Digital VS Analog!!

Satanas

Μέλος
Πόντοι
48
Μόλις διάβασα μια συνέντευξη και είπα να τη μοιραστώ μαζί σας...

Η γνώση του συγκεκριμένου κυρίου(εφευρέτης του ΤS 808) ειναι ΑΠΕΙΡΗ!!!

Προς το τέλος απαντάει στο κλασικό ερώτημα που βασανίζει ΠΟΛΥ κόσμο

Digital VS Analog..

http://www.premierguitar.com/articles/19674-state-of-the-stomp-maxons-susumu-tamara-interview

Satanas είπε:
Digital VS Analog..
Σιγά μην απαντάει...λέει τη γνώμη του....Ας μην ξεχνάμε ότι, ας πούμε, το μάτι βλέπει LAB...αλλά μεταφράζει τετραχρωμία. Έτσι και οι "αναλογικοί" ;)

Προφανώς και το digital δεν είναι το real thing. To real thing πέθανε εκεί γύρω στο 80 ;D ;D

marathon είπε:
Σιγά μην απαντάει...λέει τη γνώμη του....Ας μην ξεχνάμε ότι, ας πούμε, το μάτι βλέπει LAB...αλλά μεταφράζει τετραχρωμία. Έτσι και οι "αναλογικοί" ;)

Προφανώς και το digital δεν είναι το real thing. To real thing πέθανε εκεί γύρω στο 80 ;D ;D
Η γνώμη του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ δεν είναι ενός τυχαίου σαν και μένα και σένα...

Το τι λέμε εγώ κι εσύ........

Satanas είπε:
Η γνώμη του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ δεν είναι ενός τυχαίου σαν και μένα και σένα...

Το τι λέμε εγώ κι εσύ........
η γνωμη του συγκεκριμενου ειναι.... η γνωμη του συγκεκριμενου. Οτι και να λεει ο καθε "ειδικος" τα αυτια μας εχουν και αυτα τη δικια τους γνωμη.

Προσεξε. δεν λεω οτι διαφωνω μαζι του. Μπορει οι γνωμες μας να συμπεφτουν. Απλα θελω να πω πως για πραγματα που αντιλαμβανομαι με τις αισθησεις μου δεν χρειαζομαι μεντορες να μου πουν αν ειναι σωστα η λαθος....

kkmspm είπε:
η γνωμη του συγκεκριμενου ειναι.... η γνωμη του συγκεκριμενου. Οτι και να λεει ο καθε "ειδικος" τα αυτια μας εχουν και αυτα τη δικια τους γνωμη.

Προσεξε. δεν λεω οτι διαφωνω μαζι του. Μπορει οι γνωμες μας να συμπεφτουν. Απλα θελω να πω πως για πραγματα που αντιλαμβανομαι με τις αισθησεις μου δεν χρειαζομαι μεντορες να μου πουν αν ειναι σωστα η λαθος....
To Θεμα που δεν αντιλαμβάνεσαι είναι ότι ο κύριος,δεν ειναι απλά άλλος ένας ''ειδικός'', αυτός όταν εσύ κι εγώ μπουσουλάγαμε εκείνος σχεδίαζε πεταλάκια για τους μεγαλύτερους κιθαρίστες στον κόσμο...

Για μένα η γνώμη του ΜΕΤΡΑΕΙ, εκτός από τ αυτιά μου..

Το πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας ειναι καθαρά ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ.

Satanas είπε:
To Θεμα που δεν αντιλαμβάνεσαι είναι ότι ο κύριος,δεν ειναι απλά άλλος ένας ''ειδικός'', αυτός όταν εσύ κι εγώ μπουσουλάγαμε
Εσύ ίσως, εγώ όμως....παίζει να είμαι συνόμηλικός του ;D πες τα ρε δικηγορε ;D

Εχει δικιο.Οι αισθησεις μας δεν ειναι ψηφιακες αλλα αναλογικες...αυτο ομως μαλλον αποδεικνυει το αντιθετο απο αυτο που θελει να περασει ;D....γιατι αφου ειναι αναλογικες και πληροφοριες χανονται και απο την στιγμη που οι διαφορες ειναι τοσο μικρες οπως παραδεχεται ετσι και αλλιως, το να ασχολεισαι με συγκρισεις τετοιου τυπου ειναι ανουσιο by default ;).

Το θεμα ειναι απλο.

Κατα την γνώμη μου οι περισσότεροι απο μας θέλουν ή προτιμούν το analog.Οχι ολοι,οι περισσότεροι.Όμως το Digital εφφε πλεον ειναι πολυ εύκολο στην χρήση κ πάνω απο ολα πολυ φτηνότερο.Με 400 ευρωπουλα (εαν τα εχεις βεβαια λογω κρισης κτλ) τσιμπας τον digital amp ή πολυεφφε κ κανεις με αξιοπρέπεια αυτο που σου αρεσει ή ειναι η δουλεια σου.Καλυπτεις πολλαπλές αναγκες με σχετικά μικρο κόστος.

Το analog (που ειναι οπως κ να το κάνουμε στο αφτί ή στο μυαλό των περισσότερων απο μας ως το "ιδανικο") ειναι κ πολλαπλάσια ακριβότερο.

Αρα σε τετοιες κουβέντες δεν φτανει να λεμε απλα τι "ακουμε" εμεις κ τι λεει ο ταδε υπερ-γνωστης του θέματος.Μπαίνουν κ αλλοι παράγοντες στην μέση που αν κ αποφεύγουμε να τους αναφέρουμε,επηρεάζουν στον έναν ή αλλο βαθμό την κρίση μας (ή τις οποίες απόψεις έχουμε).Γι αυτο πιστευω πως αν μας χαρίζανε το analog ή το digital οι περισσότεροι θα διάλεγαν το πρωτο.Αν ομως πρεπει να το αγοράσουμε τα πραγματα αλλάζουν κ ειναι εντελως ανάποδα.Καλως ή κακως ετσι ειναι.Γνωμη μου παντα.

:)

Αν περιμέναμε από τους ηλεκτρονικούς να μας πούνε πώς να ακούμε...

Δηλαδή τους ειδικους για τα κσύλα δεν τους ακουμε αλλά ακούμε αυτούς για τα ηλεκτρονικα?

Mike G είπε:
Δηλαδή τους ειδικους για τα κσύλα δεν τους ακουμε αλλά ακούμε αυτούς για τα ηλεκτρονικα?
Τους ακούμε, αλλά μετά βλέπουμε στο εργοστάσιο της Fender πως γίνεται η παραγωγή ;D

Mike G είπε:
Τα ηλεκτρονικα ειναι αριθμοι. Ολα μετρουνται και μπορουν να υπολογιστουν.

Δε γνωριζω αν ισχυει κατι τετοιο με τα ξυλα. Δεν εχω ιδεα απο ξυλα.  ;D

Το "καλος" ή "κακος" ηχος ειναι λιγο υποκειμενικο. Απο την αλλη, οι μετρησεις ειναι μετρησεις.

Νομιζω εκει εγκειται η διαφορα μεταξυ ειδικων για τα ξυλα και ηλεκτρονικους.

warpie είπε:
Τα ηλεκτρονικα ειναι αριθμοι. Ολα μετρουνται και μπορουν να υπολογιστουν.

Δε γνωριζω αν ισχυει κατι τετοιο με τα ξυλα. Δεν εχω ιδεα απο ξυλα.  ;D

Το "καλος" ή "κακος" ηχος ειναι λιγο υποκειμενικο. Απο την αλλη, οι μετρησεις ειναι μετρησεις.

Νομιζω εκει εγκειται η διαφορα μεταξυ ειδικων για τα ξυλα και ηλεκτρονικους.
Και τα ξύλα μετριουνται απλά το αγνοούμε.

Mike G είπε:
Και τα ξύλα μετριουνται απλά το αγνοούμε.
Δηλαδη? Για πες μερικες μετρησεις/ παραμετρους (δε διαφωνω, απλα δεν εχω ιδεα).

warpie είπε:
Δηλαδη? Για πες μερικες μετρησεις/ παραμετρους (δε διαφωνω, απλα δεν εχω ιδεα).
Υπήρξε ενα θέμα πρόσφατα εδώ περί ξύλων, στο 1ο βίντεο χρησιμοποιείται graphic eq (?) για να δούμε τη διαφορά (η διαφορά υπάρχει πάντως φαίνεται,άλλο αν ακούγεται)

http://www.noiz.gr/index.php?topic=203980.0

Τι σημαίνει digital vs analog? Δεν πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένη η σύγκριση? Και τα 2 έχουν μειονεκτήματα, άλλα μάλλον το digital έχει πολύ λιγότερα. Από αυτήν την άποψη δεν είναι καλύτερο?

Έχω δει πολλές φορές το ίδιο debate περί αναλογικού, και γενικά φαίνεται ότι προτιμάται (και από επαγγελματίες). Υπάρχουν χαρακτηριστικά των αναλογικών συστημάτων που δεν μπορούν να υλοποιηθούν στα ψηφιακά? Η μήπως δεν τα γνωρίζουμε καν? Η μήπως είναι υπολογιστικά ασύμφορο? (Γενικά ξέρω ότι τα αναλογικά μεταφέρονται...το ανάποδο δεν γίνεται πάντα)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back