@Yannis Methenitis το ειχα διαβασει κ αποσαφηνιζει πολλα πραγματα.
Ο λογος που ανοιξα το θρεντ ηταν για να αποσαφηνιστουν κ αλλες δυο δικες μου αποριες που προκυπτουν απο αυτο.
(κ φυσικα οσες ακομα προστεθουν απο αλλα μελη )
1)Που συνδεουμε το di box:
To di εχει mic level σημα, low impedance κ balanced.
Αρα το συνδεουμε ή mic in ή line in (κ τα δυο low impedance κ balanced σημα παιρνουν)
Στο mic in οπως ειναι, στο line in με ανεβασμενο το input gain (ή το output του di αν εχει τετοιο). To line σημα ειναι μεν low impedance, αλλα επειδη το line level ειναι πολυ πιο πανω απο το mic level ή θα πρεπει ν'ανεβασουμε το input ή να συνδεσουμε το di με mic pre και μετα στο line in
Σωστα τα συμπερασματα μου για το di?
2)Που συνδεουμε πεταλακια κιθαρας:
Τα παραδοσιακα πεταλια που συνδεονται μπροστα απο ενισχυτη ειναι hi impedance κ (παροτι "distorted") instrument level). Αυτα τα πεταλια μπαινουν στο ινστραμεντ. Αν ανεβασουμε output δε σημαινει πως ειναι καταλληλα για συνδεση στο line in, καθως λογω του hi impedance δε θα εχουμε το ιδιο ηχητικο αποτελεσμα κ θα χασουμε πολυ πληροφορια (η οποια φυσικα θα φαινεται πιο πολυ με καθαρους ηχους, παρα αν περασει απο ενα hi gain amp preset σε vst που τα overtones που δημιουργει αυτο θα κανουν τη διαφορα λιγοτερο αισθητη)
Αν ομως το πεταλι ειναι preamp, amp in a box στυλ, πεταλιερα, modeller κλπ που εχει κ line out ή di out ειναι καλυτερο να διαλεξουμε το line ή di out κ να συνδεσουμε το πεταλι/πεταλιερα στο line in μιας κ το σημα θα ειναι κ πιο δυνατο (ως line level) κ πιο καθαρο απο θορυβο (ως balanced)
Αυτα εχω καταλαβει για αυτες τις δυο αποριες κ τα εβαλα ετσι αναλυτικα ως αρθρο ωστε να μπορει να με διορθωσει καποιος σε ολα τα πιθανα misconceptions που μπορει να εχω εκει μεσα, να τα διορθωσω κατ'ευθειαν στο συγκεκριμενο ποστ κ μετα να τα βρισκουμε αυτα μαζεμενα