Δοκίμασα τους tonerider apex classic noiseless

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,813
Τους βρήκα στις αγγελίες περί τα 120 ευρώ και τους χτύπησα. Ακούγενται υπέροχοι. Πολύ καθαροί και strat-like. Είναι το πρώτο noiseless set που ακούω και δεν χάνει στις θέσεις 2 και 4. Touch sensitive, πριμάτοι και εντελώς αθόρυβοι.

Εδώ με το tonex one

καθαρά

με λίγο od

με λίγο muff

και βρώμικα plexi

IMG_2984.jpg

IMG_2983.jpg

Πολύ ωραίοι ακούγονται.

Δεν έχω άμεση ανάγκη για noiseless set, και έχω άλλες προτεραιότητες, αλλά αν έπαιζα live με Strat, μάλλον δεν θα την πάλευα με τον θόρυβο και σίγουρα θα πήγαινα σε noiseless.

Πολύ ωραίοι ακούγονται.

Δεν έχω άμεση ανάγκη για noiseless set, και έχω άλλες προτεραιότητες, αλλά αν έπαιζα live με Strat, μάλλον δεν θα την πάλευα με τον θόρυβο και σίγουρα θα πήγαινα σε noiseless.
Ο θόρυβος είναι ενοχλητικός σε όλες τις περιπτώσεις, κάποιοι λένε ότι με noiseless δεν ακούγεται αυθεντική η στρατ... Εγώ πιστεύω ότι οι κλασικοί μονοί μαγνήτες με τους οποίους γράφτηκε όλη η μπλουζ και η ροκ είναι απλά ελαττωματικοί και έχουν πια διορθωθεί... Βγάλε συμπέρασμα

Προσωπικά δεν έχω ακούσει ούτε ένα noiseless set για στρατ που να ακούγεται σαν στρατ και το παρόν σετ δεν αποτελεί εξαίρεση. Βέβαια το τι έχει ο καθένας στο μυαλό του όταν λέει "στρατ ήχος" είναι προφανώς διαφορετικό. Παρόλα αυτά ο ήχος τους είναι ωραίος.

με τις 9άρες δεν μπορεί να ακουστεί σωστά. θελει πιο χοντρες χορδές, 10-46 και πανω. Οι μαγνήτες είναι πολυ vintage voiced, χωρίς μπάσα, και θέλει την παχιά χορδή για να έρθει στα ίσα του. Ή πολύ μπασάτο ενισχυτή. Και αυτό παιζει....

\
με τις 9άρες δεν μπορεί να ακουστεί σωστά. θελει πιο χοντρες χορδές, 10-46 και πανω. Οι μαγνήτες είναι πολυ vintage voiced, χωρίς μπάσα, και θέλει την παχιά χορδή για να έρθει στα ίσα του. Ή πολύ μπασάτο ενισχυτή. Και αυτό παιζει....
Φυσικά μπορούμε να παίξουμε πολύ με το όλο σετάπ και το πώς ακούγονται οι μαγνήτες αλλά οι Apex χρησιμοποιούν dummy coils για να πετύχουν το noiseless αποτέλεσμα κι έτσι τα μπάσα είναι εξαφανιζόλ, αφού δυστυχώς μαζί με τον θόρυβο κόβονται και αυτά. Αυτός είναι και ο λόγος που η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι ευρέως διαδεδομένη.

Όντως. Το κάτω coil ειναι αρκετά λεπτό. Οι θέσεις 2 και 4 είναι εντελώς αθόρυβες. Οι 1,3,5 έχουν ένα ελάχιστο hum στο πολύ gain.

Γενικά δεν υπάρχει ακόμη noiseless τεχνολογία που να μη χάνει κάτι από τον ήχο των παραδοσιακών μονών και προσωπικά δε μου αρέσει ούτε το hum cancelling με RWRP μεσαίο μαγνήτη που έχουν πολλά σετ για να είναι αθόρυβες οι θέσεις 2 & 4.

Ίσως μια καλύτερη προσπάθεια έχει κάνει ο Fralin με τους split blades και ο Bill Lawrence με τους microcoils αλλά δεν τους έχω δοκιμάσει. Οι μόνουι συμπαθητικοί noiseless που έχω δοκιμάσει ήταν οι Kinman που είχα παίξει και είχαν τον δικό τους, πολύ ευχάριστο ήχο.

Αλλά όλα αυτά είναι splitting hairs όταν παίζεις μόνος σου στο σπίτι και συγκρίνεις. Ίσως έχουν λίγο μεγαλύτερο νόημα αν έχεις μία και μοναδική κιθάρα.

Last edited:
Εγώ πιστεύω ότι οι κλασικοί μονοί μαγνήτες με τους οποίους γράφτηκε όλη η μπλουζ και η ροκ είναι απλά ελαττωματικοί και έχουν πια διορθωθεί
Ε τότε γιατί παράγονται ακόμα 75 χρόνια μετά και πουλάνε και περισσότερο;

Ε τότε γιατί παράγονται ακόμα 75 χρόνια μετά και πουλάνε και περισσότερο;
Εδώ πουλάνε τα εξαβιδα τρέμολο για στρατ και τα τασάκια για τελε... οι μονοί μαγνήτες δεν θα πούλαγαν

Last edited:
Γενικά δεν υπάρχει ακόμη noiseless τεχνολογία που να μη χάνει κάτι από τον ήχο των παραδοσιακών μονών και προσωπικά δε μου αρέσει ούτε το hum cancelling με RWRP μεσαίο μαγνήτη που έχουν πολλά σετ για να είναι αθόρυβες οι θέσεις 2 & 4.

Τον τελευταίο καιρό που παίζω περισσότερο με την Strat μου, τείνω να καταλήξω ότι (ηχητικά) όλο το «ζουμί» και η ουσία αυτού του οργάνου, στις θέσεις 2 & 4 κρύβεται. Ναι, εντάξει, όλες οι θέσεις του επιλογέα είναι χρήσιμες, αλλά όλη η μοναδικότητα της συγκεκριμένης κιθάρας (για εμένα, ξαναλέω) σε αυτές τις δύο θέσεις είναι. Οπότε το να είναι αθόρυβες με αυτό το εξαιρετικά απλό «τέχνασμα», είναι θεόσταλτο.

Τον τελευταίο καιρό που παίζω περισσότερο με την Strat μου, τείνω να καταλήξω ότι (ηχητικά) όλο το «ζουμί» και η ουσία αυτού του οργάνου, στις θέσεις 2 & 4 κρύβεται. Ναι, εντάξει, όλες οι θέσεις του επιλογέα είναι χρήσιμες, αλλά όλη η μοναδικότητα της συγκεκριμένης κιθάρας (για εμένα, ξαναλέω) σε αυτές τις δύο θέσεις είναι. Οπότε το να είναι αθόρυβες με αυτό το εξαιρετικά απλό «τέχνασμα», είναι θεόσταλτο.

Η αγαπημένη μου είναι η θέση 1 (neck). Δεύτερη αγαπημένη η 2
Τρίτη η 5 (bridge)
Τετάρτη η 4
Τελευταία και αδιάφορη η 3

Θεωρώ ότι οι θέσεις 2 & 4 δεν ακούγονται ίδια με τον μεσαίο μαγνήτη rwrp. Είναι σαν να υπερτονίζεται ο ιδιαίτερος χαρακτήρας αυτών των θέσεων, το mid scoop και τα λιγότερα μπάσα (στους vintage voiced μαγνήτες). Για μένα είναι υπερβολή και μου χαλάει την ισορροπία των θέσεων.

Αυτή τη στιγμή όμως κι εγώ έχω κρατήσει το σετ που ήρθε με την Strat μου που είναι rwrp, επειδή έχω ένα συγκεκριμένο project και τη θέλω πιο "σκυλάδικη". Κάποια στιγμή θα τους αλλάξω, μάλλον με Fender Pure Vintage '61.

Embrace the hum!

Συμφωνώ με τον ενωμοτάρχη, ούτε εμένα μου ακουγονται ok οι noiseless.
Όχι πως έχω πρόβλημα, στο Βέλγιο είχαν τόσο χάλια ηλεκτρικές εγκαταστάσεις παντού, που αναγκαστικά έβαλα στις δυο strat μου mini humbuckers, ούτε πρόβα δεν μπροούσα να κάνω χωρίς hum. Aπλά οι noiseless και οι mini humbuckers μου ακούγονται πιο modern (δεν με χαλάει).

Tonerider σταθερή αξία.
Ειχα τους Classic Blues σε μια Strat και ήταν πολύ καλοί

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back