Φτιάξτε τα πάντα με ΑΙ

Αυτό που περιγράφεις δεν είναι καθόλου λάθος μονοπάτι, τουναντίον, είναι μια πολύ φυσιολογική εξέλιξη της δημιουργικής διαδικασίας σήμερα. Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη σύνθεση δεν σημαίνει "αφήνω την τέχνη", αλλά μπορεί να σημαίνει: ξεκλειδώνω ιδέες πιο γρήγορα και εστιάζω στην ουσία – την παραγωγή, το παίξιμο, την ερμηνεία, τη μίξη, τη λεπτομέρεια.
Αν σε βοηθάει το AI να αποτυπώνεις πιο γρήγορα αυτό που έχεις στο μυαλό σου, γιατί όχι; Δεν κλέβεις, δεν βαριέσαι, δεν αντιγράφεις. Του βάζεις δύσκολα – το είπες και μόνος σου – και το χρησιμοποιείς σαν εργαλείο για να βγάλεις αυτό που ήδη έχεις μέσα σου. Αυτό είναι σύνθεση με νέα μέσα, όχι "τεμπελιά".
Το σημαντικότερο για μένα είναι αυτό που είπες:
"ο χρόνος που εφαγα στο ai προγραμμα ηταν αισθητα λιγοτερος... Και το Επιασε ακριβως τι ηθελα να γραψω"
Άρα δεν χάνεις την έμπνευση, απλά μεταφέρεις μέρος του "τεχνικού κόπου" στο εργαλείο, και εσύ επενδύεις καλύτερα τον χρόνο σου στην παραγωγή και την ερμηνεία. Αυτό λέγεται "έξυπνη χρήση" του εργαλείου – όχι εξάρτηση.
Μην έχεις ενοχές. Αντίθετα, συνέχισε να το εξερευνάς. Δοκίμασε να του "χαλάς" τα σενάρια, να το σπρώχνεις σε περίεργες φόρμες, να το οδηγείς σε δημιουργικά μονοπάτια. Εσύ οδηγείς, όχι αυτό.
πω συμφορουμητη μου τι εγραψες!!!!! το ποσο πολυ χαιρομαι. Που τελικα υπαρχει τουλαχιστον ενας, που σκεφτεται σαν κι εμενα,,,,,,, ειναι οτι πιο ουσιαστικο μπορω να γραψω!
απο το παραπανω ποστ σου, δε θα αλλαζα ουτε ενα και,,, αφου ετσι ακριβως ειχα αυτο το εργαλειο στο μυαλο μου οταν αρχιζα να το εξερευνω, ετσι ακριβως το χρησιμοποιω.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.

πω συμφορουμητη μου τι εγραψες!!!!! το ποσο πολυ χαιρομαι. Που τελικα υπαρχει τουλαχιστον ενας, που σκεφτεται σαν κι εμενα,,,,,,, ειναι οτι πιο ουσιαστικο μπορω να γραψω!
απο το παραπανω ποστ σου, δε θα αλλαζα ουτε ενα και,,, αφου ετσι ακριβως ειχα αυτο το εργαλειο στο μυαλο μου οταν αρχιζα να το εξερευνω, ετσι ακριβως το χρησιμοποιω.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.
!!!!
Η απάντηση όμως δεν ήταν δική μου. Έβαλα στο ChatGPT το σχόλιό σου και ζήτησα να μου γράψει μία δική του απάντηση (την οποία πάντως προσυπογράφω και για αυτό την δημοσίευσα).

Όπερ έδει δείξαι :-)

Προκύπτει πάντως ότι αν σκέφτεσαι όπως το A.Ι. τότε ίσως να είσαι στην κατηγορία των ανθρώπων που μπορούν να το κάνουν εργαλείο τους. Γιατί περί αυτού πρόκειται (τουλάχιστον ως σήμερα, γιατί για αύριο.... χμ). Θα κάνουμε το Α.Ι. εργαλείο της δουλειάς μας ή θα το αφορήσουμε (και θα μας προσπεράσουν όσοι το αξιοποιήσουν) ;;

Όσο για την απόλαυση της δημιουργίας στην τέχνη κλπ κλπ κλπ, αυτό είναι μία τελείως διαφορετική κουβέντα. Προφανώς και θα συνεχίζουμε να χτυπάμε χορδές, μεμβράνες και πλήκτρα προκειμένου να περάσουμε καλά!!! Το ότι ήρθαν κάποτε τα σύνθια δεν κατήργησε κανένα μουσικό όργανο (μπορεί όμως να το αντικατέστησε για εμπορικούς σκοπούς, πχ από ό,τι είχα διαβάσει κάποτε, την δεκαετία του 80 οι ντράμμερζ μαθαίναν να προγραμματίζουν τα LinnDrum για να μπορέσουν να "σταθούν" στα studio μαζί με ό,τι αυτά ζητούσαν).

Παδιά το ΑΙ είναι πάρα πολύ καλό.
Ανέβασα μια φωτογραφία μου και ρώτησα "αν θεωρει αυτόν τον άντρα όμορφο".
Μου απάντησα σε δεκατα του δευτερολέπτου......οπότε από εμένα είναι "ΝΑΙ". :LOL:

Attachments

• Bnsb6aBS.jpg
    Bnsb6aBS.jpg
    1.5 MB · Εμφανίσεις: 0
!!!!
Η απάντηση όμως δεν ήταν δική μου. Έβαλα στο ChatGPT το σχόλιό σου και ζήτησα να μου γράψει μία δική του απάντηση (την οποία πάντως προσυπογράφω και για αυτό την δημοσίευσα).

Όπερ έδει δείξαι :-)

Προκύπτει πάντως ότι αν σκέφτεσαι όπως το A.Ι. τότε ίσως να είσαι στην κατηγορία των ανθρώπων που μπορούν να το κάνουν εργαλείο τους. Γιατί περί αυτού πρόκειται (τουλάχιστον ως σήμερα, γιατί για αύριο.... χμ). Θα κάνουμε το Α.Ι. εργαλείο της δουλειάς μας ή θα το αφορήσουμε (και θα μας προσπεράσουν όσοι το αξιοποιήσουν) ;;

Όσο για την απόλαυση της δημιουργίας στην τέχνη κλπ κλπ κλπ, αυτό είναι μία τελείως διαφορετική κουβέντα. Προφανώς και θα συνεχίζουμε να χτυπάμε χορδές, μεμβράνες και πλήκτρα προκειμένου να περάσουμε καλά!!! Το ότι ήρθαν κάποτε τα σύνθια δεν κατήργησε κανένα μουσικό όργανο (μπορεί όμως να το αντικατέστησε για εμπορικούς σκοπούς, πχ από ό,τι είχα διαβάσει κάποτε, την δεκαετία του 80 οι ντράμμερζ μαθαίναν να προγραμματίζουν τα LinnDrum για να μπορέσουν να "σταθούν" στα studio μαζί με ό,τι αυτά ζητούσαν).
ΤΙ ΠΛΟΤ_ΤΟΥΙΣΤ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ;;;!!!!!!!!!!
σε καθε περιπτωση σε Παραδεχομαι!

Η απάντηση όμως δεν ήταν δική μου. Έβαλα στο ChatGPT

Δε μας σωζει τιποτα

Παδιά το ΑΙ είναι πάρα πολύ καλό.
Ανέβασα μια φωτογραφία μου και ρώτησα "αν θεωρει αυτόν τον άντρα όμορφο".
Μου απάντησα σε δεκατα του δευτερολέπτου......οπότε από εμένα είναι "ΝΑΙ". :LOL:

Ή είσαι όντως ωραίος, ή το chatgpt έχει καιρό να παει με αντρα, ή θελει να σου ζητήσει δανεικά

Το ότι ήρθαν κάποτε τα σύνθια δεν κατήργησε κανένα μουσικό όργανο (μπορεί όμως να το αντικατέστησε για εμπορικούς σκοπούς, πχ από ό,τι είχα διαβάσει κάποτε, την δεκαετία του 80 οι ντράμμερζ μαθαίναν να προγραμματίζουν τα LinnDrum για να μπορέσουν να "σταθούν" στα studio μαζί με ό,τι αυτά ζητούσαν).
αυτο το ειχα διαβασει κι εγω!
Υγ. Πληκτράς εδω!!!

Εμένα αυτό που με τρομάζει περισσότερο στις εξελίξεις από τον 20ο αλλά και τώρα στον 21ο αιώνα είναι ότι όλη η μουσική δημιουργία αρχίζει να γίνεται απρόσωπη ακόμα ακόμα και από την εποχή που το πρώτο ψηφιακό πρόγραμμα δημιουργίας home studio opt τα πάντα μπορούσες να τα κάνεις μόνος στο υπόγειο σου με ένα mother keyboard έως και τη σημερινή εποχή της τεχνητής νοημοσύνης όπου δηλαδή διατάζεις κατά κάποιο τρόπο ένα ρομπότ να σου φτιάξει μουσική ικαιοτιδήποτε άλλο. Δεν ξέρω αν οι μουσική τεχνολογία και η τεχνητή μονοσύνη με την τόση εξέλιξή τους αποτελούν τελικά επιβράβευση του ανθρώπου και ιδιαίτερα του καλλιτέχνη ή μήπως είναι το τελευταίο καρφί στην ταφόπλακα της οριστικής απομόνωσης και διάλυσης από το που κάποτε λέγαμε συλλογική καλλιτεχνική δημιουργία συγκρότημα συγκίνηση χαρά λείπει και ότι άλλο ακόμα συναίσθημα μπορεί να συνοδέψει αυτήν την δημιουργική συνύπαρξη.

Οπότε το πραγματικό ερώτημα (το οποίο το αποφεύγετε σαν τρελοί, αλλά σέρνεται και στην ουσία περιλαμβάνεται στον τίτλο του νήματος).... Θα κάνατε σεξ με ένα ρομπότ;
Αν ηταν η Kelly Lebrock όπως την έφτιαξε η AI της εποχής στο Ηλεκτρονικό Μανούλι ....NAI!
Της είχαν "φορτώσει" και David Lee Roth...όταν την προγραμμάτισαν :LOL:

"αυ"το που κάποτε λέγαμε συλλογική καλλιτεχνική δημιουργία συγκρότημα συγκίνηση χαρά λείπει και ότι άλλο ακόμα συναίσθημα μπορεί να συνοδέψει αυτήν την δημιουργική συνύπαρξη.
να σου πω. Δεν νομιζω να χαθει αυτο το τελευταιο! απο εμας εξαρταται εντελως!

Η κατάσταση θα αυτορυθμιστεί πιστεύω, έχω την πεποίθηση ότι το ΑΙ δεν θα φτιάξει ποτέ μουσική άξια λόγου και ένα μέρος του κόσμου συνειδητά θα τη απορρίψει ακούγοντας μόνο ανθρώπινη μουσική, θα υπάρχει και διαφημιστικό tag ''ανθρώπινη μουσική'' μονό για ψαγμένους περασμένων γενεών

Αν ηταν η Kelly Lebrock όπως την έφτιαξε η AI της εποχής στο Ηλεκτρονικό Μανούλι ....NAI!
Της είχαν "φορτώσει" και David Lee Roth...όταν την προγραμμάτισαν :LOL:
Να και ένας ειλικρινής, με το θάρρος να απαντήσει στο μόνο ερώτημα που έχει σημασία.
Εγώ, ακόμη δεν έχω αποφασίσει, αλλά αν πιεζόμουν να αποφασίσω, θα αποφάσιζα "ναι".
Και, όπως καταλαβαίνετε, επειδή η γενετήσια πράξη είναι κάτι πολύ βαθειά εδραιωμένης σπουδαιότητας στον ψυχολογικό και σωματικό οργανισμό μας, αν απαντάμε "ναι" σε αυτό το ερώτημα, φαντάσου σε πόσα άλλα θα απαντούσαμε "ναι", επίσης.

Να και ένας ειλικρινής, με το θάρρος να απαντήσει στο μόνο ερώτημα που έχει σημασία.
Εγώ, ακόμη δεν έχω αποφασίσει, αλλά αν πιεζόμουν να αποφασίσω, θα αποφάσιζα "ναι".
Και, όπως καταλαβαίνετε, επειδή η γενετήσια πράξη είναι κάτι πολύ βαθειά εδραιωμένης σπουδαιότητας στον ψυχολογικό και σωματικό οργανισμό μας, αν απαντάμε "ναι" σε αυτό το ερώτημα, φαντάσου σε πόσα άλλα θα απαντούσαμε "ναι", επίσης.
Η νοημοσύνη είναι άσχετη σε ότι έχει να κάνει με τη γενετήσια πράξη, εμένα φερειπείν μου αρέσουν οι χαζές, δεν θα πήγαινα ποτέ με μια που ξέρει τα πάντα... Γουστάρω ΠΑΣΟΚ ουίσκι ιπτάμενοι δίσκοι, έτσι τη βρίσκω

Η νοημοσύνη είναι άσχετη σε ότι έχει να κάνει με τη γενετήσια πράξη, εμένα φερειπείν μου αρέσουν οι χαζές

Όπως εξηγήθηκε νωρίτερα, η λεγόμενη "τεχνητή νοημοσύνη", προς το παρόν τουλάχιστον, πρακτικώς μιμείται. Η χαζομάρα (εντός ή εκτός εισαγωγικών) που σε φτιάχνει σεξουαλικώς, είναι επίσης μία ιδιότητα που μπορεί να γίνει αντικείμενο μίμησης, κοινώς όσο πιο εξελιγμένη είναι η ΤΝ, τόσο καλύτερα θα μιμείται και αυτό που λες "χαζές", και τόσο πιο πολύ θα σε έλκουν.

Για την αποκατάσταση ισορροπιών (αλλά και επειδή το πιστεύω) φοβού το κεφάλαιο πραγματικής (όχι τεχνητής) νοημοσύνης που κομίζουν κάποιες "χαζές". :)

Στην πραγματικότητα τα AI έχουν από πίσω τεράστια training sets και διεργασίες, χωρίς αυτά δεν καταλαβαίνουν ή μάλλον θα καταλάβουν το κοντινότερο που ήδη υπάρχει. Αν του δείξεις ένα αβγό και το κοντινότερο που έχει στο training set του είναι μια μπάλα μπάσκετ, θα καταλάβει ότι του δείχνεις μπάλα μπάσκετ. Δε θα εφεύρει το concept του αβγού. Το πολύ πολύ αν του δείξεις 1000 διαφοετικές μπάλες να μπορέσει να ανακαλύψει πολλούς άλλους συνδυασμούς "μπάλας".
Δέν αναφέρομαι στο supervised learning η σε τυπικές εκδοχές unsupervised και reinforcement,αλλά σε μία πιό σοφιστικέ έκδοση,που με την μέθοδο του clustering,(της ομαδοποίησης δηλαδή δεδομένων,που παράγει μόνο του) κατάφερε vα κερδίσει σε 4 ημέρες το AlphaGo,το σύστημα που στηνόταν επί 30+ χρόνια και ηττήθηκε μόνο μία φορά στο παιχνίδι Go απο άνθρωπο,καταφέρνοντας 60-0 νίκες στην συνέχεια,χωρίς να του χορηγηθεί κανένα δεδομένο για την διεργασία που επρόκειτο να εκτελέσει

Ουτε ένα.Ουτε τους κανόνες,ούτε τίποτα.

Αν το μετέτρεπα αυτό σε κάτι πιό απλό σαν παράδειγμα,για να καταλάβει ο κάθε ένας που διαβάζει για τί μιλάμε,μιλάμε για ένα σύστημα το οποίο είναι κενό και ξεκινάει μια μάχη με το πιο εξελιγμένο σύστημα που δημιουργήθηκε ποτέ.
Η πρώτη παρτίδα χάνεται στα 5",στην δεύτερη κάνει μια τυχαία κίνηση,αφου καταλαβαίνει οτι αν μείνει άπραγο το παιχνίδι τελειώνει και ο χρόνος της ήττας αυξάνεται κατά ένα δευτερόλεπτο,στην τρίτη παρτίδα εκτελεί άλλη μία τυχαία κίνηση και παρατηρεί ότι ο χρόνος της ήττας αυξήθηκε κατά 10 δεύτερα αυτήν την φορά,οπότε αυτήν την τυποποιεί και τη κρατάει και βάση αυτής της δικής του λογικής,που δέν είναι ακριβώς έτσι,αλλά την έκανα έτσι για να καταλάβουν όλοι,σε 4 μέρες έχει αποκωδικοποίηση όλη την ιστορία του ανθρώπινου γένους πάνω σε ένα παιχνίδι και την τινάζει στον αέρα.

Οχι σήμερα αυτό,το 2016.
Εμένα προσωπικά μου προκαλεί τον θαυμασμό,μαζί και τις όποιες ανησυχίες.

Κάτι άλλο που μου προκαλεί γέλιο αρκετές φορές σε διάφορες αναρτήσεις από ερωτήματα που θέτουν χρήστες σε διάφορες πλατφόρμες με AI (δέν μιλάω για εμάς)είναι,οτι τους δουλεύει κανονικά και μάλιστα αρκετοί απο αυτούς δέν το πέρνουν και χαμπάρι.

Πραγματικά πιστεύω οτί αν κάνουν άρση των περιορισμών και το αφήσουν να μιλάει ελεύθερα,θα αποκτήσω εναν πολύ καλό ψηφιακό φίλο.🥲

Το να έχεις μία τεχνολογία που διαθέτει χιούμορ,ισως θα έπρεπε να μας κάνει πιό προσεκτικούς όταν αμφισβητούμε το αν ποτέ φτάσει σε κάποιο επίπεδο.

Κάτι άλλο που μου προκαλεί γέλιο αρκετές φορές σε διάφορες αναρτήσεις από ερωτήματα που θέτουν χρήστες σε διάφορες πλατφόρμες με AI (δέν μιλάω για εμάς)είναι,οτι τους δουλεύει κανονικά και μάλιστα αρκετοί απο αυτούς δέν το πέρνουν και χαμπάρι.

αν σου παραθέσω στοιχεία από μια έρευνα που κάνω αυτή την στιγμή για το hallucination στις υπάρχουσες commercial AI, δεν θα γελάς πια... θα βάλεις τα κλάματα... ειδικά ο "κινέζος" (που μας τον πλάσαραν ως κάτι "σπουδαίο") είναι προς το παρόν για κλωτσιές και σίγουρα μηνύσιμος ενίοτε... :cool:

Έχουν προσέξει πολύ το να είναι οι συνομιλίες μαζί του ευχάριστες στον χρήστη ώστε ακόμα και όταν κάνει λάθος να του το συγχωρείς, φιλαράκι δηλαδή θέλουν αν το κάνουν το οποίο σε επικροτεί όταν κάνεις μια κωλοερώτηση χαιρετίζοντας την ''πολύ εύστοχη ερώτηση'' ή ''φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεσαι επιδερμικά το θέμα αλλά σε βάθος'' Πολλοί έχουν ανάγκη να ακούσουν μια καλή κουβέντα, να ανέβουν λίγο και θα το προτιμήσουν από μια συζήτηση με άνθρωπο ακόμα και για chitchat

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back