Δείξτε και δείτε Pedalboards (2025 -> 20ΧΧ)

Πλάκα πλάκα @John Goumis τις προάλλες σκεφτόμουν πως αν μου έλεγες πως θα είχες αποκλειστικά μόνο μιας εταιρείας πετάλια, με BOSS -και ίσως και με TC Electronics- ρεαλιστικά θα ήμουν κομπλέ και δε θα μου έλειπε τίποτα.

Εμένα θα μου άρεσε αν ήταν να έχω αποκλειστικά από μια εταιρεία και τα MXR... Και αυτά μου βγάζουν κάποιο mojo

Speaking of αποκλειστικά μιας εταιρείας, το πρώτο μου pedalboard ήταν Digitech πετάλια, μιας και αυτά ήταν διαθέσιμα στο τοπικό μουσικομαγαζο... Μια χαρά πετάλια ήταν τα καημένα, ακόμα και σήμερα χρησιμοποιώ το εν λόγω pedalboard, κρίμα που τα σταμάτησε η εταιρεία

FB_IMG_1763928032143.jpg

Νομίζω πως υπάρχει ένα λάθος με το σημείο που έχεις τοποθετήσει το NS.
Ναι παίζει τα το έβαλα ανάποδα

Θα ποστάρω και το "boutique" pedalboard όταν το βρω, μιας και μάλλον το έχω στον χώρο που κάνουμε πρόβες

Να η μπουτικοπεταλιερα (στην οποία πρέπει να πάρω κάποια στιγμή ένα μπουτίκ delay).

To MXR stereo chorus είναι late seventies - αρχές eighties και ανηκε στον μεγάλο Γιάννη Σπάθα.

Το Radial είναι το αγαπημένο μου πετάλι εβερ και έχω και το μικρότερο αδερφάκι του για αναπληρωματικό, το hot british.

To TS808hw το πήρα από φίλο με ανταλλαγή, και όχι φυσικά σε τιμή ανταλλαγής αντίστοιχη της εξωφρενικής τιμής του (για μένα, όλα τα TS τύπου πετάλια κάνουν την δουλειά, ακόμα και αυτά των 50 ευρώ)

Το Dunlop Cry Baby μου το είχε πάρει δώρο ο πατέρας μου και ήταν το πρώτο μου πετάλι
IMG_20251125_223715556~2.jpg

+ 1 για το Hot British! Το 'χω ως βασικό high-gain drive.
Έχει όμορφο distortion σχεδόν σε όλες τις EQ του ρυθμίσεις, αρκεί το gain να είναι κοντά στην μέση και πάνω, εδώ το είχα στο 75% με Top End switch on:

Εδώ τα 2 pedalboards μου με τη βοήθεια του εκπληκτικού pedalplayground.com το οποιο ειναι άκρως οργανωμένο και ενημερωμένο.

PEDALBOARDS.jpg

Κακό Pedalboard:

Mooer Baby Tuner -> Dunlop Cry Baby Mini -> TC Electronic MojoMojo Overdrive ->
Joyo R-03 Uzi Distortion -> TC Electronic Spark Mini Booster -> Mooer Ensembe King Chorus ->
Mooer Ninety Orange Phaser -> Nux Analog Delay
Powered by: Harley Benton PowerPlant ISO-1 Pro

Καλό Pedalboard:

TC Electronic Polytune 3 Mini -> Dunlop Cry Baby Classic GCB95 F -> Digitech Whammy 5 ->
Lovepedal High Power Tweed Twin -> Suhr Riot -> Emma Pisdiyauwot ->
MXR CAE Boost/Line Driver -> Jam Pedals Waterfall Chorus -> MXR Phase 90 ->
Boss DM-2W Delay -> Jam Pedals Delay Llama mk.3 -> MXR 10 Band Equalizer ->
Carl Martin Octa-Switch mk.3
Powered by: Palmer PWT-12 mk.2

Υπάρχουν επίσης (και χρησιμοποιούνται):

MXR Micro Flanger - Fender FVP-1 Volume Pedal - Orange Amp Detonator ABY

Αυτό είναι το δικό μου πάνω στο pc. Αντί του pandora εχω το fuzzytale (δεν υπάρχει στη λίστα), που είναι το προηγούμενο μοντέλο.

pedalboard.jpg

Και αυτό εχω για τα jam/πρόβες που κανω εκτός (με το προηγούμενο time πανω).

pedalboard2.jpg

Αυτό είναι το δικό μου πάνω στο pc. Αντί του pandora εχω το fuzzytale (δεν υπάρχει στη λίστα), που είναι το προηγούμενο μοντέλο.

Προβολή συνημμένου 52658

Και αυτό εχω για τα jam/πρόβες που κανω εκτός (με το προηγούμενο time πανω).

Προβολή συνημμένου 52659
Το ζαχάρωνα πάντα το Ηybrid Fuzz driver. Είναι τόσο ευέλικτο όσο φαίνεται? Kαι βγάζει και overdrive και φαζάρει ?

Το ζαχάρωνα πάντα το Ηybrid Fuzz driver. Είναι τόσο ευέλικτο όσο φαίνεται? Kαι βγάζει και overdrive και φαζάρει ?

Ναι, ετσι είναι. Το πανω δεξια knob εάν το εχεις τέρμα ειναι overdrive, με αρκετά εστιασμενο marshally ήχο. Με το knob κάπου στη μεση, εχει παχύ woolly overdrive. Και τέρμα αριστερά εχεις fuzz ηχο. Έχεις και το Mid knob να boostάρει με όσα μεσαία θελεις ώστε να κόβει ο ήχος στο μιξ. Πραγματικά μοναδικό πετάλι, κατάλληλο κυρίως για humbuckers. Δεν εχει πολύ γκάζι και είναι πολυ πρίμο για μονούς μαγνήτες, εάν θελεις πολύ high gain.

Για μονούς είναι κατάλληλο το lunar module (που επίσης έχω), και είναι ίδιας φιλοσοφίας, πιο dark λιγο, και πολύ πιο fat και Hot.

@gkourmoul1 τέρμα Gilmour-ικά τα boards! Very nice!

Αλλά ρε ´σεις, αφήστε τα mock-ups και ποσταρετε φωτογραφίες των κανονικών σας boards. Όλα φαίνονται συγυρισμένα αλλά και πιο άψυχα, έτσι…

Αλλά ρε ´σεις, αφήστε τα mock-ups και ποσταρετε φωτογραφίες των κανονικών σας boards. Όλα φαίνονται συγυρισμένα αλλά και πιο άψυχα, έτσι…

Δεν ξέρω αν βγάλεις νόημα…

IMG_3255.jpeg

Ναι, ετσι είναι. Το πανω δεξια knob εάν το εχεις τέρμα ειναι overdrive, με αρκετά εστιασμενο marshally ήχο. Με το knob κάπου στη μεση, εχει παχύ woolly overdrive. Και τέρμα αριστερά εχεις fuzz ηχο. Έχεις και το Mid knob να boostάρει με όσα μεσαία θελεις ώστε να κόβει ο ήχος στο μιξ. Πραγματικά μοναδικό πετάλι, κατάλληλο κυρίως για humbuckers. Δεν εχει πολύ γκάζι και είναι πολυ πρίμο για μονούς μαγνήτες, εάν θελεις πολύ high gain.

Για μονούς είναι κατάλληλο το lunar module (που επίσης έχω), και είναι ίδιας φιλοσοφίας, πιο dark λιγο, και πολύ πιο fat και Hot.

Το ειχα το Lunar Module Mini Deluxe... τα έσπαγε, όπως και το P19.
O τύπος φτιάχνει modern classics !
Δυστυχώς δεν είμαι πια into the game of gas, αλλά μ αρέσει πολύ να παίζω με πεταλια και ήχους.

Αλλάξανε τα πλάνα μου (κοιμήθηκα στη μάνα μου). Οτιδήποτε σε νέο gear θα αργήσει πάρα πολύ (υπάρχουν άλλες προτεραιότητες), και είπα να πάρω το μέγιστο όσων ήδη έχω. Άρα αποφάσισα να… ανακατέψω τα πράγματα και τα πετάλια ανάμεσα στα δύο μεγάλα boards και κατέληξα σε δύο νέα γεμάτα pedalboards.

Αυτό είναι το κυρίως, θα λέγαμε το πιο focused, πιο ελαφρύ, με μικρότερο αριθμό πεταλιών αλλά και με τεράστια ποικιλία ήχων. Ίσως το μοναδικό πράγμα, που του λείπει είναι το fuzz.

IMG_5098.jpeg

Και αυτό είναι το μεγαλύτερο, το βαρύτερο αλλά και το πιο… πειραματικό, με περισσότερες stacking overdrive επιλογές, δυο fuzz-boxes και πιο… χαλαρή διάθεση, θα έλεγα.

IMG_5096.jpeg

Και τα δύο είναι ικανά να με απασχολήσουν για ώρες και αυτό ακριβώς θέλω.

Μια απορία: με τόσα πετάλια, πώς την παλεύετε χωρίς κάποιο switch?

Ο @Nicholas Chili πιο πάνω είδα ότι έχει ένα.

Την κουτσοπάλεψα πολυ καιρό χωρίς switch αλλά πάντα θα έκοβα μία τελευταία φρασούλα πχ (πολλοί ακούν-λίγοι καταλαβαίνουν) από τα ρυθμικά πριν το σόλο για να προλάβω να ενεργοποιήσω Delay + Booster ας πούμε, θα έτρωγα και κάνα δυο ρυθμικές φρασούλες μετά το σόλο μέχρι να ξαναμπώ στο rhythmic verse και πάει λέγοντας.
Ξέρω ότι δεν ανακάλυψα την Αμερική αλλά πραγματικά το SWITCHER είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στην ιστορία των πεταλιέρων!

Μια απορία: με τόσα πετάλια, πώς την παλεύετε χωρίς κάποιο switch?

Ο @Nicholas Chili πιο πάνω είδα ότι έχει ένα.

Απαντώντας για εμένα... τί να το κάνεις το switch όταν παίζεις σπίτι σου...? Οέο...? ;) :ROFLMAO:

Σιγά μην τα κουβαλούσα όλα αυτά ΣΥΝ ένα switch ΣΥΝ έξτρα καλώδια, για να παίξω live. Ένα modeler των 300 ευρώ θα είχα και θα ήμουν και πολύ ευχαριστημένος. Η μόνη περίπτωση να τα κουβαλούσα εκτός σπιτιού, θα ήταν για jam-άρισμα με μπάντα, σε χαλαρούς και πειραματικούς ρυθμούς, οπότε το switch θα ήταν περιττό.

Απαντώντας για εμένα... τί να το κάνεις το switch όταν παίζεις σπίτι σου...? Οέο...? ;) :ROFLMAO:

Σιγά μην τα κουβαλούσα όλα αυτά ΣΥΝ ένα switch ΣΥΝ έξτρα καλώδια, για να παίξω live. Ένα modeler των 300 ευρώ θα είχα και θα ήμουν και πολύ ευχαριστημένος. Η μόνη περίπτωση να τα κουβαλούσα εκτός σπιτιού, θα ήταν για jam-άρισμα με μπάντα, σε χαλαρούς και πειραματικούς ρυθμούς, οπότε το switch θα ήταν περιττό.
Κάπου το 2009 το πούλησα το pedalboard ( pedaltrain σε flight case. Μου είχαν φύγει τα χέρια).
Δεν ήξερα τότε για switch κλπ. Είχα βαρεθεί το κουβαλημ και το tap dance.

Το γύρισα τότε σε compact λύσεις, πηγαίνοντας αρχικά στο TC Nova System και δεν ξαναγύρισα πίσω.
Δεν κρύβω ότι μου λείπουν τα πεταλια, που και που. Κι έχουν βγει εξαιρετικά κομμάτια.

Παιδιά είμαι στην αναζήτηση reverb και γλυκά κοιτάω το rv200 έχετε να προτείνετε κατι μέχρι τώρα βασίζομαι στο reverb του vibro champ και στο plethora x1 ( hall of fame ) λέω να λοιπόν να πάρω ενα dedicated reverb έτσι ώστε να χρησιμοποιώ το plethora για τα άλλα εφέ του κυρίως

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back