• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Classic vs Modern guitar design

fenderiarhs

Δυνατό μέλος
Πόντοι
523
Τοσοι πολλοι ινοβειτορς εδω που κραζουν τη fender επειδη δεν βγαζει καινουργια πραγματα οπωςη στραντμπεργκ και η μιουσικ μαν.....φανταζομαι τα υπνοδωματια σας ειναι γεματα με starcasters, performers, coronados......

Τοσοι πολλοι ινοβειτορς εδω που κραζουν τη fender επειδη δεν βγαζει καινουργια πραγματα οπωςη στραντμπεργκ και η μιουσικ μαν.....φανταζομαι τα υπνοδωματια σας ειναι γεματα με starcasters, performers, coronados......
Βασικά εμείς οι ινβεντορς παίζουμε με neckthrough endurneck headless extended scale fanned frets torzal twisted neck semi hollow body με compound radius 3 layers fretboardfretboard σεταρισμένο απο τον Φάνη

Βασικά εμείς οι ινβεντορς παίζουμε με neckthrough endurneck headless extended scale fanned frets torzal twisted neck semi hollow body με compound radius 3 layers fretboard

Έβγαλε η fender τέτοια σειρά?  :classic_blink:   :classic_tongue: :classic_ninja:

Δηλαδή του 0,000001% των ανθρώπων που ασχολούνται με τη μουσική...μια και το υπόλοιπο παίζει χιπ χοπ ? με μπλιμπλικια
Πολύ λες!

Στη Σουηδία πτώχευσε και το 4sound η μεγαλύτερη αλυσίδα μουσικών καταστημάτων. Δεν ασχολείται ο κόσμος με την υπερπροσφορά μουσικών οργάνων. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
superstrat γιατί δε βγάζει και αναγκαζόμαστε να φτιάχνουμε δικές μας όμως?

Έχει mexico και custom shop με κανα τάληρο?

Usa με 2κ φουλ κομπλέ οργανάρα "θα κλείσω του suhr το μαγάζι" γιατί δε βγάζει να τελειώνουμε?

Ωραίες είναι πάντως.

Αυτο λέω ρε μάστορα, αυτοί οι 5-10 εναπομείναντες νέοι που θα παίζουν κιθάρα θα αγοράζουν strandberg και kiesel, δεν θα παίρνει κανένας fender.

Πάντως μάστορα μια βόλτα που έκανα σήμερα στη Denmark street,η τέλος πάντων σε ότι έχει απομείνει από αυτή ,ΑΛΛΑ συμπεράσματα μου έδωσε...

Τους ρώτησα αν είχαν ... Studebaker, η πως διάολο τις είπες,και Kiesel..,και μου είπαν σε άπταιστα εΝγκλεζικα:

"Sir KOTSOVOLOS is in the next corner"

?

Οπότε ο κοΖμος ανάποδα να γυρίσει με Fender, Gibson,Gretsch άντε και λίγο Ibanez θα παίζει το  90% των κιθαριστωνΕ (τα best sellers στον Θωμά το δείχνουν ξεκάθαρα άλλωστε) και με Strudel , ή πως διάολο τις είπες,θα παίζουν...όσοι παίζουν το μέταλ το βαρύ το αντρικό το αλλΑνιαρικο και θα χαίρονται μεταξύ τους ?

20191106_154045.jpg

Πάντως μάστορα μια βόλτα που έκανα σήμερα στη Denmark street,

Σιγά μην βρεις strandberg και kiesel στο σουπερμάρκετ.

Σαν να πηγαίνεις στο σουβλατζίδικο και να ζητάς filet bourguignon.  :classic_tongue:

Σιγά μην βρεις strandberg και kiesel στο σουπερμάρκετ.

Σαν να πηγαίνεις στο σουβλατζίδικο και να ζητάς filet bourguignon.  :classic_tongue:

Ε καλά δεν την λες και σούπερ μάρκετ την DS....

Ε καλά δεν την λες και σούπερ μάρκετ την DS....

Εντάξει, σίγουρα, υπερβάλλω.

Σούπερ μάρκετ είναι ο Thomann.

Η DS είναι delicatessen.

Εντάξει, σίγουρα, υπερβάλλω.

Mini market στο Μπραχάμι έχει καταντήσει....εκεί που έκαναν πρόβα οι Sex Pistols φτιαΝουν  shopping mall με Starbucks και MC Donald's...

Κατάντια...

Πάντως μάστορα μια βόλτα που έκανα σήμερα στη Denmark street,η τέλος πάντων σε ότι έχει απομείνει από αυτή ,ΑΛΛΑ συμπεράσματα μου έδωσε...

Είπα "θα", και επίσης είπα οτι, για καμιά 20 χρόνια ακόμα (δηλ όσο τα γερόντια παίρνουν ακόμα μισθούς / συντάξεις), θα επιβιώνει κούτσα κούτσα η βιντατζιά. Το μετά είναι το θέμα. Και η απάντηση είναι οτι με αυτ'τα σχέδια και τα μυαλά δεν θα υπάρξει μετά. Και δεν θα φταίει (μόνο) το ότι οι περισσότεροι θα ακούν χιπ χοπ και τραπ.

Για να μην παρεξηγηθώ και εγω παππούδι είμαι που φαντάζομαι λευκές στρατ με maple ταστιέρα για να κοιμηθώ ήσυχα και γλυκά, απλά αυτα βοηθάνε μόνο στον ύπνο, στο ξύπνιο χρειάζεται και λίγος ρεαλισμός.

Ο ρεαλισμός των superstrat πέθανε το 1990.

Το 1990 πέθανε το παλιό thrash/death/black/crossover/hardcore δεν πέθαναν οι (superstrats των) Schecter, Ibanez, ESP, αυτες έζησαν και βασιλεύουν.

Και δεν μιλάμε για superstrat εδω (που οι άλλοι τις φτιάχνουν σωστά απο το 85), μιλάμε για το τι ακολουθεί μετά απο αυτές.

Το έχω ξαναπεί η fender έκανε τεράστιο λάθος που δεν άλλαξε την ταμπελίτσα στις Jackson και στις Charvel να γράφει fender.

Jackson και στις Charvel να γράφει fender.
γιατί, δεν θα τις αγόραζε κανείς τότε

οι superstrat μια χαρά ζουν ακόμη και βασιλεύουν, το βλέπω καθημερινά στη δουλειά μου ο κόσμος εξακολουθεί να παίζει με ESP, Jackson, Schecter και κυρίως, Ibanez. Aπό την πλευρά μου δηλ. τα βλέπω λίγο πιο μοιρασμένα τα πράγματα.

Οι Kiesel και οι Strandberg απευθύνονται σε άλλο κοινό (ειδικά η δεύτερη) αλλά προσωπικά-αν και θιασώτης της μπαρουτοκαπνισμένης, έστω και fake, βιντατζιάς, δεν θα με χαλούσε καθόλου να είχα μία. (άρα παρ' ό,τι παρωχημένος/κουλός-είμαι δυνητικός αγοραστής και post-modern ή  high-performance καταστάσεων). Είχα πρόσφατα μια Indonesian Strandberg και βρέθηκα να χαλάω καμιά ώρα παίζοντας μαζί της, τόσο πολύ μου προκάλεσε το ενδιαφέρον, και μάλιστα με ωθούσε και σε άλλο παίξιμο. Η δε ποιότητά της είναι για σεμινάριο (για να πάνε από κάτι Gibson/Fender και να εκπαιδευτούν).

Aλλά το status της Fender και της Gibson δύσκολα υπερπηδάται από οποιαδήποτε bespoke η value-for-money μάρκα. Αποτελούν  μέτρα και τα σταθμά και μάλιστα με πολλά μοντέλα οπότε είναι λογικό να κρίνονται και να συγκρίνονται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει όμως τούτοι οι δεινόσαυροι, είναι ότι πρέπει να γίνει κατάτμηση των προτεραιοτήτων τους και να αποφασίσουν να ηγηθούν της αγοράς, έστω σε συγκεκριμένο τομέα, και όχι να προσαρμόζονται στη ζήτηση. Οκ ναι, έχεις ένα μεγάλο κατάλογο από υπερ-κλασσικά μοντέλα σε εκατοντάδες παραλλαγές και νομίζω είναι αρκετός για να καλύψει μεγάλο μέρος της ζήτησης. Αλλά κάθε χρόνο να αλλάζει ο Μανωλιός και να βαφτίζει νέο μοντέλο κάθε τέρμινο, ε, κάπου χαώνεσαι. Εγώ προσωπικά δηλ. δεν έχω καμία διάθεση να ψάξω τι διαφορές έχουν η Am Std με τις Elite, Professional, Deluxe, Classic, Performer, Ultra, Traditional, Player, Classic Player, Roadhouse, Roadworn, Artist, Signature, American Original, Plus, Contemporary και μερικές δεκάδες ακόμη μοντέλα που έβγαιναν παλιότερα και σε τι ακριβώς χρησιμεύει η εισαγωγή της Ultra, πέρα από τις επιταγές της αγοράς για ενεργό παρουσία σε εκθέσεις και -πλέον- σοσιαλ μίντια. Και δεν έβαλα καν μέσα custom shop παραγωγής.

Trending...

Νέα θέματα

Back