Δείξτε και δείτε Pedalboards (2025 -> 20ΧΧ)

Compressor πριν ή μετά το distortion? Ή και οι δύο επιλογές χρήσιμες ανάλογα?

Compressor χρησιμοποιώ μόνο όταν παίζω με την Strat, με την οποία έτσι και αλλιώς θα έχω είτε καθόλου ή ελάχιστο drive. Προτιμώ τον compressor πάντα μετά και ο λόγος είναι ότι διατηρώ την ικανότητα να παίζω με το volume της κιθάρας και να διατηρώ τις δυναμικές μου.

Γενικά με humbuckers δεν πολυ-χρησιμοποιώ compressor αλλά εκεί αν αποφασίσω να το κάνω, ο πιο πάνω λόγος ισχύει ακόμα περισσότερο.

Compressor πριν ή μετά το distortion? Ή και οι δύο επιλογές χρήσιμες ανάλογα?

Οταν παίζεις με ενισχυτή, και υπάρχει αρκετό διαθέσιμο distortion (σε πετάλι ή σε κανάλι ενισχυτή), είναι περιττός ο κομπρεσσορας, ειδικά όσο ανεβάζεις ένταση.
Σε καταστάσεις με χαμηλά το gain, μπορείς να βάλεις κομπρεσσορα στην αρχή της αλυσίδας, ώστε να κανει πιο smooth και να δωσει sustain.
Προσωπικά, με ενισχυτή δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κομπρεσορα. Δεν βρίσκω λόγο. Από την άλλη, στις παραγωγές που κάνω στο pc χρησιμοποιώ πάντα κομπρεσσορα μετά και συνήθως και πριν, εκτός και εάν το gain ειναι αρκετό.
Ο κομπρεσσορας στην αρχή μου διδει sustain και κάνει πιο smooth τον ήχο (δεν παίζω με ενισχυτή για έχω feedback και φυσικό sustain από τελικές λάμπες). Ο κομπρεσσορας στο τέλος «σιδερωνει» το σήμερα από picks κλπ και βοηθά να ακούγεται στουντιακος ο ήχος, να υπάρχει ομοιογένεια με το μιξ.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back