DIY Mary Kaye Jag

Ο Marc Ribot ειδικά, που ήταν πολύ ιδιαίτερα αγαπητός στον Νίκο (και σε εμένα και σε πολλούς άλλους), εδώ και χρόνια έχει μια Jaguar ου '63 ως κύρια ηλεκτρική του.

1761660777630.png

Τελευταία το γύρισε στις SG για κάποια απο τα πιο βαριά παιξίματα του (βλέπε Ceramic Dog) αλλά μάλλον του έλειπε το τρέμολο οπότε πρόσφατα είχαμε και αυτό το ανοσιούργημα

1761660714153.png

@argytar η κιθάρα φαίνεται κουκλι και ο συνδυασμός χρυσού hardware με την ταρταρούγα φατσάρει πολύ καλύτερα απ'οτι περίμενα, αναμένουμε ηχητικό!

Ο Marc Ribot ειδικά, που ήταν πολύ ιδιαίτερα αγαπητός στον Νίκο (και σε εμένα και σε πολλούς άλλους), εδώ και χρόνια έχει μια Jaguar ου '63 ως κύρια ηλεκτρική του.

Προβολή συνημμένου 52332

Τελευταία το γύρισε στις SG για κάποια απο τα πιο βαριά παιξίματα του (βλέπε Ceramic Dog) αλλά μάλλον του έλειπε το τρέμολο οπότε πρόσφατα είχαμε και αυτό το ανοσιούργημα

Προβολή συνημμένου 52331

@argytar η κιθάρα φαίνεται κουκλι και ο συνδυασμός χρυσού hardware με την ταρταρούγα φατσάρει πολύ καλύτερα απ'οτι περίμενα, αναμένουμε ηχητικό!
Ευχαριστώ πολύ μαν!

Μου αρέσει πολύ ήδη, αν και πρέπει να ολοκληρώσω το setup. ( Στη στρατ είχαμε εννιάρες- αύριο θα δείξει που θα πάω να πάρω καινούριες).

Θέλω να βάλω για λίγο καιρό δεκάρες να την ακούσω σε διάφορα στυλ και μετά εντεκάρες φλατς για σερφ. (Έβαλα στην τζαζζμάσυερ και καραγούσταρα).

Επίσης μην ξεχνάμε ότι τζαγκ παίζει και ο Mk.Gee που είναι και της μοδός και παίζει κατευθείαν κονσόλα. (Δεν τσοι καταλαβαίνω τσοι νέοι).

Ξέρω ξέρω Gilmour Beatles κλπ έγραφαν έτσι απλά δε με αρέσει τι α κάμομεν.

Αργύρη (από περιέργεια)
Thank you so much!

Ένα πολύ πρόχειρο βιντεάκι με πέντε χορδές και εννιάρες.

Θα ακολουθήσει και άλλο όταν γίνει το τελικό setup.

Σε τι ενισχυτή έχεις καρφώσει;

Εδώ είναι κάτι πρόχειρο, Roland Mobile Cube, από βδομάδα θα είμαι σε λάμπα να φανεί τι και πώς. Τώρα είναι οι πρώτες νότες. Όπως λέει και ο αλδερμπόντυ τα κσύλα δεν ξέρουν ακόμη ότι γίναν κιθάρα. Αν και τα πρώτα σημάδια είναι καλά , πιστεύω έχει να δώσει ωραία πράγματα.

Το βιντεάκι είναι από κινητό.

Kινητό μεν, roland cube δε αλλά εγώ ακούω αυτό το ~πλονκ~ που πρέπει να έχει η τζάγκουαρ, πάμε καλά!

Συμφωνώ με τον Odis, αυτό που θέλεις από μια Jaguar είναι εκεί και με το παραπάνω ! Εύγε γιατρέ, και για την υλοποίηση και το εξαιρετικό γούστο αλλά και για την συναισθηματική σύνδεση με τον φίλο μας που μας άφησε κι ελπίζω να αρμενίζει σε ωκεανούς από twang.

Συμφωνώ με τον Odis, αυτό που θέλεις από μια Jaguar είναι εκεί και με το παραπάνω ! Εύγε γιατρέ, και για την υλοποίηση και το εξαιρετικό γούστο αλλά και για την συναισθηματική σύνδεση με τον φίλο μας που μας άφησε κι ελπίζω να αρμενίζει σε ωκεανούς από twang.

Τι πιστεύεις ότι ξεχνιέμαι και περιμένω να σχολιάσει;

@argytar Συγχαρητήρια και μπράβο!

Πολύ ωραίο όργανο. Οι Jaguars έχουν μοναδικό ήχο και μου αρέσουν πολύ. Αυτή η ατάκα τους δε μοιάζει και δε συγκρίνεται με τίποτα. Μια ερώτηση μόνο που ειναι και ο λόγος που δεν έχω jaguar. Δεν στριμώχνονται τα χέρια σου σε αυτή την κλίμακα?:p

@argytar Συγχαρητήρια και μπράβο!

Πολύ ωραίο όργανο. Οι Jaguars έχουν μοναδικό ήχο και μου αρέσουν πολύ. Αυτή η ατάκα τους δε μοιάζει και δε συγκρίνεται με τίποτα. Μια ερώτηση μόνο που ειναι και ο λόγος που δεν έχω jaguar. Δεν στριμώχνονται τα χέρια σου σε αυτή την κλίμακα?:p
Πολύ καλή ερώτηση. Η πρώτη μου ηλεκτρική ήταν Mustang '73 οπότε έπαιξα για πολύ καιρό με 24άρα κλίμακα. Γενικά μου φάνηκε και οικεία και διαφορετική ταυτόχρονα, δεν μπορώ να το εντοπίσω ακόμη.

Πάντως ο ήχος ήταν αυτό που έψαχνα από την αρχή : μια σερφογκαραζομηχανή.

Είδα όμως ότι κρύβει και άλλα πράγματα και ψάχνω το σετάπ που θα τα αναδείξει. Με το καινούριο σετ δεκάρες πήρε πολύ τα πάνω της. Νομίζω όμωε πως θέλω εντεκάρες φλατς εδώ για να πω ότι τελειώσαμε με το ψάξιμο.

Δεν ποστάρω ακόμη βίντεο μέχρι να καταλήξω σε τι ακριβώς θα φοράει εν τέλει! Λογικά Δευτέρα θα κάνουμε ένα τζαμαρισματάκι και Τρίτη θα ποστάρω ξανά ήχο.

Πολύ καλή ερώτηση. Η πρώτη μου ηλεκτρική ήταν Mustang '73 οπότε έπαιξα για πολύ καιρό με 24άρα κλίμακα. Γενικά μου φάνηκε και οικεία και διαφορετική ταυτόχρονα, δεν μπορώ να το εντοπίσω ακόμη.

Πάντως ο ήχος ήταν αυτό που έψαχνα από την αρχή : μια σερφογκαραζομηχανή.

Είδα όμως ότι κρύβει και άλλα πράγματα και ψάχνω το σετάπ που θα τα αναδείξει. Με το καινούριο σετ δεκάρες πήρε πολύ τα πάνω της. Νομίζω όμωε πως θέλω εντεκάρες φλατς εδώ για να πω ότι τελειώσαμε με το ψάξιμο.

Δεν ποστάρω ακόμη βίντεο μέχρι να καταλήξω σε τι ακριβώς θα φοράει εν τέλει! Λογικά Δευτέρα θα κάνουμε ένα τζαμαρισματάκι και Τρίτη θα ποστάρω ξανά ήχο.
Συμφωνω για τις 11άρες, με τη μικρότερη κλίμακα δε θα σου φανούν σκληρές. Προσωπικά οι flats δεν ειναι του γούστου μου αλλά δοκίμασε. Όντως η mustang ειναι ιδια συνομοταξία στην κλίμακα αλλά λιγο πιο δύσκολη γιατι ειναι μεγαλη η σιδεριά που έχει για γέφυρα. Εδώ δεν υπάρχει αυτο το θέμα.

Εχει πολύ χαρακτήρα η Jaguar. Και εκτός απο surf παίζει απίθανα πολλά πράγματα, αρκεί να έχεις στα αυτιά σου τα ακούσματα. Προσωπικά τη θεωρώ την τέλεια twang μηχανή. Πιο πολύ και απο jazzmaster, τελε κλπ. και η ατάκα της ειναι υπογραφή! Μην ξεχνάμε οτι ο δικός μας ο Κ.Αντωνίου εχει παιξει του κόσμου το funk με αυτή αλλά και ο Αποστολάκης.

Άντε ντε βάλτη σε εναν ωραίο λαμπάτο! :p:cool:

Πολύ όμορφη!
Με μια γρήγορη αναζήτηση στο reverb βρήκα μια μαμά Jag στα 1800 ντόλαρς τραμπ.
Περίπου πόσα κόστισε η όλη δική σου παραγωγή;

Συμφωνω για τις 11άρες, με τη μικρότερη κλίμακα δε θα σου φανούν σκληρές. Προσωπικά οι flats δεν ειναι του γούστου μου αλλά δοκίμασε. Όντως η mustang ειναι ιδια συνομοταξία στην κλίμακα αλλά λιγο πιο δύσκολη γιατι ειναι μεγαλη η σιδεριά που έχει για γέφυρα. Εδώ δεν υπάρχει αυτο το θέμα.

Εχει πολύ χαρακτήρα η Jaguar. Και εκτός απο surf παίζει απίθανα πολλά πράγματα, αρκεί να έχεις στα αυτιά σου τα ακούσματα. Προσωπικά τη θεωρώ την τέλεια twang μηχανή. Πιο πολύ και απο jazzmaster, τελε κλπ. και η ατάκα της ειναι υπογραφή! Μην ξεχνάμε οτι ο δικός μας ο Κ.Αντωνίου εχει παιξει του κόσμου το funk με αυτή αλλά και ο Αποστολάκης.

Άντε ντε βάλτη σε εναν ωραίο λαμπάτο! :p:cool:
Ήξερα ότι τις είχε αγάπη ο Bandoek!
Και ο Θανάσης ο Τζίνκοβιτς.
Έχει πολύ κόσμο που δεν τις γουστάρει.
Πάντα ήθελα μία και πήρα την απόφαση να φτιάξω όταν έπαιξα μια Squier Classic Vibe και με ενθουσίασε δε θα πω ψέματα. Οπότε είπα να δώσω τη δική μου εκδοχή.

Πολλοί μπορεί να πουν ότι το slab Μπραζίλι είναι overkill σε αυτό το build αλλά μ αρέσει οπτικά πολύ.

Θα τη δοκιμάσω σε Fender Vox και Marshall με βασικά πεταλάκια και θα σας στείλω ηχητικά!

Πολύ όμορφη!
Με μια γρήγορη αναζήτηση στο reverb βρήκα μια μαμά Jag στα 1800 ντόλαρς τραμπ.
Περίπου πόσα κόστισε η όλη δική σου παραγωγή;
Πλάκα πλάκα τα υλικά δεν ήταν και πολύ φτηνά , είχε πολλά μπιχλιμπίδια πάνω! Διακόπτες ποτενσιόμετρα κόντρα ποτενσιόμετρα. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό (με παρτς που θεωρώ προσωπικά top-tier) κανα 700άρι μες στο νερό! Δεν έβαλα εργατικά διότι τα έκανα εγώ και κσύλα διότι τι μπραζίλι ήταν δώρο και δεν μπορώ να το κοστολογίσω και κανένα 70άρι παίζει να έκανε το αλδερ οπότε…

Παρά όλα αυτά , αν την έπαιρνα καινούρια λογικά θα άγγιζε το διχίλιαρο όπως βρήκες στο ριβέρμπ οπότε ας πούμε ότι την έκανα στο εν τρίτο της τιμής της.

Καλά στο διχίλιαρο με τέτοια specs δεν έβρισκες ούτε με τάμα πλέον...

Καλησπέρα!

Σήμερα επισκέφθηκα έναν φίλο που είχε ενισχυτές οπότε την άκουσα και σε πιο δυνατά λέβελς.

Αρχίζει να δείχνει τον χαρακτήρα της και έχει αρκετό από δαύτον!

Last edited:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back