Μπορείτε να ακούσετε τα σημερινά χιτς?

σας ικανοποιεί μουσικά η σύγχρονη τάση στις επιτυχίες?

• Σύνολο ψηφοφόρων
    18

sultan of string

Noiz addict
Πόντοι
393
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
  2. Μπάσο
  3. Πλήκτρα
  4. Κρουστά
  5. Παραδοσιακό Όργανο
  6. Ηχολήπτης
  7. Παραγωγός
Μια και το συζητάμε παραδίπλα, ας κάνουμε κι ένα πολλ

μόνο εμένα με ικανοποιεί μέχρι στιγμής η σύγχρονη τάση στις επιτυχίες??

Πείτε ό,τι θέλετε για την Taylor Swift, αλλά μαζί με την Billie Eilish ήταν ο λόγος που η βαφτιστήρα και η ανιψιά μου ζήτησαν να μάθουν κιθάρα. Χίλιες φορές από άλλους της λίστας.

Τώρα από αυτό το top 50:

Taylor Swift

Lana Del Rey

The Weeknd

Arctic Monkeys

Αυτά θα άκουγα με μια κάποια ευχαρίστηση αν τα πετύχαινα έξω. Μόνος μου θα βάλω κάποια από αυτές τις επιλογές 4-5 φορές το χρόνο. Αυτό ως απάντηση στο ερώτημα 1.

Για το ερώτημα 2, πιστεύω ότι τα ίδια θα ακούγονταν και χωρίς τις πλατφόρμες, γιατί τέτοια έπαιζε από το 2005-06 και μετά το MAD, το MTV, κλπ. Ανοίξτε "mainstream" ραδιόφωνο και θα σας πέσουν τα αυτιά. Το ίδιο πιστεύω και για Ελλάδα και για Ολλανδία που έχω τσεκάρει.

Για το ερώτημα 3, μου είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ αδιάφορο, δεν ανήκω σε αυτό το demographic ως ακροατής και δε βρίσκω κανένα λόγο να με απασχολήσει τι ακούει ο διπλανός μου. Ό,τι ευχαριστεί τον καθένα, δε θα γίνω νταβάς κανενός.

Για το ερώτημα 3, μου είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ αδιάφορο, δεν ανήκω σε αυτό το demographic ως ακροατής και δε βρίσκω κανένα λόγο να με απασχολήσει τι ακούει ο διπλανός μου. Ό,τι ευχαριστεί τον καθένα, δε θα γίνω νταβάς κανενός.
Δηλαδη εγω ρωτωντας εγινα νταβας?

Ή σας λεω να γίνετε εσεις?

Billie Eilish να το δεχτω. Αλλα δεν ειναι στη λιστα

1. Δεν μπορώ να ακούσω για πάνω από λίγα δευτερόλεπτα ην πλειονότητα της παραπάνω λίστας, για πολλούς λόγους. Ο κύριος είναι ότι η ενέργεια που βγάζουν δεν αντιπροσωπεύει αυτή της προσωπικότητάς μου, δεν νιώθω "γεμάτος" όταν ακούω reggaeton, bachatες, neo-pop beats, και copy-paste καψουροτράγουδα. Όχι γιατί είναι κακές παραγωγές, αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ καθόλου μαζί τους.

Rant mode on// H περίπτωση πχ του reggaeton, είναι κάτι που με εκνευρίζει - να ακούω τον ίδιο ρυθμό για 3 λεπτά χωρίς καμμία απολύτως εναλλαγή, και μετά το επόμενο κομμάτι να είναι το ίδιο με (ίσως διαφορετικές συγχορδίες. Όχι. Delete. Θάνατος. Δεν αντέχω άλλο reggaeton, και μουσικά δεν έχει πλέον να προσφαίρει τίποτα στην ανθρωπότητα. Όλα τα ίδια λένε, όλα τα ίδια ακούγονται. Αν θέλει να χορέψει κάποιος, υπάρχουν. Αλλά μη βγάζετε καινούργια. Φτάνει. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ REGGAETON.

2. Υπήρχαν πάντα άλλα μέσα που προωθούσαν καλλιτέχνες κάθε είδους, και πάντα υπήρχαν καλοί και κακοί, είτε εκεί που υπάρχει προβολή, είτε underground. Έβαλα κάπου στη μέση γιατί το Self-publishing έχει δώσει ευκαιρίες σε κάποιους που παλαιότερα δεν θα είχαν καν τρόπο στο να βγουν παραέξω.

3. Μουσικά υπάρχουν κάποια διαμάντια, αλλά μιλάμε για απειροελάχιστες εξαιρέσεις. Οι παραγωγές ναι, είναι καλές, αλλά ΜΟΥΣΙΚΑ, συνθετικά, αρμονικά, μιλάμε για ένα συνεχόμενο copy/clopy paste μεταξύ παλαιών και νέων, "σίγουρων" συνθέσεων που δε γίνεται να πάνε λάθος.

Καταλαβαίνω βέβαια ότι, και δε γίνεται συνέχεια να γράφουμε αριστουργήματα, αλλά και ότι ο μέσος ακροατής δε θέλει κάτι πολύπλοκο. Σίγουρα δε μπορεί όλος ο κόσμος να ακούει prog και jazz, και γιατί το αυτί δεν είναι εκπαιδευμένο, αλλά και γιατί δε θέλουν, ούτε έχουν ανάγκη να είναι. Στον κόσμο αρέσει το απλό, το γρήγορο και αποδοτικό. 3 λεπτά, κούνα το, σπάσ'το, κλάψε που σε χώρισε, πιες και χώρεψε μέχρι το πρωί, γίνε λιώμα, ταυτίσου, και πάμε παρακάτω. Το δέχομαι, αλλά δεν είναι για μένα προσωπικά.

• Συμφωνώ
Reactions: fatalv and mpamps
Σίγουρα δε μπορεί όλος ο κόσμος να ακούει prog και jazz, και γιατί το αυτί δεν είναι εκπαιδευμένο, αλλά και γιατί δε θέλουν, ούτε έχουν ανάγκη να είναι. Στον κόσμο αρέσει το απλό, το γρήγορο και αποδοτικό. 3 λεπτά, κούνα το, σπάσ'το, κλάψε που σε χώρισε, πιες και χώρεψε μέχρι το πρωί, γίνε λιώμα, ταυτίσου, και πάμε παρακάτω. Το δέχομαι, αλλά δεν είναι για μένα προσωπικά.
Πως γινοταν ομως και στα 70ς ακουγε ο κοσμος και ανεβαζε στα τσαρτς prog και jazz ?

Ηταν τοτε τα αυτια εκπαιδευμενα?

Πως μπαινανε στα τσαρτς δισκοι με 10λεπτα και 17λεπτα κομματια?

Δηλαδη εγω ρωτωντας εγινα νταβας?

Ή σας λεω να γίνετε εσεις?

Θεωρείς ότι όλα όσα έχεις γράψει κατά καιρούς για πλατφόρμες, λίστες, μουσικά ακούσματα post 70s, κλπ είναι στο πνεύμα ερώτησης; Αν ναι, σου ζητώ δημόσια συγγνώμη που σε παρεξήγησα. Τα υπόλοιπα είναι λίγο να 'χαμε να λέγαμε.

Θεωρείς ότι όλα όσα έχεις γράψει κατά καιρούς για πλατφόρμες, λίστες, μουσικά ακούσματα post 70s, κλπ είναι στο πνεύμα ερώτησης; Αν ναι, σου ζητώ δημόσια συγγνώμη που σε παρεξήγησα. Τα υπόλοιπα είναι λίγο να 'χαμε να λέγαμε.
Τι ναχαμε να λεγαμε?

Ερώτημα ειναι. Απαντας με ενα ναι η οχι.

Γιατι πρεπει να το συσχετισεις με τι μπορει καποιος να πιστευει η οχι?

Δηλαδη κανω ενα ερωτημα και μου λετε τι σε κοφτει?

Ενταξει να μη συζηταμε για τιποτα.

Λεω οτι με το σποτιφαι ξεκινησε η μεγαλύτερη αναγεννηση στη μουσική βιομηχανια απο την Σουηδία 

Με ρωταει ο αλλος οι Abba?

Λεω οχι βεβαια

Και ερχεται αλλος και μου λεει οτι απορριπτω τους Abba.

Και το γενικο συμπερασμα βγαινει οτι δεν μου αρεσει το σποτιφαι που το πληρώνω απο πριν το ακουσει κανείς εδω μεσα.

Λεω οτι οι περισσότεροι μουσικοι ήταν ανωριμοι οταν υπεγραφαν και παίρνω την απάντηση εσυ μιλας για την ifpi...

Δεν μπηκε καλα ο μηνας.

Συνεχιστε μονοι σας.

Δεν μπορει, κατι θα βρειτε που να συμφωνειτε ολοι μαζι και να υπάρχει ομοφωνια εδω μεσα.

Και το γενικο συμπερασμα βγαινει οτι δεν μου αρεσει το σποτιφαι που το πληρώνω απο πριν το ακουσει κανείς εδω μεσα.

Το γενικότερο συμπέρασμα που βγάζω εγώ είναι ότι οι απόψεις σου και ο τρόπος τις εκφράζεις διέπονται από έναν δογματισμό που δεν κάνει καλό σε περιβάλλον που υποτίθεται συζητάμε.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη διαφωνία, ούτε θέλω να επιβάλλω την άποψή μου σε κανέναν. Ο τρόπος με ενοχλεί και είναι και από τους λόγους που απέχω κατά καιρούς από διάφορες συζητήσεις.

Επίσης, ας μην πάμε πάλι στα της ηλικίας σε παρακαλώ, δεν προσφέρουν κάτι στην κουβέντα κατά τη γνώμη μου. Αν θεωρείς ότι κατέχεις τη μία και απόλυτη αλήθεια, ας μη συζητάμε. Και ξαναλέω ότι μπορεί να κάνω λάθος λόγω γραπτού λόγου, αλλά αυτή την εντύπωση μου δίνει ο τρόπος που γράφεις. Μπορεί με μια μπίρα στο χέρι να ήταν αλλιώς, αλλά κρινόμαστε για αυτά που γράφουμε, καλώς ή κακώς.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πως γινοταν ομως και στα 70ς ακουγε ο κοσμος και ανεβαζε στα τσαρτς prog και jazz ?

Πού να ξέρω καλέ, εγώ το 91 γεννήθηκα :D

Αν έχω την επιλογή να μαντέψω, θα έλεγα ότι και η Rock και η Jazz ήταν μέρος της Pop μουσικής. Πάρε για παράδειγμα τους Beatles και τον Σινάτρα, που ήταν στην pop κουλτούρα με pop ύφος, αλλά τα θεμέλεια της μουσικής ήταν rock και jazz αντίστοιχα. Μπορεί να λέω και μπούρδες, δε ξέρω.

Το γενικότερο συμπέρασμα που βγάζω εγώ είναι ότι οι απόψεις σου και ο τρόπος τις εκφράζεις διέπονται από έναν δογματισμό που δεν κάνει καλό σε περιβάλλον που υποτίθεται συζητάμε.

νομίζω ότι ίσως πρέπει να απέχω. Σίγουρα δεν είναι το καλύτερο να σου λέει ένα ολόκληρο φόρουμ ότι έχεις πρόβλημα.

(παραδόξως, η μέχρι στιγμής αντίδραση στο πολλ πηγαίνει με τις απόψεις μου, αλλά αύριο μπορεί σίγουρα να αλλάξει)

Για το ερώτημα 2, πιστεύω ότι τα ίδια θα ακούγονταν και χωρίς τις πλατφόρμες, γιατί τέτοια έπαιζε από το 2005-06 και μετά το MAD, το MTV, κλπ.

Συμφωνώ απόλυτα. Το MTV έριξε την χαριστική βολή στην μουσική εξέλιξη... με μπαζούκα για να είναι σίγουρο ότι δεν θα μείνει τίποτα από το παλιό. Διαμόρφωσε νοοτροπίες και προσωπικότητες κατ΄ εικόνα της μουσικής που προώθησε... πολύ κούνημα (θεαθήναι) και από ουσία τίποτα.

Αυτό το YOLO motivation που όλοι οι τηλεοπτικοί παραγωγοί και παρουσιαστές συνήθιζαν να μας υπενθυμίζουν κάθε λίγα δευτερόλεπτα, ισοπέδωσε τα πάντα σε όλες τις ηλικίες. Και ενώ μεν κρύβει μια μεγάλη αλήθεια μέσα του... σχεδόν όλοι μείναμε στο ένα σκέλος και αγνοήσαμε τελείως το άλλο... που αποτυπώνεται εξαιρετικά στους παρακάτω στίχους.

Η ζωή είναι μικρή για να 'ναι θλιβερή
Η ζωή είναι μεγάλη μην την κάνεις καρναβάλι 

Φίλε dimsonic πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως ανήκεις σε μια γενιά που φεύγει.

Μπορεί να ήταν η καλύτερη που υπήρξε, αν κι εγώ σαν συνομήλικος δεν είμαι καθόλου σίγουρος.

Γέρασες και όσο κι αν είσαι οξυδερκής δεν μπορείς να ακολουθήσεις γιατί σου φαίνονται φτηνά και υποδεέστερα. Ακόμα και στον Πετρίδη που διδάσκει ιστορία πλέον.

Όπως και στην προηγούμενη γενιά.

Σκέφτηκες τι κοινό έχεις με τα άτομα που ρωτάς;

Ένα βολεμένος συνταξιούχος με τα παιχνίδια του δεν μπορεί να ταυτιστεί μ' ένα φοιτητή ή δίκαια θυμωμένο άνεργο που τώρα ανακαλύπτει σιγά σιγά πως λειτουργεί ο κόσμος και μόνο φαντάζεται τι μπορεί να του ξημερώσει αύριο.

Μπορείς να διασκεδάζεις με τον ίδιο τρόπο; Με τα ίδια πράγματα;

Έχεις τα ίδια διλήμματα ή μήπως τα ίδια ακούσματα;

Μεγάλωσες στο ίδιο περιβάλλον μήπως;

Ο άλλος πριν μιλήσει είχε τον αντίχειρα στο κινητό κι έβλεπε βίντεο πριν δει βιβλίο.

Τι κοινό έχεις εσύ που έχεις γεμίσει το σπίτι σου με συσκευές και αποκτήσεις μουσικής που δεν αποχωρίζεσαι και ακούς βραχέα; 

Όλα αυτά υπάρχουν σε ένα κινητό με σύνδεση στο ίντερνετ.

Κι από εκεί ενημερώνεται και ακούει μουσική.

Πως μπορεί να σου απαντήσει ένας τριαντάρης και να ταυτιστείτε;

Για home recording ίσως, γιατί μελετάς και έχεις έμπειρα αυτιά.

Για τη μουσική σου χμ... μπορεί να σε σεβαστεί.

Αλλά για όλα τα υπόλοιπα η κοινωνία άλλαξε.

Φιλικά,

ο συνομήλικος.

Ακούμε λοιπόν στο αμάξι Harry Styles "As it was". Και μόλις φτάνει στο σημείο που αρχίζει ένα μονότονο ραπάρισμα στοίχων στακάτων πάνω στην ίδια νότα, ξαφνικά "αρχίζει το αμάξι και χορεύει όλο". Και μου λέει η κόρη μου: μα δεν έχεις τσεκάρει ότι σε όλα τα κομμάτια πλέον υπάρχει ενα σημείο που είναι φτιαγμένο για να γίνει TikTok dance clip;

Εμείς περιμέναμε λοιπόν μετά το δεύτερο ρεφραιν να παίξουμε Air Guitar στο σόλο του αγαπημένου μας κομματιού, τα παιδία σήμερα περιμένουν το TikTok dance.

Αλλάζουν οι εποχές και εντούτοις ίδιες μένουν. Το λένε χάσμα γενεών και ομολογώ ότι τώρα που πλέον (-ήντα) είμαι στην πέρα όχθη και εγώ, δυσκολεύομαι να το χωνέψω. Και απλά προσπαθώ να διευρύνω το ρεπερτόριό μου, από Kajagoogoo και DDuran μέχρι τον TheWeeknd και από τον Phil Collins ως τους Arctic Monkeys. 

μπορεί να ταυτιστεί μ' ένα φοιτητή ή δίκαια θυμωμένο άνεργο που τώρα ανακαλύπτει σιγά σιγά πως λειτουργεί ο κόσμος και μόνο φαντάζεται τι μπορεί να του ξημερώσει αύριο.
Και ένα ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος. Όχι  να τα λαίμαι κι αφτά?

• Haha
Reactions: Nestoras

Εκτός από τα prog και τα jazz (τα τελευταία φυσικά και δεν γινονταν ποτέ mainstream) σε ΟΛΕΣ τις εποχές ,και στα 70s, έβγαιναν και ένα κάρο ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Σκουπίδια που προωθούσαν οι δισκογραφικές και...ΟΧΙ οι πλατφόρμες....αλλά τα ΜΕΣΑ της εποχής (ράδιο και τηλεόραση)

Τα ΙΔΙΑ Σκουπίδια  προωθούν ΚΑΙ ΤΩΡΑ οι ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΈΣ, και όχι οι "πλατφόρμες " όπως λανθασμένα λες (ΟΛΟΙ οι καλλιτέχνες στο σημερινό τοπ 50 στο Spotify έχουν συμβόλαιο με δισκογραφική. )

Από εκεί και πέρα όπως έχουν ευτελιστει τα ΠΑΝΤΑ στην εποχή μας έτσι έχει ευτελιστει και η εμπορική μουσική .

O κύριος λόγοςΔΕΝ  είναι οτι ο κάθε πικραμένος μπορεί με μιΑ κομπιούτερ και 3 σπασμένα plug in να βγάλει "μουσική "... και να την ανεβάσει ...

Σκέφτηκες ποτέ ότι ΔΕΝ φταίει η ΤΡΑΠ του κΟλου που έγινε έτσι η....κοινωνία αλλά η...κοινωνία που η κυρίαρχη μουσική είναι η τραπ του κΟλου?

Με άλλα λόγια η μουσική απλά ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ την ΣΑΠΙΛΑ της εποχής...δεν φταίνε οι....πλατφόρμες οι οποίες κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια δουλειά που έκαναν τα ραδιόφωνα τοτενες στα 70s που όλα ήταν υπέροχα, δεν υπήρχε πονηρΓια & τρώγαμε πΣωμι και ελιά με τον Κωτσο βασιλιά  :) (δεν είχαμε γιατί τον είχε στείλει η χούντα βακανσ αλλά λΑιμε τωρα)

Το ερώτημα είναι πόσοι από αυτοί θα ανέβαιναν ψηλά χωρίς το εμφανισιακό και μόνο με το μουσικό τους ταλέντο...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα