danelectro guitars...

εχει κανεις καμια danelectro, η τουλαχιστον αν εχει παιξει με καμια??αναφερομαι στα reissues που βγαινουν τωρα.

υπαρχει κανενα μαγαζι στην ελλαδα που να εχει danelectro?

και μια φωτο...

jim77_danelectro2.jpg
kaγμακης

και αυτη ειναι η DC3 του Page εννοω

και αν ενδιαφερεσαι πουλαω μια MOD 6 στα 450 ευρω σε αψογη κατασταση και με δοκιμη οποτε θελεις

kaγμακης
και αυτη ειναι η DC3 του Page εννοω
DC59 (3021) θες να πεις ,η DC3 ειναι προσφατο reissue με 3 μαγνητες , του Page ειχε δυο μαγνητες (μαλιστα δεν ηταν original αλλα αποτελουνταν απο τα κομματια δυο dc του 59 & ειχε αλλαξει και τη γεφυρα με μια badass)

μερικα πολυ ενδιαφεροντα για τις Dano θα βρειτε εδω

http://www.provide.net/~cfh/dano.html

παντως μολις εβγαλαν σε επανεκδοση και την περιζητητη 63

http://www.danelectro.com/guitars_main.html

αγαπημενη πολλων blues μουσικων

σωστοι!

Λοιπον παιδια... Ας το θεσω απλα (αλλα και μακρα!)...

Προκειται να ξαναασχοληθω με την ηλεκτρικη κιθαρα την οποια εχω παρατησει ΧΡΟΝΙΑ...

Οταν ξεκινησα ειχα αγορασει απο συνοικιακο καταστημα μια Epiphone Tony Iommi model και εναν ενισχυτη Fender Frontman 65R... Τρομερα λαθος αγορα αλλα πού Νοιζ αυτες τις μερες να με διδαξει στα τεχνικα θεματα...

Ξερετε, ηταν η εποχη που ηξερες ΛΙΓΑ, δηλαδη περισσοτερα για την μουσικη και λιγοτερα μακραν για τα τεχνικα θεματα, και ησουν ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ

(οσοι απο σας θυμαστε και περασατε απο αυτην την φαση...).

Τελοσπαντων αυτον τον εξοπλισμο τον εχω και σημερα και δεν ξερω τι θα τον κανω, προσωρινα ετσι κι αλλιως δεν προκειται να τον χρησιμοποιησω, οποτε κανουμε σαν να μην υπαρχει.

Το θεμα ειναι οτι παικτικα, ηχητικα και εμφανισιακα (αυτα τα 3 τα βλεπω αδιαχωριστα, δεν μπορω να με χαλαει το ενα και να με ικανοποιουν τα αλλα δυο) ανεκαθεν γουσταρα 4-5 αρχετυπα ηλεκτρικης κιθαρας... Το ενα η sg, το αλλο η tele, ενα ακομη η es, η jazzmaster... και η DANO DE59!!!

Τετοιες κιθαρες θα ηθελα να εχω για να γουσταρω, ασχετα αν πλεον σημερα δεν παιζω και τοσο καλα...τελοσπαντων.

Την danelectro την ηξερα απο παλια και τον ηχο της ειχα εκτιμησει, απο ολες τις γκαραζιες και μπλουζιες που ακουγα και ηξερα οτι "ηταν αυτη".

Και μια ωραια μια πρωια, βλεπω στον Τομαν, "200e"!!!

Και λεω: "αυτη ειναι η μια κιθαρα απο τις ονειρεμενες-φετιχ που ΝΑΙ μπορω ΑΜΕΣΑ να αποκτησω."

Και ρωτω τωρα (και ειδικα τους εχοντες η εχοντες ακουσει απο κοντα): -Να το πραξω?

Μιας και εδω ΔΕΝ μπορω να την δω απο κοντα αλλα ουτε και την πειρα εχω, αν γινοταν κανας γνωστης να εξεθετε καμια σεβαστη αποψη...

π.χ. απο αντοχη τι λεει? Τι ειναι αυτο το masonite, αξιοπιστο υλικο η... θελει δεουσα προσοχη η κιθαρα για να μην σου μεινει στο χερι? Οι μαγνητες τι λενε? Ηχος? Gain? (π.χ. ρωταω για ηχο μιας και αυτην την κιθαρα την εχω ακουσει κυριως μεσα απο τους δεοντως "μεροληπτικους" Vox των '60s) απο playability?

(παντως προς το παρον για το brandname "danelectro" εχω σχηματισει μια γνωμη οτι πολυ συχνα προσφερει πολυ φθηνα στον... λαο οχι με προθεση να τον εξαπατησει, καθε αλλο μου φαινεται, μεχρι τωρα τουλαχιστον...)

Καθε βοηθεια καλοδεχουμενη και...αναγκαια παντως (λογω ασχετοσυνης εμου).

(α και προφανως η κιθαρα θα συνδυαστει με epiphone valve junior + καμπινα ... ;D ;D )

(οι μουσικες που ακουω ειναι αναλογικες ψυχεδελειες, rhythm'n'blues, εθνικες/παραδοσιακες ανεξαρτητως...χρωματος, πανκ, ροκ φυσικα, ο,τιδηποτε εκτος απο... μεταλ...)

Την πήρα πρόσφατα! Έχω παίξει 2 λάιβ μ'αυτήν, κάποιες λίγες πρόβες και ακόμα δεν έχω σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη... Πάντως μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ελπίζω να μη βγω ψεύτης στο μέλλον, αλλά μέχρι στιγμής αισθάνομαι σα να έχω πάρει με 200 ευρώ μια κιθάρα κατηγορίας 600-700... Οψώμεθα!

jumerang είπε:
Την πήρα πρόσφατα! Έχω παίξει 2 λάιβ μ'αυτήν, κάποιες λίγες πρόβες και ακόμα δεν έχω σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη... Πάντως μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ελπίζω να μη βγω ψεύτης στο μέλλον, αλλά μέχρι στιγμής αισθάνομαι σα να έχω πάρει με 200 ευρώ μια κιθάρα κατηγορίας 600-700... Οψώμεθα!
Ποιο μοντέλο ακριβώς έχεις? Και με τι εξοπλισμό περίπου παίζεις?

Tην DE 59, κλασσικά...! Ο εξοπλισμός μου είναι ένας Mesaboogie DC30, το tonelab le της vox κι ένα κομπρεσοράκι της marshall.

ριξε μια ματια κ αυτια εδω!  ;)

προσωπικα η δικια μου το μονο που ηθελε ηταν ενα καλο σετ απ κ ενα σετ καινουρια κλειδια.

για προσωπικους λογους αλαξα τον μαγνητη κ εβαλα εναν διπλο Lipstick κ κατι διακοπτακια να κανουν μαγκιες!  :P

Danelectro_01.jpg

Πόσο δύσκολο ήταν το setup με τον ξύλινο καβαλάρη και το κρυμμένο truss rod? Ποιο μοντέλο είναι αυτό?

ρωτα τον μαστορα  ;D

π.χ. απο αντοχη τι λεει? Τι ειναι αυτο το masonite, αξιοπιστο υλικο η... θελει δεουσα προσοχη η κιθαρα για να μην σου μεινει στο χερι?
απο το ξυλο παντως πιο γερο ειναι & σιγουρα δεν σκεβρωνει...,οι χιλιαδες Dano των 50s που ζουν ακομα το επιβεβαιωνουν....

Οι μαγνητες τι λενε? Ηχος? Gain? (π.χ. ρωταω για ηχο μιας και αυτην την κιθαρα την εχω ακουσει κυριως μεσα απο τους δεοντως "μεροληπτικους" Vox των '60s) απο playability?
gain δεν εχουν οι κιθαρες,οι ενισχυτες και τα πεταλια εχουν,οι μαγνητες της ειναι υπεροχοι και εχουν εναν απο τους χαρακτηριστικοτερους καθαρους ηχους.

Πόσο δύσκολο ήταν το setup με τον ξύλινο καβαλάρη και το κρυμμένο truss rod? Ποιο μοντέλο είναι αυτό?
οι καινουργιες Dano εχουν "κανονικο" μεταλλικο καβαλλαρη με individual saddles,αλλα και ο ξυλινος καβαλαρης ειναι μια χαρα,το Truss Rod παντως κρυμμενο δεν ειναι μια χαρα το βλεπεις ;D (αν βγαλεις το μπρατσο)

Εχω μια DC59 μαύρη, απ όσο ξέρω πέρα απο τις original πανάκριβες συλλεκτικές made in USA υπάρχουν δυο επανεκδόσεις μια 90΄ς made in Korea, και οι σημερινές made in China.Οι διαφορές εντοπίζονται στο οτι οι Κορεάτικες είναι πιο πιστα αντίγραφα των αυθεντικών (ξύλινη γέφυρα, guitar jack απο μπροστα κι οχι στο πλάι, coke botle headstock με kluson) και νομίζω είναι γενικά καλύτερης ποιότητας απο τις Κινέζικες.Το δικό μου μοντέλο είναι Κορεάτικο, την έχω 3 χρόνια είναι σεταρισμένη για slide και  ανταποκρίνεται μια χαρά (κάτι ήξερε κι ο... Τζίμης)

OK dεν ξέρω μπορεί να έχουνε πέσει τώρα γιατί η αλήθεια είναι οτι τελευταία φορα τις κοίταξα στο ebay πρίν κάνα χρόνο (το συγκεκριμένο μοντέλο) πλήν του οτι δεν εμφανιζόταν συχνά στις δημοπρασίες νομίζω παιζόταν γύρω στα $2500-$3000.Anyway...

ψήνομαι για μια "dead on 67"

αν έχει κανεις ας γραψει γνώμη

1470323_8001.jpg

Κ απου το ειχε παρει το ματι μου αλλα δεν ειχα χρονο να το τσεκαρω...

Τι γινεται ρε παιδια?

Στα 100+  ευρω απο την μια μερα στην αλλη κυριολεκτικα ολες οι Ντανελεκτρο στον Τομαν?

Επιεικως απαραδεκτο!

Γενικα δεν ασχολουμαι με αγορες απο εξω εκτος Τομαν οπως π.χ. εισαγωγη απο Αμερικη κλπ, καποιος πιο σχετικος με γνωση του θεματος πιστευω θα μπορουσε να μας πληροφορησει, ωστε να δουμε κατα ποσο το θεμα αφορα τιμολογιακη πολιτικη του Τομαν η της Ντανελεκτρο.

Δηλαδη τι, ειδαν οτι τραβαει το προιον και μεσα σε μια μερα κυριολεκτικα το διακοσαευρο εγινε τριακοσαευρο, μιλαμε σοβαρα τωρα, αυξηση 50%:o  :o  :o

Και μιας και κανεις δεν ενδιαφερεται για την φτωχολογια ;D

θα ρωτησω και κατι αλλο:

Τι διαφορα στον ηχο εχει εαν ο μαγνητης (εν προκειμενω λιπστικ) ειναι πλαγια τοποθετημενος (οπως στην danelectro danode59) η κανονικα (οπως στην dano η dead on 67)?

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back