Boom bap ('90s vibes)

Και εγώ βρίσκω ενδιαφέροντα κάποια κομμάτια των TXC και αργότερα ΑΕ, ακόμα και Active Member και Stereo Nova, αλλά αμφιβάλω ότι γουστάρεις τραγούδια για οικόπεδα και ελικόπτερα, κάτι άλλο εννοείς και εσύ

Να και ένα Hip Hop που μου άρεσε... το άκουσα σε ένα μαγαζί και ρώτησα και μου το είπανε

Είμαι φτιαγμένος για βία αλλα η ζωη μου τα φέρε αλλιώς 🤣

Και εγώ βρίσκω ενδιαφέροντα κάποια κομμάτια των TXC και αργότερα ΑΕ, ακόμα και Active Member και Stereo Nova, αλλά αμφιβάλω ότι γουστάρεις τραγούδια για οικόπεδα και ελικόπτερα, κάτι άλλο εννοείς και εσύ

Να και ένα Hip Hop που μου άρεσε... το άκουσα σε ένα μαγαζί και ρώτησα και μου το είπανε
Ουτε αυτούς ακούω,αυτό που έβαλες ωραίο.
Βασικά δέν ακούω κανέναν απο την εγχώρια σκηνή,αλλά ουδέποτε ήταν τα αγαπημένα μου,σε αντίθεση με την jungle/DnB όπου είναι και ο χώρος τον οποίο δούλεψα και επαγγελματικά καί ακούω ευχαρίστως ακόμη και σήμερα.
Μερικές αναφορές από urban που ξεχωρίζω,οποιαδήποτε αναφορα του Howie B σε αυτά και μερικά μπάσταρδα,σαν και μένα,παρακάτω.

Βλέπω ότι δεν έχετε εμβαθύνει σε αυτό το μουσικό είδος, αρκείστε για να βγάλετε συμπεράσματα μόνο στις εμπορικές επιτυχίες τύπου "θέλω κότερα" που ουδεμία σχέση έχουν με το hip-hop ενώ ως μουσικοί ή ηχολήπτες που είστε, θα έπρεπε να ξέρετε ότι δεν είναι συγκρίσιμο μέγεθος και θα έπρεπε να γνωρίζετε και για αυτό το είδος. Επίσης με παραξενεύει που σας ενοχλεί ακόμη και η επαναληπτικότητα (δηλαδή οι λούπες) που έχει ως μουσική όταν πλέον όλα τα είδη μουσικής έχουν υιοθετήσει αυτή την μέθοδο εξαιτίας της επρροής από την παραδοσιακή Αφρικάνικη μουσική που φημίζεται για την εκστατική επανάληψη.

Βλέπω ότι δεν έχετε εμβαθύνει σε αυτό το μουσικό είδος, αρκείστε για να βγάλετε συμπεράσματα μόνο στις εμπορικές επιτυχίες τύπου "θέλω κότερα" που ουδεμία σχέση έχουν με το hip-hop ενώ ως μουσικοί ή ηχολήπτες που είστε, θα έπρεπε να ξέρετε ότι δεν είναι συγκρίσιμο μέγεθος και θα έπρεπε να γνωρίζετε και για αυτό το είδος. Επίσης με παραξενεύει που σας ενοχλεί ακόμη και η επαναληπτικότητα (δηλαδή οι λούπες) που έχει ως μουσική όταν πλέον όλα τα είδη μουσικής έχουν υιοθετήσει αυτή την μέθοδο εξαιτίας της επρροής από την παραδοσιακή Αφρικάνικη μουσική που φημίζεται για την εκστατική επανάληψη.
Πραγματικά δηλαδή πιστεύεις ότι θεωρούμε tracks του στύλ κότερα ελικόπτερα hip hop?Μπορείς να μας διαφωτίσεις άν θές με ορισμένα δείγματα,γιά ποιόν λόγο θεωρούνται σημαντικά,τί άλλαξαν στην μουσική βιομηχανία και πόσο επηρέασαν,έτσι ώστε να μήν ξανακάνουμε το ίδιο λάθος ποτέ.
Ξεκίνα...με africa Bambaataa η Kool Herc ε,μην δώ κανέναν 50cent μέσα γιατί θα σου πατήσω αναφορά :ROFLMAO:
Κάνε τις προτάσεις και τις προτιμήσεις σου,όλα δεκτά!

Πραγματικά δηλαδή πιστεύεις ότι θεωρούμε tracks του στύλ κότερα ελικόπτερα hip hop?Μπορείς να μας διαφωτίσεις άν θές με ορισμένα δείγματα,γιά ποιόν λόγο θεωρούνται σημαντικά,τί άλλαξαν στην μουσική βιομηχανία και πόσο επηρέασαν,έτσι ώστε να μήν ξανακάνουμε το ίδιο λάθος ποτέ.
Ξεκίνα...με africa Bambaataa η Kool Herc ε,μην δώ κανέναν 50cent μέσα γιατί θα σου πατήσω αναφορά :ROFLMAO:
Κάνε τις προτάσεις και τις προτιμήσεις σου,όλα δεκτά!
Χάρη στον Africa Bambaataa υπάρχει το djing και η ηλεκτρονική μουσική όπως την ξέρουμε σήμερα.

Χάρη στον Africa Bambaataa υπάρχει το djing και η ηλεκτρονική μουσική όπως την ξέρουμε σήμερα.
Βάλε βρε τι σου αρέσει από hip hop,rap κ.τ.λ και άσε την ηλεκτρονική μουσική και το djing.
Εμένα μου αρέσουν οι λούπες κ samples και τα πάντα όλα που έλεγε και ο αλέφαντος,ωραία μουσική να είναι και δέν με ενδιαφέρει πως φτιάχνεται.

Όπως βλέπεις @MGs ακούω πλέον αυτή τη μουσική γιατί απλώς μου αρέσει και δεν ακολουθάω όπως ακολουθούσα επειδή είναι στρατευμένη τέχνη ούτε επειδή προωθεί συγκεκριμένη θρησκεία.
Θα μπορούσες εσύ αφού όπως λες σου αρέσει να μου προτείνεις μουσική;

Όπως βλέπεις @MGs ακούω πλέον αυτή τη μουσική γιατί απλώς μου αρέσει και δεν ακολουθάω όπως ακολουθούσα επειδή είναι στρατευμένη τέχνη ούτε επειδή προωθεί συγκεκριμένη θρησκεία.
Θα μπορούσες εσύ αφού όπως λες σου αρέσει να μου προτείνεις μουσική;
Και καλά κάνεις.
Δέν μπορώ να σε βοηθήσω ιδιαίτερα και θα καταλάβεις από κάτω γιατί.
Aκούς ένα εξευγενισμένο παρακλάδι,σήμερα μπορείς να βρείς και δείγματα κάτω από το όρο Nu,θα βρείς και στο chill και jazz,με αρκετές παραγωγές σε αμερική αλλά και σε όλες τις γερμανόφωνες χώρες που έχουν εξίσου αρκετές παραγωγές και πιστεύω εκεί ανήκεις περισσότερο.
Tο διαδυκτιακό ραδιόφωνο της χώρας,θα σε βοηθήσει περισσότερο από εμένα.
Δείγματα στην χώρα μας έχει και ο Γιώργος Cayetano με τα καταπληκτικά σαξόφωνα του Δημήτρη τσέλιου μέσα,αλλά και αρκετούς άλλους που έχουν αναφερθεί νομίζω,ο σλοβένος Gramatik είναι καλός,είναι είδος που το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα σάν dj και σπρωχτός από την εταιρεία,γιατί οι άλλοι είχαν μάθει να μιξάρουν κυρίως μπότες,όπως σε warm up η after party του Peter Fox (Seeed)κ.α

Δέν το άκουγα ποτέ σαν ακροατής,ότι έπαιζα σε event έξω ήταν από συγκεκριμένη λίστα,ελευθερία επιλογής περίπου στο είδος που σου αρέσει είχα μόνο σε κάτι σαλέ/μπαλκόνια ξενοδοχείων,η παλιότερα σε κάτι παρακμιακά τουριστικά clubs,μόνο σαν αρχή,πριν μπώ σε jungle και μετά σε DnB όπου ήταν και το κυρίως πρόγραμμα.
Αν πάω σαν ακροατής σε hip hop θα πάω είτε σε κάποιον που παίζει κιθάρα που μου αρέσει επάνω,ronny jordan π.χ η σε κάποιον που γαυγίζει και μου θυμίζει τα σαλούν - ροντέο - club που έπαιζα και ήμουν σαν την μύγα μές το γάλα,σαν τον κύριο από κάτω.

Οπως καταλαβαίνεις,πρίν κρίνεις όπως έκανες,οτί δέν έχουμε εμβαθύνει σε ένα είδος μουσικής,που στην δική μου περίπτωση είναι και αλήθεια ομολογώ,πρέπει να γνωρίζεις τουλάχιστων την βάση.

Ειναι συχνό φαινόμενο στην χώρα,να βάζουν διάφοροι ζωγραφισμένοι ένα καπέλο και 10 αλυσίδες από pet store για ροτβάιλερ και να βγαίνουν στα κανάλια η στο διαδύκτιο,να μιλούν για κάτι και άν τους ρωτήσεις για την βάση αυτού που αναφέρονται,να κατεβαίνει το παντελόνι λίγο χαμηλώτερα και να φαίνεται το κολιό τους.

Κάποιον τέτοιο γνώρισες/ρώτησες/άκουσες και εσύ σίγουρα,μήν τους έχεις εμπιστοσύνη,υπάρχει το διαδύκτιο όπου με μεγάλη ευκολία πλέον,σε σχέση με εμάς παλιότερα,μπορείς να βρείς οποιαδήποτε πληροφορία σε ενδιαφέρει.
Για το djing,προσωπικά πιστεύω ότι ο Grandmaster Flash είναι μία καλή αρχή να ρίξεις μιά ματια αν θές για το είδος που σε ενδιαφέρει.

Αυτά μου αρέσουν ακόμη,στά άλλα ψιλο χασμουριέμαι η αλήθεια είναι 🙃

@MGs Δεν είχα σκοπό να θίξω και δεν ήταν προσωπική επίθεση, απλώς παρατήρησα ότι πολύς κόσμος συγχαίει το boom bap με την trap για αυτό αναφέρθηκα στη μη εμβάθυνση σε αυτά τα είδη...
Εννοείται ότι άκουγα grandmaster flash. Ο πρωτοπόρος στο scratch και στις μίξεις δίσκων μαζί με Kool Herc.
Αναφέρθηκα στον Africa Bambaata γιατί εσύ τον ανάφερες και γιατί επιρρέασε αρκετά την ηλεκτρονική μουσική.
Ronny Jordan δεν γνώριζα, ωραίες μουσικές! Τον έχουν καπιλευτεί πολύ οι beatmakers.
Caytano άκουγα παλιότερα, όπως και Grammatik σε μικρότερο βαθμό.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back