cubase Cubase vs Sonar, απόψεις;

Για να επανέλθω στο θέμα DAW θα ρίξω στο παιχνίδι και το αγαπημένο μου REAPER

kostas_six είπε:
για ξαναδιάβασε το τίτλο του θέματος... ;)

marathon είπε:
για ξαναδιάβασε το τίτλο του θέματος... ;)
....Παρασύρθηκα από αυτά που διάβαζα ;D....αποσύρω την πρόταση λοιπόν....

Για pc sonar x2 λιγο που το εχω σκαλισει ειναι υπερ πληρης πιστευω και το x3 ακομα καλυτερο εχω ακουσει.

Μπορεί το Cubase να έχει το όνομα, αλλά το Sonar έχει τη χάρη. Ιδίως το X2 που δουλεύω τελευταία είναι όλα τα λεφτά. Αν δουλεύεις πολύ με MIDI-based data (εξωτερικά synths ή VST instruments), τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα εκεί που πρέπει, και όσο λεπτομερειακά θες όταν φτάνει η ώρα της επεξεργασίας, η οποία γίνεται με χειρουργική ακρίβεια. Ό,τι βολεύει τον καθένα βέβαια, αλλά προσωπικά το Sonar ταιριάζει περισσότερο με τον τρόπο που θέλω εγώ να δουλεύω. Και όπως ειπώθηκε ήδη, το συνοδευόμενο υλικό (instruments + FX) είναι premium.

Είτε Sonar είτε Cubase δε νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για το ποιο είναι καλύτερο, διότι πιστεύω ότι όσοι μιλάμε εδώ τα δουλεύουμε στο 40% των δυνατοτήτων τους το πολύ... Εγώ στο 25% , που δουλεύω το cubase... ξέρω ότι μπορείς να κάνεις θαύματα με αυτά τα προγράμματα... Από κει και πέρα να ρωτήσω μιας και δεν έχω δουλέψει Sonar...

Ποιο φιλικό (εύχρηστο) προς το χρήστη, ποιο είναι??

cyclops είπε:
Μπορεί το Cubase να έχει το όνομα, αλλά το Sonar έχει τη χάρη. Ιδίως το X2 που δουλεύω τελευταία είναι όλα τα λεφτά. Αν δουλεύεις πολύ με MIDI-based data (εξωτερικά synths ή VST instruments), τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα εκεί που πρέπει, και όσο λεπτομερειακά θες όταν φτάνει η ώρα της επεξεργασίας, η οποία γίνεται με χειρουργική ακρίβεια. Ό,τι βολεύει τον καθένα βέβαια, αλλά προσωπικά το Sonar ταιριάζει περισσότερο με τον τρόπο που θέλω εγώ να δουλεύω. Και όπως ειπώθηκε ήδη, το συνοδευόμενο υλικό (instruments + FX) είναι premium.
Με κάλυψες πριν καν ρωτήσω ..λες και απάντησες για μένα.. Γιατί πήρα και το a300pro το απόγευμα θα είναι σπίτι μου βασικά και άκουγα ότι στο cubase  θα χαθώ.. Θέλει ψάξιμο...

Μάλλον "πσακσιμο" Μανώλη.

Νομίζω οτι χωρίς το sonar δεν θα μπορούσα να ζήσω.

Τι πιο σημαντικο επιχείρημα για την προτίμηση μου ε?

Αφου εξαρτάται η ζωή μου απο αυτό.

Το cubase το δουλευα πολλα χρονια πριν, απο το 2003 και μετα το sonar μου καθησε πολυ καλυτερα και με μονοπώλησε, στην εκδοση x2 προσωπικα εκτιμησα το καλυτερο layout της αρχικης οθονης που μπορει να περιλαμβανει ολα τα απαραιτητα στοιχεία, tracks, κονσολα, master tracks και εφφε, synth racks και άλλα προσβασιμα με μια ματια.

Το Χ3 το αγορασα πριν λιγες μερες, δεν εχω προλαβει να το εγκαταστησω, εχω διαβασει καποια πραγματα για την καλυτερη διαχειρηση και φορτωση δεδομενων των vst, την αποκριση του προγραμματος και άλλα και θα μου ειναι ευπροσδεκτα.

Αν ειναι ετσι , ακομα καλυτερα τα πραγματα για εμενα.

Βεβαια ουσιαστικα δεν νομιζω ποτε στην πραγματικοτητα να μου προσφερει για τις εξαιρετικές δημιουργίες  μου κατι περισσοτερο η λιγοτερο απο το cubase και τις αντιστοιχες νεες εκδοσεις του, απλα μου καθεται καλυτερα, ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας

Και ο μονος λογος που συστηνω το sonar σε φιλους μου κυριως λιγοτερο εμπειρους στα daw, ειναι για να τους βοηθησω αμα χρειαστουν καποια βοηθεια επειδη το κατεχω καλυτερα.

Υπάρχει κάποιος ανάμεσα σας που να έχει κάποια από τις νέες εκδόσεις sonar x2-x3 κ.λ.π. και να έχει δοκιμάσει σε windows 7 64bit να φορτώσει μέσα στο sonar το vst Proteus VX; Δεν ξέρω γιατί αλλά στο δικό μου sonar 6 studio αυτό δεν το φορτώνει, κάνει πώς το ανοίγει το παράθυρο του αλλά ανοίγει ένα γκρίζο κενό παράθυρο και δεν δουλεύει.

Ποια εκδοση του sonar 6 εχεις εγκατεστημενη, την 32bit η την 64bit?

γεια σας φιλοι μου. Εχω ενα λαπτοπ(σχετικα καινουριο , windows 8 ) για ηχογραφιση και θελω να εγκαταστησω ενα απο τα 2 ή ισως καποιο αλλο.Aπλα θα ηθελα τα φωτα σας οσον αφορα στο πιο ειναι πιο ελαφρυ

kostas_six είπε:
ερχόμουν να γράψω το ίδιο αλλά φοβόμουν την αντίδραση του από κάτω σου :)

δεν ξέρω αν υπολείπεται σε κάτι το Reaper αλλά είναι αρκετά παραμετροποιήσιμο και μπορείς να το αποκτήσεις μόνο με $60 (καμία διαφορά με την ακριβή license)

ipbass είπε:
ερχόμουν να γράψω το ίδιο αλλά φοβόμουν την αντίδραση του από κάτω σου :)

δεν ξέρω αν υπολείπεται σε κάτι το Reaper αλλά είναι αρκετά παραμετροποιήσιμο και μπορείς να το αποκτήσεις μόνο με $60 (καμία διαφορά με την ακριβή license)
...και το Garageband ρε παλικάρια είναι καταπληκτικό και δωρεάν...αλλά δεν ρωτάει αυτό ο ΟΡ...πώς να το κάνουμε!!!!. ;D ;D με το ζόρι? 8) Συγκρίνει 2 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.... :P

πήρα θάρρος από την ερώτηση του expired λίγο πριν. δε νομίζω ότι χαλάμε το τοπικ.

ipbass είπε:
πήρα θάρρος από την ερώτηση του expired λίγο πριν. δε νομίζω ότι χαλάμε το τοπικ.
όχι βέβαια...αυτό είναι πταίσμα μπροστά σε άλλα που γίνονται εδώ μέσα... ;)

cos_dr είπε:
Ποια εκδοση του sonar 6 εχεις εγκατεστημενη, την 32bit η την 64bit?
Έχω την 64βιτ έκδοση σε 64βιτ παράθυρα 7. Γιατί κάποιες φορές ακόμα και μετά από ώρες πάω να γράψω κάτι στο φόρουμ και μου βγάζει ένα σφάλμα για την ip και ότι έστειλα πρίν 60 δεύτερα μπλά μπλά και δεν μπορώ να στείλω τίποτα;

Πιθανολογω οτι το plug in που εχεις αντιμετωπιζει προβληματα συμβατοτητας με την 64bit εκδοση του sonar 6 που ειναι παλαιοτερο και εχει παλιοτερο vst manager.

Λογικα αν ειχες την 32bit εκδοση του sonar θα στο ανοιγε

Συμβαινει και σε εμενα σε παλιοτερη εκδοση του sonar.

Στις νεοτερες εκδοσεις εχει καλυτερο vst manager engine και τα ανοιγει.

Επειδη το vst που εδειξες καταλαβα οτι ειναι συγχρονο , αν καταλαβα καλα, δεν θα εχει προβλημα με τα νεοτερα sonar και τις 64bit εκδοσεις τους.

To Sonar X2 64-bit πάντως έχει θέμα με τα 32μπιτα VST. Ορισμένα 32-bit δεν τα βλέπει με τίποτα. Ευτυχώς πάντως που τα περισσότερα σοβαρά και επώνυμα VST instruments κυκλοφορούν σε 64μπιτες εκδόσεις.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back