Clapton, Istanbul, Καζαντζίδης, Κρασί, Λογοτεχνία...

Jasemeister είπε:
skantzo προσπέρασες τα αμπέλια πριν τη φιλοσοφία  ;)
χαχα, από κρασί τα πίνω όλα που λέει και η Άννα Γούλα, οπότε δεν έχω άποψη  :D

-1.png

Για να μη φανώ τελείως ανθέλληνας  Wink, νομίζω ότι είμαστε πολύ δυνατοί στη λογοτεχνία. 2 νόμπελ και όχι μόνο  Smiley
Εκανες λαθος στο ΧΡΟΝΟ,το σωστο ειναι " νομίζω ότι ημασταν πολύ δυνατοί στη λογοτεχνία.Εχεις διαβασει συγχρονη ελληνικη λογοτεχνια? :P

Superfunk είπε:
Εχεις διαβασει συγχρονη ελληνικη λογοτεχνια? :P
Προφανώς ΔΕΝ έχεις ακούσει για το νέο ημερολόγιο της Πετρούλας Κωστίδου.

Superfunk είπε:
το σωστο ειναι " νομίζω ότι ημασταν πολύ δυνατοί...
Παιδιά, ξεχνάτε το μπάσκετ...και φέτος παίζουμε με τους Τούρκους. Μήπως είναι καιρός να πάρουμε την Πόλη? Και να έχουμε θεατή τον Clapton και τον Winwood?

..επανέφερα το θέμα στην τάξη....

Jasemeister είπε:
Προφανώς ΔΕΝ έχεις ακούσει για το νέο ημερολόγιο της Πετρούλας Κωστίδου.
Σιγα το μπαζο.....τις αντιστοιχες Τουρκαλες τις εχεις δει? ;D

Superfunk είπε:
Εκανες λαθος στο ΧΡΟΝΟ,το σωστο ειναι " νομίζω ότι ημασταν πολύ δυνατοί στη λογοτεχνία.Εχεις διαβασει συγχρονη ελληνικη λογοτεχνια? :P
Μόνο οι κορυφαίοι μου 'ρχονται τώρα: Ζατέλη, Σουρούνης, Μάτεσης :o)

Και είναι και επιτυχημένοι εκτός συνόρων

Jasemeister είπε:
Πλάκα πλάκα, δεν στέλνουν όσοι θέλουν να τον δουν email σε έλληνες διοργανωτές αλλά και στον ίδιο τον Κλάπτον (μέσω του site του) να περάσει από Αθήνα; Το να τα λέμε εδώ για κρασιά και λοιπά στο τέλος δεν θα βγάλει τίποτα...
Εστειλα ηδη στους διοργνανωτες που εφεραν τους ΖΖ Τοπ. Εαν μου πειτε τα επωνυμια αλλων διργανωτων, θσ στειλω και σε αυτους.

skantzos είπε:

Χειμωνάς, Θέμελης, Καρυστιάννη, Ξανθούλης, Τριανταφύλλου, Δούκα,,,,,

To πλήθος και η ποιότητα των συγγραφέων αναλογικά με την χώρα, είναι υψηλό.

Στο θέμα (ποσότητας) ανανγωστών πάσχουμε  :-\

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
audiokostas είπε:
Στο θέμα (ποσότητας) ανανγωστών πάσχουμε  :-\
ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ; ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΣΕ 10' ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ.

Το πρωι που έφυγα είχε μόνο δύο απαντήσεις εδω πέρα...!!!! :o

Λοιπόν εγώ που είμαι λίγο μεγαλύτερος σε ηλικία απο τον κύριο Μπίχλα και μάλλον και τον Funky bassman, αλλα λόγο διαφόρων συγκυριών δεν έπαψα ποτέ να έχω συναναστροφές με νέο κόσμο, έχω άλλα πορίσματα. Απο τότε που ήμουν εγώ 13-15 ετών έως τους σημερινούς νέους 13-15 ετών (γιατι μιλάμε για πραγματικά νέα παιδιά), τα παιδιά με ελληνική λαική μουσική μερακλώνανε. Ακόμα και τα κατα καιρούς in μαγαζιά, είτε club ή πίστες, με παλιά λαικά ξελασπώνανε το πρόγραμμά τους, και ο κόσμος όλων των ηλικιών συμμετείχε υπερ ενεργά... Όσο και αν θέλουμε να πιστεύουμε διάφορα, ο κόσμος στην Ελλάδα τη βρίσκει πολύ περισσότερο με το "ότι αγαπάω εγώ πεθαίνει" παρά με το "I me mine". Ίσως φταίει ότι αρκετοί ξέρουν λιγότερα αγγλικά απο όσα λένε ότι ξέρουν, ή ότι η κατανόηση του στίχου στη μητρική γλώσσα είναι άμεση, αλλα το σίγουρο είναι ότι η βρετανική και αμερικανική ποπ μουσική κουλτούρα δεν υπάρχει εδω. Αρκετοί μάλιστα δεν έχουν καν εικόνα για τους beatles...

Btw μην ξεχνάμε ότι αρκετοί πατεράδες ηλικίας 55-60-65 ετών λένε στα παιδιά τους αρκετές φιδιές για το εφηβικό τους προφιλ, με προοπτική να το συνδεσουν με το "επαναστατικό πνεύμα"...

Στην Αγγλία περπατάς στο δρόμο και καθε 3'διασταυρώνεσαι με τύπους 70-75 ετών που είναι ζωγραφισμένοι λιμανίσια και φυλακόβια απο το λαιμό ως τους καρμούς, και έχουν βαρεθεί να βλέπουν τον Clapton και τον Beck και τους Zeppelin και άλλους νεότερους. Αυτοί οι τύποι είναι τώρα παππούδες, που έκαναν παιδιά και εγγόνια. Τι μουσικές άκουγαν τα παιδιά και τα εγγόνια αυτά??? Συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα?

shelter είπε:
Ακόμα και τα κατα καιρούς in μαγαζιά, είτε club ή πίστες, με παλιά λαικά ξελασπώνανε το πρόγραμμά τους, και ο κόσμος όλων των ηλικιών συμμετείχε υπερ ενεργά... Όσο και αν θέλουμε να πιστεύουμε διάφορα, ο κόσμος στην Ελλάδα τη βρίσκει πολύ περισσότερο με το "ότι αγαπάω εγώ πεθαίνει" παρά με το "I me mine".
Κανείς δεν διαφωνεί με αυτό. Με τη Ζιγκουάλα-Μαντουβάλα διαφωνούμε με τον Superfunk και τους άλλους γέρους

skantzos είπε:

ε,καλα αυτοι εχουν...σιτεψει πλεον....δεν ειναι και...υπερσυγχρονοι...αν και σε αλλα ΜΕΓΕΘΗ αναφερομουν εγω (Σεφερης,Καββαδιας,Καζαντζακης κτλ. ;D)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
το οτι γεμιζουν τα σκυλαδικα δε σημαινει οτι <<γεμιζουν>> και τα κεφαλια των παρεβρισκομενων...

Μη μπερδευετε τη διασκεδαση με το τι τελικα ακουει ο καθενας..

Το κοινο της <<<<ροκ>>>> μουσικης δεν ειναι τοσο μικρο οσο νομιζετε!

marathon είπε:
Κανείς δεν διαφωνεί με αυτό.
Συγγνώμη για την παρέμβαση αλλά εμείς διαφωνήσαμε σε αυτό.

Και συνεχίζω να διαφωνώ μαζί σου εάν πιστεύεις η πλειονότητα της σημερινής Ελληνικής νεολαίας (όποιας ηλικίας) προτιμά ή τέλος πάντων νοιώθει περισσότερα οικεία την "ξένη" από την Ελληνοελαφρολαϊκή μουσική.

Το κοινο της <<<<ροκ>>>> μουσικης δεν ειναι τοσο μικρο οσο νομιζετε!
Ούτε και τόσο μεγάλο όσο μας κάνει να νομίζουμε ο μικρόκοσμός μας.

skantzos είπε:

Χειμωνάς, Θέμελης, Καρυστιάννη, Ξανθούλης, Τριανταφύλλου, Δούκα,,,,,

To πλήθος και η ποιότητα των συγγραφέων αναλογικά με την χώρα, είναι υψηλό.

χαλια ο θεμελης...!!

πολυ μπροστα η τριανταφυλλου, ο κορτω, ο χρηστιδης, ο χειμωνας(ο μικρος)

μιας και μονο για κλαπτον δεν λεμε, ιεπα και εγω το ασχετο μου...

audiokostas είπε:
Συγγνώμη για την παρέμβαση αλλά εμείς διαφωνήσαμε σε αυτό.

Και συνεχίζω να διαφωνώ μαζί σου εάν πιστεύεις η πλειονότητα της σημερινής Ελληνικής νεολαίας (όποιας ηλικίας) προτιμά ή τέλος πάντων νοιώθει περισσότερα οικεία την "ξένη" από την Ελληνοελαφρολαϊκή μουσική.

Ούτε και τόσο μεγάλο όσο μας κάνει να νομίζουμε ο μικρόκοσμός μας.
Συνεχίζεις να διαφωνείς μόνος σου. Αυτό που λέω δεν είναι η ξένη vs Ελληνοελαφρολαϊκή αλλά η Ελληνοελαφρολαϊκή VS Mαντουβάλας.

BigAlejandro είπε:
πολυ μπροστα η τριανταφυλλου
Καλά συμπαθής είναι, αλλά μέχρι εκεί.

Πάντως ροκ σκηνή στην Ελλάδα είναι πάρα πάρα πολύ πίσω. Αν υπήρξε μια σκηνή μη Ελληνική η οποία έκανε το μπαμ της και χάνεται ήταν το μεταλ.

αλλά η Ελληνοελαφρολαϊκή VS Mαντουβάλας.
Και παλι λαθος εισαι γιατι κρινεις εναν τραγουδιστη απο το 10% του ρεπερτοριου του,ξεχνωντας το υπολοιπο 90% που ειναι απλα αριστουργηματα ;)

Α ναι? λοιπον μια και το είπες, τι ορίζεις σαν "κοινό"? Αυτόν που πήγε και μπήκε σε μια συναυλία-υπερθέαμα την οποία εκθείαζε ο τύπος μήνες πριν? Δηλαδή στους AC/DC ή στους U2 πήγε το πραγματικό τους κοινό? Τι χαρακτηριστικά έχει το κοινό του blues στην χώρα μας (σκοπιμα σε πάω σε λιγότερο δημοφιλες είδος)? Δεν συμβαίνει το αντιστοιχο στο ροκ?

shelter είπε:
Στην Αγγλία περπατάς στο δρόμο και καθε 3'διασταυρώνεσαι με τύπους 70-75 ετών που είναι ζωγραφισμένοι λιμανίσια και φυλακόβια απο το λαιμό ως τους καρμούς, και έχουν βαρεθεί να βλέπουν τον Clapton και τον Beck και τους Zeppelin και άλλους νεότερους.
Μα δε χρειάζεται να απορούμε που η Ελληνική μουσική είναι πιο δημοφιλής στην... Ελλάδα και η Βρετανική στη... Βρετανία.

Και φυσικά είναι τρομερή αίσθηση να ακούς Βρετανική μουσική παιγμένη από ...Βρετανούς. Όταν άκουσα ένα παγκοσμίως άγνωστο σκωτσέζικο cover band να παίζει floyd στη σκοτεινή παμπ ανατρίχιασα :) και δεν είμαι και σούπερ-φανατικός

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back