PRS SE Custom 24 VS Charvel Pro Mod San dimas

Εγώ δύσκολα θα ξαναπάρω non USA PRS (κάποιες σειρές κοστίζουν 1200 € μεταχειρισμένες οπότε θα προτιμούσα κάτι τέτοιο)

Προσωπικά, αν ήταν να πάρω USA PRS, θα έμπαινα πάλι στην λούπα ''ε, παιδιά, δεν θέλω να βγάλω την ακριβή PRS για το τάδε λάιβ, έχετε υπόψιν σας καμία mid priced κιθάρα για αγγαρείες''? ?

Αλλά φυσικά έχεις απόλυτο δίκιο. Εννοείται ότι για main όργανο εννοείται ότι παίζεις άνετα μπάλα με προσφορές σε αμερικάνικες.

Αν και δεν είχα καλή εμπειρία με SE το 2015 ***, με ταστοδουλεια κλειδιά και γέφυρα κατώτερα των προσδοκιών μου είναι κούκλες με φοβερό ήχο 

Χωρίς να θέλω να μειώσω τις παλαιότερες PRS, μιλάω αποκλειστικά για τα μετά του 2018 μοντέλα. Έχουν κάποια αισθητικά αλλά και άλλα upgrades (μαγνήτες). Στο μαγαζί, δοκίμασα και μια παλιά Standard SE που είχε (από τις παλιές που δεν έγραφαν paul reed smith στο headstock) και δεν ήταν το ίδιο, ήταν ινδονησιακή ετούτη, δεν μου έκανε κλικ (σε σχέση με την κορεάτικη 2018 custom βεβαια). Βέβαια δεν θα με χάλαγε η τωρινή ινδονησιακή standard που πόσταρα και πριν( https://www.thomann.de/gr/prs_se_standard_24_vc_425649.htm ), αυτή ήταν η αρχική μου σκέψη, και μου φαίνεται ένα κλικ πιο πάνω από την παλιά Standard SE που έπαιξα στο μαγαζί (κυρίως επειδή εχει και τους ίδιους μαγνήτες με την τωρινή custom...).  

Εσύ το 'πιασες με την μια βρε ρέμπελε.

Γάτα είσαι.

χαχα, δικός μας και ο @Rebel_Of_South ! Kαι το παίζει και έξυπνα, πετάει στο τέλος και ένα ''δεν έχω παίξει με την charvel'' , σωστός!?

• Haha
Reactions: fusiongtr
εγώ charvel

αν

λέμε τώρα...

εννοώ και καμιά μλκ

• Like
Reactions: John Goumis
PRS-άκηδες.... where are you?

Ζαχαρώνουν τις charvel στον Θωμά.  :classic_tongue:

EDIT: Γιατί δεν βάζεις ένα poll να δούμε και αποτελέσματα?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Haha
0011adea8c635c8af304d3ceaa0fd8ba4086f35bbe4ce36c0a9a9f018f611027.jpg

Το πρόβλημα μου με το Floyd Rose είναι πως μου επιβάλει να ακουμπάω το δεξί μου χέρι και κυρίως την παλάμη, αλλού.

Πιο μέσα δηλαδή προς τους μαγνήτες, κάτι που μου αφαιρεί τον έλεγχο των χορδών στο palm mute. Γίνεται πλεον on - off και όχι όσο θέλω, αφού έχω μάθει να το στηρίζω στην γέφυρα κανονικά. Γι αυτό απο τα 80'ς που το δοκίμασα σε πολλές κιθάρες, τρώει πάντα μαύρο απο εμένα.

• Like
Εχοντας μονο fender & gibson το τριτο ονομα που μου ερχεται ετσι αυθορμητα ειναι PRS οποτε αυτην θα επαιρνα, ασε που δεν ξερω/μπορω να παιξω ουτε το σολο του beat it ουτε του jump οποτε..........

• Like
Εχοντας καποτε κιθαρα (kramer usa) με floyd rose 1 για πολλα χρονια και παραλληλα prs usa (mannmade bridge), εχω να πω οτι το μονο που με κουρασε στο floyd ηταν η αλλαγη χορδων.

Μιλαμε για 5πλασιο χρονο απο οτι στην prs.

Την πουλησα καποια στιγμη. Δεν πηγαινε αλλο.

Ωραια τα τρελλα dive bombs με το floyd, αλλα και με το εξαβιδο mannmade μια χαρα dive bombs γινονται και χωρις να θελω αδεια απο τη δουλεια για αλλαγη χορδων.

ΥΓ καποια στιγμη θελει και πεταμα το floyd γιατι χαλανε τα μαχαιρια και δεν επανερχεται στη θεση του.

.

• Like
Ευχαριστώ για τις προστάσεις.

Μάλλον θα πάω προς PRS μεριά. Για πρακτικούς και άλλους λόγους....

Ευχαριστώ για τις προστάσεις.

Μάλλον θα πάω προς PRS μεριά. Για πρακτικούς και άλλους λόγους....
Εντάξει αλλα να σου πω την αμαρτια μου, το ερώτημα σου ήταν λίγο "να πάρω VW station wagon ή Renault coupe ;". Δηλαδή εχεις προβληματιστει για δύο εντελώς ετερόκλητα όργανα. Αν ειχες διλειμμα αναμεσα σε Ibanez ή charvel θα ηταν όντως δύσκολο.  

Φυσικά καταλαβαίνω το gas σου και σου εύχομαι να τα παρεις και τα 2 οργανα. ?

• Like
Φυσικά καταλαβαίνω το gas σου και σου εύχομαι να τα παρεις και τα 2 οργανα. ?
Και τα ζυο τα σελω ? αλλά εντάξει μετά θα ξεφεύγουμε σε τιμή... Η αφορμή ήταν απόκτηση all around κιθαρας για back up και αγγαρείες... Η αιτία φυσικά και είναι το gas ?

Μάλιστα ... κατάλαβα ....

Υπάρχει και η άλλη λύση. Χτυπάω μια Charvel σε χρώμα neon yellow.  Την πάω σπίτι, και όταν μου λέει "για άνοιξε την θήκη να δω την κιθάρα" ανοίγω την θήκη, και από την εκτυφλωτικη λάμψη της κιθαρας, αποκλείεται να μην αστοχησει η παντουφλα.... 

IMG_20200123_204622.jpg

• Haha
Υπάρχει και η άλλη λύση. Χτυπάω μια Charvel σε χρώμα neon yellow.  Την πάω σπίτι, και όταν μου λέει "για άνοιξε την θήκη να δω την κιθάρα" ανοίγω την θήκη, και από την εκτυφλωτικη λάμψη της κιθαρας, αποκλείεται να μην αστοχησει η παντουφλα.... 

Υπάρχει και τρίτη λύση.

Χτυπάς την charvel  σε ροζουλί και αν σου πει κάτι, της κλείνεις το μάτι και της λες ...

... "αυτή θα την αφήσω στην κόρη μας".

Ίσα που θα χρηματοδοτήσει μια PRS private stock μετά από την χαρά της.  :classic_wink:

Ο γίγας ο Ali Barout το σκέφτηκε.

Ξερεις ποσες κιθαρες εχω αγορασει στην κορη μου?? Τωρα που μεγαλωσε λιγο και ο γιος θα αρχισω να παιρνω και σε κεινον.

Και οι ενισχυτές για πάρτη σου?  :classic_tongue:

• Haha
Reactions: gkourmoul1
Οι ενισχυτες πανε προικα για οταν παντρευτουν.

Και μιας και το αναφερεις, σε γιορτες-γενεθλια (των παιδιων παντα) τους παιρνω κιθαρες. Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις, οταν δεν θελω να γινω αντιληπτος (ελπιζω να μη διαβαζει noiz η γυναικα μου, διοτι θα κανει πολυ noise), αγοραζω ενισχυτες. Με τη νεα κιθαρα θα με καταλαβει με τη μια, διοτι κοιμαμαι αγκαλια μαζι της την πρωτη βδομαδα. Με νεο ενισχυτη (ειδικα με heads) δεν παιρνει χαμπαρι τι και πως. Ολοι οι ιδιοι της φαινονται.

Να ακουνε οι καινουργιοι, να μαθαινουν και οι παλιοι...

Για δυνατό και έμπειρο μάστορα σε κόβω.

Το 'χεις!

Έτσι, για λέγε κι άλλα κόλπα ....

EDIT: Και παίζεις live βρε αθεόφοβε με τις κιθάρες των παιδιών?

"Γυναίκα" θα της πεις, "δεν αντέχω άλλο να δανείζομαι τα πράγματα των παιδιών για να κάνω την δουλειά μου".

"Πρέπει κάποια στιγμή να πάρω και μια δική μου κιθάρα".

"Γυναίκα" θα της πεις, "δεν αντέχω άλλο να δανείζομαι τα πράγματα των παιδιών για να κάνω την δουλειά μου".

"Πρέπει κάποια στιγμή να πάρω και μια δική μου κιθάρα".

Συγκινήθηκα...???

• Haha
Υπάρχει και τρίτη λύση.

Χτυπάς την charvel  σε ροζουλί και αν σου πει κάτι, της κλείνεις το μάτι και της λες ...

... "αυτή θα την αφήσω στην κόρη μας".

Ίσα που θα χρηματοδοτήσει μια PRS private stock μετά από την χαρά της.  :classic_wink:

Ο γίγας ο Ali Barout το σκέφτηκε.

υπάρχει και μια γαμάτη εικόνα (meme) με έναν τυπά που κρατάει μια strat και λεεί "πήγα με την γυναίκα μου και αγοράσαμε μια squier των 100 ευρώ, ήρθα την άλλη μέρα και την άλλαξα με fender, δεν θα καταλάβει την διαφορά". 

υπάρχει και μια γαμάτη εικόνα (meme) με έναν τυπά που κρατάει μια strat και λεεί "πήγα με την γυναίκα μου και αγοράσαμε μια squier των 100 ευρώ, ήρθα την άλλη μέρα και την άλλαξα με fender, δεν θα καταλάβει την διαφορά". 

Μου θυμησεις εναν φιλο μου. Πηρε μια cbf600 και τσιμα τσιμα την εβγαλε καθαρη με τη γυναικα του λογω της αγορας. Μεσα σε 3 μηνες βρισκει μια cbf1000 ακριβως την ιδια (με βασικη διαφορα οτι εχει διπλη εξατμιση) και την ανταλλασει. Νομιζε πως δεν θα τον παρει χαμπαρι. Με το που την βλεπει η (πρωην πλεον) γυναικα του παει το ματι της κατευθειαν στην εξατμιση...

Trending...

Νέα θέματα