marathon είπε:
Είχα αρχίσει να σε...συμπαθώ, αλλά μου φαίνεσαι τρελοκομείο...και μου φαίνεται ότι στο τέλος, θα σε φάνε τα θηρία...!!!
Πως από την αριστερή LesPaul, πήγες στις Fender και μάλιστα Tele?...
Τρελοκομείο εγώ...ίσως. Επειδή άργησα λίγο να πάρω-μάθω κιθάρα (27 χρονιά) μου βγαίνουν όλα τα παιδικά μου απωθημένα.Την LP θα την πάρω γιατί γουστάρω απίστευτα τον ήχο της (Ο Άγγλος δεν μου έχει απαντήσει ακόμα. Ή έχω κάνει μλκ με το mail ή πέθανε από το κρύο). Άλλα μια Tele στριφογυρίζει στο μυαλό μου εδω και πολύ καιρό (Μου αρέσει σαν εμφάνιση άλλα δεν ξέρω πως θα ακούγετε με το παίξιμο μου). Έτσι και αλλιώς έλεγα ότι μόλις έρθει η καινούρια να αλλάξω τα φωτά στην Epi μου. Όμως τώρα σκέπτομαι να την χαρίσω - πουλήσω στο ξαδελφακι μου και να ξεκινήσω κουτσά κουτσά μια Tele. Όποτε, μάλλον, θα την ξεκινήσω σε 2-4 μήνες (να μαζέψω και κάνα ευρουλάκι).
Θα ανοίξω και τότε άλλο θέμα. Μην ανησυχείς έχω πολλές απορίες (άλλα επειδή μέχρι τότε μπορεί να μην μου μιλάει κανείς εδω μέσα, ρωτώ τα βασικά από τώρα). ;D ;D
Σωστός. Ξέχασα να κοιτάξω στο stewmac
Αυτό τώρα...είναι λίγο λαχείο. Και κυρίως το neck pocket, τα άλλα οκ. Με τη βοήθεια λίγου γυαλόχαρτου ή (στη χειρότερη ενός 10λεπτου) ενός μάστορα, όλα ταιριάζουν. Έτσι κι αλλιώς, οι καλές fender, χάσκουν και λίγο ;D
Για το λαιμό λέω να τον πάρω και αυτόν από EDΕΝ. Φαντάζομαι ότι θα στείλουν λαιμό να ταιριάζει στο σώμα, γιατί δεν με παίρνει να την κουβαλώ στη Ζάκυνθο που έχει ο πατέρας μου συνεργείο και όλα τα κατάλληλα εργαλεία (φρέζες, πλάνες, α-ου...) και εδω στο διαμέρισμα που μένω, άντε να ανοίξω καμία τρύπα όχι πολλά πολλά (την τελευταία φορά που έβαψα μέσα στο σπίτι, καθάριζα μια εβδομάδα χρώματα από τοίχους). Σε ρωτούσα για το pickguard, βύσματα, γέφυρα... Άλλα κατάλαβα, είναι θέμα τύχης.
http://www.edenguitarparts.com/product_end.php?id=10064
Σε αυτη τη γεφυρα που ποσταρες, αν πας στα options εχει καθε option και με τον χαρακτηρισμο L που υποθετω πως σημαινει εκδοση για αριστεροχειρες.
Και εγώ το είδα αυτό άλλα είπα για τίποτα (όχι πολύ) καλύτερο. Παρεμπίπτοντος, ξέρετε κανένα άρθρο που να λέει το πως και το γιατί λειτουργούν οι γέφυρες στις TELE.
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Έως τώρα με έχετε βοηθήσει σε πολλές απορίες.
Υ.Γ. Και για να μην με λέτε άσχετο από μουσική(μόλις το διάβασα), σαν σήμερα το 1690 O γερμανός οργανοποιός Γιόχαν Ντένερ από το Νυρεμβέργη κατασκεύασε το πρώτο κλαρινέτο.
Άσχετο για σας άλλα εγώ έπαιζα κλαρινέτο 7+ χρονιά στην φιλαρμονική, (Απαίσιος ήχος άλλα όταν jazzαρεις με αυτό μπαίνεις σε νιρβάνα) ακόμα και το Lambada έπαιζα. (Ναι. αυτό σίγουρα με ανέβασε σαν μουσικο)