Δίσκοι Βινυλίου

LK είπε:
Όσο είχα ασχοληθεί με το θέμα , λίγοι από τους δίσκους που ο μέσος Έλληνας συλλέκτης κατέχει, έχουν ως εκδόσεις μεταπολιτική / εμπορική αξία. Αν λοιπόν δεν σε συνδέει με αυτούς άλλου είδους αξία (φετιχιστική – συναισθηματική- χρηστική κ.λ.π), δεν βρίσκω λόγο να τους κρατήσεις. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολλά βιβλία αξιολόγησης δίσκων, που μπορείς να συμβουλευτείς, να δεις πάνω κάτω που κινείται η συλλογή σου.
Οκ. Ευχαριστώ,

μπορείς να μου πεις ένα τέτοιο βιβλίο?

kostas80 είπε:
Μια ιδέα για τις τιμές των δίσκων σου μπορείς να πάρεις από εδώ http://www.discogs.com/explore

όπως και απο πολλά άλλα site τέτοιου τύπου . Μπορείς επίσης και να τους πουλήσεις έναν έναν μέσω αυτών .
Ο, ευχαριστώ

;)

!!

Superfunk είπε:
Αν οι δισκοι σου ειναι ελληνικης κοπης δεν εχουν καμμια ιδιαιτερη αξια,2-5 ευρω τους πουλανε στο Μοναστηρακι.

Αν εχεις καποια σπανια βινυλια απο τα 50s ,60s & 70s κατι θα κανεις...

Δισκοι των δεκατιων του 80 & 90 επισης δεν εχουν καποια ιδιαιτερη αξια εκτος και αν ειναι καποια ltd edition ,καποιες ειδικες ιαπωνικες εκδοσεις κτλ,κτλ.  
Α,  έχω ένα γνήσιο 10'' των 45στρ. των Animals απο τα '60s Μήπως σε ενδιαφέρει ? ? ? ? ?

Μπα,ειχα παρα πολλα βινυλια & τα περισσοτερα τα εχω χαρισει σε 2 φιλους μου DJ που τη βρισκουν με κατι τετοια...εγω πλεον ουτε cd δεν προλαβαινω να ακουσω.... ;D

harry είπε:
Οκ. Ευχαριστώ,

μπορείς να μου πεις ένα τέτοιο βιβλίο?
http://www.popsike.com/

Εχω αυτό

http://www.amazon.co.uk/Penguin-Price-Record-Collectors-Reference/dp/0141012005/ref=dp_ob_title_bk

και αυτό

http://www.amazon.co.uk/gp/product/095326016X/ref=as_li_qf_sp_asin_il?ie=UTF8&tag=sweetmemoriev-21&linkCode=as2&camp=1634&creative=6738&creativeASIN=095326016X

μόνο που αυτό αναφέρεται μόνο σε αγγλικές εκδόσεις.

μεγάλη πόρωση το βινύλιο αλλά για συλλεκτικούς λόγους και για τη φάση γενικότερα και ομοιοπαθής κι εγώ :P.Κατά τα άλλα στον ήχο δεν έχει διαφορα από το σιντί καθότι αναλογική ηχογράφιση πλέον δε γίνεται.Έχει κανείς άποψη επί του θέματος;

expired είπε:
Έχει κανείς άποψη επί του θέματος;
Για ποιό θέμα αν έχουμε άποψη;

Για αυτό;

Κατά τα άλλα στον ήχο δεν έχει διαφορα από το σιντί  
Άσε έχουμε «σκοτωθεί» ν φορές …βαριέμαι ν+1 :P :P :P ;D

Ή γι’ αυτό;

αναλογική ηχογράφιση πλέον δε γίνεται.
Ναι, αυτό είναι αλήθεια , μοναδική πρόσφατη «αναλογική» ηχογράφηση που θυμάμαι:  Foo Fighters-Wasting Light

LK είπε:
Ναι, αυτό είναι αλήθεια , μοναδική πρόσφατη «αναλογική» ηχογράφηση που θυμάμαι:  Foo Fighters-Wasting Light
δεν το ήξερα,καλή φάση.Τώρα που διάβαζα μια συνέντευξη στο mtv για το δίσκο και την ηχογράφιση έλεγε ο παραγωγός ότι it remained completely analog "until post-mastering"

καθότι αναλογική ηχογράφιση πλέον δε γίνεται.
πως δε γινεται,απλα ειναι πλεον πολυ σπανια .

ακομα δε σπανιοτερα γινεται και full αναλογικη ΜΙΞΗ .

τελος ακομα-ακομα σπανιοτερα γινεται και full αναλογικο mastering.

Superfunk είπε:
πως δε γινεται,απλα ειναι πλεον πολυ σπανια .

ακομα δε σπανιοτερα γινεται και full αναλογικη ΜΙΞΗ .

τελος ακομα-ακομα σπανιοτερα γινεται και full αναλογικο mastering.
Για το πρώτο πιθανότητα 0.1%

Για το δεύτερο: 0.001%

Για το τρίτο: 0.00001%

(δηλ. δύο τάξεις μεγέθους διαφορά)

Γενικά πάντως, επειδή και με το δικό μου συγκρότημα κόψαμε πρόσφατα βινύλιο, ακούγοντάς το κατάλαβα χτυπητές διαφορές με το cd, τις οποίες όμως ένας 'απλός' ακροατής δεν μπορεί να αναλογισθεί. Διιαφορά στον ήχο υπάρχει. Αναλόγως με την ποιότητα της ηχογράφησης και του mastering, έχεις μικρη ή μεγάλη απόκλιση στον ήχο.

dionisissab είπε:
Για το πρώτο πιθανότητα 0.1%

Για το δεύτερο: 0.001%

Για το τρίτο: 0.00001%

(δηλ. δύο τάξεις μεγέθους διαφορά)
Εσείς σε ποιό ποσοστό βρίσκεστε ;  8)

Εντάξει η απόκλιση ήταν σχετικά μικρή. Και πρέπει να έχεις ακούσει πολλούς δίσκους (αναλογικούς και ψηφιακούς) για να το καταλάβεις.

Προσωπικά, βρήκα ελάχιστες διαφορές. Μία απ' αυτές ήταν η ζεστασιά του ήχου που σού προσφέρει η αναλογική δουλειά.

Υπάρχει διαφορά, από pressing σε pressing, από σειρά σε σειρά, από έκδοση σ' έκδοση, από χώρα κατασκευής σε χώρα. Έχω ακούσει απίστευτα πράγματα (σε διαφοροποιήσεις), εκείνο που μου έχει μείνει πιο πολύ ήταν με το Strange days των Doors. Eίχαν περάσει από τα χέρια μου ένα σωρό κόπιες (ελληνικές, γερμανικές, ολλανδικές...), ε! λοιπόν τον δίσκο τον άκουσα όταν απέκτησα την original αμερικάνικη κόπια, άλλο πράγμα. Προς Θεού, δεν προτείνω σε κάποιους να ξεφραγγιαστούν ψάχνοντας εξειδικευμένες κόπιες, αλλά γι' αυτούς που έχουν ευαίσθητα αυτιά, όντως διαφορές υπάρχουν. ;)

Nestoras είπε:
Υπάρχει διαφορά, από pressing σε pressing, από σειρά σε σειρά, από έκδοση σ' έκδοση, από χώρα κατασκευής σε χώρα.
Από πλατώ σε πλατώ, από κεφαλή σε κεφαλή, από dac σε dac, από CD σε SACD,,,,,,,,

Η μεγάλη πλειοψηφία των πικαπ που έχω δει είναι κακορυθμισμένα.

Τα περισσότερα CD που ακούει ο κόσμος είναι σε ψιλομούφες Universal DVD players

To θέμα δεν είναι μόνο η εγγραφή αλλά και η αναπαραγωγή.

Πολλές φορές η έλλειψη ευκρίνειας και σωστής αναπαραγωγής, μεταφράζεται ως "αναλογική ζεστασιά".

Μην πάμε εκεί όμως......  ;)

audiokostas είπε:
Πολλές φορές η έλλειψη ευκρίνειας και σωστής αναπαραγωγής, μεταφράζεται ως "αναλογική ζεστασιά".
Αυτό ξαναπεστο πολλές φορές .....

audiokostas είπε:
To θέμα δεν είναι μόνο η εγγραφή αλλά και η αναπαραγωγή.

Έχεις δίκιο για το θέμα της αναπαραγωγής. Παρ' όλα αυτά, το πικ απ μου είναι αρκετά καλά ρυθμισμένο. Τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω παίζοντας σ' αυτό βινύλιο κομμένα πριν έρθει ο Παπαδόπουλος  ;D

Εντάξει. Πέρα απ' την πλάκα, οι παράγοντες που καθορίζουν τη "ζεστασιά" που ανέφερα δεν είναι 2-3, ούτε το ζήτημα έγκειται σε αυστηρή μαθηματική λογική (του στυλ: "Α, δεν είναι από Αμερική; Πέτα το." "Α, δεν είναι ψαγμένο, ρίχτο στα σκουπίδια")

Όλα έχουν να κάνουν με το αυτί και την ακουστική εμπειρία που έχει αυτό.

dionisissab είπε:
"Α, δεν είναι από Αμερική; Πέτα το."
Προτιμώ τις αγγλικές κόπιες (αν και "πεφτουν" γρηγορότερα). Έχω ακούσει και εκπληκτικές ελληνικές κόπιες* όμως.

*Βad Co, This Was (Jethro Tull), Electric flag,...... ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back