Χαιρομαι που σου αρεσαν BillTrantos. Οι DP ειναι μια σχολη απο μονοι τους. Αν σου αρεσαν τα αλμπουμς τους, θα "ξεφυγεις" με τα live τους, εκει δηλαδη που ειναι ο φυσικος τους χωρος και που στο 99% των περιπτωσεων τα κομματια τους παιζονται καλυτερα απ'οτι στo στουντιο. Υπαρχουν στην κυριολεξια εκατονταδες live αλμπουμς, official και μη, και η πλειονοτητα τους ειναι απο πολυ καλη μεχρι αριστουργηματικη.
Δεν ξερω αν εχεις ακουσει και ποια live τους, αλλα τσεκαρε οπωσδηποτε τα παρακατω:
* Concerto For Group And Orchestra (1969)
* Made In Japan (1972)
* Made In Europe (1976)
* On The Wings Of A Russian Foxbat
(Live In California) (1976)
(με τον τεραστιο Tommy Bolin στην κιθαρα)
* In Concert (1980)
(δυο live απο 1970 & 1972)
* Knebworth '85 (1991)
* Live In Japan (1993)
(ολοκληρη η 3ημερη περιοδεια στην Ιαπωνια το 1972 απ'την οποια υλικο υπαρχει στο κλασσικο "Made In Japan")
* Gemini Suite (1993)
(το γνωστο εργο του Jon Lord παιγμενο live με την μπαντα και την Orchestra Of The Light Music Society το 1970. Το εργο κυκλοφορησε με τον ιδιο τιτλο σε στουντιο ηχογραφηση και με διαφορετικους μουσικους σαν προσωπικη δουλεια του Lord το 1971)
* California Jamming (1996)
(επεισοδιακο live του 1974 μπροστα σε 200.000 κοσμο. Αυτο πρεπει πρωτα να το δεις σε DVD)
* Live At The Olympia '96 (1996)
* In Concert with The London Symphony Orchestra (1999)
Να πας επισης οπωσδηποτε να τους δεις live, σχεδον καθε χρονο ερχονται Ελλαδα τα τελευταια χρονια. Εγω θα ηθελα να τους ξαναδω κι ας τους εχω δει 4 φορες.
Και καλα κανεις. Δεν παιζει θεμα συγκρισης, μας αρεσουν και τα μηλα και τα πορτοκαλια. 8)
(προσπαθησε να ακουσεις δισκογραφια των Dixie Dregs, της JazzRock/Fusion μπαντας του Steve Morse. Εκει θα καταλαβεις ποσο τεραστιος ειναι ο τυπος)
Μια απο τις πολυ μεγαλες μου αγαπες/επιρροες. Πιτσιρικας θυμαμαι καπου εκει στα μεσα των 80s κυκλοφορουσα με ενα τζιν μπουφαν που στην πλατη ηταν γραμμενο με μαυρο μαρκαδορο και τεραστια γραμματα η λεξη LORD. Μεγαλο κολλημα μιλαμε.
(το γελιο ηταν οτι πανω απο δεκα ατομα με ειχαν σταματησει στο δρομο και με ρωτησαν αν με την λεξη LORD εννοω την γνωστη_τοτε_οδοντοκρεμα Lordent. ;D ;D)