Όπως βλέπεις @MGs ακούω πλέον αυτή τη μουσική γιατί απλώς μου αρέσει και δεν ακολουθάω όπως ακολουθούσα επειδή είναι στρατευμένη τέχνη ούτε επειδή προωθεί συγκεκριμένη θρησκεία.
Θα μπορούσες εσύ αφού όπως λες σου αρέσει να μου προτείνεις μουσική;
Και καλά κάνεις.
Δέν μπορώ να σε βοηθήσω ιδιαίτερα και θα καταλάβεις από κάτω γιατί.
Aκούς ένα εξευγενισμένο παρακλάδι,σήμερα μπορείς να βρείς και δείγματα κάτω από το όρο Nu,θα βρείς και στο chill και jazz,με αρκετές παραγωγές σε αμερική αλλά και σε όλες τις γερμανόφωνες χώρες που έχουν εξίσου αρκετές παραγωγές και πιστεύω εκεί ανήκεις περισσότερο.
Tο διαδυκτιακό ραδιόφωνο της χώρας,θα σε βοηθήσει περισσότερο από εμένα.
Δείγματα στην χώρα μας έχει και ο Γιώργος Cayetano με τα καταπληκτικά σαξόφωνα του Δημήτρη τσέλιου μέσα,αλλά και αρκετούς άλλους που έχουν αναφερθεί νομίζω,ο σλοβένος Gramatik είναι καλός,είναι είδος που το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα σάν dj και σπρωχτός από την εταιρεία,γιατί οι άλλοι είχαν μάθει να μιξάρουν κυρίως μπότες,όπως σε warm up η after party του Peter Fox (Seeed)κ.α
Δέν το άκουγα ποτέ σαν ακροατής,ότι έπαιζα σε event έξω ήταν από συγκεκριμένη λίστα,ελευθερία επιλογής περίπου στο είδος που σου αρέσει είχα μόνο σε κάτι σαλέ/μπαλκόνια ξενοδοχείων,η παλιότερα σε κάτι παρακμιακά τουριστικά clubs,μόνο σαν αρχή,πριν μπώ σε jungle και μετά σε DnB όπου ήταν και το κυρίως πρόγραμμα.
Αν πάω σαν ακροατής σε hip hop θα πάω είτε σε κάποιον που παίζει κιθάρα που μου αρέσει επάνω,ronny jordan π.χ η σε κάποιον που γαυγίζει και μου θυμίζει τα σαλούν - ροντέο - club που έπαιζα και ήμουν σαν την μύγα μές το γάλα,σαν τον κύριο από κάτω.
Οπως καταλαβαίνεις,πρίν κρίνεις όπως έκανες,οτί δέν έχουμε εμβαθύνει σε ένα είδος μουσικής,που στην δική μου περίπτωση είναι και αλήθεια ομολογώ,πρέπει να γνωρίζεις τουλάχιστων την βάση.
Ειναι συχνό φαινόμενο στην χώρα,να βάζουν διάφοροι ζωγραφισμένοι ένα καπέλο και 10 αλυσίδες από pet store για ροτβάιλερ και να βγαίνουν στα κανάλια η στο διαδύκτιο,να μιλούν για κάτι και άν τους ρωτήσεις για την βάση αυτού που αναφέρονται,να κατεβαίνει το παντελόνι λίγο χαμηλώτερα και να φαίνεται το κολιό τους.
Χάρη στον Africa Bambaataa υπάρχει το djing και η ηλεκτρονική μουσική όπως την ξέρουμε σήμερα.
Κάποιον τέτοιο γνώρισες/ρώτησες/άκουσες και εσύ σίγουρα,μήν τους έχεις εμπιστοσύνη,υπάρχει το διαδύκτιο όπου με μεγάλη ευκολία πλέον,σε σχέση με εμάς παλιότερα,μπορείς να βρείς οποιαδήποτε πληροφορία σε ενδιαφέρει.
Για το djing,προσωπικά πιστεύω ότι ο Grandmaster Flash είναι μία καλή αρχή να ρίξεις μιά ματια αν θές για το είδος που σε ενδιαφέρει.
Αυτά μου αρέσουν ακόμη,στά άλλα ψιλο χασμουριέμαι η αλήθεια είναι