Λοιπόν αδελφέ πολλοί σκεφτόμαστε ίδια ερωτήματα , αβέβαιες νιώθω όμως τις απαντήσεις. ίσως αν έκανες την ερώτηση αυτή πριν από 30 χρόνια να σου λέγαν οτι η ηλεκτρονική μουσική (λόγω κ των αντίστοιχων ηλεκ. οργάνων που εξελίσονταν )8α επικρατουσέ στο μέλλον. Κάτι που νομίζω εγινε στη δεκαετία του 90.Με συγκροτήματα ηλεκτρονικής μουσικής να γυρνάνε τον κόσμο και να διαδίδουν τα νέα???!!!(prodigy ,aphex twin,orbital ,underworld ,squarepusher,stereo nova , kτλπ)την house και τα υπόλοιπα ρευματα να ακολουθουν.Βέβαια μπορεί τα μέσα(οργανα+εξοπλισμοί στουντιο) να αλλάξαν και να αποκτήσαν τσιπάκια και ότι προτερήματα συνεπάγωνται με αυτά,αλλά οι ιδέες δεν ξέρω κατα πόσο ήτaν καινούργιες.Γιατί το παρελθόν είχε ήδη δοκιμάσει νεοτερισμούς και πειραματικά μονοπάτια.Βεβαια το οτι το κόστος για να περπατήσεις εκείνα τα μονοπάτια ήταν αλμυρό τότε, αφού χρειαζόσουν μηχανηματα και μηχανήματα και τεχνικούς και στούντιο κλτπ, πραματα που δεν ήταν για τις ΜΑΖΕΣ....άρα δύσκολο να ασχοληθουν πολλοί.Ευκολο να ξεχωρίσουν οι Καλοί όμως ,κάτι που νομίζω δεν ειναι κακό!!
Όμως το 90 ηρ8ε μαζι με τα pc και τα virtual studio άρα και την ευκολία να κανουν όλοι(χεχε λέμε τώρα)αύτα που κάναν και τότε!!! .Δεν νομίζω οτι ήταν και πολύ προτότυπο τo music is one roted note των squarepusher οταν υπάρχει ήδη ενα μνημειώδες UMAGUMMA(pink floyd)15 χρόνια πριν η οτι ήταν καινοτόμοι και προοδευτικοί οι Οζrik Tentacles Οταν επίσης 20 χρονια πριν οι Mahavisnhu Orc. δείχναν το δρόμο της ελευθερίας της έκφρασης της μούσικης και το πάντρεμα διαφορετικών ειδων ..Και υπάρχουν πολλά ίδια παραδείγματα,χωρίς να σημαίνει αυτό οτι δεν ειναι καλό group το ένα η το άλλο έτσι;;;
Και να μαστε τώρα 2005 με super douper synths plug ins editors sequencers kai ένα σωρο άλλα καλούδια και τουλάχιστον 5 στους 10 να ασχολούμαστε με τα μπλιμπλίκια τα plug ins ta update kλπ.
Αλλα το ερώτημα εέιναι ....ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ; :idea: :?: ; πως θα ξεχωρίσω ,τι να φτάξω τι να παίξω παραπέρα.. Οταν τα εχω ακούσει όλα και όλα αυτα με έχουν αιχμαλωτίσει και δεν μπορώ να συν8έσω το νέο ,το παραπέρα στυλ μου.Αλλά μήπως όλοι αυτοί χρόνια κ αιώνες τώρα ανακυκλώνουν τα ιδια και τα ίδια..;;?? μπορεί...!!
Λοιπόν παραπάνω παρασύρ8ηκα και έγραψα άλλα πράματα αλλά όχι άσχετα (??!!!έλα ντε!! icon_razz.gif ) νομίζω πως για το μέλλον τις δισκογραφίας δεν θέλει και πολύ να νιώσεις τι γίνεται... παγκοσμιοποίηση- ομογενοποίηση λαϊκιστή αχταρμάς!!!Ένα σωρο πράματα τα ίδια σε περιεχόμενο, διαφορετικά μόνο σε ονόματα και περιτιλύγματα, σε εμπορικά και μη. Αδελφέ τι ρωτάς το μέλλον, τι περιμένεις να ακούσεις άλλο από μουσική. τι??;; το μόνο που αλλάζει ειναι οι ταμπέλες που βάζουν για να μας αποδείξουν οτι κάτι νέο παιζει....
Κάποτε η κάθε εποχη χαρακτηρίζοταν και απο την μουσική της .απο τους Τροβαδούρους ,την κλασσική, την αφρο , jazz ,r'n'b ,rock n roll,hard rok, reggea , to woodstok και την ψυχεδέλια ,metal την house kai ta party στην ibiza, dnb, trance ,freestyle.Σήμερα τι μας χαρακτηρίζει..;;...ουφ. Νομίζω η μουσική έκανε το κύκλο της και απο εδω και πέρα μια στασιμότητα ειναι λογική .Πρεπει να ακολουθήσει περισυλλογή και ξανά στο κόλπο. Μεχρι τοτε κονσέρβα και ανακύκλωση δυστυχώς.
Αρα η πειρατεία ειναι λογική τα λεφτά δεν περισέυουν, τι να αγοράσεις μουσικη με ημερομηνία λήξης .
. Η μουσική (πρέπει) να είναι δωρεάν, η ανταμοιβη για το μουσικό είναι το μπράβο!οι παραγωγοι το μόνο που καταφέρνουν ειναι να οδηγούν την μουσική σε εμπορικά μονοπάτια . - να ζήσουμε και εμείς βρε αδερφέ !!!(υπάρχουν και εξαιρέσεις ).
Οι μουσικοί το μόνο που θέλουν είναι δυνατότητα έκφρασης. Νομίζω πως αυτό ειναι το μόνο ευκολο.Τα μέσα ειναι βατά για όλους αρα η προσπάθεια μετρά,μιας και η τεχνογνωσία είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο.Απλα αυταπάτες του τύπου θα ζήσω από την μουσική ειναι άκυρη.η μουσικη είναι ψυχ(η)αγωγ(ή)α και όχι για ΄νταβαντζιλίκη