Δίλημμα Classic Player Baja ή American Special (Tele)

ychris

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα παίδες.

Είμαι κάτοχος τριών stratocaster ( SRV, EJ με cs69 και Αmerican Std).

Εντός ημερών θα προστεθεί και μια Tele, για να ολοκληρωθεί και ικανοποιηθεί η ψυχή μου, μέχρι να με ξαναξύσει ο ποπός μου βεβαίως.

Το δίλημμα είναι Classic Player Baja ή Amer Special και έχει να κάνει με διαφορές στο playability, στον ήχο, αίσθηση, και όποια παρατήρηση ........ . Δεν έχω καμία εμπειρία με  Tele και θα ήθελα την εμπειρία/άποψη/συμβουλή σχετικά.

Θεμα...εγγενούς playability φυσικα δεν υπαρχει μια και εξαρταται απο το set up του οργανου το οποιο θα κανεις μονος σου αναλογα με τα γουστα σου,οι 2 ουσιαστικες διαφορες ειναι το ΠΑΧΟΣ του μπρατσου (η Baja εχει παχυ μπρατσο & medium jumbo ταστα ενω η Am Special μετριο προς λεπτο μπρατσο με jumbo ταστα) & οι ΜΑΓΝΗΤΕΣ ,οι οποιοι βεβαια καθοριζουν κατα 90% και τον ΗΧΟ της κιθαρας, (η Baja εχει πιο low output & πιο καθαρους μαγνητες απο την Am Special που εχει πιο high output & hot μαγνητες)

Παιξε και τις 2 και δες πια βολευει εσενα στο χερι και φυσικα ποιος ηχος σου αρεσει περισσοτερο.

Η Baja έχει και περσότερες επιλογές ήχων, ή κάνω λάθος ?

Ναι εχει αλλους 2 (series & out of phase) αλλα αυτο το κανεις ευκολα και στην Am Special,δεν ειναι ουσιαστικη διαφορα.Επισης στην Baja η μεσαια θεση ΔΕΝ ειναι hum canceling οπως στην AS.

Τη σειρα road worn της Τελε δεν την σκεφτεσαι καθολου?

Ειχα παιξει μια και ηταν σουπερ και πολυ μπανικι.

Την Μπαχα την εχω παιξει.Οντως παχυ μπρατσο,και σκεφτηκα να την παρω αλλα δεν ειχα τοσα να διαθεσω για τελε.Μεταξυ μας και καθαρα γνωμη μου ο τετραθεσιος επιλογεας περισσοτερο με μπερδεψε παρα με εφτιαξε.Μου αρκει το κλασικο τριθεσιο ,μια χαρα ειναι .Παντως ωραια κιθαρα η μπαχα.

Για να μην λεμε τα ιδια ,εδω και η CV τελικα ειναι σουπερ τελεκαστερ.

Παντως αναμεσα στις δυο που προτεινεις εγω θα πηγαινα μεχικο φιλε.

Τέλε με τετραθέσιο επιλογέα, είναι μούφα ΤΕΛΟΣ, μήπως έχει και εξαθέσιο καβαλάρη? άλλο παπατζιλίκη λαίμαι  ;D ;D ;D

Η ιδιομορφία αυτής της μπουθάρας, είναι η απλότητά της, αν είναι να τη κάνουμε πολυεργαλείο, ας προτιμήσουμε έναν ελβετικό σουγιά

samy paraga είπε:
Τέλε με τετραθέσιο επιλογέα, είναι μούφα ΤΕΛΟΣ, μήπως έχει και εξαθέσιο καβαλάρη? άλλο παπατζιλίκη λαίμαι  ;D ;D ;D

Η ιδιομορφία αυτής της μπουθάρας, είναι η απλότητά της, αν είναι να τη κάνουμε πολυεργαλείο, ας προτιμήσουμε έναν ελβετικό σουγιά
WE LOVE YOU MHTSOS ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΑς ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΟΥ ΣΑΣ ΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ

Πρέπει να το ψάξω/σκεφτώ λίγο ακόμα. Και η road worn είναι υποψήφια.

Να είστε καλά.

Οτι και να επιλεξεις παντως μετα απο τρεις καλες στρατ νομιζω μια τελε ειναι απαραιτητη.Ασε που μπορει να σκαλωσεις ασχημα σου λεω μαζι της.

Είχα την American Special για δυο χρόνια και με την baja έχω παίξει αρκετές φορές. Τα τεχνικά στα εξηγεί ο SF παραπάνω. Εγώ έχω να σου πω ότι σε γενικές γραμμές, ηχητικά, η baja είναι πιο κλασσική τέλε υπό την vintage έννοια ενώ η special πιο μοντέρνα. Από τις στρατ που αναφέρεις ότι έχεις πάντως, πιο πολλές πιθανότητες έχεις να σου κάνει η baja νομίζω.

Εκπληκτική, η road worn.

Δοκιμάζοντας και τις 3 αποκόμισα τα εξής:

- ηχητικά διαφορετικές, αλλά η επιλεγμένη πιο κοντά στα γούστα μου (εξάλλου με αλλαγή μαγνητών πετυχαίνεις ότι θέλεις, εάν στο μέλλον αποφασίσω κάτι τέτοιο).

- μπράτσο: η baja δεν μου άρεσε, την καλύτερη αίσθηση στο χέρι είχε η special (παραλίγο να καταλήξω σε αυτήν), άλλα και η worn δεν με προβλημάτισε.

- εμφάνιση: ξέφυγα από την πολύ γυαλάδα, και γενικά η κιθάρα πανέμορφη όπως είναι.

Να προσθέσω πως είναι πανάλαφρη (πούπουλο) και γενικά η συνολική αίσθηση που αποκόμισα ήταν υπέρ.

Το παζάρεμα έφερε αποτέλεσμα (930€) και προστέθηκε νέο μέλος στην οικογένεια.

Σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας, ήταν σημαντικές.

Τυχερακια ,την ζαχαρωνω απο την αρχη ,αντε καλες πενιες.Σε βλεπω να κολας ,εγω τις τελευταιας μερες θελω να παιζω ολη μερα.Αντε καλες βολτες αχχααχαχαχα.

όπως το λες, θέλω να παίζω όλη μέρα. πηγαίνω ταξίδι και θα την πάρω μαζί μου, ευτυχώς η γυναίκα μου δεν γκρινιάζει, τουναντίον της αρέσει. μακάρι να ήμουνα καλός παίκτης, μακρύς ο κιθαρόδρομος, αλλά που θα πάει.

να είσαι κάλα.

καλοπαιχτη φιλε, το radius αν δεν κανω λαθος ειναι 7,25 αυτο δεν σου φανηκε αρκετα διαφορετικο στο χερι απο το  9,5 της αμερικαν σπεσιαλ?

απο τις 2 ποια σου φανηκε να εχει πιο hot μαγνητες?

Απουσίαζα κάποιες μέρες και τώρα είδα την ερώτηση.

Ναι, στο χέρι το μπράτσο είναι διαφορετικό, αλλά γρήγορα το συνήθισα.

Οι μαγνήτες σε σύγκριση με τους texas sp είναι αρκετά διαφορετικοί. μέχρι στιγμής δεν είχα ευκαιρία να παίξω με ανοικτό το volium(αρκετά), επομένως δεν θα σε πληροφορήσω σωστά. Σύντομα θα έχω ευκαιρία για κάτι τέτοιο και θα σε ενημεροσω.

Δεν γνωρίζω τι σημαίνει ακριβός hot μαγνήτες.

Η κιθάρα πάντως όλο και περισσότερο μου αρέσει.

Καλημέρα. Κάτοχος road worn 3-4 μήνες, μπορώ να πω πως είμαι κατενθουσιασμένος από την κιθάρα. Προσπαθώ απεγνωσμένα να πιάσω  καμιά strat, αλλά δεν ……, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Μου αρέσει πάρα πολύ, είναι πανάλαφρη (σαν να κρατάς κάποιο παιχνίδι στα χέρια), όταν παίζω αισθάνομαι φοβερά όμορφα λες και την έχω πολλά χρόνια. Ο ήχος είναι μια χαρά για τα γούστα μου, ιδιαίτερα στην μεσαία θέση όπου κατά την άποψη μου παντρεύει ωραία τους 2 μαγνήτες.

Και γενικώς δεν βρίσκω κάτι που δεν μου αρέσει ή δεν μου ταιριάζει, δηλαδή ατέλειες 0.Τι να πω, έρωτας μεγάλος.

Ως κατοχος baja θα συ συνιστουσα σε περιπτωση που δεν σου αρεσουν οι fat λαιμοι, να την αποφυγεις. Ολα τα αλλα , μαγνητες κλπ, αλλαζουν ευκολα.

Γράψε απάντηση...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back