marathon είπε:
θα ήθελα να ξέρω, πως προεξοφλείς τις διαθέσεις της Googys
Σωστή παρατήρηση. Δεν τις προεξοφλώ, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μιλούμε για χορηγεία, μιλούμε για διαφημιστική ενέργεια, κατά τη γνώμη μου.
Όλα αυτά που αναφέρεις κρίνονται από το χρόνο (και ίσως) από το αποτέλεσμα. ΠαράδειγμαΤο ζεύγος Αγγελοπούλου χορήγησε το Μέγαρο, αλλά την έκανε με πλάγια πηδηματάκια...
Ναι, παρατηρήθηκε και καταγράφηκε η συγκεκριμένη διαδρομή. Δε νομίζω όμως ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα ανήκουν σε (οποιονδήποτε) μέσο όρο και ότι μπορούν να χρησιμεύσουν σαν παράδειγμα στη συζήτησή μας.
Εάν η Goodys την κάνει του χρόνου, μπορεί να έχεις και δίκιο...εάν το κάνει θεσμό όμως?
Όπως είπα, θεωρώ ότι είναι μία διαφημιστική ενέργεια. Η μόνη περίπτωση να το κάνει θεσμό είναι να μην έχουν στο μεταξύ προκύψει νέες/καλύτερες διαφημιστικές ιδέες.
Μιλάς για ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ (πιθανόν ιδανικούς) χορηγούς παγκοσμίως...
Όπως ξέρεις προέρχομαι από το χώρο της φωτογραφίας. Στη βιβλιοθήκη μου έχω πολλά βιβλία με τη διακριτική υπογραφή της Kodak ή της Ilford οι οποίες ενίσχυσαν τις εκδοτικές αυτές προσπάθειες δίχως να τις καπελώσουν. Επίσης, έχω παρακολουθήσει εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής όπου η παρουσία του χορηγού ήταν όπως αρμόζει διακριτική. Στη μουσική, ισχύει ότι τα παραδείγματα είναι λιγότερα... αλλά (θα σου αρέσει αυτό) άκου το κανάλι του Pat Metheny στο iTunes όπου ο χορηγός έχει ένα σεμνό υπενθυμιστικό μήνυμα κάθε λίγα λεπτά: δεν ουρλιάζει τη παρουσία του, ούτε ανάγκασε τον Μεθηνη να φωτογραφηθεί δίπλα στο προϊόν. Άρα, ακόμη γίνονται σωστά πράγματα.
Τότε λογικά δεν σε πειράζει να υπογράφει φανέλες η εθνική ομάδα στις εκδηλώσεις της Eurobank ή να δημιουργούνται ειδικά διαφημιστικά σπότς...όπως και γίνεται!
Καθόλου δε με πειράζει διότι το τι κάνουν σε αυτές τις εκδηλώσεις δεν σχετίζεται με τις συμπεριφορές τους στον αγωνιστικό χώρο. Θα με πείραζε παααααρα πολύ όμως να σταμάταγαν κάθε τόσο το παιγχνίδι για να λένε "Ζήτω η Eurobank".
Πιθανόν λοιπόν, εάν δεν γίνονται τόσες πολλές χορηγίες, να είναι χρήσιμες και οι διαφημιστικές ενέργειες...προκειμένου να μην κουνάει φύλλο...
Εντάξει, αυτό είναι όντως ένα επιχείρημα.
εκτός πάλι εάν θεωρείς ότι οι περισσότερες χορηγίες, είναι αξιοκρατικές!
Οι χορηγίες είναι εκ' φύσεως αξιοκρατικές. Όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Και οι διαφημιστικές ενέργειες, αξιοκρατικές είναι, αλλά υπολείπονται στο ότι μιλούμε για... άλλες αξίες. Όπως βλέπεις, δεν επικρίνω, απλά εξηγώ περί τίνος πρόκειται (όχι σε 'σένα, βέβαια).