• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

DAW software και Korg Pcg

Ανδρέας Αμπράμοβ

russian32gb

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Καλό απόγευμα παιδιά , μήπως ξέρει κανείς αν τα DAW softwares αναγνωρίζουν και αναπαράγουν ήχους από Korg pa pax triton trinity κλπ PCG files ; Έχω πάρει ένα USB midi controller keyboard M-AUDIO PROKEYS SONO και θα ήθελα να δοκιμάσω να παίξω ήχους από Korg pa pax triton trinity σε DAW

Λύση
Αν εχεις φτιαξει παλιοτερα ηχους σε αυτα τα μηχανηματα, ειναι καλο το οτι εχεις τα pcg αρχεια, αν και ισως χρειαστει να τα βρεις σε hardware για να τους ξαναεχεις.

Επειδη ομως εχω και εγω πολλα τετοια αρχεια, και custom δειγματα για samplers εκεινης της εποχης, σε πολλα ΚΑΙ τα hardware που θελουν κλπ, θα σου πω οτι πραγματικα τα εχω παρκαρει στην καβατζα, και ουτε που με απασχολουν.

Και αυτο διοτι πραγματικα, εφοσον εισαι των DAW, τη συνθεση ηχου που κανεις με ενα καλο συγχρονο synth plug in, ουτε στον υπνο τους δεν την βλεπουν αυτα τα μηχανηματα. Ουτε το μικρο τους δαχτυλακι.

Τον κοπο δηλαδη του να ψαχνεις το πως θα αναπαραγεις αυτα τα αρχεια, προσωπικα θα τον εριχνα να μαθω π.χ. το DIVA vst. Και μετα θα κλαις με μαυρο δακρυ, με...
Theo, το ζητουμενο ειναι λαικοι ηχοι σε φαση κλαιει το οργανο :ROFLMAO: και τετοια. Αν πας στο 'murica και τους πεις Bro, I want a crying sound :ROFLMAO:, θα σου βαλουν κανα sample απο μαιευτηριο, μωρα να κλαινε και ετσι. :ROFLMAO:

Το κατα ποσο παιζει καλη τζαζ π.χ. ο Τσιτσοπουλος δεν εχει καμμια απολυτως σχεση.

ΒΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ!!!!!!!!!!
εχουμε γεμισει "εντεχνους" και ροκαδες εδω μεσα!!!!!!!!!!!!!!!
Αν και Πιστευω βεβαια οτι πολλοι ειναι οι κρυφοι!!!!!
λοιπον, εχουμε και λεμε:!
Ανα μαρκα, εχω καποιους ψυχαναγκασμους κι εγω σαν καλητεχνης!!!!!!!!!!
YAMAHA PSRS! τα ξερω απ'εξω κι ανακατοτα, εκπληκτικος ηχος, τα πρωτα μου keyboards ηταν & ειναι (το ενα πλεων εχω) Psrs, οποτε, εχω γνωση. Εκτος ολων των αλλων, ειχαν, (τα καινουρια/τελευταια που εχει βγαλει δεν τα εχω παιξει αλλα, πιστευω οτι και αυτα θα) εχουν τελειο πληκτρολογιο/μηχανισμο & πληθωρα ηχων φυσικα!

Korg Pa's! to 50 μου αρεσε. Ηταν να το παρω καποια στιγμη προ αμνημονευτων, αλλα τελικα "εμπλεξα" με τα workstations και δεν...
Το Triton, δεν το εχω παιξει, αλλα τα βιντεακια που εχω δει,,, ειναι πραγματικα απειρα!
Δε ξερω αν μετραει οτι εχω τους ηχους του σε .αρχεια...! (τα πρισετ)!
το Korg το οριενταλ δεν το εχω παιξει ουτε, φανταζομαι δεν θα εχει μεγαλη αποσταση απο τα PA.
Roland , ουτε νοτα! Απλα δεν ετυχε! αν δεν υπηρχαν τοσοι να μιλανε γι'αυτα, (χιουμοριστικα το λεω μη παρεξηγηθουν οι φανσ, αλλα εχει μια πραγματικοτητα), θα πιστευα οτι... Δεν υπαρχει η μαρκα!!!!! εχω παιξει μεχρι και σε Nord να φανταστεις!!!
ή τα εχουν λιγοι, ή κανω παρεα με λαθους ανθρωπους!!!!!!!!!!
M-audio θα ειναι η τελευταια μαρκα που θα'θελα να (ξανα)παιξω!
Εναν midi controller ειχα, υπηρχαν ωρες που ηθελα να το σπασω πραγματικα. Ισως η χειροτερη αισθηση στα πληκτρα σε πληκτρο που εχω παιξει ποτε. Το'δωσα και αμεσως μετα εκανα παρτυ!!!!!
και λαστ, μπατ νοτ... Λισσστ,
για το Gen pk No comment γιατι δεν εχω γνωμη!
κλεινοντας, και παλι Τσιτσοπουλος.
Σε ενα τραγουδι που εχει διασκευασει, που ειναι γνωστο παγκοσμιως, ολοι το τραγουδανε, σε καθε υπηρο, καθε μερα.
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;;;

@Soli με το τελευταιο κομματι του ποστ σου θα διαφωνησω!!!!! αλλα γι'αυτο υπαρχουν τα φορουμ!!! για να ανταλλασουμε αποψεις, να συμφωνουμε! να διαφωνουμε!!!!!
η μουσικη τα υπερβαινει αυτα ετσι κι αλιως!!!!!
εχει και παρα_εχει!

Ο παιχτης, αν προσαρμοζεται οπουδηποτε και οποτεδηποτε, μετραει σαν ενα παραπανω ταλεντο για'μενα!
οσο για το σαμπλ,,,
δωσε μου εμενα, και καλα ασε με εμενα! ενα σαμπλ ακομα κι απο μωρο, και στα καταλληλα χερια (και στα καταλληλα μηχανηματα φυσικα) θα ακουγεται σαν Στραντιβαριους!!!!!

Ε τώρα προς το παρόν DAW software digital audio workstation με MIDI CONTROLLER keyboard USB με android os κινητό και τάμπλετ μεγάλο και στο μέλλον πάμε για Korg pax και Kronos και τέρμα , κι αν βρω χώρο πάλι , όπως τότε εργένης, ντραμς κρουστά ξύλινα Tama A2 μπακέτες Remo δέρματα Pearl πεντάλ Paiste 101 η Zidjian πιατίνια κλπ

Πάντως όποιος έχει ασχοληθεί με ήχους από πλήκτρα και τα έχει δοκιμάσει σε ψηφιακό πρόγραμμα ας σχολιάσει την εμπειρία του , θα βοηθήσει να κατανοήσουμε εμείς οι καινούριοι που τώρα μπαίνουμε στην κατηγορία αυτή των DAW γιατί ναι μεν υπάρχουν προγράμματα ψηφιακά προσομοιωτές όπως το ORG 2024 που έχεις ένα pa στην τσέπη σου αλλά οκ προτιμώ τα DAW για δημιουργία πρώτα και μετά χώσιμο εκεί

προσωπικα ηχους arranger σε daw, δεν εχω παιξει.
Αλλα αφου εχεις αρχισει να ασχολησαι με τη παραγωγη σε daw, (αν παιζεις λαΪβ, δικη μου συμβουλη αν θες τη κρατας αν θες τη πετας, μονο hardware. (Η Mac... Αλλα τωρα,,, εγω αν ημου μαγαζατορας παλιας κοπης, δε θα σε'βαζα μεσα στο μαγαζι μου με το Mac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! σε συγκεκριμενο μαγαζι και για συγκεκριμενο ρεπερτοριο ετσι;)...
Ψαξε κανενα συνθ vst, να παιξεις λιγο με τη δημιουργια ηχων απο την αρχη!!!!! υπαρχουν και πολυ ωραια δωρεαν , αν δεν εχεις! καλα για σαμπλς βρισκεις αν ψαξεις παρα πολλα! χρονο χρειαζεται κυριως.

Αυτη τη στιγμη υπαρχουν 1 προς 1 εξομοιωσεις για πολλα παλια ψηφιακα οργανα οπως το m1, το wavestation, το triton, το DX7, το D50, το JD800 και αλλα.

Υπαρχουν και εξομοιωσεις που πλησιαζουν πολυ, ισως οχι στο 100% αλλα σε μεγαλο βαθμο ακομα παλαιοτερα αναλογικα οργανα οπως το minimoog, το prophet, το Jupiter, το Juno και αλλα.

Το κατα ποσο βεβαια φορτωνουν custom preset, αν βεβαια εχει καν presets το αυθεντικο οργανο, αυτο παιζεται ανα περιπτωση.

Προσωπικα παντως αν ηθελα λαικους ηχους, θα κοιταζα πρωτα απο ολα τι υπαρχει σε συγχρονες βιβλιοθηκες. ΟΚ, καλα και τα παλια μηχανηματα, αυτα ειχαν και με αυτα επαιζαν οι παιχταραδες τοτε, αλλα η φαση εχει εξελιχθει φοβερα, γιατι να μην ψαχτει κανεις με κατι νεο;

Δεν ειμαι πολυ της φασης για να προτεινω συγκεκριμενα, αλλα εριχνα μια ματια π.χ. σε αυτο το βιντεο, και τα ακουω αυτα τα οργανα κλασεις ανωτερα απο τις παλιατζουρες, για τσεκαρε φαση εδω:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back