Digitech RP500-1000 - GSP1101 (partII)

IraklisZS είπε:
κι εγώ με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα (για να δώσω λίγο presence στον genz benz που εκτος απο το οτι παιζει χαμηλα, τον τρέχω και σε triode=ακομα πιο μουντος) αυτό που έκανα ήταν να δώσω 2 ντεσιμπελ μπουστ στις ψηλές απο το παραμετρικό στα 7500 και 1 ντεσιμπελ στα μεσαία (δε θυμαμαι τη συχνοτητα, νομιζω 2-3 κλικ προς τα δεξια)

δε μου φαινεται πως χαλάει ο ήχος με μικρές ρυθμίσεις.

επίσης θα μπορουσες να την τρεχεις στο ινπουτ του ενισχυτη αντι για το ριτερν και αυτοματως θα παρει λιγο πρεσενς, θα εχεις και το eq του ενισχυτη
θα το δοκιμασω και στο input......αλλα καταλαβαινεις οτι λαμπατος και σε εντασεις σπιτιου ειναι χειροτερα απο τρανζιστορ σε θεμα ηχου......μερικες φορες σκεφτομαι να τον σουταρω,,,,,,τον εχω 5 χρονια και δεν τον εχω ακουσει ποτε καλα.....μια φορα σε ενα live που τον κουβαλησα και δυναμωσα οπου εκει εδειξε τι κανει.....και αλλη μια φορα οταν αλλαξα τις λαμπες πριν 3 μηνες οπου επαιξα δυνατα στο μαγαζι και καταλαβα οτι εχει σκασιμο........μου φαινεται τσαμπα λεφτα εχω δωσει.Μονο και μονο για να λεω οτι εχω λαμπατο..... ::)

ignantios είπε:
με τι να το κανω αυτο? με το eq της rp? και τα υπολοιπα?ή να χρησιμοποιησω αλλο eq εξωτερικο?
Nαι, με το eq της RP, τελευταίο στη σειρά πριν τον ενισχυτή σου.

Δεν έχω την RP, αλλά όποτε είμαι πολύ "πίσω" όταν παίζω με amplitube 3, ένα boost σ' αυτές τις συχνότητες βγάζει την κιθάρα πολύ πιο "μπροστά". Ίσως χρειαστεί να μειώσεις και το gain αν το κάνεις.

Βοηθάει επίσης να μειώσεις στο ελάχιστο δυνατό το reverb και το delay. Μην τα ρυθμίζεις μόνα τους, βάζε reverb/ delay όσο παίζει και το backing track και σταμάτα όταν η κιθάρα "κάτσει" σωστά στο mix. Μόνη της μπορεί να σου ακούγεται πολύ "στεγνή" και "τραχειά" με λιγότερο reverb/delay, αλλά στο mix θα είναι μια χαρά.

Αυτά...

αντώνη μη τα παραλες ρε

και τρανζιστορ να έχεις, αμα δεν τον βάλεις δυνατά δεν τον φχαριστιεσαι τον ήχο

μια χαρά ακουγόταν ο ενισχυτής σου στις εντάσεις που έπαιζες.

απλά δοκίμασε να ανεβάσεις λίγο απο το παραμετρικό στα 7500 khz και είσαι οκ ;)

κι εγώ αυτό έκανα και ησύχασα

αλλά και πάλι αμα το βάζω ΠΟΛΥ χαμηλά δε λέει.

H τελευταία έκδοση για το GSP είναι η C54 πλέον, αλλά πιθανώς να έχουμε και καινούργια μέσα στο ΣΚ.  ;)

Παρεμπιπτόντως zebric βρήκα τα IR που είχες ανεβάσει στο forum της Digitech και θα τα δοκιμάσω ενδελεχώς μέσα στο ΣΚ. Thanks man!

Μήπως να ανοίξουμε ένα θέμα για το που μπορούν να βρεθούν δωρεάν IRs? Θα ενδιαφέρει πολλούς για ηχογραφήσεις συν τους 2 χρήστες του Axe-Fx.  :P (αν και αυτούς τους βλέπω να έχουν αγοράσει ήδη Redwirez!).

Σχετικά με τo eq που συζητάτε παραπάνω, είναι καλό τον ήχο κάθε preset να τον φτιάχνουμε σε stage volume. Δεδομένου ότι τα μηχανήματα αυτά παίζουν και μέσω PA, καλή ιδέα είναι να γίνει μια φορά setup σε κάποιο studio, ώστε να μείνουν οι "σωστές" ρυθμίσεις. Από κει και πέρα, αν χρειάζεται κάτι σε χαμηλότερες εντάσεις, είναι συνήθως ρύθμιση των μπασσομεσαίων. Αλλά μπορεί να σας αρέσει και χωρίς ρυθμίσεις ο ήχος.

ωραιος...εχει μεσα και μερικα redwirez που εχω αγορασει....αρχες οκτωμβρη εχω ενα live ρε παιδια και σκεφτομαι να καρφωσω σε κονσολα για να μη κουβαλαω τα παντα ολα καθως θα ειναι και μικρης διαρκειας σετ...τι πρεπει να κανω για να ειμαι ενταξει με το gsp?

δεν εχω ξαναπαιξει ζωντανα σε κονσολα...

zebric είπε:
ωραιος...εχει μεσα και μερικα redwirez που εχω αγορασει....αρχες οκτωμβρη εχω ενα live ρε παιδια και σκεφτομαι να καρφωσω σε κονσολα για να μη κουβαλαω τα παντα ολα καθως θα ειναι και μικρης διαρκειας σετ...τι πρεπει να κανω για να ειμαι ενταξει με το gsp?

δεν εχω ξαναπαιξει ζωντανα σε κονσολα...
1) Οπωσδήποτε low pass filter αλλιώς η κονσόλα θα τιγκάρει τα πρίμα.

2) Πρέπει να κάνεις soundcheck οπωσδήποτε και να κόψεις/προσθέσεις ό,τι χρειάζεται από PEQ, για κάθε preset, στη συγκεκριμένη κονσόλα. Ακόμα πιο εύκολα, παίζεις με το "τελικό" graphic eq (για όλα τα presets ταυτόχρονα).

3) Βεβαιώσου ότι ακούς ό,τι και οι θεατές, ή στο περίπου τουλάχιστον. Καλή ιδέα είναι ένα μακρύ καλώδιο και βόλτες με την κιθάρα στο χώρο.  ;)

4) Μιας και είναι μικρό το σετ, 3-4 καλορυθμισμένα presets πιστεύω ότι θα αρκούν.  ;)

The Genius Loci είπε:

low pass filter? το εχω ακουσει αλλα δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε...νεα προσθηκη ειναι?

2) Πρέπει να κάνεις soundcheck οπωσδήποτε και να κόψεις/προσθέσεις ό,τι χρειάζεται από PEQ, για κάθε preset, στη συγκεκριμένη κονσόλα. Ακόμα πιο εύκολα, παίζεις με το "τελικό" graphic eq (για όλα τα presets ταυτόχρονα).

gloabl eq ε? ουτε αυτο το εχω κανει χρηση...μπορω αφοβα απο κει να παιξω χωρις να αλλοιωσω την χροια των preset...σε λογικα παντα πλαισια...?

3) Βεβαιώσου ότι ακούς ό,τι και οι θεατές, ή στο περίπου τουλάχιστον. Καλή ιδέα είναι ένα μακρύ καλώδιο και βόλτες με την κιθάρα στο χώρο.  ;)

ευτηχως εχω ασυρματο οποτε θα παρω χαμπαρι τι παιζει...

4) Μιας και είναι μικρό το σετ, 3-4 καλορυθμισμένα presets πιστεύω ότι θα αρκούν.  ;)
καπου εκει ειναι η φαση ισως 2-3 παραπανω max....απλα σιγουρα θα υπαρχουν στερεο εφφε... οποτε θελω 2 καναλια στη κονσολα?

zebric είπε:
καπου εκει ειναι η φαση ισως 2-3 παραπανω max....απλα σιγουρα θα υπαρχουν στερεο εφφε... οποτε θελω 2 καναλια στη κονσολα?
Βεβαίως, δώσε από τα XLR για να μην έχεις και θόρυβο ή απώλεια σήματος λόγω μήκους. Απλώς βεβαιώσου ότι δεν θα πάει κανας π@π@ρ@ς να δώσει 48V στις εισόδους σου!!

Α, το low pass μπορεί να στο δώσει και η κονσόλα βέβαια, αν εμπιστεύεσαι τον ηχολήπτη φτιάξτο από εκεί να μην παιδεύεσαι!

Αν χρησιμοποιήσεις IR θέλουμε video/audio!  ;D

Και τα ΙR που χρησιμοποίησες, βέβαια.  ;D

νομιζω ειχα ρωτησει παλιοτερα για το θεμα με τα 48volt και μου ειχαν πει οτι το gsp δεν εχει προβλημα...τωρα τι να σου πω σιγουρα δε το ρισκαρω...για δοκιμασε το el34 ΙR με recto kai πες μου!!! ξερεις απο αυτα που ειχα ανεβασει...

The Genius Loci είπε:
Nα κανω μια ερωτηση.....αυτο υπαρχει στο gsp? γιατι κατι τετοιο στην rp δεν υπαρχει απο οσο εχω δει....

ignantios είπε:
Nα κανω μια ερωτηση.....αυτο υπαρχει στο gsp? γιατι κατι τετοιο στην rp δεν υπαρχει απο οσο εχω δει....
Έχεις δίκιο... δεν υπάρχει... και θα ορκιζόμουν ότι το είχα δει κάπου...

Σίγουρα βάζει αυτόματα φίλτρα lo-hi πάντως ανάλογα με το wizard που επιλέγεις (για σύνδεση με ενισχυτή, με τελικό, λάμπα ή solid state, κλπ).

zebric είπε:
με τα rp δυστηχως δεν εχουν wizard απο οτι ξερω
Χμμμ... graphic eq μετά την τελική βαθμίδα?

Παρεμπιπτόντως φόρτωσα τρία από τα IR που είχες ανεβάσει και yamane.  ;D ;D ;D

The Genius Loci είπε:
Χμμμ... graphic eq μετά την τελική βαθμίδα?

Παρεμπιπτόντως φόρτωσα τρία από τα IR που είχες ανεβάσει και yamane.  ;D ;D ;D
και ακομα ειναι η αρχη!!! σε λιγο καιρο θα ανεβαινουν patches + ΙR impulse...το μηαχανημα εχει παει σε αλλο επιπεδο! και φαντασου να το στηριζε και η εταιρια οπως επρεπε...

The Genius Loci είπε:
Έλα ρε, καλά θυμόμουν και άρχισα να ανησυχώ για τα γεράματα!

LOW PASS FILTER UPDATESThe 1101 features a low pass filter which allows you to run direct to a board or other

direct guitar applications. The Low pass filter is linked to the guitar cabinet. When the

guitar cabinet is disabled or set to direct or user cab the Low pass filter is disabled.

By default the low pass filter is enabled for most cabs on the XLR outputs. This control is located in the editing preamp cab menu under the Cabinet type.
Από τα release notes των τελευταίων updates.

Ααα, κυκλοφόρησε και η C55, με κάποια bug fixes.  :)

συμφορουμιτες, να ρωτησω, ξερουμε αν υπαρχει editor για το gsp(1101) που να δουλευει και μεσα στο cubase, οπως δουλευουν τα vst ας πουμε, για ευκολοτερη μετατροπη των ηχων;

Επισης, θα ηθελα να ρωτησω εναλλακτικους τροπους συνδεσης του με τον υπολογιστη ανεξαρτητα απο τη usb θυρα. Πχ απο τα Line Outputs στην καρτα ο ηχος πικαρει πολυ ανεξαρτητα απο το level του output. Μηπως παιζει κατι με τη λειτουργια των καμπινων εκει; Το ειχα αφησει καιρο στην ακρη αλλα μαλλον θα το χρειαστω σε μερικα πραγματακια που γραφω.

Εχω ηδη ξεκινησει να κοιταζω τις παραπανω ερωτησεις στο νετ αλλα θα ηθελα και τη βοηθεια σας.

Θενκς.

:)

gregg είπε:
συμφορουμιτες, να ρωτησω, ξερουμε αν υπαρχει editor για το gsp(1101) που να δουλευει και μεσα στο cubase, οπως δουλευουν τα vst ας πουμε, για ευκολοτερη μετατροπη των ηχων;

Επισης, θα ηθελα να ρωτησω εναλλακτικους τροπους συνδεσης του με τον υπολογιστη ανεξαρτητα απο τη usb θυρα. Πχ απο τα Line Outputs στην καρτα ο ηχος πικαρει πολυ ανεξαρτητα απο το level του output. Μηπως παιζει κατι με τη λειτουργια των καμπινων εκει; Το ειχα αφησει καιρο στην ακρη αλλα μαλλον θα το χρειαστω σε μερικα πραγματακια που γραφω.

Εχω ηδη ξεκινησει να κοιταζω τις παραπανω ερωτησεις στο νετ αλλα θα ηθελα και τη βοηθεια σας.

Θενκς.

:)
μεσα στο cubase οχι δεν υπαρχει κατι τετοιο..αλλα μπορεις να τρεχεις κανονικα x-edit...ειναι ελαφρυ προγραμμα δεν εχεις προβλημα...

για ηχογραφηση τρεξε τον wizard και φροντισε να εισαι στο σωστο mode...no3

τσεκαρε επισης στο κεντικο μενου τα xlr output σε τι db βαρανε...

γενικα δεν θα επρεπε να εχεις καν προβλημα οποτε παω στοιχημα οτι κατι γινεται με την καρτα σου...

δεν ξερω αν εχεις μαθει αλλα το gsp εχει αναβαθμιστει μεσω firmware τον τελευταιο καιρο!! μεταξυ αλλων φορτωνει impulse responces...οποτε με λιγο ψαξιμο οι ηχογραφησεις σου θα απογειωθουν...

προσωπικα για home recording τρεχω το εξης set-up:

gsp wizard set-up no3

line out sto line in της καρτας ηχου

patches χωρις καμπινα

vst με impulse responces...

θενκς.

Για καποιο λογο θυμομουν οτι το με το x-edit δεν μπορουσα να αλλαζω τα effects/amps/cabs real time την ωρα που ηχογραφουσα αλλα θα το ξανακοιταξω.

Σχετικα με το καινουριο firmware ειχα μεινει στο c48!

Θα φροντισω να βρω το καινουριο.

Θενκς αγκαιν.

τελικα το προβλημα ηταν στα db απο τις xlr. Αυτα τεθηκαν στο -10 και ολα καλα.

τωρα μενει μονο να αρχισει η ανακατασκευη ολων των patches που ειχα φτιαξει :P

καλο καψιμο.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
689
Εμφανίσεις
99K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back