Από τα καλύτερα delay που έχω παίξει, τα οποία όχι δεν "λεπταίνουν" τον ήχο σου, αλλά θα έλεγα ότι τον εμπλουτίζουν κιόλας κατά κάποιο τρόπο, κάνοντας τον πιο fat, ήταν το Carbon copy της MXR και το Ibanez DE-7 (στο "echo mode") . Το δεύτερο το έχω ακόμα.
Αν και είμαι vintage τύπος, κατά τη γνώμη μου δεν εχει να κάνει τόσο με τη διαφορά αναλογικού/ψηφιακού -το CC είναι analog ενώ το DE-7 digital simulation- αλλά με το πόσο σε καλύπτει ηχητικά , αναλόγως με την κιθάρα σου , το υπόλοιπο rig κλπ.
Μου άρεσε ό,τιδήποτε έκαναν αυτά τα δυο πετάλια στον ήχο μου.
Μπροείς δηλαδή να βρεις ένα digital πετάλι πoυ να κάνει αναλογικό simulation όπως τα TC Electronic και να είσαι σούπερ.
Και εδώ ισχύει πως όσο πιο ακριβά τόσο πιο αξιόπιστο, ευέλικτο και ποιοτικό μπορεί να είναι κάποιο πετάλι - για παράδειγμα, το Donner yellow Fall - κλώνος κλάποιου Mooer (kos;tizei 30 ευρώ μαζί με την αποστολή από Κίνα!) είναι ένα εξαιρετικό ψηφιακό delay που προσομοιάζει analog, αλλά οι επαναλήψεις του είναι αρκετά πολύ πιο "διακριτές" από όσο θα έπρεπε, δεν σκοτεινιάζουν αρκετά όσο π.χ. του Carbon Copy ή του DE - 7 .
Μπορεί να επιλέξεις λόγου χάρη κάποιο από τα πολύ καλά delay της TC Electronic (Flashback, Alter Ego kλπ) που και διαθέτουν πολλά modes και Toneprint και είναι ευέλικτα και αξιόπιστα και να βρεις ένα, μόνο ένα toneprint ή mode που να σε καλύπτει 1000%. Εδώ που τα λέμε, και 3 delay να βρεις στο TC electronic που να σου ψιλοαρέσουν, αμέσως αμέσως είναι σα να έχει 3 πετάλια σε ένα....
Γενικά τα παραπάνω, τα βρίσκεις στα 100 ευρώ πάνω κάτω μεταχειρισμένα.
Αν αλλάξεις κατηγορία όμως, και πας σε El Capistan (Strymon), στο Diamond Memory Lane - που τα θεωρώ κορυφαία πετάλια, έχεις μεν holy grails από την α΄ποψη του ήχου και της πιστότητας, αλλά είναι ένα ζήτημα το αν θα προσαρμόσεις εσύ το παίξιμό σου στο effect του πεταλιού, ή αν θα προσαρμοστεί το effect στο παίξιμό σου. (δεν ξέρω αν το εξηγώ καλά - αλλά είναι πετάλια με προσωπικότητα, που θέλουν και tweaking και να έχεις την πολυτέλεια να δώσεις 200-300 ευρώ για να πειραματιστείς με αυτά).
Για Boss, δεν ξέρω (δεν θέλω) να πω, ας πουν άλλοι!
Τα ΕΗΧ πάλι , Memory Toy, Boy κλπ, πολλοί τα θεωρούν καλά αναλογικά delays, προσωπικά βρήκα να έχουν πολύ έντονο effect στις επαναλήψεις και δεν έμεινα σε αυτά.
Αν κρίνω όμως από τα δυο κομμάτια που έβαλες σαν σημεία αναφοράς, αν ήμουν στη θέση σου, θα πήγαινα είτε στο Carbon Copy είτε σε κάποιο TC Electronic ψηφιακό (όχι την καινούρια της σειρά αλλά τα Flashback, Αlter Ego κλπ, μονά, διπλά, μίνι και δε συμμαζεύεται) και θα την έψαχνα με αυτά.