Capsule Coffee Blues

blue είπε:
Ηθικό δίδαγμα : πάρε λαμπάτη.
Ναι ντε....

+1 στο brikki

serifos9g.jpg

Εγώ έχω εδώ και δύο χρόνια μια της Morris η οποία αλέθει τον καφέ και έχει και το σύστημα για το αφρόγαλο (ούτε μια φορά δεν κατάφερα να το πετύχω  ;D).

Την είχα πάρει από το Praktiker γύρω στα 100-120 ευρώ με κάποια εκπτωτικά κουπόνια (κανονική τιμή γύρω στα 200 ευρώ).

Έχει 20 bar πίεση και κάνει πολύ ωραίο καφεδάκι, με ωραίο καϊμάκι. Έχει πολλές επιλογές ως προς το πόσο χοντρούς ή λεπτούς θέλεις να αλέσει ο μύλος τους κόκκους. Αν βέβαια ρυθμίσεις τον μύλο να αλέσει πολύ ψιλούς τους κόκκους τότε θα μπουκώσει.

Επίσης είναι καλό να φτιάχνεις μία-μία τις δόσεις για να επιτυγχάνεται το ωραίο καϊμάκι, πράγμα το οποίο, αν πρέπει να κάνεις πολλούς καφέδες, καταντάει κουραστικό. 

Προσωπικά από άποψη γεύσης καφέ θα την προτιμούσα από αυτές που χρησιμοποιούν τις κάψουλες (έχω δοκιμάσει από αρκετές). Ίσως και από άποψη λειτουργικού κόστους (αναλόγως τι κόκκους αγοράζεις).

Από άποψη όμως λειτουργικότητας θεωρώ ότι υπερτερούν αυτές με τις κάψουλες.  :)

geodimitri είπε:
Από άποψη όμως λειτουργικότητας θεωρώ ότι υπερτερούν αυτές με τις κάψουλες.  :)
Δεν θα διαφωνήσω- αν και του φραπόγαλου- αλλά οι κάψουλες έχουν ένα «θέμα»- τουλάχιστον αυτές για την Nesγκαϊφέ: Πολύ ζάχαρη ρε παιδί μου... Οι περισσότερες γεύσεις έχουν ζάχαρη. Καφέ θες, όχι σιροπιαστό.

Δεν ξέρω τι γίνεται με τις κάψουλες άλλων εταιριών, αλλά κάνα δύο γεύσεις της Nesγκαϊφέ δεν έχουν ζάχαρη- σίγουρα του εσπρέσο. Κάτι άλλες «εξωτικές» όμως είναι τέζα.   

Όλες οι καινούργιες εσπρεσσιέρες (υψηλής πίεσης με κάψουλες ή χωρις) απαιτούν τουλάχιστον 50-60 κύκλους λειτουργίας προκειμένου να χτίσουν "πατίνα" καφέ στο κύκλωμα και να φύγει η brand-new-πλαστικίλα.

Disclaimer : έχω να βάλω καφέ στο στόμα μου 12 χρόνια. Οι πληροφορίες που καταθέτω προέρχονται από αξιόπιστο επαγγελματία καφεδόβιο.

chris gti είπε:
Disclaimer : έχω να βάλω καφέ στο στόμα μου 12 χρόνια. Οι πληροφορίες που καταθέτω προέρχονται από αξιόπιστο επαγγελματία καφεδόβιο.
Σε ολόκληρη την ζωή μου ζήτημα είναι αν έχω πιεί 12 καφέδες. Δεν υπερβάλλω. Δεν μ' αρέσει και βαριέμαι αφάνταστα και την διαδικασία του να φτιάξεις και το να έχεις ένα φλιτζάνι/ποτήρι συνέχεια (ή σχεδόν συνέχεια) δίπλα σου. Δεν πίνω ούτε σοκολάτες/κακάο και λοιπά ροφήματα.

Waterfall-K είπε:
Ο καφές μου *αμεί το στομάχι-νεύρα.

330 ml γαλατάκι 1,5% με 2 scoops Whey protein isolate vanilla flavour, 2 φρυγανιές ολικής με 1 κουταλιά σούπας ταχίνι-μέλι χωρίς ζάχαρη + 1 δροσερό φρουτάκι εποχής.

Δοκίμασέ το και τα ξαναλέμε.

OP: Sorry για το highjack.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Δεν θα διαφωνήσω- αν και του φραπόγαλου- αλλά οι κάψουλες έχουν ένα «θέμα»- τουλάχιστον αυτές για την Nesγκαϊφέ: Πολύ ζάχαρη ρε παιδί μου... Οι περισσότερες γεύσεις έχουν ζάχαρη. Καφέ θες, όχι σιροπιαστό.

Δεν ξέρω τι γίνεται με τις κάψουλες άλλων εταιριών, αλλά κάνα δύο γεύσεις της Nesγκαϊφέ δεν έχουν ζάχαρη- σίγουρα του εσπρέσο. Κάτι άλλες «εξωτικές» όμως είναι τέζα.     
Δεν ξέρω καθόλου Terry για τις υπόλοιπες γεύσεις. Δεν έτυχε να δοκιμάσω και αφού λες ότι είναι και γλυκατζούρες, ούτε πρόκειται (είμαι του σκέτου καφέ εγώ  ;D).

Όσες κάψουλες εσπρέσσο έχω δοκιμάσει πάντως έχουν πολύ ωραία γεύση αν και δεν φτάνουν τη γεύση ενός εσπρέσσο κανονικής μηχανής.  :)

chris gti είπε:
Ο καφές μου *αμεί το στομάχι-νεύρα.

330 ml γαλατάκι 1,5% με 2 scoops Whey protein isolate vanilla flavour, 2 φρυγανιές ολικής με 1 κουταλιά σούπας ταχίνι-μέλι χωρίς ζάχαρη + 1 δροσερό φρουτάκι εποχής.

Δοκίμασέ το και τα ξαναλέμε.

OP: Sorry για το highjack.
Γιαούρτι 2%, φρούτο εποχής, καρύδια, αμύγδαλα, καρύδα τριμμένη, λιναρόσπορος κοπανισμένος και λίγο χαλβά βιολογικό χωρίς ζάχαρη. Το πρωινό των πρωταθλητών  :).

OP: Sorry για το highjack, ομοίως.

Ένα φεγγάρι πριν 20 χρόνια σκέφτηκα να κόψω τους φραπέδες και το γύρισα στο γαλλικό,όταν διαπίστωσα πως αντί για 3 φραπεδάκια κατέληξα να πίνω 3 κανάτες νερομπλούκι τη πέταξα τη μηχανή των γαλλικών και συνέχισα με 2 φραπεδιές τη μέρα.

Ύστερα ήρθε ο γάμος και η κιουρία του σπιτιού ήθελε εσπρεσιέρα μια και στο χωριό της μόνο εσπρέσσο και καπουτσίνο πίνανε .Αγόρασα ένα μηχάνημα του διαβόλου και όταν η κιουρία διάβασε κάτι περί προσοχή πίεση κλπ κλπ με έβαλε να της φτιάχνω καφέ γιατί φοβόταν. Τη χώρισα ,της έδωσα και τη μηχανή προίκα και ησύχασα.

Φραπέ χειμώνα καλοκαίρι δις ημερησίως ..............αλλάζω σέικερ μια φορά το χρόνο μια και η πλαστικούρα πιάνει μάκα .

Εναλλακτικά υπάρχει και ο ελληνικός, αλλά βαριέμαι τα μπρίκια.

theoctapus είπε:
Γιαούρτι 2%, φρούτο εποχής, καρύδια, αμύγδαλα, καρύδα τριμμένη, λιναρόσπορος κοπανισμένος και λίγο χαλβά βιολογικό χωρίς ζάχαρη. Το πρωινό των πρωταθλητών  :).

OP: Sorry για το highjack, ομοίως.
Αρχηγός.

Αν βαριέσαι /δεν προλαβαινεις να τρίβεις ξηρούς καρποί πρωι-πρωι πάντως, υπάρχουν subsitutes  Ω3-6-9. Τα προτείνω ανεπιφύλακτα.

Για δεκατιανό τι τρώς?

Χίλια συγνώμη στον op...μήπως να ανοίγαμε ενα thredάκι οι διατροφομανείς ?

chris gti είπε:
Αρχηγός.

Αν βαριέσαι /δεν προλαβαινεις να τρίβεις ξηρούς καρποί πρωι-πρωι πάντως, υπάρχουν subsitutes  Ω3-6-9. Τα προτείνω ανεπιφύλακτα.

Για δεκατιανό τι τρώς?

Χίλια συγνώμη στον op...μήπως να ανοίγαμε ενα thredάκι οι διατροφομανείς ?
Τα έχω κομμένα και έτοιμα σε μπόλ στο ψυγείο. Δεν με θεωρώ διατροφομανή απλά θέλω να προσέχω τι τρώω. Οι καλές τροφές είναι ουσιαστικά φάρμακα κάτι που συχνά το ξεχνάμε.

Και οι καφέδες δυστυχώς δεν είναι και ότι καλύτερο ειδικά αν καταναλώνονται συχνά μέσα στην μέρα, αν συνοδεύονται με τίποτα κουλούρια/μπισκότα/whatever, είναι τύπου starbucks που έχουν πιο πολλές θερμίδες κι από ένα ταψί μουσακα κι αν έχουν πολύ ζάχαρη.

Και αυτά τα "δεν μπορώ να ξυπνήσω αν δεν πιώ καφέ" είναι φτηνές δικαιολογίες για τα πρωινά στραβά μούτρα  ;D

Chris gti και Χταπόδη:Η Βίσση και η Ελένη Πετρουλάκη προσέχει λιγότερο το τι θα φάει.  ;D ..Μου αρέσει που είπες octapus ότι βαριέσαι την διαδικασία παραγωγής καφέ.Το φίλτρο για τους γαλάτες είναι λιγότερο μπελαλίδικο;!

theoctapus είπε:
Τα έχω κομμένα και έτοιμα σε μπόλ στο ψυγείο. Δεν με θεωρώ διατροφομανή απλά θέλω να προσέχω τι τρώω. Οι καλές τροφές είναι ουσιαστικά φάρμακα κάτι που συχνά το ξεχνάμε.
+1

Και οι καφέδες δυστυχώς δεν είναι και ότι καλύτερο ειδικά αν καταναλώνονται συχνά μέσα στην μέρα, αν συνοδεύονται με τίποτα κουλούρια/μπισκότα/whatever, είναι τύπου starbucks που έχουν πιο πολλές θερμίδες κι από ένα ταψί μουσακα κι αν έχουν πολύ ζάχαρη.
Σκέτος χωρίς γάλα και ζάχαρη και χωρίς συνοδευτικά,δεν προκαλεί προβλήματα στην υγεία...ίσα ίσα.Το γάλα κατακρατεί την καφεϊνη.Η ζάχαρη εκτός του ότι παχαίνει...τον καταστρέφει  ;D

Και αυτά τα "δεν μπορώ να ξυπνήσω αν δεν πιώ καφέ" είναι φτηνές δικαιολογίες για τα πρωινά στραβά μούτρα  ;D
Εγώ είμαι πολύ ύπνος ώστε να λειτουργήσω αφράπωτος και ξενέρωτος  ;D ...καθόλου φθηνή δικαιολογία.Είναι αλήθεια ότι μετά την επίδραση πολλών καφέδων εκτός του ότι μπορεί να πάθεις κρίση πανικού,η ενέργεια πέφτει κατακόρυφα.Συνέπειες αναβολικών θα έλεγε κανείς.

Το κόλπο είναι να πίνεις στις στιγμές της ημέρας που χρειάζεσαι ενέργεια.Όχι τις νεκρές μεσημεριανές ώρες μπας και περάσει η ώρα.

Πάντως αν πιείτε φραπέ από μένα θα αλλάξετε γνώμη...ικανότατος τεμπέλης γαρ  ;D

ΥΓ:Μια μέρα νύχτα με λιγούρες μου την βίδωσε.Έπιασα μια κούπα κι έριξα μέσα αρκετά κομμάτια σοκολάτα πραλίνα nestle dessert και τα έλουσα με καυτό νερό.Τρελάθηκα από την πατέντα... δεν θα μιλήσω τώρα για την αρτηριοσκλήρυνση  ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μολις εφτιαξα ενα καφε με τα χερακια μου, τι να μας πουν και οι μηχανες... :P

Κλασσικος φραπε, γλυκος με γαλα και πολλα παγακια, σε μισολιτρο σέικερ (το οποιο ομως χρησιμοποιειται μονο για να πινω καφε και οχι για την παρασκευη του).

2 κουταλακια νεσκαφε ντεκαφεινε (εχουμε νευρα περιεργα...) 3 ζαχαρες, αρκετο γαλα και παγακια.

Προσθεστε το live "We Want Miles" του Miles Davis που παιζει τωρα στο CD player και η ολη ατμοσφαιρα μπορει να περιγραφει με μια λεξη:

Perfection! 8)

Πανω απο 2 καφεδες δεν πινω την μερα, το χειμωνα δε αλλαζουμε σε Ελληνικο ή cappuccino.

IMG_4566.png

Waterfall-K είπε:
2 κουταλακια νεσκαφε ντεκαφεινε (εχουμε νευρα περιεργα...) 3 ζαχαρες, αρκετο γαλα και παγακια.
ΔΟΛΟΦΟΝΕ ΜΠΙΜΠΛΙΚΑ  ;D

Stoner Jackass είπε:
ΔΟΛΟΦΟΝΕ ΜΠΙΜΠΛΙΚΑ  ;D
Ετσι ειμεθα εμεις οι keyboardισται: Sweet guys. 8)

Αυτό σε πείραξε...το πλαστικό ποτήρι δεν το βλέπεις? ;D ;D
Δεν ειναι "πλαστικο ποτηρι", ειναι ενα shaker της Tupperware, μισολιτρο, γι αυτο και πινω εκει φραπε.

Ποσότης και Πχιότης! 8)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back