Bridge Humbucker σε μέγεθος μονού

Goatbarber

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλημέρα σας,

Θα ήθελα την γνώμη-γνώση σας για κάποιον μαγνήτη Bridge Humbucker σε μέγεθος μονού. θέλω να τον βάλω σε μία στρατοκάστερ που έχω για μέταλ ήχο με πολύ ντιστόρσιον... Για να καταλάβετε θέλω να προσεγγίσω Tool και Death.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

O Dimarzio Chopper είναι ωραίος ίσως κάνει για αυτό που θες. Γενικά μην περιμένεις να βγάλεις ήχο ίδιο με full size humbucker, θα υπάρχει μια διαφορά η οποία βέβαια μπορεί να σ'αρέσει και περισσότερο.

Αν θες μέταλ ήχο, δεν βγαίνει άκρη με τέτοιους μαγνήτες

Ηχογράφησα αυτό τις προάλλες, με μία Tele που φοράει Dimarzio Chopper T στη γέφυρα. Τα καθαρά είναι με τον single coil neck που έχω. Αν θέλεις να γράψω κάτι λίγο πιο βαρύ πες μου.

Προβολή συνημμένου Racer X - Sunlit Nights (demo).wav

^^^ τραγουδάρα... φοβερό παίξιμο εύγε φίλε.

επίσης εδω να πούμε οτι ο Paul έπαιζε με super distortion σε παραλληλο wiring, δηλ περίπου ένταση fast track II !!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ευχαριστώ rgxinap! Κουνάει αρκετά, αλλά Gilbert-Bouillet παίζανε παπάδες! 

Γενικά δεν είμαι fan των super high ouput μαγνητών. Πάντα παίζω με medium output γιατί θέλω τα ακόρντα ακόμα και με πολύ gain από τον ενισχυτή να έχουν διαύγεια σε όλες τις νότες και τις συχνότητες.

Ελπίζω να βρω χρόνο αύριο να γράψω κάτι πιο βαρύ. Γενικά ο rail μαγνήτης είναι λίγο πιο "στενός" από έναν κανονικό humbucker, δε βγάζει τον ίδιο όγκο αν τα συγκρίνεις δίπλα δίπλα, αλλά πιστεύω ότι είναι υπεραρκετός για τα περισσότερα παιξίματα. 

Καλησπέρα Παιδιά!!!!

Ευχαριστώ προκαταβολικά για όλες τις απαντήσεις - ηχογραφήσεις κτλ!!!!

Διαφωτιστικές οπωσδήποτε!!!

Εγώ έχω μία stratocaster american standar, με έναν  Little '59™ Strat - bridge ' SL59-1b. Ο οποίος από την αρχή δε μου άρεσε ούτε στα καθαρά αλλά ούτε και στα "γκάζια", είναι πιο πρίμος από ότι θα ήθελα. Γι' αυτό τώρα ψάχνω κάτι πιο γκαζάτο και ίσως πιο μπάσο... Όπως διαβάζω τις απαντήσεις σας μου φαίνεται ότι έχω δύο επιλογές:

1) να πάρω αυτόν τον hotrails (και ο dimargio μου άρεσε πολύ βέβαια! )

2) να πάρω κάποιον κανονικό humbucker και να αλλάξω και το καπάκι από την στρατ.

Ερώτηση δεύτερη:  Τι θα λέγατε για ενεργό μαγνήτη; βλέπω κάποιους EMG... Ποια η άποψή σας;

Η american νομίζω έχει HSH routing, οπότε είσαι ΟΚ με αυτό. Τώρα για EMG, προσωπικά τους λατρεύω (81/60) στην μαόνι single cut Ibanez μου (ARZ800), αλλά με αφήνουν αδιάφορο (85/81) στην alder super strat μου, κιθάρα που ακούγεται πολύ σαν basswood/maple με τονισμενα τα μεσαία. Θα μου πεις, γιατί δεν τους έβαλες ανάποδα στην super strat,δηλ 81/85, έτσι τους είχα, αλλά ο 81 ακουγόταν απαίσια και πολύ πιο αδύναμος απο τον 85 στο neck, οπότε τους αντιμετέθεσα.

Αλλοι πίνουν νερό στο όνομα των EMG ανεξαρτήτως. Τι να σου πώ. Αν είχα μαμίσια strat, θα σκεφτόμουν και την μεταπώληση. Θα σεβόμουν το vintage look, και απλά θα έβαζα dimarzio areas. Και καθάρισες. Η το πολύ πολύ κανα injector.

Θες να μας πεις τι είδους Metal θες να παίξεις, πρώτα;

Metal είναι αυτό:

On 2/15/2019 at 6:08 PM, rgxinap said:

Dimarzio fast track II :

Ωραία παιξίματα guys αλλά από ήχο έχω ακούσει καλύτερο tone από χαρτί που σκίζεται...

33 λεπτά πριν, RayDTutto είπε

Θες να μας πεις τι είδους Metal θες να παίξεις, πρώτα;

Metal είναι αυτό:

Να σου πω την αλήθεια... όπως είπα και στο πρώτο μου ποστ, κάτι περίπου σε tool και death (το συγκρότημα)

αλλά το σκέπτικό μου είναι πιο κοντά σε κάνιμπαλ κορπς ώστε άν το θελήσω να το "έχω" ... τα πιο λάιτ τα φτιάχνεις αν θέλεις... ?

αν δε λέω ασχετοσύνες... ?

Sorry δεν το είχα δει.

Οι φίλοι παραπάνω θα διαφωνήσουν, αλλά ξέχνα τους μονόδιπλους.

Επίσης μην μπλέξεις με active, υπάρχουν άλλες λύσεις.

Δες προς τα εδώ:

@RayDTutto εγώ προσωπικά δε διαφωνώ, εννοείται αν μπορεί να βάλει διπλό στη γέφυρα ας βάλει. Το θέμα είναι ότι η διαφορά στην ένταση που θα έχει θα είναι τεράστια. Single coils σε neck-middle και ένας Full Shred ή Pegasus στη γέφυρα και το volume drop θα είναι για γέλια και για κλάματα. 

Φίλε αν πας για humbucker εν τέλει πρόσεξε το output του μαγνήτη. Και ένας κλασικός-απλός-γ*μάτος JB θα σου βγάλει τους ήχους που θες.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο όμως δε συμφωνώ κιόλας με τον φίλτατο Ray. Εγώ έχω 250k pots στην κιθάρα μου γιατί δεν ήθελα να χαθεί τελείως το Tele στοιχείο του οργάνου, με λίγο περισσότερο output και 500άρια pots παίρνεις αυτό το αποτέλεσμα. Πόσο metal παραπάνω δηλαδή;

30 minutes ago, BillTrantos said:

@RayDTutto εγώ προσωπικά δε διαφωνώ, εννοείται αν μπορεί να βάλει διπλό στη γέφυρα ας βάλει. Το θέμα είναι ότι η διαφορά στην ένταση που θα έχει θα είναι τεράστια. Single coils σε neck-middle και ένας Full Shred ή Pegasus στη γέφυρα και το volume drop θα είναι για γέλια και για κλάματα. 

Φίλε αν πας για humbucker εν τέλει πρόσεξε το output του μαγνήτη. Και ένας κλασικός-απλός-γ*μάτος JB θα σου βγάλει τους ήχους που θες. 

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο όμως δε συμφωνώ κιόλας με τον φίλτατο Ray. Εγώ έχω 250k pots στην κιθάρα μου γιατί δεν ήθελα να χαθεί τελείως το Tele στοιχείο του οργάνου, με λίγο περισσότερο output και 500άρια pots παίρνεις αυτό το αποτέλεσμα. Πόσο metal παραπάνω δηλαδή; 

με τι ενισχυτή παίζει ο φίλος στο βίντεο; Εγώ με τον line 6 η παλαιότερα με το fullbore metal ή ακόμα πιο παλιά με το death metal της digitech δεν έβλεπα μεγάλες διαφορές. Στην λάμπα φαίνεται αρκετά ο μαγνήτης αλλά στον digital ή στο τρανσίστορ όχι τόσο (γνώμη μου)

Ανάλογα το digital. Άλλο Line 6 Spider III, άλλο Axe Fx III/Kemper. Άλλο Bugera 6262, άλλο Peavey 5150. 

Πόσο metal παραπάνω δηλαδή;

Μάλιστα, έζησα να το ακούσω κι αυτό από τον bill .

Θα έχω να το λέω στα εγγόνια μου, τις κρύες νύχτες του χειμώνα γύρω απ' την φωτιά. :classic_biggrin:

Σχετικά με το θέμα, είμαι της άποψης ότι σημαντικότερος είναι ο ενισχυτής και τα εφφέ στο να έχει κανείς deathdoomtrisatanic ήχο, παρά οι μαγνήτες με τον τρόπο που αναφέρεται εδώ.

Νομίζω ότι ένας high output διπλός σε μέγεθος μονού (όλοι αυτοί που προτάθηκαν είναι μια χαρά) θα κάνει και αυτή την δουλειά αξιοπρεπώς (λέω "και αυτή" γιατί αν θέλεις μόνο αυτή, η strat δεν είναι το καλύτερο όχημα, όχι ότι δεν μπορεί, αλλά... άλλες το κάνουν καλύτερα).

Τώρα αν μπορείς και θέλεις ... βάλε διπλό, γιατί όχι? Μια χαρά θα είσαι.

Αν πάντως βάλεις single coil sized humbucker, εκτός από το output, έχε το νου σου και στο eq του μαγνήτη, καθότι ο bridge στην Strat έχει αρκετά πρίμα (που απ' ότι είδα δεν σου αρέσουν).

Ο Dimarzio fast track II, έχει πιο πολλά μπασομεσαία απ' ότι πρίμα, ίσως να σου κάνει.

Μάλιστα, έζησα να το ακούσω κι αυτό από τον bill .

Θα έχω να το λέω στα εγγόνια μου, τις κρύες νύχτες του χειμώνα γύρω απ' την φωτιά. :classic_biggrin:

Σχετικά με το θέμα, είμαι της άποψης ότι σημαντικότερος είναι ο ενισχυτής και τα εφφέ στο να έχει κανείς deathdoomtrisatanic ήχο, παρά οι μαγνήτες με τον τρόπο που αναφέρεται εδώ.

Νομίζω ότι ένας high output διπλός σε μέγεθος μονού (όλοι αυτοί που προτάθηκαν είναι μια χαρά) θα κάνει και αυτή την δουλειά αξιοπρεπώς (λέω "και αυτή" γιατί αν θέλεις μόνο αυτή, η strat δεν είναι το καλύτερο όχημα, όχι ότι δεν μπορεί, αλλά... άλλες το κάνουν καλύτερα).

Τώρα αν μπορείς και θέλεις ... βάλε διπλό, γιατί όχι? Μια χαρά θα είσαι.

Αν πάντως βάλεις single coil sized humbucker, εκτός από το output, έχε το νου σου και στο eq του μαγνήτη, καθότι ο bridge στην Strat έχει αρκετά πρίμα (που απ' ότι είδα δεν σου αρέσουν).

Ο Dimarzio fast track II, έχει πιο πολλά μπασομεσαία απ' ότι πρίμα, ίσως να σου κάνει.

Δεν αντέχω τους πολύ πολύ high output μαγνήτες, πολύ κομπρεσάρισμα, είναι στενοί, στις δυναμικές δε μ'αρέσουν καθόλου, σε ακόρντα με gain είναι ψιλολάσπη... Δε νομίζω να χρειαστώ ποτέ περισσότερο gain από αυτό: 

Ούτε djent παίζω, ούτε death metal... Που και σε αυτά τα είδη, όταν παίζει τόσο quad tracking να είστε βέβαιοι πως το gain μένει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, αλλιώς θα ακουγόταν ένας αχταρμάς.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back