νομιζω οτι το d beam ειναι μουφα, χωρις παρεξηγηση αν σε καποιους αρεσει .jack2 είπε:Φιλε Μανωλη να προσθεσω οτι θα ηταν ενδιαφερον η υπαρξη προγραμματιζομενου αισθητηρα/controller κινησης , πχ κατι αντιστοιχο με το D-beam της roland.
Όσον αφορά το συγκεκριμένο project, θα γίνει προσπάθεια έτσι ώστε να μπορείς να βάλεις slider μεγαλύτερης ή μικρότερης διαδρομής χωρίς φασαρίες, αφού το υλικό για το οποίο μιλάς (fader) θα είναι στο panel και όχι στην main board. Ειδικά δε εάν αυτό το project καταλήξει να γίνει σε modules.αν θελω πχ να βαλω ενα slider με μεγαλη διαδρομη και αλλα χαρακτηριστικα της αντιστασης του ποτενσιομετρου δε θα πρεπει να αλλαξει και ο κωδικας ή εστω να παρεμβαλεται ενα κυκλωμα προσαρμογης ωστε να στελνει εντολη απο 0 - 127
ναι αυτη ηταν η απαντηση στην απορια μου. για να ειναι ομως σε αυτο το range θα πρεπει αναλογα με το ποτενσιομετρο να υπολογισουμε και να φτιαξουμε εναν διαιρετη τασης (χε χε με κανονες κιρκοφ και τετοια χε χε χε ζητω το λυκειο και εκεινο το κιτρινο χοντρο βιβλιο ) ωστε να εξασφαλιζετε οτι το range θα ειναι 0-5 v .warpie είπε:Απλα, θα πρεπει να ειναι σε range 0-5V.
αυτο θα γινοταν αν το φαδερ παρηγαγε ταση. πραγμα μαλλον δυσκολο. Τωρα το μονο που κανει ειναι να δεχεται μια ταση (σε οποιαδιποτε ρειντζ) και να τη μεταβαλει απο 0 μεχρι το μαξιμουμ της τασης, αναλογα με τη τιμη του ρεζιστορ (φαδερ).για να ειναι ομως σε αυτο το range θα πρεπει αναλογα με το ποτενσιομετρο να υπολογισουμε και να φτιαξουμε εναν διαιρετη τασης
Αυτό που αναφέρεις λέγεται κατά κάποιο τρόπο complex λειτουργία. Με απλά λόγια, μπορεί να γίνει. Το έχω κάνει σε άλλο project και το γνωρίζω. Το θέμα είναι πως θα το προγραμματίζεις εσύ. Ο απλός χρήστης δηλαδή.Γίνεται να στείλω την ακόλουθη σειρά εντολών midi με το πάτημα ενός κουμπιού ?system exlusive-αλλαγή ρυθμού-αλλαγή ήχου-αραβική κλίμακα
Το σκεπτικό είναι "Ναί". Δεν θα υπάρχει τέτοιος περιορισμός.Θα υποστηρίζει όργανα εκτός roland ? για παράδειγμα yamaha tyros,ketron vega,korg pa1x,exr-gr5,d-50 ταυτόχρονα ?
Εσύ πρέπει να με είχες ρωτήσει κάποτε γι'αυτό. Κατάλαβα γιατί το θες. Πολύ έξυπνο αλλά ποιός θα το χρησιμοποιήσει;Θα μπορώ να στείλω με το πάτημα ενός κουμπιού κλίμακα (όχι αραβική) αλλά με εντελώς δικό μου ξεκούρδισμα σε διαφορετικά όργανα ? Δηλαδή δύο διαφορετικές κλίμακες σε δύο διαφορετικά όργανα διαφορετικής μάρκας.
Ζητάς κάτι παραπάνω από DIY. Θα εξαρτηθεί από τις γνώσεις στον προγραμματισμό που θα έχουν τα υπόλοιπα άτομα. Δηλαδή αυτοί που θα ασχοληθούν με το λειτουργικό σύστημα.Θα έχει μνήμες που θα μπορώ να αποθηκεύω τα δικά μου setup ή πως θα δουλεύει ?
Όχι αλλά μπορεί και ναί. Απλά είναι μιά ιδέα που έδωσα εγώ για να υπάρχει μία αρχική ιδέα για το πως θα μπορούσε να είναι. Μπορεί να παραμείνει ως έχει και μπορεί να αλλάξει. Εάν πρόσεξες κάποια άτομα έδωσαν ήδη κάποιες ιδέες για το τι θα ήθελαν να έχει από πλευράς hardware όπως για παράδειγμα D-beam.Αυτό που βάλατε στο σχήμα θα είναι το κανονικό ?
Θα είναι έτοιμο όταν μαζευτούν κάποια άτομα που θα δουλέψουν πάνω στο project. Μέχρι στιγμής δεν ξέρω. Κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μου έτσι ώστε να γίνει ένα σοβαρό ξεκίνημα. Ελπίζω όμως να υπάρχει ανταπόκριση απ'όσους γνωρίζουν επί του θέματος. Απ'ότι βλέπω άλλωστε είναι νωρίς. Οπότε και για το πόσο θα κοστίσει πάλι νωρίς είναι.Πότε θα είναι έτοιμο και πόσο θα κοστίζει ?
Αυτό είναι το λιγότερο. Κάποιος θα βρεθεί.Πως θα το φτειάξω ?
αν περιμενεις μεχρι του χρονου που θα ανεβω μονιμα για αθηνα?Μανώλης Χναράκης είπε:Έχει περάσει ένας μήνας από το πρώτο post.
Κανείς άλλος ?
Μόνος μου θα το φτειάξω ?
Εάν εννοείς τις μνήμες (τα data) που θα κάνει edit ο χρήστης, τότεμου είναι εντελώς άχρηστη. Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός. Ο χρήστης (Έλληνας) είναι κάτι very special και advanced performer. Δεν θέλει απλά με το πάτημα ενός κουμπιού ένα ή δύο program change και άντε τρία control changes.Επίσης έχει ενσωματωμένη EEPROM για τις ρυθμίσεις του χρήστη.
Εάν κατάλαβα καλά αυτά που γράφεις, τότε κατάλαβα ακόμα καλύτερα και το πόσο γνωρίζεις. Οπότε, θα ακουγόταν καλύτερα εάν έγραφες "το πρόγραμμα που θέλουμε να φτειάξουμε."το πρόγραμμα που θέλετε να φτιάξετε