! .... Τώρα όοοταν ξαναπαραγγείλω.... θα κανω ομως δουλεια για λεπτομερειες δεν μπορει. Εγω θελω να δουλεψω και πολυ την ακρη να τη βυθισω λίγο στα όρια , οπως μια παλια annapolis που ειχα.nasokosm είπε:Βρε αθεόφοβε και πολύ καλά έκανες, εγω ξέρεις γιατι δεν συνεχίζω τις χοντρές κυρίες? γιατί μου λείπουν ακριβώς αυτά όχι τόσο μικρά αλλά 12, 18 mm με καμπύλο πάτο και μάλιστα ibex όχι τίποτα τυχαίο ;D
Και επειδή με έχετε μπριζώσει κα συ με τη prs και ο άλλος με τη γαλάζια κουκλάρα θα ξεκινήσω μια les κωλ ;D
fusiongtr είπε:;D ;D ;D ;D ;D ;D
Αν ψάχνεις "δοκιμαστή", εδώ είμαστε Νάσο!![]()
Εγω παλι θα σας κανω ντριπλα και θα τα δοκιμασω ΟΛΑ μαζι στην εκθεση που θα γινειFusion το ξέρεις οτι δοκιμαστές θέλω και υπάρχει και ανοικτή πρόσκληση
Πάντως για τα μπάσα βρήκα εθελοντές και πήρα και τη γνώμη τους ;D
Ωπα ! Τι ειναι αυτη η ξυστρα για την οποια μιλας? Και που τη βρίσκεις? Στο Merlin προχτες δεν είδα κάτι τέτοιο , για ρίξε καμιά φωτό!! ;D ;D ;Dnasokosm είπε:Τα σκαρπέλα βοηθάνε και χρειάζονται, έχω ακούσει για τα ibex οτι έχουν τόσο καλά Κοπτικά που ξεχνάς το τρόχισμα ;D
Το εργαλείο όμως που θα χρησιμοποιήσεις για το τελείωμα ειναι μια καμπύλη ξύστρα των 5 Euro και τότε θα καταλάβεις οτι όλα τα άλλα εργαλεία τα έχεις αγοράσει για να κάθονται
Fusion το ξέρεις οτι δοκιμαστές θέλω και υπάρχει και ανοικτή πρόσκληση
Πάντως για τα μπάσα βρήκα εθελοντές και πήρα και τη γνώμη τους ;D
Για Ιούνιο? Σε μια βδομάδα δε τη βλέπω να τελειώνει σωστά ρε μαν...messalion είπε:Εγω παλι θα σας κανω ντριπλα και θα τα δοκιμασω ΟΛΑ μαζι στην εκθεση που θα γινει
Αργυρη τι λες ? Θα εχει τελειωσει η PRS μεχρι το ανοιγμα της εκθεσης ?![]()
ok ok ........ Take your timeargytar είπε:Για Ιούνιο? Σε μια βδομάδα δε τη βλέπω να τελειώνει σωστά ρε μαν...
με αγχώνεις !messalion είπε:ok ok ........ Take your timeΟχι βιασυνες
![]()
![]()
![]()
http://www.madinter.com/tools-glues/by-type-of-tool/saws-handsaws/set-of-three-crown-cabinet-scrapers.htmlargytar είπε:Ωπα ! Τι ειναι αυτη η ξυστρα για την οποια μιλας? Και που τη βρίσκεις? Στο Merlin προχτες δεν είδα κάτι τέτοιο , για ρίξε καμιά φωτό!! ;D ;D ;D
Δεκτή η προσφορά σου αλλά εισαι μακριάΠνοή και Νύξη είπε:Οι ξύστρες είναι από τα πλέον χρήσιμα εργαλεία στην οργανοποιεία. Μόλις το μάθεις, δεν θα θέλεις να το αφήσεις... ;D
Άπαξ και βρεις χρόνο για καφέ σου κάνω επίδειξη, (και όποιος άλλος ενδιαφέρεται).
Nάσο, εσύ δε χρειάζεσαι επίδειξη, οπότε θα αρκεστείς στον καφέ... ;Dnasokosm είπε:Δεκτή η προσφορά σου αλλά εισαι μακριά![]()
Πού 'σαι ρε φίλε , ακόμα να τα πούμε , άστα να πάνε στις 3 και κατι που σχολάω ειμαι συνηθως πτωμα και δεν ξερω αν εισαι και απο το εργαστηρι για να ρθω...Πνοή και Νύξη είπε:Ωραία πράγματα!
Βρε συ, τα πλανάκια που πήρες, είναι ντιπ μικρά για να καρβάρεις ολάκερη κιθάρα. Άσε που το ένα το φλατ δεν χρειάζεται γι' αυτή τη δουλειά...
...αλλά είναι ταμάμ για πλάνισμα bracings σε ακουστικές.
Για archtop θες τουλάχιστο 50mm ροκάνι...
Επίσης, αν δεις για σγρόμπια (ελληνιστί gouge) χρειάζεσαι με 'outside bevel'.
Οι ξύστρες είναι από τα πλέον χρήσιμα εργαλεία στην οργανοποιεία. Μόλις το μάθεις, δεν θα θέλεις να το αφήσεις... ;D
http://www.mehr-als-werkzeug.de/product/703516/French-Scraper-Blade-Gooseneck-Thickness-040-mm.htm
http://www.mehr-als-werkzeug.de/product/703517/Scraper-Sets-4-Piece-Set-Thickness-040-mm.htm
και μαζί πάει κι αυτό:
http://www.mehr-als-werkzeug.de/product/703521/Hattori-Burnisher--10-mm.htm
Άπαξ και βρεις χρόνο για καφέ σου κάνω επίδειξη, (και όποιος άλλος ενδιαφέρεται).
Νάσο δε μου βγάζει αποτέλεσμα αυτό το λινκ .....nasokosm είπε:http://www.madinter.com/tools-glues/by-type-of-tool/saws-handsaws/set-of-three-crown-cabinet-scrapers.html
Αυτή που έξυσα όλη τη 335 μέσα έξω δύο καπάκια ειναι η καμπύλη δεξιά.
Στην Ελλάδα ενα τόσο απλό εργαλείο θα το βρείς δύσκολα, το βρήκα σε ένα μαγαζί στην Αθήνα που φέρνει ειδικά εργαλεία απο τον Dick tools.
Έλα Ray thanks man!RayDTutto είπε:Καλά γίνεται εκπληκτική δουλειά...
Ζηλεύω τρελά...
Αργύρη, έχεις ιδέα πόσο θα κόστιζε ένα τοπ σαν αυτό που χρησιμοποιείς αλλά quilted maple;
Σε μαδέρι τα πήρα και νομίζω ότι μου είχαν κοστίσει περίπου ένα 50άρικο φίλε μου. Από τον Αβραμίδη στα τρένα (οχι του mikeius) κοντά στα κτελ, χρειάστηκε να τα πάω στον Γραικό να τα βάλουμε σε κορδέλα και ξεχονδριστήρα για να τα φτάσω εκεί που τα θέλω σε πάχος...Αργυρη ποιο ειναι το κοστος (περιπου) των ξυλων που χρησιμοποιεις στο συγκεκριμενο project?
τα πηρες σε μαδερι? ειναι λιγο off το post μου αλλα θα με βοηθησει αρκετα η απαντηση σου.