trolley είπε:
Πως δουλεύει λοιπόν αυτή η φάση...; Εκτός από την ομοβροντία τηλεοπτικού διαφημιστικού υλικού, πηγαίνεις π.χ. στο Media Markt να αγοράσεις ένα καλώδιο, αλλά κάθε Σάββατο πρωί στη είσοδο του καταστήματος είναι καμιά δεκαπενταριά κορίτσαροι, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τις κατασκευάστριες εταιρείες αυτών των συσκευών παραγωγής καφέ.
Είναι καλοχτενισμένες, όμορφες και νέες και - κυρίως - αγνοούν τα ξυνισμένα μου μούτρα και το ότι συνοδεύομαι από τη γυναίκα μου, με πλησιάζουν και με ένα πλατύ χαμόγελο μου λένε "θα θέλατε να δοκιμάσετε από τον καφέ μας;". "Μα και βέβαια θα ήθελα μωρό μου" (σκέπτομαι). "Ναι, γιατί όχι" (απαντώ φωναχτά) και πλησιάζω το ένα ή το άλλο γκρουπ από κορίτσαρους και πίνω το προσφερόμενο ποτηράκι.
Τώρα, αν το κάνεις μία φορά, θέλεις να α) αφήσεις τη γυναίκα σου εκεί, β) πάρεις τον κορίτσαρο, γ) πληρώσεις 5.000 ευρώ για μία καφετιέρα, δ) ορκιστείς ότι θα πίνεις αυτό τον καφέ για πάντα και ε) να φύγεις.
Όταν όμως το κάνεις για πάνω από δέκα Σάββατα, αρχίζεις και προσέχεις διάφορα πράγματα, όπως το ότι α) οι κορίτσαροι του προηγούμενου Σάββατου ήταν λιγότερο όμορφοι από του σημερινού (που τις βρίσκουν
, β) όλοι οι καφέδες που δοκίμασες, παρά τα περίεργα ονόματά τους έχουν πολύ παρόμοια γεύση... διάολε.. έχουν την ΙΔΙΑ γεύση, γ) ότι αν έχεις πάει πολύ νωρίς και είσαι νηστικός, ο καφές αφήνει μία παράξενη επίγευση που δεν την λες και φυσική.
Κατόπιν προσέχεις όμως ότι υπάρχουν ακριβότερες καφετιέρες από εκείνη που αρχικά σου είχε κεντρίσει την προσοχή.... μήπως εκείνη ειδικά είναι καλύτερη;... μήπως αυτές που έχουν αλουμινένιο κανατάκι δεν αφήνουν την επίγευση... μήπως αν αποκτήσω μπλαζέ ύφος ο κόσμος μου θα είναι πιο όμορφος σαν του Τζώρτζ Κλούνεϊ;
Τελικά θυμάσαι ότι συμμετέχεις στο νοιζ, όπου τα μέλη δηλώνουν ειδικοί στην μπύρα μεν (όχι τον καφέ), αλλά (απ' την άλλη) τους αρέσει να συζητούν για παρανοϊκά τεχνολογικά θέματα πέραν κάθε ελπίδος για οριστική διευθέτηση.
Τι λέτε λοιπόν;
Καταρχήν αγαπητέ Τρολλευ εχω μια απορια .
Το θρεντ το ανοιξες γιατι
α. θες να παρεις εσπρεσσομηχανη ,
β. η γυναικα σου θελει να παρει εσπρεσσομηχανη
γ. το ανοιξες ως μελέτη επανω στο τι καφέ πίνει ο μουσικός
δ. σκέφτεσαι συνέχεια τους κορίτσαρους και δεν μπορείς να τους βγάλεις απο το μυαλό σου ;
Επίσης τι τύπος του καφέ είσαι ;
Είσαι όλη μέρα με μια κουπα γαλλικο - 7-8 κούπες ανά ημέρα -
γιατι νομιζεις ειναι ελαφρυς αλλα δεν ξέρεις ότι είσαι καφεϊνομανης ;
Δεν πινεις καφε αλλα τώρα που ειναι μόδα είπες να γίνεις λίγο in ;
Πίνεις 5-6 φραπεδες τη μερα αλλα όταν έρθει η ώρα του ύπνου
απλά το γυρνάς στο off χωρίς να ξέρεις ότι είσαι καφεϊνομανης ;
Σ' αρέσει ο καφές ειδικά με το τσιγάρο -αν και αλλοιώνει την γεύση -
και είπες να επεκτεινεις τις γευστικές σου εμπειρίες και στον αραμπικα
μετα τη σπουδή στα γαλλικά κρασιά την ελληνική φέτα και τα λουκάνικα φρανκφουρτης ;
Πίνεις ένα ελληνικό-τουρκικο το πρωί και αν λαχει άλλο ένα το απόγευμα
αλλα αφου σκεφτηκες ότι η καλλιτεχνικη αξία της παράδοσης ειναι μηδενική
είπες να δοκιμασεις τον espresso πριν γίνει παραδοσιακό είδος κι αυτός ;
- ίσα ισα που προλαβαινεις .
Οπως και να χει αυτά που σου έγραψα στο θορυβοκουτο ισχυουν
αν το μπατζετ σου φτάνει στα 200 κατι γιουργια
και αν γουσταρεις να εντρυφησεις στον καφέ
γιατι γουσταρεις τον καφέ και όχι για τους κορίτσαρους η για την μόδα .
Παντως μακρυα απο καψουλες .
Καλύτερα τα e.s.e pods μιας κανονικής μηχανής
παρά τα σιροπια της κάθε εταιρίας .
An θες σώνει και καλα καψουλομηχανη
απλα για να υπαρχει μια στην κουζινα
προτιμησε αυτη που να παίρνει καψουλες illy .
Να ξερεις οτι θα έχεις μονο μια γεύση και μονο μια μάρκα .
Αν θες να πάρεις μια γεύση απο γεύσεις καφε κατεβα κέντρο - αν μένεις Αθήνα -
στην Μπενακη - Taff λέγεται το μαγαζι - και στον Ναό του Καφε το Tailor Made
στην πλατεία Αγίας Ειρήνης .
http://www.tailormade.gr/