Dark/Dry Hi-Hats

Highlonesome

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα σε όλους..

θα ήθελα τη γνώμη σας για κατάλληλο ματσάρισμα dark/dry hats με Τούρκικα πιατίνια (Bosphorus,Istanbul,Amedia).
Μιλάμε για ροκ παίξιμο (όχι heavy σε καμία περίπτωση) όπου χρειάζομαι κατι πιο controlled και όχι τόσο bright αλλά χωρίς να είναι πολύ μουντό..
Εχω δοκιμάσει υβριδικό αλλά κι αυτό μου ακούγεται ότι επικαλύπτει (ας πούμε) το χτύπημα του snare.. παίζει φυσικά ρόλο το snare και το παίξιμο μου όταν παίζω με ανοιχτο hi-hat αλλά και πάλι μου ακουγέται στα όρια του ''ενοχλητικού΄΄ (πάντα χωρις μαφλαρισμα το hat).

υ.γ. Μπήκα μετά από πολλά-πολλά χρόνια εδώ και διαπίστωσα αρκετές αλλαγές τεχνικά αλλά το ίδιο πάθος στις συζητήσεις.. φοβερό

Δεν ξερω ποιο είναι το budget αλλά η σειρά sand της Meinl, τα αμμοβολισμένα πιάτα δηλαδή, ίσως σου έλυναν το πρόβλημα. Είναι πολύ ευγενικά χωρίς να είναι υπερβολικά περίεργα και είναι επίσης χαμηλότερα σε ένταση. Δεν είναι ροκ αλλά ίσως ταιριάξουν με τα υπόλοιπα Τούρκικα πιάτα που έχεις.

Μια πιο mainstream λύση είναι τα Zildjian Custom Dark, επίσης ακριβά πιατίνια βέβαια.

Πάντως ίσως το ότι ακούγεται ενοχλητικό το hihat να οφείλεται στην ποιότητα του hihat που έχεις τώρα.

Επίσης είσαι σίγουρος ότι θες κάτι dry για rock παίξιμο; Θέλεις να ακούς τη μπαγκέτα; Και πόσο βαρύ θέλεις να ναι; Παίζεις πχ fusion hihat patterns η το θες πιο splosh το hihat?

Δεν ξερω ποιο είναι το budget αλλά η σειρά sand της Meinl, τα αμμοβολισμένα πιάτα δηλαδή, ίσως σου έλυναν το πρόβλημα. Είναι πολύ ευγενικά χωρίς να είναι υπερβολικά περίεργα και είναι επίσης χαμηλότερα σε ένταση. Δεν είναι ροκ αλλά ίσως ταιριάξουν με τα υπόλοιπα Τούρκικα πιάτα που έχεις.

Μια πιο mainstream λύση είναι τα Zildjian Custom Dark, επίσης ακριβά πιατίνια βέβαια.

Πάντως ίσως το ότι ακούγεται ενοχλητικό το hihat να οφείλεται στην ποιότητα του hihat που έχεις τώρα.

Επίσης είσαι σίγουρος ότι θες κάτι dry για rock παίξιμο; Θέλεις να ακούς τη μπαγκέτα; Και πόσο βαρύ θέλεις να ναι; Παίζεις πχ fusion hihat patterns η το θες πιο splosh το hihat?
Ευχαριστω για την απάντηση.. το μπατζετ ειναι χαμηλοτερο απο το κοστος των πιατων που αναφερεις φιλε αλλα οχι απαγορευτικο.
Ενοχλητικο ισως το κανω κι εγω με το παιξιμο μου χεχε
Βεβαια σε συνδυασμο με μεταλλικο ταμπουρο 14x6,5 που πηρα προσφατα (πολυ καλης ποιοτητας) και με το αναλογο κουρδισμα, εχει μαζευτει..
Οταν λεω για ροκ παιξιμο, εννοω θα ηθελα κατι με πιο μεσαιο και οχι φασαριοζικο ηχο,, να σβηνει πιο γρηγορα

Οταν λεω για ροκ παιξιμο, εννοω θα ηθελα κατι με πιο μεσαιο και οχι φασαριοζικο ηχο,, να σβηνει πιο γρηγορα
Τα περισσότερα καλά rock hihats ταιριάζουν στον μεσαίο χαρακτήρα που αναφέρεις.

Μπορείς να κοιτάξεις για μεταχειρισμένα Zildjian Custom A. Επίσης τα Sabian HH Rock hats τα πουλούσαν εδώ και τα κοίταζα αλλά έχω γεμίσει πιάτα, οπότε δεν τα πήρα τελικά .

Θα έλεγα να αποφύγεις τα Paiste που είναι πιο πριμάτα και να πας σε κάτι μεσαίου και άνω βάρους για να μην έχεις σπλάτσα σπλούτσα.

Σίγουρα όχι Paiste θα πω κι εγώ. Θα σου έλεγα να δεις τα Meinl 14" Equilibrium Hi-Hat του Matt Garstka αλλά είναι αρκετά τσιμπιμένα.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back