mc04043 είπε:
Επιτέλους και το δικό μου overdrive τελείωσε
ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και μάλιστα σκοπεύω σιγα σιγά να ασχοληθώ με το χομπυ ;D
Ευχαριστώ για τις τιμές ...και ιδιαίτερα για τα samples... 8)
Καλή συνέχεια...
Ο μαγαζάτορας μου έδωσε 2 στέρεο...
...συνδέω το μαυρο καλώδιο της μπαταριας στο ''κοντο'' πόδι, και απο το μακρυ συνδέω καλώδιο στο dpdt.Τη μεσαια επαφη την αφήνω στην ησυχία της ,δε συνδεω τίποτις
Στο output συνδεω το καλώδιο απο το dpdt στο μακρυ ποδαρακι,τη μεσαια επαφη στην πλακέτα και την επαφή του κοντου ποδιου την αφήνω μόνη δε συνδεω τίποτις.
Σου απάντησε νωρίτερα και πολύ σωστά ο mc04043.
Αν χρησιμοποιείς πλαστικό κουτί, πρέπει το Input jack να έχει τρία καλώδια και όχι δύο όπως και στο layout.
Αν τοποθετήσεις ενα "καρφί" στα jacks που έχεις θα δεις εύκολα τι πρέπει να πάει στη γείωση.
To μπροστινό μέρος του καρφιού, η "μπάλα" είναι το σήμα σου.
Όλο το υπόλοιπο η γείωση.
Αν δεν είναι γειωμένο το input jack δεν θα έχει καθόλου ήχο...
Το ποτενσιόμετρο όπως και να το δεις δεν υπάρχει πρόβλημα.
Απλά, το πολύ πολύ αντί να αυξάνεται το drive όσο το γυρνάς δεξιά θα μειώνετε ενώ θα αυξάνει απο την αντίθετη κατεύθυνση.
ορίστε και 4 απλά samples
...όταν χρησιμοποιώ το κανάλι με τις Ge διόδους η ένταση πέφτει υπερβολικά σε τέτοιο βαθμό που δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ούτε για κάτι σαν "σολο booster" επίσης τουλάχιστον στον ενισχυτή μου οι διαφορά στην χροιά των Ge διόδων είναι ανεπαίσθητη (δίνουν λίγο πιο μουντό/μπάσο ήχο)
...και πάλι σωστότατος!
Τώρα γνωρίζεις σε πολύ μεγάλο βαθμό τι ήχο θα έχεις όταν θα μοντάρεις ενα οποιοδήποτε overdrive/ fuzz/ distortion με διόδους γερμανίου.
Θα έχεις αυτή ακριβώς την αλλαγή στον ήχο!
Ο λόγος που δεν έχεις μεγάλη ένταση είναι εξαιτίας του μονού gain stage της κατασκευής αν και με μερικές μετατροπές μπορείς να αυξήσεις λίγο την ένταση. Σε διαφορετικές περιπτώσεις η μείωση του ήχου δεν είναι τόσο εμφανής...
Τα leds είναι μια χαρά για πείραμα. Σκέψου "crunch" ήχο...
Δίοδοι :
Silicon - δεμένος, σφιχτός και με μεγάλο output ήχος.
Leds - crunchy και με περισσότερα πρίμα ήχος
Germanium - περισσότερο κοντά στο λαμπάτο ήχο, compressed αποτέλεσμα και με χαμηλή έξοδο.
Have fun!