Δεν εχω κατι να προσθεσω δυστυχως (τουλαχιστον ακομα) αλλα λυσε μου σε παρακαλω μια απορια: με ποια μεθοδο εχεις 'τυπωσει' τα γραμματα (treble, bass, volume κτλ) πανω στο σασι? Ευχαριστω, εξαιρετικη δουλεια (εμφανισιακα ξεφευγει απ τα καθιερωμενα και παραπεμπει σε boutique hi-fi κατασκευες)
Τα σχέδια υπάρχουν στο net με ένα απλό ψάξιμο στο google απ'ο κι και πέρα έχω παρέμβει σε κάποια σημεία στην σχεδίαση αλλά κυρίως στην ποιότητα των υλικών όπως και σε επιπλέον επιλογές και δανεισμούς από άλλα σχέδια .
Επίσης έχουν γίνει και κάποιες ``πατέντες`` στον τρόπο υλοποίησης του σχεδίου για καλύτερα αποτελέσματα....
Πάντως για μια καλή αρχή τα σχέδια που μπορεί να πατήσει κάποιος είναι του Machless dc30 και Vox ac15 heritage στον έναν ενισχυτή και ax84 p1extreme στον άλλο.
Πριν καιρο μου χαριεσε ενας φιλος εναν παλιο ενισχυτη μπασσου ΑΒ30 της Aria ProII. Ετσι μου μεπεικε η ιδεα να αξιοποιησω το σασσι και το κουτι του για τη κατασκευη ενος handwired λαμπατου ενισχυτη που ειχα λαχταρα απο μικρος να κανω μοας και εχω σπουδασει ηλεκτρονικα αν και ποτε δεν το εκανα επαγγελμα! Το σχεδιο βρεθεικε στο ιντερνετ και επιλεχθεικε αναμεσα σε πολλα που βρεικα. Μετασχηματιστες γινανε παραγγελεια στον Αντωνιαδη που θεωρειται κορυφη στη πολη μου,με καποιες εντονες ανοχες ωστε ναμπορω αργοερανα αναβαθμισω η να τους χρησιμοποιησω σε κατι πιο μεγαλο αν βαριομουνα αυτοπου θα εφτειαχνα! Σεπρωτη φαση λοιπον εβγαλα τα παντα απο πανω αφηνοντας ενα γυμνο σασσι και ενα κουτι με το παλιο 8" μεγαφωνο μιας και ητανε αξιοπρεπες και ουτως η αλλως δεν θα τον επαιζα με 8" αλλα με καμπινα.Μπορει ομωςναμεταφερθει και ναπαιξει με μια σχετικη αξιοπρεπεια και με αυτο που εχει. Το κυκλωμα εχει 2 Χ 12αχ7(ecc83) στη προενισχυση (4 προενισχυτικα σταδια απο 2 διπλοτριοδες)και 1Χ EL84 στη εξοδο που αποδιδει 6w σε ταξη Α.Η κατασκευη εγινε με πραγματικα vintage τροπο με ΚΟΣΣΕΣ που δυσκολευτεικα να βρω αλλα αυτο ηθελα μιας και ειναι πιο πρωτογονος τροπος!!!Τα υλικα ειναι ολα καλη ποιοτητος τα καλωδια ολα θωρακισμενα για το σημα η συστριμενα για τασεις π.χ. νηματα τα οποα εστριψαμε τον βιδολογο δεμενα στο χερουλι του συρταριου LOL!! To σχεδιο υπεστει 3-4 μικρομετατροπες(modes) για να προσαρμοστει στα γουστα μου. Αλλαξα τις τιμες σε καποιους πκνωτες για να δωσω περισσοτερο ογκο επιτρεποντας σε καποιες χαμηλες ναπερασουν πιο ανετα και προσθεσα εναν διακοπτη που εμπλεκει καποιους πυκνωτες και δινει λιγο παραπανω boost δινοντας μια πο Marshall αισθηση.Αργοτερα εκανα ακομη μια μετατροπ προσθετωντας μια ακομη λυχνια εξοδου παραλληλα μεσω διακοπτου οποτε εχω επιλογη 6w\12w!! Για περισσοτερες πληροφοριες στη διαθεση σας!! Σε συγκριση που εκανα με Blues Jr ειχε πιο ζεστο ηχο!
φιλε μου αν εισαι Θεσσαλονικη η ερχεσαι καποιες φορες θα χαρω να σε κερασω καφεδακι και να τον ακουσεις!!Τον παιζω με μια καμπινα 2Χ10" Jensen και τωρα εχω παραγγειλει ενα καινουργιο κουτι για να βαλω ενα 10" neodymium μεγαφωνο! Με το 8" της Αria ειναι απλα να καταλαβεις οτι παιζει! αυτην με το logo marshall ειναιιδιοκατασκευη με επεισης ιδιαιτεη τεχνολογια συγκλησης των μεγαφωνων και κλησης προς τα πισω!! Και τα περισσοτερα πεταλια μου ειναι DIY Fuzz,Fulltone,Tube Boost-overdrive,LinePowerBoost kai effects pedalboard loop-feedbacker
Σας ευχαριστω φιλοi αλλα δυστυχως δεν ειμαι και πολυ παιχτρονι για να τον τιμησω!! Με τη πρωτη ευκαιρεια θα κοιταξω να φτειαξω κατι αν και πιστευω οτι με την καμερα χανεται η μαγεια του ηχου οταν ειναι μπροστα ο ενισχυτης!! Επεισης σε συγκριση με Blues Jr ητανε πιο ζεστος "mellow",ligotero ξησιμο στα πριμμα και πιο μεστα μπασσα!! Παντως το πρωτοτυπο που πιστευω οτι το πλησιαζει παρα πολυ ειναι αυτο.
Χρωστουσα καποιο κλιπ φιλοι μου!!Εφτειαξα εν τω μεταξυ και αλλον ενισχυτη με 3 12αχ7 και 2 6L6 se single ended!! ειναι 2 καναλια και στο "βρωμικο" εχει και super Boost mode που επιτυγχανεται με εναν πυκνωτη παραλληλα με την αντισταση καθοδου σε μια απο τις λυχνιες του προενισχυτικου καναλιου!!(Η 12ΑΧ7 ειναι διπλοτριοδος αρα ειναι 2 λυχνιες σε ενα περιβλημα! Το μεγαφωνο ειναι Jensen 12" neodymium magnet και ειναι ετσι φτειαγμενος που δεχεται ΕL34 -6L6 με απλη αλλαγη και μαλιστα σε ζευγος η μια!!(παραλληλη συνδεση 2ης λυχνιας) σας στελνω 3 κλιπ απο τον ηχο του καιισως κανω εναν νεο θεμα οπου να αναφερω τα παντα και να ανεβασω φωτος κλπ.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.