Άντε να πω τη γνώμη μου...
Στην ποπ μουσική, αυτό που υπάρχει σαν έννοια των covers, Και διασκευών κλπ, είναι απλά ανύπαρκτο στην κλασσική μουσικη! Στην ποπ μουσική έχει επικρατήσει κατα κράτος η ηχογράφηση και ότι άλλο είναι... αντιγραφή (Αυθεντική εκτέλεση, κλπ). Στην κλασσική αυτό απλά δεν υφίσταται!
Τώρα, καλώς ή κακώς, τα κομμάτια τα παίρνει όποιος θέλει και τα κάνει ότι θέλει.
Το τελικό αποτέλεσμα, νομίζω, ότι έχει να κάνει με την αισθητικη (αντικειμενικό) και τον σκοπό (υποκειμενικό).
Προσβολεί, πολύ απλά, δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει εκτώς αν είναι δικό σου έργο! Αν μου πάρουν ένα δικό μου έργο και του φερθούν χωρίς σεβασμό, ομολογώ ότι θα πειραχτώ μάλλον. Αν κάποιος μου πάρει ένα έργο, το διαλύσει και τελικά φτάσει σε κάτι άλλο, με σεβασμό, τότε με γειά του με χαρά του.
Ενα μέρος των covers αποτελούντε από ένα beat απο πίσω, κλπ, το οποίο είναι απλά "αρπακόλα" στην μεγάλη πλειοψηφία. Σε χορευτική μουσική, το παραπάνω μετατρέπετε σε remix, Κλπ, και έχει απόλυτο νόημα.
Τα παρατράγουδα παράγουν σκουπίδια, όχι γιατί έχουν το δικαίωμα, και κάνουν το γούστο του, αλλά γιατί δεν έχουν επίπεδο, σεβασμό, και αυτό το καταραμένο το γούστο.